• Home
 • /
 • Sport
 • /
 • Beste Loopband Voor Thuis [Test 2022]

Laatste update: oktober 2022

Door: Jack

Best Geteste Loopband Voor Thuis

Focus Fitness Jet 2

Focus Fitness Jet 2

De beste loopband voor thuis test was dit jaar weer heel erg spannend. Uiteindelijk is de Focus Fitness Jet 2 als best getest eruit gekomen! Deze loopband is uiterst geschikt om thuis neer te zetten. Het beschikt over verschillende programma's die je sportprestaties bevorderen.

Deze loopband kan je weer makkelijk inklappen. Daardoor neemt het weinig ruimte in beslag. Het is ook nog verstelbaar. Hierdoor kan je de het op de juiste hoogte plaatsen. Deze loopband voor thuis zorgen er echt voor dat je weer gestimuleerd wordt om te sporten.

Benieuwd naar het product? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste loopband voor thuis? Het is altijd goed om in beweging te blijven en te gaan sporten. Sporten zorgt ervoor dat je fysiek en mentaal goed bezig bent. Als je vaak sport geeft het rust in je hoofd. Daarom is het ook goed om af en toe te joggen. Het is moeilijk om jezelf ertoe te zetten als het slecht weer is.

Je kan ook joggen op een loopband in de sportschool, maar je kan het ook thuis een loopband aanschaffen. Het is dan wel van groot belang dat je een goede loopband voor thuis koopt. Dat kan lastig zijn aangezien ze heel erg op elkaar lijken. Daarom is het moeilijk om de goede van de slechte te onderscheiden.

Dat is ook Ć©Ć©n van de redenen waarom we dit artikel gemaakt hebben. Wij hebben verschillende loopbanden getest. Hier hebben we uiteindelijk de 5 beste producten uitgelicht. Deze staat verder in dit artikel omschreven met een review. Dit is aangevuld met voor- en nadelen? Ben jij benieuwd naar de producten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

13

Uur onderzoek gedaan

37

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Loopbanden Voor Thuis

Focus Fitness Jet 2

Beste Koop Loopband Voor Thuis
1. Focus Fitness Jet 2

Tunturi FitRun 70i

Beste Loopband Voor Thuis Conditie
2. Tunturi FitRun 70i

VirtuFit TR-100

Beste Praktische Loopband Voor Thuis
3. VirtuFit TR-100

Flow Fitness Kingston i

Beste Loopband Voor Thuis Programma's
4. Flow Fitness Kingston i

Senz Sports M500 - Loopband - Platte Desk - Loopband bureau - LCD-scherm - Fitnessapparatuur voor thuis - tot 6 km/u - Voor thuisgebruik

Beste Budget Loopband Voor Thuis
5. Senz Sports M500

Top 10 Beste Loopbanden Voor Thuis

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire loopbanden bij Ć©Ć©n van de grootste webshops in Nederland. Deze Top-10 doet zeker niet onder van de producten uit de loopband voor thuis test 2022.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een loopband voor thuis?

Een loopband is een product dat lang meegaat. Daarom is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Je moet dan ook eerst goed onderzoek doen. Maar waar moet je dan op letten bij het kopen van een loopband voor thuis? En wat is de beste loopband voor thuis volgens de consumentenbond?

Het zijn vragen die we vaak te horen krijgen. Daarom hebben we dit artikel ook geschreven. Wij hebben in ieder geval hieronder een aantal criteria omschreven. Deze punten zijn zeer belangrijk en het is goed om deze mee te nemen bij het koopproces. Ze zijn er voor je om een miskoop te voorkomen.

Trainingsniveau

Het is belangrijk om je trainingsniveau te bepalen. Ben je eerder een beginner of ben je meer ervaren? Als je een beginner bent is het beter om een bredere loopband te kopen. Dit komt omdat je meestal net iets meer afwijkt. Als je ervaren ben kan je een smallere loopband nemen om jezelf ook uit te dagen. Een beginners snelheid is maximaal tot 15 kilometer per uur en die van een ervaren renner is erboven.

Doel

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het trainingsdoel. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor lange afstanden of om af te vallen. Als je dit weet kan je antwoordt geven op de vraag: welke loopband voor thuis past het beste bij mij? Sommige loopbanden hebben bijvoorbeeld een maximale snelheid van 15 kilometer per uur. Dat is eerder geschikt voor lange afstanden en minder voor afvallen.

Functies

De functies van een loopband kan je ook overwegen bij het besluit. Dit gaat eigenlijk vooral over de programma's die erop zitten. Deze zijn vaak voorgeprogrammeerd en helpen je sportprestaties beĆÆnvloeden. Het laat bijvoorbeeld ook je hardslag zien of je vorige prestaties. Ga dus na welke programma's jij het fijnst vindt. Op deze manier is het ook makkelijker om op zoek te gaan.

Ruimte

Het laatste punt is de ruimte in je huis. Wil je het in de slaapkamer plaatsen of in de woonkamer? De loopband moet natuurlijk wel in je huis passen. Beslis dus eerst in welke kamer je het wil neerzetten. Het is ook goed om hier de afmetingen van te weten. Daarna kan je beter opzoek gaan naar een loopband die in de ruimte past. Sommige loopbanden zijn ook heel licht en kan je weer in elkaar klappen.


Wat is de beste loopband voor thuis van 2022? 

Aan de hand van een hele hoop factoren hebben wij een zeer uitgebreide loopbanden test gedaan. Hierin hebben we hele goede producten gevonden!

Uiteindelijk wisten een paar zich te onderscheiden van de concurrentie en op deze manier een plekje te bemachtigen in onze felbegeerde top vijf. Hierbij blinken de loopbanden uit in verschillende categorieƫn. Op deze manier kan je zelf de beste loopband voor thuis kiezen.

Ook hebben we bij elk product voor- en nadelen omschreven. Dat geeft een beter beeld van de loopband. Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar welke ijzers in de top vijf terecht zijn gekomen? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste loopbanden voor thuis van 2022!

1. Focus Fitness Jet 2

Focus Fitness Jet 2

9.4

Eindbeoordeling

Programma's

9.5

Snelheid

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Maar welke loopband voor thuis is het beste? Dat is de Focus Fitness Jet 2! Dit is de beste koop die je kan hebben en je het overal in je huis plaatsen.

Dit is een compacte loopband die je goed in huis kan hebben. Het maakt nauwelijks geluid en je kan de hoogte verstellen. Daardoor is de loopband perfect voor je. Het heeft ook wel tot 40 verschillende programma's. Dit betekent dat het voor verschillende doelen geschikt is. Denk hierbij aan afvallen of werken aan je conditie.

De Focus Fitness Jet 2 beschikt over een moderen display. Daarop kan je goed alle gegevens volgen. Het geeft inzicht op de snelheid, afstand en calorieƫn etc. Op deze manier kan je ook je progressie bijhouden. Het is dan ook niet voor niets de beste loopband voor thuis 2022!

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Focus Fitness Jet 2

 • Beschikt over een 6-voudige demping
 • Heeft 40 verschillende programma's
 • Ook te gebruiken door langere mensen

Nadelen Focus Fitness Jet 2

 • Geen

2. Tunturi FitRun 70i

Tunturi FitRun 70i

9.2

Eindbeoordeling

Programma's

9.3

Snelheid

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil jij echt aan je conditie werken en zoek je de geschikte loopband? Ga dan voor de Tunturi FitRun 70i! Het beschikt namelijk over 14 verschillende programma's

De Tunturi FitRun 70i heeft een maximale snelheid van 20 kilometer per uur. Daarom is het ook geschikt voor ervaren renners. Op je smartphone kan je de Tunturi Routes app downloaden. Hierop staan al je gegevens en je progressie. Je kan dus heel goed naar een bepaald doel toewerken.

Daarnaast kan het ook hellingen nabootsen. Zo heeft het een hellingshoek van 15%. Daardoor kan je ook goed voor marathons trainen. Het is ook goed om meer tegenstand te creƫren. Deze loopband geeft je echt weer het plezier in sporten. De 15 verschillende programma's helpen je hierbij.

Voordelen Tunturi FitRun 70i

 • Beschikt over een app
 • Het kan hellingen nabootsen
 • Heeft 15 verschillende programma's

Nadelen Tunturi FitRun 70i

 • Het is een grote loopband

3. VirtuFit TR-100

VirtuFit TR-100

8.7

Eindbeoordeling

Programma's

8.2

Snelheid

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Het is altijd handig om een praktische loopband thuis te hebben. De VirtuFit TR-100 is zo'n praktische loopband. Het zorgt ervoor dat sporten leuk blijft.

De loopband heeft een speciale Quick Speed functie. Daardoor kan je gelijk trainen zonder dat je een programma hoeft uit te kiezen. De VirtuFit TR-100 heeft 2 armleuningen aan de zijkant. Daarop kan je goed tot rust komen maar je kan daarop ook de snelheid installeren. Zo blijf je jezelf uitdagen.

Het is altijd fijn om muziek te luisteren tijdens het sporten. Dit geeft meer motivatie en helpt je bij het proces. Deze loopband heeft een MP3 ingang. Daardoor kan je luisteren naar je favoriete liedjes. Wie wil dat nou niet? Als je klaar bent kan je de loopband weer makkelijk inklappen zodat het geen ruimte in beslag neemt.

Voordelen Tefal Snack Collection SW854D

 • Snel en gemakkelijk in elkaar te zetten
 • Je kan elke training zwaarder voor jezelf maken
 • Maakt nauwelijks geluid

Nadelen Tefal Snack Collection SW854D

 • Kan slechts 2 uur per dag gebruikt worden

4. Flow Fitness Kingston i

Flow Fitness Kingston i

8.4

Eindbeoordeling

Programma's

8.6

Snelheid

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de vierde plek in de lijst hebben we de Flow Fitness Kingston i! Dit is de loopband met de beste programma's, Het heeft er namelijk 24!

De Flow Fitness Kingston i kan door bijna iedereen gebruikt worden. Zo kan het een gewicht van 130 kilogram dragen en is het geschikt voor lange mensen. Je kan het gebruiken voor lichte en zware trainingen. Op deze manier kan je goed afwisselen. Hiernaast beschikt het ook over een app.

Op deze app kan je digitale routes rennen. Dit zijn routes in grote steden. Je kan zelfs op het strand of de bergen rennen. Hierdoor heb je echt het gevoel aslof je buiten aan het rennen bent. Verder worden de gegevens nog nauwkeurig opgeslagen. Daardoor kan je de prestaties blijven verbeteren.

Voordelen Flow Fitness Kingston i

 • Bijna elk persoon kan van de loopband gebruik maken
 • Heeft een duidelijke handleiding

Nadelen Flow Fitness Kingston i

 • Het heeft geen pauzeknop

5. Senz Sports M500

Senz Sports M500 - Loopband - Platte Desk - Loopband bureau - LCD-scherm - Fitnessapparatuur voor thuis - tot 6 km/u - Voor thuisgebruik

8.2

Eindbeoordeling

Programma's

8.2

Snelheid

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Loopbanden zijn over het algemeen heel erg duur. Daarom hebben we ook een budget variant in de lijst gedaan. Dat is namelijk de Senz Sports M500!

Deze loopband hoef je alleen maar op de grond te leggen. Het heeft namelijk geen armsteunen. Daardoor neemt het weinig ruimte in beslag en kan je het makkelijk verplaatsen. De Senz Sports M500 heeft een maximale snelheid van 6 kilometer per uur. Daardoor kan je het ook goed op werkplekken gebruiken.

Verder heeft het nog meerdere trainingsprogramma's. Deze kan je bedienen met de afstandbediening. Daarbij worden ook de gegevens opgeslagen. Denk aan snelheid, tijd en calorieƫn etc. Deze loopband zorgt er echt voor dat je gemotiveerd wordt. Daarom hoort het ook zeker in deze lijst thuis.

Voordelen Senz Sports M500

 • 8-voudige demping
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen Senz Sports M500

 • Er kan maar een gewicht van 100 kilogram op

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel loopbanden voor thuis hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten loopbanden getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de loopbanden voor thuis op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste loopbanden op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>