fbpx
 • Home
 • /
 • Internet
 • /
 • Amerikaanse Netflix kijken in Nederland in 4 stappen

Publicatie datum: 24 oktober, 2023

Door: Sam

Wil je toegang krijgen tot de Amerikaanse Netflix series en films vanuit Nederland? Dit is mogelijk met behulp van een VPN-verbinding. In dit artikel vertellen we je alles over de redenen waarom je de Amerikaanse Netflix zou willen kijken, hoe je dit kunt bereiken met behulp van een goede VPN, en welke VPN de beste keuze is.

Waarom op de Amerikaanse Netflix?

Laten we beginnen met de vraag: waarom zou je als Nederlander überhaupt geïnteresseerd zijn in de Amerikaanse Netflix? Het antwoord ligt in de aantrekkelijke voordelen die het Amerikaanse aanbod met zich meebrengt.


Zo biedt de Amerikaanse Netflix allereerst een aanzienlijk uitgebreider aanbod van films en series dan de Nederlandse Netflix. Amerikaanse kijkers kunnen kiezen uit meer dan 4.000 films en bijna 2.000 series, Nederlandse kijkers hebben een beperkte selectie van ongeveer 2.500 films en iets meer dan 1.000 series.


Wanneer je meer keuzemogelijkheden en variatie wil, is het Amerikaanse Netflix aanbod dus aan te raden.

Daarnaast heeft de Amerikaanse Netflix vaak als eerste toegang tot nieuwe films en series. Dit is ideaal wanneer je zit te wachten op de nieuwste release van jouw favoriete serie.


Met een Amerikaans account hoef je niet te wachten tot bepaalde films en series beschikbaar zijn in Nederland, dit kan soms namelijk erg lang duren.

Dit zijn onze favoriete VPN's om Amerikaanse series te kijken in Nederland 👑

amerikaanse netflix kijken in nederland

Ook je favoriete Amerikaanse series kijken in Nederland? Volg de stappen hieronder!

Hoe kom ik op de Amerikaanse Netflix?

Je weet nu waarom Nederlanders de Amerikaanse Netflix zouden willen bekijken en welke voordelen het biedt. Maar hoe doe je dit? Wanneer je een buitenlandse netflix wil kijken heb je een VPN (Virtueel Privé Netwerk) nodig. Onderstaand leggen we je stap voor stap uit hoe dit werkt, zodat je het proces goed begrijpt.

Stap 1: Download en installeer een VPN

De allereerste stap voor het kunnen kijken van de Amerikaanse Netflix is het downloaden en installeren van een VPN (Virtual Private Network). Wij adviseren hiervoor CyberGhost of Surfshark (Nederlands bedrijf!). Beiden zijn uitstekend geschikt voor Netflix kijken. Met een VPN kun je je IP-adres wijzigen en je locatie verplaatsen naar de Verenigde Staten, waardoor je toegang krijgt tot hun uitgebreide aanbod op Netflix. Hier zijn de stappen:

Zoek een betrouwbare VPN-provider: Begin met het vergelijken van verschillende VPN-providers en kies er een die een goede reputatie heeft met het gebruik van Netflix.

Download de VPN-app: Bezoek de website van je gekozen VPN-provider en download hun app op je computer, telefoon, tablet of smart TV. De VPN-app download je net zoals je dat zou doen met elke andere app.

Stap 2: Log in en selecteer een Amerikaanse server

Nu je de VPN-app hebt gedownload, is het tijd om in te loggen en een Amerikaanse server te kiezen die geschikt is voor Netflix-streaming. Hiervoor volg je onderstaande stappen:

 1. Open de VPN-app: Zoek de app op je apparaat en open deze. Je ziet dan het startscherm van de VPN.
 2. Maak een account aan: Als je de app voor de eerste keer opent, moet je een nieuw account aanmaken.
 3. Kies een Amerikaanse server: Na het inloggen kom je meestal terecht in het dashboard van de VPN-app. Hier kun je kiezen uit verschillende servers over de hele wereld. Om de Amerikaanse Netflix te bekijken, moet je een server in de Verenigde Staten selecteren.

LET OP! Sommige VPN-providers hebben specifieke servers die extra goed werken voor het streamen van Netflix. Kies dan voor deze server.

Stap 3: Maak verbinding met de server

Nu je een Amerikaanse server hebt gekozen, is het tijd om verbinding te maken en je IP-adres te wijzigen naar een Amerikaans IP-adres. Volg hiervoor onderstaande stappen:

 1. Selecteer de juiste Amerikaanse server: Klik op de Amerikaanse server die geschikt is voor Netflix in de lijst van de VPN-app.
 2. Verbind: Klik op de knop om verbinding te maken met de server. Dit proces kan enkele seconden tot een minuut duren, afhankelijk van de snelheid van de VPN en je internetverbinding.
 3. Wacht op de bevestiging: Zodra de verbinding tot stand is gebracht, ontvang je meestal een melding dat je bent verbonden met een server in de Verenigde Staten.

Stap 4: Open Netflix en Begin met Streamen

Nu je succesvol verbonden bent met een Amerikaanse server, kun je Netflix openen en beginnen met het streamen van je favoriete Amerikaanse series en films. Hiervoor volg je onderstaande stappen:

 1. Open Netflix: Ga naar de Netflix-app op je apparaat zoals je dat normaal zou doen. Log in op je Netflix-account als dat niet automatisch gebeurd is.
 2. Geniet van een Amerikaans aanbod: Nu je de Amerikaanse VPN gebruikt, zie je de Amerikaanse Netflix-bibliotheek. Blader door het aanbod films en series en kies wat je wilt bekijken!

CyberGhost heeft vaak goede deals, zeker met Black Friday

De beste VPN voor Amerikaanse Netflix

Niet alle VPN-aanbieders zijn geschikt voor het streamen van de Amerikaanse Netflix. Wij hebben onderzocht welke aanbieders dit wel mogelijk maken. Onderstaand vind je een lijst van de beste VPN-software die je kunt gebruiken om toegang te krijgen tot de Amerikaanse versie.

Tips voor het kiezen van een VPN voor Netflix

Met een overvloed aan VPN-aanbieders voor Netflix kan het een uitdaging zijn om de juiste keuze te maken en een aanbieder te vinden die perfect aansluit bij jouw behoeften. Hieronder zetten we een aantal tips voor je op een rijtje die je kunnen helpen bij het maken van een juiste beslissing!

 1. Serverlocaties, controleer of de VPN-aanbieder servers heeft in de landen waarin je geïnteresseerd bent. Als je bijvoorbeeld toegang wilt tot het Netflix aanbod van een specifiek land, is het belangrijk dat de provider servers in die regio heeft.
 2. Snelheid is een belangrijke factor wanneer je Netflix wil kijken. Kies een de snelste VPN-aanbieders, anders ga je jouw favoriete films en series niet kunnen laden.
 3. Compatibiliteit, zorg ervoor dat de VPN-aanbieder compatibel is met al je apparaten, zowel computers, telefoons als Smart TV.
 4. Kosten, vergelijk prijzen en abonnementen om ervoor te zorgen dat je de beste VPN vindt die binnen je budget past.
 5. Reviews, lees reviews van andere gebruikers om inzicht te krijgen hun ervaringen met de VPN-aanbieder.

Extra voordelen van een VPN

Het gebruik van een VPN brengt vele voordelen met zich mee, zeker in combinatie met Netflix. Maar het gebruik van een VPN biedt ook andere voordelen buiten Netflix om. Onderstaand zetten we de extra voordelen van het gebruiken van een VPN-software voor je op een rijtje!

 • Je krijgt toegang tot andere beperkte apps en functies. Naast Netflix kun je met een VPN ook toegang krijgen tot andere streamingdiensten, websites, en apps die niet beschikbaar zijn in Nederland.
 • Je krijgt meer online privacy en vrijheid. Met een VPN wordt je internetverkeer versleuteld, wat betekent dat je internetprovider, een hackers of zelfs overheidsinstanties niet in staat zijn om je online activiteiten te volgen.
 • Je kunt goedkopere abonnementen afsluiten. Soms bieden streamingdiensten zoals Netflix verschillende prijzen aan op basis van je locatie. Met een VPN kun je soms een goedkoper abonnement afsluiten door je Nederlandse IP-adres te veranderen in een land met lagere prijzen.

Met een VPN kun je zelf kiezen vanaf welke servers wil connecten

Conclusie

Om Amerikaanse series in Nederland te kunnen zien moet een streamingsdienst denken dat jij je begeeft op een locatie in Amerika. Dit doe je door middel van een VPN. Momenteel zijn er geen andere opties of workarounds. Hoewel een VPN geld kost zijn de meeste voor een paar maanden gratis uit te proberen of zijn ze heel erg goedkoop (minder dan 3 euro bij een jaarabonnement).


Veelgestelde vragen

Waarom kan ik sommige films niet zien op Netflix?

Je kunt sommige films niet zien op Netflix omdat de beschikbaarheid van content afhankelijk is van de regio waarin je je bevindt, vanwege licentieovereenkomsten en geografische beperkingen.

Waar is Netflix het goedkoopst?

Netflix is het goedkoopst in Pakistan, waar het abonnementstarief begint bij €2,61 per maand.

Welk land heeft beste Netflix?

Rusland en Amerika hebben over het algemeen de meeste films en series beschikbaar op Netflix, waardoor ze als de beste Netflix landen worden beschouwd.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>