fbpx

Publicatie datum: 23 maart, 2023

Door: Jack

Best Geteste Optrekstang

Best geteste Optrekstang

B-physic Pull Up Bar

De B-physic Pull Up Bar is de best geteste optrekstang van 2023! Deze optrekstang is aan een muur te bevestigen voor het doen van chin ups en pull-ups.  Het is eenvoudig te bevestigen aangezien er geen gaten geboord hoeven te worden.

De massieve buizenconstructie van de deurrekstok kan tot wel 200 kilo aan! Met de B-physic Pull Up Bar doet u een groot aantal oefeningen voor uw rug, buikspieren en schouders. De intensiviteit van de oefeningen met deze deurrekstok kun je dus zo hoog opvoeren als je wilt.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste optrekstang? Het is een vraag die we vaak voorbij zien komen en om die reden hebben we dit artikel voor je geschreven. Sinds Corona zien we steeds meer mensen thuis sporten. Dit is in onze ogen een mooie ontwikkeling aangezien het belangrijk is om fit en gezond te blijven.

De optrekstangen voor thuis zijn de afgelopen tijd niet meer aan te slepen en dit is niet zo gek. Een optrekstang is namelijk een ontzettend multifunctioneel fitness apparaat dat je in staat stelt om veel verschillende oefeningen te doen. 

Zo kun je het bovenlichaam eigenlijk volledig trainen met een optrekstang door oefeningen als pull ups en chin ups te doen.

Door de toenemende populariteit van optrekstangen is er tegenwoordig heel veel keuze. Dit kan het aanschaffen van een goede optrekstang best lastig maken.

Om je op weg te helpen hebben we uitgebreid onderzoek gedaan en dit artikel geschreven. Je ontdekt hier alle optrekstangen van dit moment.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

18

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Optrekstangen

Best geteste Optrekstang

Beste Koop Optrekstang
1. B-physic Pull Up Bar

vidaXL - Optrekstang / Chinning Bar - Zwart

Beste Optrekstang Deur
2. VidaXL Optrekstang / Chinning Bar

Fitsly - Pull Up Bar - Optrekstang voor in Deur incl. E-Book - Push Up Grips - Dip Bar - Crossfit Station - Krachttraining - 5 in 1

Beste Veelzijdige Optrekstang
3. Fitsly Pull Up Bar / Optrekstang

Power Tower - Focus Fitness Force 7

Beste Complete Optrekstang
4. Power Tower - Focus Fitness Force 7

SOUTHWALL pull up bar - optrekstang muurmontage - zwart

Beste Optrekstang Muur
5. SOUTHWALL Pull Up Bar / Optrekstang

Top 10 Beste Optrekstangen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire optrekstangen bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top optrekstangen bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Optrekstang?

Het kopen van de beste optrekstang kan best lastig zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten en maten te vinden om het internet. Om je op weg te helpen bij het kopen van een geschikte optrekstang hebben we hier een aantal zaken op een rijtje gezet die belangrijk zijn. Door op deze dingen te letten weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Soort Optrekstang

Wat voor soort optrekstang ben je van plan te kopen? Je hebt optrekstangen die je aan de muur kunt bevestigen, optrekstangen die je in je deur kunt hangen en volledige power towers die losstaand zijn. Denk voor het kopen van een optrekstang goed na over wat het best bij jou past. Vind je het bijvoorbeeld vervelend als er schroefgaten in je muur komen? Kies dan voor een optrekstang voor in je deurpost.

Belastbaarheid

Het is goed om te kijken naar het maximale belastbare gewicht van de optrekstang. Kies bij voorkeur altijd voor een stang die tenminste een belastbaar gewicht heeft van 100 kilogram. Door hiervoor te kiezen weet je zeker dat je de komende jaren vooruit kan met de stang.

Oefeningen

Welke oefeningen ben je van plan te gaan doen met je optrekstang? Er zijn hele standaard optrekstangen waar je slechts 1 of 2 oefeningen op kunt doen maar ook pull up bars die beschikken over zogenaamde “Monkey Bars”. Kies voor een optrekstang met Monkey bar als je ontzettend veel oefeningen wil gaan doen.

Prijs

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de prijs van de optrekstang. Iedereen heeft z’n eigen budget en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Bepaal dus van te voren je budget en ga hierna op zoek. Hierdoor voorkom je de kans op een miskoop.


Wat is de beste Optrekstang van 2023? 

Wat is de beste optrekstang van 2023? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten optrekstangen getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste optrekstangen in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke optrekstangen het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  B-physic Pull Up Bar

Best geteste Optrekstang

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.2

Gebruiksgemak

9.3

Ben jij op zoek naar de best geteste optrekstang van 2023? Kies dan voor de B-physic Pull Up Bar. Deze optrekstang is makkelijk te bevestigen aan elke muur en geeft je de mogelijkheid om verschillende spieren in je bovenlichaam te trainen. 

De B-physic Pull Up Bar is makkelijk te bevestigen aan de muur en kan een gewicht tot maximaal 200 kilogram aan. Bij deze stang krijg je ook nog een E-book. Hierop staan 30 (!) verschillende oefeningen die je ermee kan doen. Je krijgt er zelfs visuele ondersteuning bij.

Verder kan je met deze stang je hele bovenlichaam trainen. Het is ook nog goed voor pull-ups, sit-ups, dips, crunches en triceps-deps. Het is dus ook nog een hele multifunctionele optrekstang! De stang is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit waardoor het gemakkelijk blijft zitten.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen B-physic Pull Up Bar

 • Veilig in gebruik
 • Verstelbaar
 • Kan veel gewicht aan

Nadelen B-physic Pull Up Bar

 • Geen

2. VidaXL Optrekstang / Chinning Bar

vidaXL - Optrekstang / Chinning Bar - Zwart

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Als jij liever wilt dat de optrekstang op de deur komt, dan is de VidaXL Optrekstang / Chinning Bar wat voor jou! Dit is de best geteste optrekstang voor een deur in 2023.

Deze chinningbar is eenvoudig te monteren en heeft een maximaal belastbaar gewicht tot 100 kilogram. De verschillende handgrepen zorgen ervoor dat je meerdere oefeningen en spiergroepen kunt doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het trainen van de biceps, rug, triceps, buik en zelfs borst. 

Wat ons direct opviel bij deze optrekstang was dat de stang ontzettend stevig aanvoelde. Hierdoor val je er niet snel van af en kan je veilig de oefeningen doen.  Al met al een goede optrekstang voor sporters die op zoek zijn naar stang die je gemakkelijk op de deur kan plaatsen.

Voordelen VidaXL Optrekstang / Chinning Bar

 • Sterk en robuust
 • Makkelijk te bevestigen

Nadelen VidaXL Optrekstang / Chinning Bar

 • Niet te gebruiken als Push-up bar

3. Fitsly Pull Up Bar / Optrekstang

Fitsly - Pull Up Bar - Optrekstang voor in Deur incl. E-Book - Push Up Grips - Dip Bar - Crossfit Station - Krachttraining - 5 in 1

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer 3 hebben we de Fitsly Pull Up Bar / Optrekstang. Dit is de best geteste veelzijdige optrekstang van 2023. Deze stang zorgt ervoor dat je in een korte tijd er fit uit ziet.

Met deze multifunctionele optrekstang kun je ontzettend veel oefeningen doen. Denk hierbij aan pull ups, chin ups, push ups, tricep dips en zelfs sit-ups.  Het grootste voordeel van deze optrekstang ten opzichte van een optrekstang die je aan de muur bevestigt is dat je geen schroefgaten krijgt in je kozijn. 

Je kunt de pull up bar namelijk makkelijk klemmen tussen de deur en vervolgens beginnen met je thuis training. De optrekstang beschikt verder over een antislip laag waardoor je deurkozijn niet zal beschadigen.  Deze optrekstang is geschikt voor een deurkozijn met een breedte van 60 tot 80 centimeter en het maximaal belastbare gewicht is 100 kilogram. Een ander leuk voordeel: je kunt de stang ook als push-up bar gebruiken. 

Voordelen Fitsly Pull Up Bar / Optrekstang

 • Geen schroefgaten in je muur
 • Veel verschillende oefeningen mogelijk

Nadelen Fitsly Pull Up Bar / Optrekstang

 • Maximaal belastbaar gewicht is slechts 100 kilo

4. Power Tower - Focus Fitness Force 7

Power Tower - Focus Fitness Force 7

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Heb je geen zin om de optrekstang aan je muur of in je deur te bevestigen? Dan is de Power Tower - Focus Fitness Force 7 wat voor jou! Dit is de best geteste complete optrekstang van 2023.

Zoals de naam al doet vermoeden is een Power Tower eigenlijk een soort van toren waar je verschillende kracht oefeningen op kunt doen. Het voordeel van een power tower is dat je deze makkelijk kunt verplaatsen, geen gaten hoeft te boren en dat je veel verschillende oefeningen met zo’n toren kunt doen. 

Zo is de Focus Force 7 te belasten met een gewicht van maximaal 140 kilogram.  De Focus Fitness Force 7 is niet alleen voorzien van een optrekstang maar heeft ook opdruksteunen.

Dankzij deze combinatie kun je vrijwel het gehele bovenlichaam trainen met lichaamsgewicht en met de eventuele verzwarende producten zoals hierboven vernoemd. Ook beschikt de power tower over een ab en dip station waardoor je de buikspieren kunt trainen. 

Voordelen Power Tower - Focus Fitness Force 7

 • Enorm sterk en stevig
 • Veel verschillende oefeningen mogelijk

Nadelen Power Tower - Focus Fitness Force 7

 • Neemt veel ruimte in beslag

5. SOUTHWALL Pull Up Bar / Optrekstang

SOUTHWALL pull up bar - optrekstang muurmontage - zwart

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de SOUTHWALL Pull Up Bar / Optrekstang. Dit is de best geteste optrekstang voor op de muur in 2023. Het is makkelijk te bevestigen.

De SOUTHWALL Pull Up Bar / Optrekstang is speciaal geschikt voor muurmontage. Het is perfect gemaakt voor het trainen van het bovenlichaam. In een korte tijd kan je een veelbelovend resultaat zien. Het heeft een draagvermogen van 150 kilo waardoor het geschikt is voor de meeste mensen.

Verder is de stang nog makkelijk verstelbaar. Hierdoor kan je het makkelijker verplaatsen en op een andere muur zetten. het heeft wel de voorkeur naar een verharde muur omdat het daar tot de beste werking komt. Al met al is dit een fijne optrekstang voor een mooie prijs.

Voordelen SOUTHWALL Pull Up Bar / Optrekstang

 • Scherpe prijs
 • Verstelbaar

Nadelen SOUTHWALL Pull Up Bar / Optrekstang

 • Niet duidelijke instructie

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel optrekstangen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten optrekstangen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de optrekstangen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste optrekstangen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>