Laatste update: december 2022

Door: Jack

Best Geteste Hometrainer

Beste hometrainer

Tunturi FitCycle 50i Ergometer

De best geteste hometrainer van 2022 is de Tunturi FitCycle 50i Ergometer! Dit is uit de ultieme hometrainer test gebleken van 2022. Met de Tunturi FitCycle 50i Ergometer bouw je aan een zeer goede conditie. De 32 weerstandsniveaus zorgen ervoor dat je goed op je eigen tempo kan trainen.

Deze hometrainer is ook geschikt voor revalidatietraining, omdat het een ergometer heeft. Met de Kinomapp app wordt informatie opgeslagen waardoor je goed inzicht hebt op je eigen progressie.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste hometrainer? De hometrainer is één van de populairste fitnessapparaten in de sportschool. Dat is niet voor niets. Een workout op een hometrainer is goed voor je conditie en die nare extra kilo’s raak je ermee kwijt. Als je in een revalidatieproces zit na een blessure is het een geschikt apparaat om weer rustig je conditie op te bouwen en te werken aan je herstel. Als je thuis een hometrainer hebt, maakt dat de drempel om te gaan sporten nog lager.

Maar wat is nou de perfecte hometrainer voor jou? Er zijn veel soorten verschillende hometrainers die allemaal hun eigen functies en specialiteiten hebben. Daarom is het moeilijk om de juiste keuze te maken, Wij hebben een artikel geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in hometrainers. Hierin hebben wij een test gedaan van verschillende hometrainers en alleen de allerbeste zijn teruggekomen in dit artikel.

Ben jij benieuwd naar de producten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

20

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

11

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Hometrainers

Beste hometrainer

Beste Koop Hometrainer
1. Tunturi FitCycle 50i Ergometer

Tunturi Cardio Fit B20 X Bike - Hometrainer - X-Bike - Opvouwbare hometrainer - Opklapbare hometrainer - Fitness Fiets

Beste Opvouwbare Hometrainer
2. Tunturi Cardio Fit B20 X Bike

Hometrainer FitBike Ride 2 - Incl. Tablethouder - Fitness fiets - 16 Weerstandsniveaus - Ideale instap home trainer - 5kg vliegwiel - Hometrainer voor thuis - Verstelbaar

Beste Hometrainer Voor Thuis
3. Hometrainer FitBike Ride 2

VirtuFit HTR 1.0 hometrainer - Zwart

Beste Hometrainer Voor Lange Mensen
4. VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer

Hometrainer - VirtuFit Opvouwbare Home trainer met Tablethouder - Fitness fiets - Inklapbaar - Wit

Beste Budget Hometrainer
5. VirtuFit Opvouwbare Hometrainer

Top 10 Beste Hometrainers

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire hometrainers bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top hometrainers bij deze webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Hometrainer?

Het kopen van een goede hometrainer is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste hometrainers. 

Voordat je een hometrainer koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Ruimte

Het is belangrijk om te kijken naar de ruimte die je hebt voor een hometrainer. Hometrainers zijn er in verschillende afmetingen en sommige zijn zelfs opvouwbaar.  Daarom is het goed om de afmetingen te bekijken van de plek waar je het wil neerzetten.

Functies

Hometrainers hebben verschillende functies. Zo zijn er hometrainers die je verbindt met je smartphone en een app zodat je nog meer uit je training kan halen. Bedenk goed voor jezelf wat jou doelen zijn en bepaal hiermee welke hometrainer je wil.

Lichaamslengte

Het is ook goed om te kijken naar de maximale lichaamslengte van een hometrainer. Hierop kan je goed zien of de hometrainer goed geschikt is. Je wil niet dat de hometrainer te klein voor je is. Daarom is het aan te raden om van te voren je eigen lengte te meten en de maximale lengte van de hometrainer.

Weerstandsniveau

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar het weerstandsniveau van de hometrainer. Wil je een hometrainer om af te vallen? Kies dan voor trainen op het hoogste weerstandsniveau. Als je wat minder mobiel bent, is een hometrainer met een lage instap het meest geschikt.


Wat is de beste Hometrainer van 2022? 

Wat is de beste hometrainer van 2022? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten hometrainers getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste hometrainers in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke hometrainers het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Tunturi FitCycle 50i Ergometer

Beste hometrainer

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben jij op zoek naar de best geteste hometrainer van 2022? Dan ben je bij de Tunturi FitCycle 50i Ergometer bij het juiste adres! Dit is de beste koop van een hometrainer in 2022.

De Tunturi FitCycle 50i Ergometer is een hometrainer die geschikt is om conditie op te bouwen en voor revalidatietrainingen. Je hartslag wordt in de gaten gehouden door ingebouwde hartslagsensoren. De hometrainer slaat informatie op zodat je goed je progressie kan bekijken.

De hometrainer heeft 20 trainingprogramma's met allemaal verschillende oefeningen. Op deze manier houdt je de variatie erin. Wil je er nog meer? Dan kan je de hometrainer verbinden via bluetooth met de iConsole+ app of de Kinomapp app. Hierdoor blijf je nooit uitgetraind!

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Tunturi FitCycle 50i Ergometer

 • Meer dan 20 verschillende oefeningen
 • Hartslag wordt in de gaten gehouden
 • 32 Weerstandsniveaus

Nadelen Tunturi FitCycle 50i Ergometer

 • Geen

2. Tunturi Cardio Fit B20 X Bike

Tunturi Cardio Fit B20 X Bike - Hometrainer - X-Bike - Opvouwbare hometrainer - Opklapbare hometrainer - Fitness Fiets

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Heb jij weinig ruimte maar wil je toch een hometrainer? Dan is de Tunturi Cardio Fit B20 X Bike wat voor jou! Dit is de beste opvouwbare hometrainer van 2022.

De Tunturi Cardio Fit B20 X Bike is een hometrainer die geschikt is voor lichte tot matige intensiteit. Het is uiterst geschikt voor revalideren, afvallen en beweging. De hometrainer is gemakkelijk te bedienen en zeer gebruiksvriendelijk. Je kan De Tunturi Cardio Fit B20 X Bike gemakkelijk opvouwen en opbergen,

Met de 8 weerstandsniveaus is het goed voor korte intensieve trainingen. Op de monitor staat de snelheid, afstand, cadans en gemiddelde snelheid weer. Op deze manier kan je jezelf uitdagen en goed je progressie bekijken. Verder werkt het nog op batterijen en kan je het neerzetten waar je zelf wilt.

Voordelen Tunturi Cardio Fit B20 X Bike

 • Kan een tablet op
 • Hartslagfunctie erop

Nadelen Tunturi Cardio Fit B20 X Bike

 • Minder hoge weerstand

3. Hometrainer FitBike Ride 2

Hometrainer FitBike Ride 2 - Incl. Tablethouder - Fitness fiets - 16 Weerstandsniveaus - Ideale instap home trainer - 5kg vliegwiel - Hometrainer voor thuis - Verstelbaar

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar de beste hometrainer voor thuis? Dan is de Hometrainer FitBike Ride 2 wat voor jou! Dit is de beste hometrainer voor thuis in 2022.

Deze hometrainer heeft met 12 programma’s. Ook het vliegwiel is met 5 kilo aan de lichte kant. Dit maakt dat het fietsen iets minder natuurlijk aanvoelt, dan op een hometrainer met een zwaarder vliegwiel. Deze hometrainer staat wel heel stabiel. Het display is eenvoudig af te lezen en geeft je inzicht in je trainingsresultaten, waaronder tijd, hartslag en afstand. 

Het zadel zit comfortabel zodat je je training goed vol kunt houden. Door de lage instap is dit model heel geschikt voor senioren of als je het apparaat wilt gebruiken in je revalidatieproces. Dit is de beste hometrainer voor thuisgebruik als je lekker wilt trainen zonder al teveel poespas. Deze hometrainer is ook nog eens eenvoudig in elkaar te zetten.

Voordelen Hometrainer FitBike Ride 2

 • Comfortabele zit
 • Eenvoudig in elkaar te zetten

Nadelen Hometrainer FitBike Ride 2

 • Minder trainingsprogramma's

4. VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer

VirtuFit HTR 1.0 hometrainer - Zwart

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij lang maar wil je toch een geschikte hometrainer? Dan is de VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer perfect voor jou! Dit is de beste hometrainer voor lange mensen in 2022.

Deze hometrainer fiets is zeer goed als je een beginnende sporter bent. Met de weerstandsknop onder het display kan je de weerstand wijzigen en zo de weerstand aanpassen aan jouw trainingsdoelstellingen.

Op het display lees je je trainingsresultaten af. Hier kan je ook je tablet kwijt, zodat je tijdens het sporten je favoriete programma kan volgen. Deze goedkope hometrainer staat stabiel en fietst soepel door het 8 kilo zware vliegwiel. Je stelt het apparaat eenvoudig en snel waterpas, zodat dit model ook stabiel staat op ongelijke vloeren.

Als je gericht en gevarieerd wilt trainen, dan is deze hometrainer minder geschikt, omdat de VirtuFit HTR 1.0 hometrainer geen voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s heeft. Dit is de beste hometrainer fiets als je een basisfiets zoek.

Voordelen VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer

 • Duidelijk leesbar dipslay
 • Fietst soepel

Nadelen VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer

 • Geen voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's

5. VirtuFit Opvouwbare Hometrainer

Hometrainer - VirtuFit Opvouwbare Home trainer met Tablethouder - Fitness fiets - Inklapbaar - Wit

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.1

Prijs / kwaliteit

8.3

Ben jij op zoek naar een goedkope hometrainer? Dan is de VirtuFit Opvouwbare Hometrainer wat voor jou! Dit is de beste budget hometrainer van 2022

Door het lichte gewicht en de wieltjes kan je deze hometrainer makkelijk op een andere plek zetten na je training en vervolgens ook nog opvouwen. Dit is handig voor als je weinig ruimte hebt. Met een redelijk lage prijs is de prijs-kwaliteit verhouding van deze hometrainer zeer goed.

Tijdens het trainen hoor je nagenoeg niets, dus je kan ongestoord een film kijken op je tablet. Het apparaat is minder geschikt voor mensen die langer zijn dan 1.75 meter. Door de hoge opstap is deze hometrainer ook geen aanrader als je minder mobiel bent. 

Voordelen VirtuFit Opvouwbare Hometrainer

 • Opvouwbaar
 • Maakt weinig geluid

Nadelen VirtuFit Opvouwbare Hometrainer

 • Hoge opstap

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel hometrainers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten hometrainers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de hometrainers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste hometrainers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP