Laatste update: september 2021

Door: Bas

Best Geteste Optrekstang

Bodytrading CU100 Chin Up bar

5/5

De Bodytrading CU100 Chin up bar is aan een muur te bevestigen voor het doen van chin ups en pull-ups. De CU100 deurrekstok is eenvoudig te bevestigen met slechts acht schroeven. De massieve buizenconstructie van de deurrekstok kan tot wel 350 kilo aan! Met de chin up bar doet u een groot aantal oefeningen voor uw rug, buikspieren en schouders. De intensiviteit van de oefeningen met deze deurrekstok kun je dus zo hoog opvoeren als je wilt.

Wat is de beste optrekstang? Het is een vraag die we vaak voorbij zien komen en om die reden hebben we dit artikel voor je geschreven. Sinds Corona zien we steeds meer mensen thuis sporten. Dit is in onze ogen een mooie ontwikkeling aangezien het belangrijk is om fit en gezond te blijven.

De optrekstangen voor thuis zijn de afgelopen tijd niet meer aan te slepen en dit is niet zo gek. Een optrekstang is namelijk een ontzettend multifunctioneel fitness apparaat dat je in staat stelt om veel verschillende oefeningen te doen. 

Zo kun je het bovenlichaam eigenlijk volledig trainen met een optrekstang door oefeningen als pull ups en chin ups te doen.

Door de toenemende populariteit van optrekstangen is er tegenwoordig heel veel keuze. Dit kan het aanschaffen van een goede optrekstang best lastig maken.

Om je op weg te helpen hebben we uitgebreid onderzoek gedaan en dit artikel geschreven. Je ontdekt hier alle optrekstangen van dit moment.


Product


1. Bodytrading CU100

Beste Optrekstang voor aan de muur

2. Pull up bar FitFly
Beste Optrekstang voor in je deurpost

4/5

3. vidaXL - Optrekstang
Beste goedkope optrekstang

4/5

4. Focus Fitness Force 7
Beste Power Tower

4/5

5. Pull up bar met bokszak Beststar​
Beste Optrekstang met bokszak

4.5/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een Optrekstang?

Het kopen van de beste optrekstang kan best lastig zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten en maten te vinden om het internet. Om je op weg te helpen bij het kopen van een geschikte optrekstang hebben we hier een aantal zaken op een rijtje gezet die belangrijk zijn. Door op deze dingen te letten weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Wat voor soort optrekstang ben je van plan te kopen? Je hebt optrekstangen die je aan de muur kunt bevestigen, optrekstangen die je in je deur kunt hangen en volledige power towers die losstaand zijn. Denk voor het kopen van een optrekstang goed na over wat het best bij jou past. Vind je het bijvoorbeeld vervelend als er schroefgaten in je muur komen? Kies dan voor een optrekstang voor in je deurpost.

Het is goed om te kijken naar het maximale belastbare gewicht van de optrekstang. Kies bij voorkeur altijd voor een stang die tenminste een belastbaar gewicht heeft van 100 kilogram. Door hiervoor te kiezen weet je zeker dat je de komende jaren vooruit kan met de stang.

Welke oefeningen ben je van plan te gaan doen met je optrekstang? Er zijn hele standaard optrekstangen waar je slechts 1 of 2 oefeningen op kunt doen maar ook pull up bars die beschikken over zogenaamde “Monkey Bars”. Kies voor een optrekstang met Monkey bar als je ontzettend veel oefeningen wil gaan doen.

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de prijs van de optrekstang. Iedereen heeft z’n eigen budget en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Top 10 Beste Optrekstangen

Wil je direct weten hoe de top 10 optrekstangen eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Top 5 beste Optrekstangen

Ben je op zoek naar de beste optrekstangen van dit moment? Bekijk dan de top 5 best geteste pull up bars van dit moment en vergelijk de verschillende voor- en nadelen.

De modellen uit deze top 5  zijn uitvoerig getest in de optrekstangen test en geselecteerd op belangrijke eigenschappen en op prijs-kwaliteitsverhouding. De modellen zijn daarnaast getest op handige functies en op gebruiksvriendelijkheid. Ook is er gekeken naar de beste optrekstang volgens de consumentenbond.

1. Chin Up Bar - Bodytrading CU100

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

Ben jij op zoek naar de beste optrekstang voor aan de muur? Kies dan voor de Chin Up bar CU100 van het merk Body Trading. Deze optrekstang is makkelijk te bevestigen aan elke muur en geeft je de mogelijkheid om verschillende spieren in je bovenlichaam te trainen. 

De Chin Up bar is slechts met 8 schroeven te bevestigen aan de muur en kan een gewicht tot maximaal 350 kilogram aan.  Het grote voordeel van deze optrekstang is dat hij beschikt over een zogenaamde “Monkey bar”. 

Dankzij de monkey bar kun je de stang op heel veel verschillende manieren vastpakken waardoor je veel variatie in je oefeningen hebt. Met deze stang kun je het hele bovenlichaam trainen. 

Kortom, als jij op zoek bent naar een goede optrekstang voor aan de muur thuis dan is dit je beste optie. Je besteld de Chin Up bar voordelig via Betersport.nl, klik hier!

Voordelen Chin Up Bar – Bodytrading CU100

 • Beste optrekstang voor aan de muur
 • Makkelijk te bevestigen
 • Dankzij de monkeybar kun je heel veel verschillende oefeningen doen

Nadelen Chin Up Bar – Bodytrading CU100

 • Geen

2. Pull up bar FitFly

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

Heb je geen zin in gaten in je muur maar wil je wel een pull up bar aanschaffen? Kies dan voor een optrekstang die je aan je deurpost kunt bevestigen. Op dit moment is de Pull Up bar van Fitfly de beste optrekstang voor in je deurpost

Met deze multifunctionele optrekstang kun je ontzettend veel oefeningen doen. Denk hierbij aan pull ups, chin ups, push ups, tricep dips en zelfs sit-ups. 

Het grootste voordeel van deze optrekstang ten opzichte van een optrekstang die je aan de muur bevestigt is dat je geen schroefgaten krijgt in je kozijn. 

Je kunt de pull up bar namelijk makkelijk klemmen tussen de deur en vervolgens beginnen met je thuis training. De optrekstang beschikt verder over een antislip laag waardoor je deurkozijn niet zal beschadigen. 

Deze optrekstang is geschikt voor een deurkozijn met een breedte van 60 tot 80 centimeter en het maximaal belastbare gewicht is 100 kilogram. Een ander leuk voordeel: je kunt de stang ook als push-up bar gebruiken. 

Kortom, genoeg voordelen om voor deze stang te kiezen. Je bestelt de stang voordelig via Bol.com!

Voordelen Pull up bar FitFly

 • Geen schroefgaten in je muur
 • Ook te gebruiken als push-up bar
 • Veel verschillende oefeningen mogelijk

Nadelen Pull up bar FitFly

 • Maximaal belastbaar gewicht is slechts 100 kilo

3. vidaXL - Optrekstang

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Ben je op zoek naar een goedkope optrekstang voor aan de muur? Kies dan voor deze robuuste optrekstang van het merk VidaXL. 

Deze chinningbar is eenvoudig te monteren en heeft een maximaal belastbaar gewicht tot 100 kilogram. De verschillende handgrepen zorgen ervoor dat je meerdere oefeningen en spiergroepen kunt doen. 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het trainen van de biceps, rug, triceps, buik en zelfs borst. Wat ons direct opviel bij deze optrekstang was dat de stang ontzettend stevig aanvoelde. 

Al met al een goede optrekstang voor sporters die op zoek zijn naar een goedkopere optrekstang.

Deze optrekstang is momenteel het best geprijsd op Bol.com, klik hier om de stang direct te bestellen.

Voordelen vidaXL – Optrekstang

 • Sterk en robuust
 • Makkelijk te bevestigen

Nadelen vidaXL – Optrekstang

 • Niet te gebruiken als Push-up bar

4. Focus Fitness Force 7

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Heb je geen zin om de optrekstang aan je muur of in je deur te bevestigen? Kies dan voor de Power Tower van Focus Fitness. 

Zoals de naam al doet vermoeden is een Power Tower eigenlijk een soort van toren waar je verschillende kracht oefeningen op kunt doen. Het voordeel van een power tower is dat je deze makkelijk kunt verplaatsen, geen gaten hoeft te boren en dat je veel verschillende oefeningen met zo’n toren kunt doen. 

Zo is de Focus Force 7 te belasten met een gewicht van maximaal 140 kilogram.  De Focus Fitness Force 7 is niet alleen voorzien van een optrekstang maar heeft ook opdruksteunen. 

Dankzij deze combinatie kun je vrijwel het gehele bovenlichaam trainen met lichaamsgewicht en met de eventuele verzwarende producten zoals hierboven vernoemd. Ook beschikt de power tower over een ab en dip station waardoor je de buikspieren kunt trainen. 

Kortom, als jij veel ruimte hebt en geen zin hebt om gaten in je muur te boren. Kies dan voor deze Power Tower van Focus Fitness. Klik hier om de Power Tower te bestellen.

Voordelen Focus Fitness Force 7

 • Enorm sterk en stevig
 • Veel verschillende oefeningen mogelijk

Nadelen Focus Fitness Force 7

 • Neemt veel ruimte in beslag

5. Pull up bar met bokszak Beststar

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Ben je een fanatieke bokser en op zoek naar de beste optrekstang met bokszak? Kies dan voor deze optrekstang van het merk Beststar. 

Deze veelzijdige optrekstang gaat je helpen bij het thuis trainen. Het grote voordeel van deze stang is dat je er een bokszak aan kunt bevestigen. Dit is iets wat niet heel veel optrekstangen hebben en maakt deze pull up bar dus uniek. 

Bestel deze pull up bar nu voordelig via Bol.com

Voordelen Pull up bar met bokszak Beststar

 • Makkelijk te bevestigen
 • Sterk

Nadelen Pull up bar met bokszak Beststar

 • Prijs is aan de hoge kant

Bas

Over de productexpert

Mijn naam is Bas en ik ben de product expert voor de categorieën sport & outdoor op Top-X.nl. Naast mijn werk als marketeer bij een communicatiebureau sport ik vrijwel elke dag. Een gezonde levensstijl heeft voor mij dan ook hoge prioriteit. Het leuke aan mijn passie voor fitness & sport is dat ik anderen hiermee inspireer, zowel de gevorderde sporters als beginners. Heb je een vraag over een van mijn artikelen of reviews? Via het mail icoontje neem je snel en gemakkelijk contact met me op!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>