fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Jack

Focus fitness jet 2 Review

Focus Fitness jet 2 review

Op zoek naar een goede loopband? Zo’n eentje waar je jaren mee vooruit kan? Dan is de Focus fitness jet 2 misschien wel wat voor jou. Dit sportapparaat is razend populair en dat verbaast ons eigenlijk totaal niet!

Alleen het prachtige en sportieve design van de loopband is haast al genoeg reden om deze te kopen als je het ons vraagt. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden waarom de Focus fitness jet 2 zo’n goede loopband is. 

Zo heeft deze loopband verschillende voorgeprogrammeerde programma’s die je kan gebruiken voor afwisseling in je training. Daarnaast kan je met de jet 2 tot wel 13 kilometer per uur rennen! En dat is voor de kenners onder ons nogal hard.

De loopband tevens zelf een gewicht van 55 kilo. Hierdoor blijft deze lekker stevig en stabiel staan wanneer jij bezig bent met je training. En het laatste belangrijke voordeel: de hellingshoek van de jet 2 is handmatig te verstellen in twee verschillende hoogtes. Hierdoor kan je verschillende spiergroepen trainen zoals je kuitspieren en bovenbeenspieren!


Ben jij van plan de Focus fitness jet 2 te kopen? Dan kunnen wij je hierbij helpen. Hoe? Nou, wij hebben deze loopband zeer uitgebreid getest op verschillende vlakken. Hierbij hebben wij onder andere gekeken of dit sportapparaat het geld ook daadwerkelijk waard is. Want je wil je geld uiteraard wel investeren in een goede loopband, toch?

Daarom hebben wij deze Focus fitness jet 2 review geschreven. Hierin kan jij alles vinden wat je moet weten over de populaire loopband. En hiermee weet je ook precies of je deze loopband zelf moet kopen of juist niet. Op basis van een uitgebreide test hebben wij een beoordeling gegeven van het fitnessapparaat mét een cijfer. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Belangrijkste voordelen en nadelen Focus Fitness Fitness Jet 2

Voordelen Focus Fitness Fitness Jet 2

  • De loopband is opklapbaar en daardoor makkelijk op te bergen om ruimte te kunnen besparen
  • De eindmontage van het sportapparaat is erg eenvoudig
  • Het display van de loopband is heel eenvoudig te bedienen dankzij sneltoetsen
  • Door de sterke motor van 1,5 PK kan je tot wel 13 kilometer per uur rennen
  • De loopband heeft een gewicht van 55 kilo en staat daardoor heel stabiel tijdens het sporten
  • De jet 2 is voorzien van maar liefst 7 verschillende trainingsprogramma’s voor een gevarieerde workout
  • Is handmatig te verstellen in twee verschillende hoogtes waardoor je ook andere spiergroepen kan trainen

Nadelen Focus Fitness Fitness Jet 2

  • De loopband kan best zwaar zijn om te tillen door het gewicht
  • Heeft geen hartslag programma's waarmee je je hartslag kan bijhouden

Focus fitness jet 2 Test 

Wij hebben het eerder in dit artikel al even kort aangegeven. Maar wij hebben deze loopband dus zeer uitgebreid getest. Op deze manier kunnen wij jou een goede beoordeling geven over de kwaliteit van deze Focus fitness jet 2!

Om deze test zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren hebben wij verschillende criteria onderzocht. Daardoor kunnen wij jou verzekeren van de beste testresultaten! Ben jij benieuwd hoe de focus fitness jet 2 uit onze test is gekomen? Lees dan hieronder gauw de Focus fitness jet 2 review!

Gebruiksgemak

Allereerst hebben wij gekeken naar het gebruiksgemak van deze loopband. Hierbij kan je denken als hoe makkelijk het apparaat te bedienen is en hoe makkelijk je deze in elkaar kan zetten. 

En daarbij hebben wij goed nieuws. Op het gebied van gebruiksgemak wist de loopband zeer goed te scoren. Zo zet je de jet 2 super makkelijk in elkaar met slechts een paar bouten. Ook wanneer je dus niet zo handig bent is dit een appeltje eitje.

Sterker nog, je krijgt er zelfs een handige gebruiksaanwijzing bij. Ook is de loopband heel makkelijk op te klappen en dus op te bergen. Wanneer je dus ruimte wil besparen is dit een zeer goede optie! En het display van het apparaat is makkelijk te gebruiken en wijst zichzelf goed uit. De kans dat je tegen problemen aanloopt is zeer klein!

Comfort

Een ander punt dat wij hebben getest is het comfort van deze loopband. Want je wil natuurlijk wel een sportapparaat hebben waar je ook een beetje lekker en lang op kan sporten. Ook dat zit wel goed bij de jet 2.

Zo is het apparaat redelijk zwaar met een gewicht van 55 kilo. Hierdoor staat deze dus erg stabiel tijdens het sporten. Op deze manier beleef jij de optimale sportervaring. Tevens is de motor uitgerust met een vermogen van maar liefst 1,5 PK. 

Hierdoor kan de loopband snelheden behalen tot wel 13 kilometer per uur. En dat is toch vrij snel! Ook op dit gebied scoort de focus fitness jet 2 dus erg goed.

Duurzaamheid

We hebben het eerder in deze review ook al kort besproken: maar duurzaamheid is ook erg belangrijk als je een sportapparaat wil aanschaffen. Wat bedoelen we dan met duurzaamheid? Nou, dat de loopband gemaakt is van goed materiaal waar je ook daadwerkelijk een paar jaar mee vooruit kan.

Zo voorkom je dat je na een jaar alweer toe bent aan een nieuwe loopband. Dat is zonde van je geld. Op het gebied van duurzaamheid scoort de jet 2 ook zeer goed. Je kan er jarenlang mee vooruit en dankzij het stevige materiaal hoef je niet bang te zijn dat je het apparaat beschadigd tijdens het trainen. En dat is heel fijn!

Materiaal (Vliegwiel)

We hebben het net al even kort besproken. Maar het materiaal van de loopband is een goede indicatie om een inschatting te maken van de kwaliteit. Want je wil voor zulk geld wel goede kwaliteit in huis halen uiteraard. 

Het apparaat is dus gemaakt van stevig materiaal met een zesdelige flex demping. Hierdoor kan jij optimaal sporten en voorkom je blessures. Als je het ons vraagt is dit een erg groot voordeel aan de fitness jet 2. 

Daarnaast ligt het draaggewicht van de loopband ook vrij hoog waardoor vrijwel iedereen van ieder gewicht en formaat er gerust op kan sporten. Dat is erg fijn. Tevens is de loopband geschikt voor zowel beginners als gevorderden. 

Gevorderden kunnen trainen met snelheden tot 13 kilometer per uur. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld traint voor een marathon. En beginners kunnen uiteraard sporten met minder hoge snelheden.

Trainingsprogramma's

Of je nou een beginner bent of juist al wat meer gevorderd: een variatie aan trainingsmogelijkheden is altijd fijn. Dit houdt het trainen namelijk leuk- en dat is belangrijk. Bij de jet 2 heb je gelukkig genoeg keuze.

Zo zijn er maar liefst 7 verschillende trainingsprogramma’s om uit te kiezen bij deze loopband. Ze variëren van een manueel programma tot verschillende snelheids programma's. Al deze trainingen hebben weer een andere maximale snelheid.

Hierdoor kan je dus ook kiezen voor een duurloop/cardio training voor vetverbranding of een intervaltraining op basis van een hoge hartslag met korte pauzes. De programma’s zijn door de variatie geschikt voor zowel beginners als gevorderden!

Extra functionaliteiten 

Tot slot hebben we ook nog een blik geworpen op de verschillende extra functionaliteiten van de Focus fitness jet 2 loopband. Dit zijn bijvoorbeeld dingen als een display. En een display heeft deze loopband zoals eerder aangegeven zeker.

Dit display werkt heel handig met touchscreen waardoor jij erg makkelijk je training kan kiezen en aanpassen. Een andere extra functionaliteit van de loopband is ook de eerder besproken hellingshoek. 

Deze kan je verstellen in twee verschillende hoogtes. Op die manier kan je verschillende spiergroepen trainen zoals bijvoorbeeld je kuitspieren of bovenbeenspieren. Ook kan je meer calorieën verbranden en meer kracht in je benen ontwikkelen door de hellingshoek.

De laatste extra functionaliteit is de zesvoudige flex demping. Deze demping voorkomt dat jij last krijgt van blessures tijdens het trainen. Zo wordt trainen super veilig en makkelijk!


Focus Fitness Jet 2 Product eigenschappen

Naast bovenstaande criteria hebben we ook gekeken naar de belangrijkste product eigenschappen van deze FitBike Ride 5. 

Specificaties

Header

Gewicht

55 kg

Maximaal belastbaar gewicht

100 kg

Inklapbaar

Ja

Afmetingen

162 x 71.5 x 125 cm

Display weergave

Calorieverbruik, Afstand, Hartslag, Snelheid, Tijd

Trainingsprogramma's

40

Hartslagmeting

Handsensoren

Hartslagmeter bijgeleverd

Nee

Koppeling met tablet mogelijk

Nee


Focus Fitness jet 2  Ervaringen van anderen

Naast onze eigen Focus Fitness Jet 2 zijn we voor jullie ook op onderzoek gegaan en gekeken hoe de Focus Fitness Jet 2 beoordeeld wordt door andere consumenten. Hierdoor zie je direct hoe goed de Focus Fitness Jet 2ervaringen van anderen zijn.

deze loopband werd snel geleverd en is makkelijk in elkaar te zetten, vandaag mijn eerste training gedaan en deze loopband is boven verwachting goed! ik ben er erg blij mee voor deze prijs.

Linda

Loopband is super makkelijk te monteren in nog geen uurtje tijd. Echt fijne loopband voor weinig geld.

Jochems

goede loopband voor deze prijs en makkelijke montage .

Hilda


Voor wie is de Focus fitness jet 2 Geschikt? 

Misschien twijfel je nog of de focus fitness ook geschikt is voor jou. Gelukkig kunnen wij met zekerheid stellen dat deze loopband voor vrijwel iedereen geschikt is. Of je nou een beginner bent of juist al gevorderd, dat maakt niet uit dankzij de verschillende trainingsprogramma’s. En ook dankzij de hoge draagkracht is het sportapparaat geschikt voor mensen van ieder formaat.


Conclusie: Focus fitness jet 2  kopen of niet?

Focus Fitness jet 2 review

9.3

Functionaliteiten

9.3

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Nu de Focus fitness jet 2 review voorbij is zijn we alweer aangekomen bij de eindconclusie. We gaan je antwoord geven op de brandende vraag of de focus fitness jet 2 je geld waard is (of juist niet).

Waarschijnlijk heb je gaandeweg het artikel al wel een aardige inschatting kunnen maken van wat er in deze conclusie komt te staan. En dat is maar goed ook: want wij zijn erg te spreken over deze loopband!

Zo is deze loopband voorzien van maar liefst 7 verschillende trainingsprogramma’s met ieder weer andere snelheden. Zo kan je kiezen uit een cardiotraining maar ook een speciale intervaltraining. Met een maximale snelheid van 13 kilometer per uur heb je meer dan genoeg keuze. 

Daarnaast is de loopband super makkelijk in te klappen en op te bergen waardoor je extra ruimte kan besparen. En dat is altijd fijn. En dankzij de speciaal toegevoegde zesdelige flex demping kan je met een gerust hart sporten zonder bang te hoeven zijn voor enige vorm van blessures. 

De verstelbare hellingshoek van het apparaat zorgt er tevens voor dat je verschillende spiergroepen kan trainen. Als het aan ons ligt is de Focus fitness jet 2 het geld dubbel en dwars waard. 


Focus Fitness Jet 2 alternatieven

Toch niet helemaal overtuigt? Helaas! Gelukkig zijn er verschillende goede alternatieven voor de Focus Fitness Jet 2. Denk hierbij aan:

- Senz Sports m1000
- Focus Fitness Jet 5


Hoe hebben jullie de Focus Fitness Jet 2 getest?

In onze Focus Fitness Jet 2 review hebben wij een uitgebreide test gedaan waarbij we deze hometrainer op verschillende criteria hebben beoordeeld. Zo hebben we onder andere gekeken naar het gebruiksgemak, de duurzaamheid van het apparaat, het comfort en natuurlijk naar de extra functionaliteiten. Vervolgens hebben we op basis van deze uitslag een cijfer gegeven. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bij Top-X is het ons doel om aankoopbeslissingen eenvoudig te maken.

Zijn er Focus Fitness Jet 2 aanbiedingen?

Ben jij op zoek naar een Focus Fitness Jet 2 aanbieding? Goed nieuws! Wij hebben namelijk een overzicht van de meest actuele Focus Fitness Jet 2 aanbiedingen. Dit product kopen? via Top-X vergelijk je direct de beste prijs.

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP