fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Jack

Best Geteste Loopband

Best Geteste Loopband

Focus Fitness Jet 5

De beste loopband 2023 is wat ons betreft de Focus Fitness Jet 5. Met het sterkere frame, brede/lange loopoppervlak, 36 verschillende trainingsprogramma's en een elektronisch verstelbare hellingshoek tot 12 levels is het een zeer complete loopband.  Als jij op zoek bent naar een goede loopband voor thuis of in de sportschool dan is dit je beste keuze. Klik op de knop hieronder om direct de beste prijs te bekijken.

Wat is de beste loopband voor thuis? Het is een vraag die we vaak voorbij zien komen en om die reden besloten we dit artikel te schrijven. 

De traditionele hardloopband is de afgelopen tijd ontzettend gestegen in populariteit (mede door Corona). Dit vinden we overigens niet zo gek, door zelf een loopband voor thuis aan te schaffen kun je namelijk heel makkelijk werken aan je conditie en gezondheid. 

Bovendien hoef je niet meer de deur uit om te sporten en ben je niet afhankelijk van het weer, wel zo lekker voor in de winter! 

Het kopen van een goede loopband kent dus verschillende voordelen echter kan het nog best lastig zijn om de beste loopband te vinden. Er zijn namelijk veel verschillende soorten loopbanden en lang niet alle loopbanden zijn even geschikt voor iedereen. 

In dit artikel ontdek je alles omtrent dit onderwerp, zo vertellen we je waar je op moet letten en wat momenteel de best geteste loopbanden zijn van dit moment. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

3

Uur onderzoek gedaan

16

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Loopbanden

Best Geteste Loopband

Beste koop loopband
1. Focus Fitness Jet 5


Senz Sports M1000

Beste instapmodel loopband
2. Senz Sports M1000

Focus Fitness Jet 9 iPlus

Beste loopband voor intensief gebruik
3. Focus Fitness Jet 9 iPlus

Focus Fitness Jet 2

Beste goedkope loopband
4. Focus Fitness Jet 2

vidaXL Mini-loopband

Beste loopband voor kleine ruimte
5. vidaXL Mini-loopband

Top 10 beste Beste Loopbanden

Wil je direct weten hoe de top 10 loopbanden eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Loopband?

Het kopen van een goede loopband kan best lastig zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende banden te koop en lang niet allemaal zijn ze even goed. Ook beschikken ze lang niet allemaal over alle functionaliteiten die nodig zijn.

Door deze reden krijgen wij voornamelijk de vraag: wat is de beste loopband volgens de consumentenbond en wat is het beste merk loopband? 

Om antwoord te geven op deze vraag kun je natuurlijk naar heel veel verschillende dingen kijken. Hieronder hebben we een paar belangrijke criteria op een rijtje gezet die je in je achterhoofd moet houden bij het kopen van een goede loopband.

Gewicht van de loopband

Bij de meeste fitness apparaten geldt de regel hoe zwaarder iets weegt hoe beter de kwaliteit van de constructie is. Dit is ook van toepassing bij loopbanden. Als jij op zoek bent naar een loopband van hoge kwaliteit dan is het belangrijk om te kijken naar het gewicht. We zouden je adviseren om minimaal voor een loopband van 50 kilogram te gaan. Een zwaardere loopband is overigens ook vaak stabieler waardoor het hardlopen of joggen veel beter aanvoelt.

Breedte van het loopvlak

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar de lengte en breedte van het loopband. Wanneer je een breder loopvlak hebt, loopt dit vaak een stuk prettiger en veiliger dan een smaller loopvlak. Bovendien verklein je de kans dat je 'per ongeluk' naast het loopvlak stapt. Kies bij voorkeur een loopvlak van minimaal 45 cm breed.

Inklapbaar

Een loopband kopen voor thuis? Houd er altijd rekening mee dat een loopband veel ruimte in beslag neemt. Als je deze ruimte niet hebt kan het slim zijn om te kiezen voor een inklapbare loopband, deze zijn makkelijk op te bergen en nemen minder ruimte in beslag.

Maximale snelheid

Als jij een elektrische loopband wil gaan kopen is het belangrijk om rekening te houden met de maximale snelheid. Wij geven altijd het advies om te kijken naar het doel van de loopband; hoe wil je hem gaan gebruiken? Ben jij een ervaren hardloper? Dan wil je waarschijnlijk dat de loopband een hoge maximale snelheid heeft. 

Goedkope loopbanden gaan vaak niet harder dan 13 kilometer per uur, dit is prima als je alleen maar van plan bent te joggen of lopen echter is dit niet goed genoeg als je echt wil gaan hardlopen. Ben jij van plan te gaan hardlopen op de loopband? Kies dan voor een loopband die minimaal 15 kilometer per uur kan.

Dempingssysteem

Goede loopbanden beschikken over een actief dempingssysteem. Dit zorgt ervoor dat je gewrichten minder belast worden tijdens het joggen of hardlopen. Kies bij voorkeur altijd een loopband uit met een goed dempingssysteem, dit simpelweg om blessures te voorkomen.

Hartslagmeting

Beschikt de loopband over een hartslagmeter en hartslagprogramma's? Dan heeft de loopband wat ons betreft altijd een streepje voor. Door te trainen aan de hand van je hartslag kun je namelijk super effectief trainen en je conditie verbeteren. Kies die bij voorkeur voor een loopband die beschikt over deze functionaliteiten.

Hellingshoek

Zelf zijn wij enorm fan van het lopen met een hellingshoek. Hiermee kun je op een simpele manier de intensiteit van je workout verhogen. Niet alle loopbanden beschikken echter over een verstelbare hellingshoek. Als je van plant bent om incline of decline te gaan joggen dan is het aan te raden om te kiezen voor een loopband met hellingshoek


Wat is de beste loopband van 2023? 

Welke loopband is het beste? In onderstaande alinea vind je onze top 5 met best geteste loopbanden van dit moment. In dit onderdeel vind je een korte review van onze ervaring met elk product, onze eindscore en de voor- en nadelen.

In onze uitgebreide loopband test hebben wij verschillende loopbanden vergeleken op verschillende criteria. Alleen de allerbeste loopbanden hebben het uiteindelijk gemaakt tot deze top 5.

1.  Focus Fitness Jet 5

Best Geteste Loopband

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Als jij op zoek bent naar de beste loopband voor thuis dan is de Focus Fitness Jet 5 op dit moment je beste keuze. 

Het merk Focus Fitness is een van de grotere spelers binnen de markt van fitness apparatuur en onderscheid zich door kwalitatief goede producten te leveren tegen een aantrekkelijke prijs. 

De Jet 5 serie kan gezien worden als een allround loopband die geschikt is voor elke vorm van lopen, de loopband is speciaal gemaakt voor thuisgebruik. 

Waarom we dit de beste loopband van dit moment vinden? Allereerst is de loopband inklapbaar, hierdoor kun je hem dus makkelijk opbergen en is hij ideaal voor als je wat minder ruimte hebt. 

Daarnaast beschikt de loopband over een elektronisch verstelbare hellingshoek, een helder LCD-scherm, hartslagsensoren en maar liefst 36 verschillende trainingsprogramma's. 

Bovendien is het met deze loopband mogelijk om te trainen van 1 tot en met 16 kilometer per uur. Het loopvlak is 130 cm lang en maar liefst 45 cm breed met een maximaal belastbaar gewicht tot 120 kilogram. 

Ook zit er een goed dempingssysteem in de loopband waardoor je de kans op blessures aanzienlijk verkleind. Leuk feitje over deze loopband: de complete loopband is volledig voor gemonteerd, je hoeft hem enkel op te klappen en de 8 schroeven aan te draaien. 

Kortom, als jij momenteel op zoek bent naar een goede loopband voor thuis dan is dit je beste keuze. Via deze link bekijk je direct de beste prijs van deze loopband.

Klik hier voor de beste prijs van dit model.

Voordelen Focus Fitness Jet 5

 • Beste loopband voor thuis
 • Inklapbaar
 • Volledig voor gemonteerd waardoor je de loopband binnen 10 minuten kan gebruiken

Nadelen Focus Fitness Jet 5

 • Geen

2. Senz Sports M1000

Senz Sports M1000

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar een goede loopband om af en toe thuis op te wandelen of te joggen? Kies dan voor de Senz Sports M1000, dit is momenteel het beste instapmodel loopband en zeer geschikt voor thuisgebruik. 

Het grootste voordeel van deze loopband is dat hij enorm makkelijk is in gebruik. Zo kun je deze loopband inklappen na gebruik, heet hij een fijn loopoppervlak en beschikt hij over handige transportwieltjes waardoor je hem goed kunt opbergen. 

Verder beschikt de loopband over een stille motor waardoor je echt geruisloos kunt trainen. De loopband beschikt ook over een zesvoudig flexdemping systeem. Hierdoor verklein je de kans op blessures aanzienlijk. 

Deze loopband is ook geschikt voor ouderen mensen zo heeft de loopband stevige armgrepen waar je je aan vast kunt houden voor extra grip. 

Als je echt wil gaan hardlopen is dit waarschijnlijk niet je beste keuze aangezien de maximale snelheid 13 kilometer per uur is. 

Voordelen Philips Senz Sports M1000

 • Beste instapmodel loopband
 • Ideaal voor sporters die willen joggen of lopen
 • Beschikt over handige wieltjes en is inklapbaar

Nadelen Senz Sports M1000

 • Niet geschikt voor hardlopers

3. Focus Fitness Jet 9 iPlus

Focus Fitness Jet 9 iPlus

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar de beste uitgebreide loopband? Kies dan voor de Focus Fitness Jet 9 iPlus. Deze loopband is van hetzelfde merk als de winnaar van deze loopbanden test. 

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is het parade paardje van het merk Focus Fitness en de functionaliteiten en mogelijkheden van deze loopband zijn eindeloos. 

Allereerst is het een zeer sterke en robuuste loopband die uitermate geschikt is voor intensief gebruik. 

Verder beschikt de loopband over een groot loopvlak, maar liefst 15 verschillende trainingpogramma's, een elektronisch te verstellen hellingshoek, een hartslagmeter en een super helder LCD-scherm. 

Dankzij dit LCD scherm kun je onder andere je tijd, snelheid, afstand, hartslag en calorieën verbruik inzien. Een ander mooi voordeel van deze loopband is dat hij beschikt over bluetooth verbinding, hierdoor kun je gemakkelijk trainingen aanpassen via je telefoon.

De prijs van deze loopband ligt dus wel wat hoger echter haal je met de Focus Jet 9 een echte topper in huis. 

 • Beste monitor voor gaming
 • Makkelijk te bedienen
 • Goede ingebouwde speakers
 • Geen ondersteuning voor hdr
Focus Fitness Jet 2

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de nummer 4 van dit artikel vinden we wederom een loopband van het merk Focus Fitness. Ditmaal de Focus Fitness Jet 2

Deze loopband is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope loopband, de prijs van dit product ligt namelijk aanzienlijk lager dan andere loopbanden. 

De focus Fitness Jet 2 is een zeer degelijke loopband en beschikt over verschillende voorgeprogrammeerde programma's, een stille motor en is verstelbaar in twee verschillende hoogtes. 

Dit is een inklapbare loopband waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen.  De Jet 2 loopband van Focus Fitness is uitgerust met een stille 1,5 pk motor. 

Deze maakt snelheden mogelijk van 1 t/m 13 kilometer per uur. Het fijne aan deze motor is dat het geluidsniveau ook tijdens hogere snelheden bijzonder laag is. 

Ook is de Jet 2 verstelbaar in 2 verschillende hoogtes zodat je ook een berg opt rennen of lopen. Dit is natuurlijk ideaal om interval trainingen en een stukje kracht op te ontwikkelen. 

Kortom, als jij op zoek bent naar de beste goedkope loopband dan is dit je beste keuze!

Voordelen Focus Fitness Jet 2

 • Beste goedkope loopband

Nadelen Focus Fitness Jet 2

 • Kan maar tot 13 kilometer per uur (niet geschikt voor hardlopen)

5. vidaXL Mini-loopband

vidaXL Mini-loopband

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze lijst af met de vidaXL mini loopband. Heb je thuis amper ruimte maar wil je wel gaan lopen op een loopband? 

Kies dan voor de vidaXL. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een mini loopband met een loopvlak van slechts 93 x 36 cm. Goed om te weten is dat dit geen elektrische loopband is. Je krijgt de band dus aan door te gaan lopen. Hoe sneller jij loopt, hoe sneller de band beweegt. 

De meegeleverde monitor houdt de snelheid, trainingstijd, afgelegde afstand en verbrande calorieën bij. Dankzij het inklapbare ontwerp neemt de loopband niet te veel ruimte in wanneer deze wordt opgeborgen. 

De 2 vliegwielen geven de gebruiker een soepele loopervaring. Daarnaast kunnen de voetjes in de hoogte worden aangepast om de hoek van de loopband te verstellen.

Voordelen vidaXL Mini-loopband

 • Ideaal voor kleine ruimtes

Nadelen vidaXL Mini-loopband

 • Niet heel stabiel

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel loopbanden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten loopbanden getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de loopbanden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste loopband op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>