...

Laatste update: januari 2021

Best Geteste Loopband

Focus Fitness Jet 5

5/5

De Jet 5 is het totaalplaatje loopband voor thuisgebruik. Met het sterkere frame, brede/lange loopoppervlak, 36 verschillende trainingsprogramma’s en een elektronisch verstelbare hellingshoek tot 12 levels is het een zeer complete loopband. Door al deze factoren is de Jet 5 loopband op Kieskeurig.nl in mei 2017 door consumenten verkozen tot de best gewaardeerde loopband van Nederland!

Wat is de beste loopband voor thuis? Het is een vraag die we vaak voorbij zien komen en om die reden besloten we dit artikel te schrijven. 

De traditionele hardloopband is de afgelopen tijd ontzettend gestegen in populariteit (mede door Corona). Dit vinden we overigens niet zo gek, door zelf een loopband voor thuis aan te schaffen kun je namelijk heel makkelijk werken aan je conditie en gezondheid. 

Bovendien hoef je niet meer de deur uit om te sporten en ben je niet afhankelijk van het weer, wel zo lekker voor in de winter! 

Het kopen van een goede loopband kent dus verschillende voordelen echter kan het nog best lastig zijn om de beste loopband te vinden. Er zijn namelijk veel verschillende soorten loopbanden en lang niet alle loopbanden zijn even geschikt voor iedereen. 

In dit artikel ontdek je alles omtrent dit onderwerp, zo vertellen we je waar je op moet letten en wat momenteel de best geteste loopbanden zijn van dit moment.


Product


1. Focus Fitness Jet 5

Beste loopband overall

2. Senz Sport M1000
Beste Instapmodel

4/5

3. Focus Fitness i9 Plus
Beste loopband voor intensief gebruik

4/5

4. Focus Fitness Jet 2
Beste budget loopband

4/5

5. vidaXL Mini-loopband​

4.5/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een loopband?

Het kopen van een goede loopband kan best lastig zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende banden te koop en lang niet allemaal zijn ze even goed. Ook beschikken ze lang niet allemaal over alle functionaliteiten die nodig zijn. Om je op weg te helpen lees je hieronder de belangrijkste dingen om in je achterhoofd te houden bij het kopen van de beste loopband. 

Bij de meeste fitness apparaten geldt de regel hoe zwaarder iets weegt hoe beter de kwaliteit van de constructie is. Dit is ook van toepassing bij loopbanden. Als jij op zoek bent naar een loopband van hoge kwaliteit dan is het belangrijk om te kijken naar het gewicht. We zouden je adviseren om minimaal voor een loopband van 50 kilogram te gaan. Een zwaardere loopband is overigens ook vaak stabieler waardoor het hardlopen of joggen veel beter aanvoelt.

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar de lengte en breedte van het loopband. Wanneer je een breder loopvlak hebt, loopt dit vaak een stuk prettiger en veiliger dan een smaller loopvlak. Bovendien verklein je de kans dat je ‘per ongeluk’ naast het loopvlak stapt. Kies bij voorkeur een loopvlak van minimaal 45 cm breed.

Een loopband kopen voor thuis? Houd er altijd rekening mee dat een loopband veel ruimte in beslag neemt. Als je deze ruimte niet hebt kan het slim zijn om te kiezen voor een inklapbare loopband, deze zijn makkelijk op te bergen en nemen minder ruimte in beslag.

Als jij een elektrische loopband wil gaan kopen is het belangrijk om rekening te houden met de maximale snelheid. Wij geven altijd het advies om te kijken naar het doel van de loopband; hoe wil je hem gaan gebruiken? Ben jij een ervaren hardloper? Dan wil je waarschijnlijk dat de loopband een hoge maximale snelheid heeft. 

Goedkope loopbanden gaan vaak niet harder dan 13 kilometer per uur, dit is prima als je alleen maar van plan bent te joggen of lopen echter is dit niet goed genoeg als je echt wil gaan hardlopen. Ben jij van plan te gaan hardlopen op de loopband? Kies dan voor een loopband die minimaal 15 kilometer per uur kan.

Goede loopbanden beschikken over een actief dempingssysteem. Dit zorgt ervoor dat je gewrichten minder belast worden tijdens het joggen of hardlopen. Kies bij voorkeur altijd een loopband uit met een goed dempingssysteem, dit simpelweg om blessures te voorkomen.

Beschikt de loopband over een hartslagmeter en hartslagprogramma’s? Dan heeft de loopband wat ons betreft altijd een streepje voor. Door te trainen aan de hand van je hartslag kun je namelijk super effectief trainen en je conditie verbeteren. Kies die bij voorkeur voor een loopband die beschikt over deze functionaliteiten.

Zelf zijn wij enorm fan van het lopen met een hellingshoek. Hiermee kun je op een simpele manier de intensiteit van je workout verhogen. Niet alle loopbanden beschikken echter over een verstelbare hellingshoek. Als je van plant bent om incline of decline te gaan joggen dan is het aan te raden om te kiezen voor een loopband met hellingshoek

Top 10 Beste Loopbanden

Wil je direct weten hoe de top 10 loopbanden eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Wat is de beste loopband

Welke loopband is het beste? In onderstaande alinea vind je onze top 5 met best geteste loopbanden van dit moment. In dit onderdeel vind je een korte review van onze ervaring met elk product, onze eindscore en de voor- en nadelen.

1. Focus Fitness Jet 5

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

Als jij op zoek bent naar de beste loopband voor thuis dan is de Focus Fitness Jet 5 op dit moment je beste keuze. 

Het merk Focus Fitness is een van de grotere spelers binnen de markt van fitness apparatuur en onderscheid zich door kwalitatief goede producten te leveren tegen een aantrekkelijke prijs. 

De Jet 5 serie kan gezien worden als een allround loopband die geschikt is voor elke vorm van lopen, de loopband is speciaal gemaakt voor thuisgebruik. 

Waarom we dit de beste loopband van dit moment vinden? Allereerst is de loopband inklapbaar, hierdoor kun je hem dus makkelijk opbergen en is hij ideaal voor als je wat minder ruimte hebt. 

Daarnaast beschikt de loopband over een elektronisch verstelbare hellingshoek, een helder LCD-scherm, hartslagsensoren en maar liefst 36 verschillende trainingsprogramma’s. 

Bovendien is het met deze loopband mogelijk om te trainen van 1 tot en met 16 kilometer per uur. Het loopvlak is 130 cm lang en maar liefst 45 cm breed met een maximaal belastbaar gewicht tot 120 kilogram. 

Ook zit er een goed dempingssysteem in de loopband waardoor je de kans op blessures aanzienlijk verkleind. Leuk feitje over deze loopband: de complete loopband is volledig voor gemonteerd, je hoeft hem enkel op te klappen en de 8 schroeven aan te draaien. 

Kortom, als jij momenteel op zoek bent naar een goede loopband voor thuis dan is dit je beste keuze. Via deze link bekijk je direct de beste prijs van deze loopband.

Voordelen Focus Fitness Jet 5

 • Beste loopband voor thuis
 • Inklapbaar
 • Volledig voor gemonteerd waardoor je de loopband binnen 10 minuten kan gebruiken

Nadelen Focus Fitness Jet 5

 • Geen

2. Senz Sports M1000

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

Ben jij op zoek naar een goede loopband om af en toe thuis op te wandelen of te joggen? Kies dan voor de Senz Sports M1000, dit is momenteel het beste instapmodel loopband en zeer geschikt voor thuisgebruik. 

Het grootste voordeel van deze loopband is dat hij enorm makkelijk is in gebruik. Zo kun je deze loopband inklappen na gebruik, heet hij een fijn loopoppervlak en beschikt hij over handige transportwieltjes waardoor je hem goed kunt opbergen. 

Verder beschikt de loopband over een stille motor waardoor je echt geruisloos kunt trainen. De loopband beschikt ook over een zesvoudig flexdemping systeem. Hierdoor verklein je de kans op blessures aanzienlijk. 

Deze loopband is ook geschikt voor ouderen mensen zo heeft de loopband stevige armgrepen waar je je aan vast kunt houden voor extra grip. 

Als je echt wil gaan hardlopen is dit waarschijnlijk niet je beste keuze aangezien de maximale snelheid 13 kilometer per uur is. 

Voordelen Senz Sports M1000

 • Beste instapmodel loopband
 • Ideaal voor sporters die willen joggen of lopen
 • Beschikt over handige wieltjes en is inklapbaar

Nadelen Senz Sports M1000

 • Niet geschikt voor hardlopers

3. Focus Fitness Jet 9 iPlus

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Ben jij op zoek naar de beste uitgebreide loopband? Kies dan voor de Focus Fitness Jet 9 iPlus. Deze loopband is van hetzelfde merk als de winnaar van deze loopbanden test. 

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is het parade paardje van het merk Focus Fitness en de functionaliteiten en mogelijkheden van deze loopband zijn eindeloos. 

Allereerst is het een zeer sterke en robuuste loopband die uitermate geschikt is voor intensief gebruik. 

Verder beschikt de loopband over een groot loopvlak, maar liefst 15 verschillende trainingpogramma’s, een elektronisch te verstellen hellingshoek, een hartslagmeter en een super helder LCD-scherm. 

Dankzij dit LCD scherm kun je onder andere je tijd, snelheid, afstand, hartslag en calorieën verbruik inzien. Een ander mooi voordeel van deze loopband is dat hij beschikt over bluetooth verbinding, hierdoor kun je gemakkelijk trainingen aanpassen via je telefoon.

De prijs van deze loopband ligt dus wel wat hoger echter haal je met de Focus Jet 9 een echte topper in huis. 

Voordelen Focus Fitness Jet 9 iPlus

 • Beste loopband voor intensief gebruik
 • LCD scherm waar je verschillende statistieken op kunt zien
 • Maximale snelheid tot 20 kilometer per uur

Nadelen Focus Fitness Jet 9 iPlus

 • Prijs ligt hoger

4. Focus Fitness Jet 2

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

Op de nummer 4 van dit artikel vinden we wederom een loopband van het merk Focus Fitness. Ditmaal de Focus Fitness Jet 2. 

Deze loopband is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope loopband, de prijs van dit product ligt namelijk aanzienlijk lager dan andere loopbanden. 

De focus Fitness Jet 2 is een zeer degelijke loopband en beschikt over verschillende voorgeprogrammeerde programma’s, een stille motor en is verstelbaar in twee verschillende hoogtes. 

Dit is een inklapbare loopband waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen.  De Jet 2 loopband van Focus Fitness is uitgerust met een stille 1,5 pk motor. 

Deze maakt snelheden mogelijk van 1 t/m 13 kilometer per uur. Het fijne aan deze motor is dat het geluidsniveau ook tijdens hogere snelheden bijzonder laag is. 

Ook is de Jet 2 verstelbaar in 2 verschillende hoogtes zodat je ook een berg opt rennen of lopen. Dit is natuurlijk ideaal om interval trainingen en een stukje kracht op te ontwikkelen. 

Kortom, als jij op zoek bent naar de beste goedkope loopband dan is dit je beste keuze!

Voordelen Focus Fitness Jet 2

 • Beste goedkope loopband

Nadelen Focus Fitness Jet 2

 • Kan maar tot 13 kilometer per uur (niet geschikt voor hardlopen)

5. vidaXL Mini-loopband

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

We sluiten deze lijst af met de vidaXL mini loopband. Heb je thuis amper ruimte maar wil je wel gaan lopen op een loopband? 

Kies dan voor de vidaXL. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een mini loopband met een loopvlak van slechts 93 x 36 cm. Goed om te weten is dat dit geen elektrische loopband is. Je krijgt de band dus aan door te gaan lopen. Hoe sneller jij loopt, hoe sneller de band beweegt. 

De meegeleverde monitor houdt de snelheid, trainingstijd, afgelegde afstand en verbrande calorieën bij. Dankzij het inklapbare ontwerp neemt de loopband niet te veel ruimte in wanneer deze wordt opgeborgen. 

De 2 vliegwielen geven de gebruiker een soepele loopervaring. Daarnaast kunnen de voetjes in de hoogte worden aangepast om de hoek van de loopband te verstellen.

Voordelen vidaXL Mini-loopband

 • Ideaal voor kleine ruimtes

Nadelen vidaXL Mini-loopband

 • Niet heel stabiel
Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>