...

Laatste update: januari 2021

 • Home
 • /
 • Sport
 • /
 • Beste Crosstrainer [Test 2020]

Best Geteste Crosstrainer

Senz Sports C7000

5/5

De productontwikkelaars bij het Nederlandse merk Senz Sports laten met de C7000 crosstrainer weer eens zien dat ze ontzettend goed zijn in hun werk. Deze gloednieuwe high-end crosstrainer is voorzien van een 7 inch TFT-scherm welke draait op Android. Hierop zijn een aantal bekende apps geïnstalleerd, zoals sportapplicaties maar bijvoorbeeld ook Netflix. Hierdoor kun je tijdens het sporten gewoon jouw favoriete films en series kijken op de crosstrainer. Dit maakt het sporten al direct een stuk aangenamer en hierdoor zal je sneller de crosstrainer op stappen!

Wat is de beste crosstrainer voor thuis? Het is een vraag die we vaak voorbij zien komen op de redactie en om die reden besloten we dit artikel te schrijven. 

Een crosstrainer is een cardio apparaat met twee voetsteunen en twee handvatten. Het grote voordeel van de crosstrainer is dat je zowel het bovenlichaam als het onderlichaam aanspreekt en dat je gewrichten weinig tot geen impact zullen ervaren tijdens het sporten.

Doordat het trainen op een crosstrainer gezien kan worden als een ‘full body workout’, verbrand je ook nog is veel meer calorieën dan wanneer je sport op een loopband of hometrainer.

Ook kun je een crosstrainer gemakkelijk thuis gebruiken, hierdoor heb je dus nooit meer last van drukke sportscholen, slecht weer en lange reistijden. Kortom, een crosstrainer kent genoeg voordelen! 

Toch kan het kopen van een crosstrainer best lastig zijn. Weet jij bijvoorbeeld waar je op moet letten bij het kopen van een crosstrainer? In dit artikel ontdek je de top 5 best geteste crosstrainers van dit moment!!


Product


1. Senz Sports C7000

Beste Crosstrainer overall

2. Focus Fitness Senator
Beste Crosstrainer voor thuis

4/5

3. VirtuFit CTR 1.0
Beste Goedkope Crosstrainer

4/5

4. Focus Fitness Fox 3 iPlus​

4/5

5. Tectake 2-in-1 crosstrainer

4.5/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een Crosstrainer?

Het kopen van een goede crosstrainer kan best lastig zijn. Zo heb je tegenwoordig ontzettend veel verschillende soorten crosstrainers en is het aanbod ontzettend groot.

Door alle verschillende producten die te koop zijn, is het soms lastig om door de bomen het bos te zien. Om je op weg te helpen hebben we hieronder een lijstje opgenomen met de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een crosstrainer.

Allereerst is het belangrijk om te letten op het gewicht van de crosstrainer. Hoe zwaarder een crosstrainer is, hoe stabieler en veiliger je kunt sporten. Het laatste wat je wil is een crosstrainer die alle kanten op gaat tijdens het sporten.

Wist je dat er twee verschillende soorten crosstrainers bestaan? Je hebt crosstrainers waarbij het vliegwiel aan de voorkant zit en crosstrainers waarbij het wiel aan de achterkant zit.

Wanneer het vliegwiel aan de achterkant zit is de beweging die je maakt veel korter dan wanneer deze aan de voorkant zit.

De bewegingspatronen zijn dus verschillend afhankelijk van de plaatsing van het vliegwiel. Als je vliegwiel aan de voorkant zit lijkt de beweging vooral op langlaufen, als het vliegwiel aan de achterkant zit lijkt het meer op hardlopen.

In de regel is het zo dat crosstrainers met een vliegwiel aan de voorkant iets meer belastend zijn voor je gewrichten.

We zouden je altijd adviseren om goed te kijken naar de afmetingen van de crosstrainer. Crosstrainers zijn er namelijk in vele soorten en maten en om die reden is het goed om rekening te houden met de ruimte die je beschikbaar hebt. Waarschijnlijk ben je niet de eerste die een crosstrainer heeft aangeschaft die niet past in de ruimte waar je van plan was te gaan sporten.

Het belastbaar gewicht geeft aan hoe veel gewicht de crosstrainer precies aan kan. Kijk hier altijd goed naar en kies bij voorkeur voor een crosstrainer die een hoog belastbaar gewicht heeft.

Kies bij voorkeur altijd een crosstrainer die beschikt over veel verschillende trainingsprogramma’s. Hierdoor houd je je training leuk en kun je altijd variëren in je trainingen.

Top 10 Beste Crosstrainers

Wil je direct weten hoe de top 10 Crosstrainers eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Wat is de beste crosstrainer?

Welke Crosstrainer is het beste? In onderstaande alinea vind je onze top 5 met best geteste loopbanden van dit moment. In dit onderdeel vind je een korte review van onze ervaring met elk product, onze eindscore en de voor- en nadelen.

1. Senz Sports C7000

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

Ben jij op zoek naar de allerbeste crosstrainer van dit moment? Kies dan voor de Senz Sports C7000. Deze crosstrainer is gemaakt door het Nederlandse merk Senz Sports en beschikt eigenlijk over alle functionaliteiten die nodig zijn om te trainen als een baas. Z

o is deze high-end crosstrainer voorzien van een 6 inch TFT-scherm die draait op Android. Dit is ontzettend fijn aangezien je al je favoriete apps op de crosstrainer kunt installeren (Netflix, Spotify, Videoland etc). 

Wel zo lekker natuurlijk om tijdens het sporten je favoriete films en series te kunnen kijken. Win-win! Het vliegwiel van deze crosstrainer zit aan de voorkant en weegt maar liefst 12 kilogram. 

Wat ons direct opviel bij deze crosstrainer was de vloeiende beweging tijdens het sporten. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om de pedalen te verzetten, waardoor je een langere of een kortere lengtepas krijgt.

Verder heeft deze crosstrainer meer dan 12 ingebouwde trainingsprogramma’s die geschikt zijn voor zowel de beginnende als ervaren sporter. Ook kun je meer dan 4 gebruikers toevoegen waardoor je met het hele gezin kunt gaan sporten.  Naast de 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s beschikt de Senz Sports C7000 over een hartslagprogramma. Middels dit hartslagprogramma kun je op de door jou gewenste hartslag blijven trainen.

Kortom, als jij op zoek bent naar de beste crosstrainer voor thuis dan is momenteel de beste keuze. Via deze link bestel je de crosstrainer direct voordelig op betersport.nl

Voordelen Senz Sports C7000

 • Groot scherm waar je al je favoriete apps op kunt installeren
 • Sterk en robuust model
 • Meer dan 12 verschillende trainingsprogramma’s
 • Hartslagmeter

Nadelen Senz Sports C7000

 • Geen

2. Focus Fitness Senator iPlus

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

Op nummer van twee van deze lijst met best geteste crosstrainers vinden we de Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer. Met deze crosstrainer haal je een zeer degelijke en functionele crosstrainer in huis. 

Zo weegt de crosstrainer maar liefst 67 kilogram en heeft hij een vliegwiel van 12 kilogram. Goed om te vermelden is dat deze crosstrainer zowel voor startende als ervaren sporters geschikt is. 

Zoals eerder benoemd zit het vliegwiel van deze crosstrainer aan de voorkant. Dit zorgt voor een natuurlijke beweging die lijkt op langlaufen, deze beweging is minder belastend voor je gewrichten. 

Verder is deze crosstrainer voorzien van een Magnetisch systeem, dit systeem zorgt ervoor dat de crosstrainer enorm stil is in gebruik. 

Ook biedt de Senator crosstrainer je ontzettend veel uitdaging tijdens het sporten. Zo beschikt hij over maar liefst 32 verschillende weerstandsniveaus en kun je de crosstrainer belasten tot 999 watt. Daarnaast heeft deze crosstrainer maar liefst 12 verschillende trainingsprogramma’s.

Klik hier om deze crosstrainer te bestellen via Betersport.nl

Voordelen Focus Fitness Senator iPlus

 • Beschikt over magnetisch systeem waardoor hij enorm stil is
 • Geschikt voor beginnende en gevorderde sporters
 • Uniek design

Nadelen Focus Fitness Senator iPlus

 • Prijs is relatief hoog

3. VirtuFit CTR 1.0

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Ben jij op zoek naar de beste goedkope crosstrainer? Kies dan voor de VirtuFit CTR 1.0. Door deze crosstrainer in huis te halen weet je zeker dat fit worden een stuk aangenamer wordt. 

Deze crosstrainer is ontzettend compact en licht waardoor je hem makkelijk kunt verplaatsten. Dit maakt deze crosstrainer tot perfecte optie voor thuis wanneer je weinig ruimte hebt. 

Ook is deze trainer voorzien van handige tablet houder, hierdoor kun je op een tablet of mobiele telefoon al je favoriete series en films kijken tijdens het sporten. 

De pedalen van deze crosstrainer zijn overigens verstelbaar waardoor je de crosstrainer met meerdere personen in je huishouden kunt gebruiken.

Als jij graag een mooie crosstrainer wilt kopen maar niet een heel groot budget hebt dan is dit je beste keuze! Deze crosstrainer is momenteel het best geprijsd via Bol.com, klik hier om de crosstrainer direct te bestellen!

Voordelen VirtuFit CTR 1.0

 • Beste crosstrainer voor thuis
 • Licht en compact

Nadelen VirtuFit CTR 1.0

 • Iets minder stabiel doordat hij zo licht is

4. Focus Fitness Fox 3 iPlus

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

Op nummer 4 van deze lijst vinden we de Focus Fitness Fox 3 iPlus.Dit model crosstrainer mag absoluut niet ontbreken aan deze top 5 en is ideaal voor de fanatieke thuissporter. 

Het grote voordeel van deze crosstrainer is dat hij enorm stil is. Waar de meeste crosstrainers best wat geluid maken tijdens gebruik is dat bij deze niet het geval. Verder beschikt de crosstrainer over een vliegwiel van 18 kilo, verstelbare voetpedalen en over ingebouwde Bluetooth functies. 

Je kunt je smartphone of tablet op een simpele manier koppelen met de trainer waardoor je met verschillende apps je eigen trainingen kunt bijhouden.

Klik hier om deze crosstrainer nu voordelig te bestellen bij Bol.com 

Voordelen Focus Fitness Fox 3 iPlus

 • Robuust en stabiel
 • Bluetooth verbinding waardoor je hem makkelijk kunt koppelen met je telefoon

Nadelen Focus Fitness Fox 3 iPlus

 • Het materiaal van de voetsteunen is niet geweldig

5. TecTake Crosstrainer - 2-in-1

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

We sluiten deze lijst af met de bijzondere 2-in-1 Crosstrainer van het merk TecTake. Dit product is ideaal voor sporters die zowel op een hometrainer als een crosstrainer willen trainen. 

Deze Tectake 2-in-1 crosstrainer maakt namelijk beide mogelijk. Dit multifunctionele apparaat maakt het mogelijk om je bovenlichaam en onderlichaam te trainen met 1 apparaat. 

De weerstand is makkelijk te verstellen, het apparaat beschikt over zachte handgrepen van schuim en de leuningen kunnen flexibel of stijf gemonteerd worden. Ook beschikt dit product over een goed leesbaar LCD-display waardoor je je prestaties gemakkelijk bij kunt houden 

Klik hier om deze 2-in-1 crosstrainer vandaag nog te bestellen via Bol.com

Voordelen TecTake Crosstrainer – 2-in-1

 • Crosstrainer en Hometrainer in 1
 • Goed leesbaar LCD-display

Nadelen TecTake Crosstrainer – 2-in-1

 • Niet heel stabiel
Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>