Laatste update: Juni 2021

Door: Bas

Best Geteste Hometrainer

Hometrainer - VirtuFit HTR 2.0

5/5

De best geteste hometrainer is de VirtuFit HTR 2.0 Ergometer Hometrainer. De beste hometrainer van 2021 heeft veel functionaliteiten en is door het belastbare gewicht geschikt voor lichte en zwaardere personen. Door het zware vliegwiel voelt de fietsbeweging natuurlijk aan. Geschikt voor beginners en gevorderden en voor verschillende doelen. Gebruik je de hometrainer om af te vallen of om gericht aan je conditie te werken? Met de VirtuFit HTR 2.0 Ergometer Hometrainer kan het allemaal.

Waarop moet je letten bij het kopen van een hometrainer?

De hometrainer is één van de populairste fitnessapparaten in de sportschool. Dat is niet voor niets. Een workout op een hometrainer is goed voor je conditie en die nare extra kilo’s raak je ermee kwijt. Als je in een revalidatieproces zit na een blessure is het een geschikt apparaat om weer rustig je conditie op te bouwen en te werken aan je herstel. Als je thuis een hometrainer hebt, maakt dat de drempel om te gaan sporten nog lager.

Wil je niet meer door weer en wind naar de sportschool om vervolgens te moeten wachten tot er een hometrainer vrij komt? Een hometrainer voor thuis is dan de uitkomst. Je stapt op de fiets als het jou uitkomt, maar wat is nu de beste hometrainer voor thuisgebruik?

Wij vertellen je wat de beste hometrainer van 2021 is en waar je op moet letten bij de aanschaf. Zo kies jij de beste hometrainer die past bij jouw situatie en jouw doelen. Heb je weinig ruimte? Kies dan een apparaat dat je makkelijk kan verplaatsen en eventueel inklapbaar is.

Hometrainers hebben verschillende functies. Zo zijn er hometrainers die je verbindt met je smartphone en een app zodat je nog meer uit je training kan halen. Wil je gerichter trainen op vermogen? Dan is een hometrainer met ergometer de beste keuze. Een hometrainer met verschillende weerstandsniveaus biedt je meer variatie in training.

Wil je een hometrainer om af te vallen? Kies dan voor trainen op het hoogste weerstandsniveau. Als je wat minder mobiel bent, is een hometrainer met een lage instap het meest geschikt. Vanzelfsprekend let je bij de aanschaf ook op het gewicht dat het apparaat aan kan en de stabiliteit, zodat je tijdens de training niet zit te schudden op de fiets.

Top 5 Beste Hometrainers


Product


1. VirtuFit HTR 2.0 Ergometer Hometrainer

Beste Koop

5/5


2. Focus Fitness FitBike Ride 2

Beste voor senioren

4.5/5

3. VirtuFit HTR 1.0 hometrainer
Beste Goedkope hometrainer


4.5/5

4. Tunturi Star Fit B100
Beste voor lange trainingen


4/5

5. VirtuFit Opvouwbare
Beste  opvouwbare hometrainer

4/5

1. VirtuFit HTR 2.0 Ergometer Hometrainer

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

Met een belastbaar gewicht tot 150 kilo kan deze hometrainer met ergometer veel aan. Het stuur en het zadel kan je makkelijk aanpassen aan je lengte. Ook het vliegwiel is met 14 kilo zwaarder dan de meeste andere hometrainers waardoor de fietsbeweging natuurlijk aanvoelt. Met 24 programma’s kan je veel variatie in je training aanbrengen.

Train je met meerdere mensen op deze hometrainer fiets? Ieder maakt z’n eigen profiel aan en kan zo de eigen vorderingen bijhouden. Helaas is dit apparaat niet te koppelen met een smartphone of tablet en is dus niet te combineren met een fitnessapp.

Dit apparaat is niet inklapbaar, maar met de transportwieltjes kan je het apparaat wel makkelijk verplaatsen. De VirtuFit HTR 2.0 Ergometer Hometrainer is ideaal voor iedereen die wat langer en wat zwaarder is en gevarieerd wil trainen.

Voordelen VirtuFit HTR 2.0 Ergometer Hometrainer

 • Te belasten tot 150 kilo
 • Met 24 programma’s veel variatie in training

Nadelen VirtuFit HTR 2.0 Ergometer Hometrainer

 • Niet inklapbaar
 • Niet te koppelen met een smartphone of tablet

2. Focus Fitness FitBike Ride 2 – Hometrainer

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

Deze hometrainer heeft met 12 programma’s duidelijk minder variatie dan de VirtuFit HTR 2.0 Ergometer Hometrainer. Ook het vliegwiel is met 5 kilo aan de lichte kant. Dit maakt dat het fietsen iets minder natuurlijk aanvoelt, dan op een hometrainer met een zwaarder vliegwiel.

Daardoor is dit model ook minder geschikt als je stevig wilt trainen. Deze hometrainer staat wel heel stabiel. Het display is eenvoudig af te lezen en geeft je inzicht in je trainingsresultaten, waaronder tijd, hartslag en afstand. De hartslag wordt gemeten met sensoren in het handvat.

Dit is minder nauwkeurig dan de hartslagmeting via een borstband. De weerstandsniveaus pas je handmatig aan of je kiest een trainingsprogramma waarbij het weerstandsniveau automatisch verhoogd of verlaagd wordt. Het zadel en het stuur zijn eenvoudig aan te passen aan jouw lengte.

Het zadel zit comfortabel zodat je je training goed vol kunt houden. Door de lage instap is dit model heel geschikt voor senioren of als je het apparaat wilt gebruiken in je revalidatieproces. Dit is de beste hometrainer voor thuisgebruik als je lekker wilt trainen zonder al teveel poespas. Deze hometrainer is ook nog eens eenvoudig in elkaar te zetten.

Voordelen Focus Fitness FitBike Ride 2 – Hometrainer

 • Comfortabele zit
 • Eenvoudig in elkaar te zetten

Nadelen Focus Fitness FitBike Ride 2 – Hometrainer

 • Weinig variatie in trainingsprogramma’s
 • Licht vliegwiel

3. VirtuFit HTR 1.0 hometrainer

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Deze goedkope hometrainer is aantrekkelijk geprijsd en is de beste hometrainer fiets als je een beginnende sporter bent. Met de weerstandsknop onder het display kan je de weerstand wijzigen en zo de weerstand aanpassen aan jouw trainingsdoelstellingen.

Op het display lees je je trainingsresultaten af. Hier kan je ook je tablet kwijt, zodat je tijdens het sporten je favoriete programma kan volgen. Deze goedkope hometrainer staat stabiel en fietst soepel door het 8 kilo zware vliegwiel. Je stelt het apparaat eenvoudig en snel waterpas, zodat dit model ook stabiel staat op ongelijke vloeren.

Als je gericht en gevarieerd wilt trainen, dan is deze hometrainer minder geschikt, omdat de VirtuFit HTR 1.0 hometrainer geen voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s heeft. Dit is de beste hometrainer fiets als je een basisfiets zoekt tegen een aantrekkelijke prijs.

Voordelen VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer

 • Fietst soepel door het vliegwiel van 8 kilo
 • Goedkoop
 • Duidelijk leesbaar display

Nadelen VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer

 • Geen voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s

4. Tunturi Star Fit B100 - Hometrainer - Ergometer - Fitness Fiets

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Met deze hometrainer met ergometer en hartslagmeter kan je nauwkeurig het effect van je workout op je lichaam in de gaten houden. Het display is niet verlicht, zodat het in het donker lastig leesbaar is. De weerstandsbediening gaat elektronisch.

Dit apparaat is heel geschikt voor langere trainingen. Je bidon kan je kwijt in de bidonhouder en je tablet plaats je in de tablethouder zodat je tijdens de training een film kan kijken. Het zadel is wat aan de harde kant en dat kan bij een lange training onprettig gaan voelen. Dit apparaat is niet in te klappen, maar door het compacte ontwerp neemt dit model weinig ruimte in. Een geschikt apparaat voor wie langdurig wil trainen.

Voordelen Tunturi Star Fit B100 – Hometrainer – Ergometer – Fitness Fiets

 • Compact
 • Handige bidonhouder

Nadelen Tunturi Star Fit B100 – Hometrainer – Ergometer – Fitness Fiets

 • Niet inklapbaar
 • Display is niet verlicht

5. VirtuFit Opvouwbare Hometrainer met Tablethouder

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Zoek je een hometrainer die je makkelijk kan verplaatsen? Kies dan de VirtuFit Opvouwbare Hometrainer met Tablethouder. Door het lichte gewicht en de wieltjes kan je deze hometrainer makkelijk op een andere plek zetten na je training en vervolgens ook nog opvouwen.

Tijdens het trainen hoor je nagenoeg niets, dus je kan ongestoord een film kijken op je tablet. Het apparaat is minder geschikt voor mensen die langer zijn dan 1.75 meter. Door de hoge opstap is deze hometrainer ook geen aanrader als je minder mobiel bent. Dit is de beste hometrainer als je klein behuisd bent, maar wel lekker thuis aan de slag wilt.

Voordelen VirtuFit Opvouwbare Hometrainer met Tablethouder

 • Opvouwbaar
 • Maakt weinig geluid

Nadelen VirtuFit Opvouwbare Hometrainer met Tablethouder

 • Hoge opstap
 • Niet geschikt voor mensen langer dan 1,75 meter

Bas

Over de productexpert

Mijn naam is Bas en ik ben de product expert voor de categorieën sport & outdoor op Top-X.nl. Naast mijn werk als marketeer bij een communicatiebureau sport ik vrijwel elke dag. Een gezonde levensstijl heeft voor mij dan ook hoge prioriteit. Het leuke aan mijn passie voor fitness & sport is dat ik anderen hiermee inspireer, zowel de gevorderde sporters als beginners. Heb je een vraag over een van mijn artikelen of reviews? Via het mail icoontje neem je snel en gemakkelijk contact met me op!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>