fbpx
 • Home
 • /
 • Internet
 • /
 • Cloud86 Review: De snelste Hosting provider van dit moment?

Publicatie datum: 30 januari, 2023

Door: Sam

Cloud86 Review

Cloud86 review

Onze score

Als jij op zoek bent naar een goede hosting provider dan is Cloud86 zeker een goede optie. Deze Nederlandse partij biedt verschillende interessante diensten en je kunt al vanaf €1,95 terecht bij deze hosting provider. Cloud86 is in onafhankelijke snelheidstesten als snelste hosting provider verkozen, heeft een ontzettend goede Nederlandse klantenservice en draait elke dag back-ups van je website en e-mail. Kortom, genoeg redenen om te kiezen voor Cloud86! Klik op de knop hieronder voor meer informatie over Cloud86.

Ben je aan het oriënteren naar een eigen website? Of het nou is voor je bedrijf of een persoonlijk project, Cloud86 is één van de populairste opties in Nederland. Maar is Cloud86 echt zo’n goede optie, of kun je beter op zoek gaan naar alternatieven?

In deze Cloud86 Review gaan we dit uitzoeken. We gaan kijken naar de Cloud86 ervaringen van anderen, maar ook zelf analyseren wat precies de Cloud86 voordelen en nadelen zijn. Wat kun je precies doen met Cloud86, en hoeveel betaal je ervoor? Na het lezen van dit artikel weet je zeker of Cloud86 wel of niet een goede webhosting optie voor je is!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

10+

webhosting providers vergeleken


Waarom kiezen voor Cloud86?

In onderstaande sectie vind je een overzicht van de belangrijkste redenen om te kiezen voor Cloud86.

Voordelen Cloud86

 • Door onafhankelijke snelheidstesten als snelste hosting provider van 2023 beoordeeld
 • Ontzettend goede prijs / kwaliteit wanneer je kijkt naar de uptime (99,8%) en de ongekende laadsnelheid
 • Snelle en behulpzame supportlijnen, inclusief telefonische lijn (Nederlands)
 • Verschillend WordPress integraties waardoor je binnen 10 minuten een WordPress site live kunt hebben
 • Met gratis veiligheidscertificaten (SSL)
 • Gratis verhuisservice ter waarde van 75 euro waardoor je een website snel en simpel kunt overzetten
 • Bezoekers kunnen via een CDN gratis bestanden downloaden

Cloud86

Wat is Cloud86?

Voor we van start gaan met Cloud86 als dienst, wil je eerst natuurlijk weten wat het precies is. Cloud86 is één van de grootste webhostings providers van Nederland. Cloud86 biedt verschillende pakketten die allemaal gefocust zijn op webhosting - zowel voor ondernemers als voor persoonlijk gebruik. 

Cloud86 is opgericht door medewerkers van een andere webhostingdienst. Al sinds 2003 helpt Cloud86 mensen aan webhosting, en dat doet het vanuit het kantoor in Drachten. De servers van Cloud86 zijn te vinden in de Eemshaven, in het noorden van Groningen - net als die van Google en andere techreuzen. De 14 medewerkers van Cloud86 zijn onafhankelijk en hebben als enige doel een stabiele uptime en de hoogste snelheden te bieden. En dat gaan we testen!

Bedrijfsinformatie Cloud86

Cloud86 B.V.

Lavendelheide 21-108, 9202PD, Drachten

info@cloud86.nl

+31 58 2038374


KvK nummer:

74718444

BTW nummer:

NL860003231B01

Diensten:

Webhosting, Managed WordPress, Domeinregistraties, Managed VPS, Virtual Private Cloud, Virtuale Private server,


Welke diensten biedt Cloud86?

Om een goede Cloud86 review te kunnen geven, staan we eerst even kort stil bij de verschillende diensten van Cloud86.

In essentie verzorgt Cloud86 je webhosting, oftewel de servers waar jouw website op draait. Daarnaast biedt Cloud86 alle diensten die je nodig gaat hebben als webshop of voor je bedrijfswebsite, namelijk WordPress hosting en WooCommerce Hosting. Dit maakt Cloud86 een multifunctionele partij waarbij je terecht kunt voor meerdere diensten.

In onderstaande sectie van deze Cloud86 Review gaan we in op de verschillende diensten die Cloud86 aanbiedt. 

Standaard Webhosting

Om te beginnen biedt Cloud86 goedkope webhosting vanaf 1,95 euro per maand aan. Deze dienst is verkrijgbaar in 3 verschillende paketten:

 • Webhosting start
 • Webhosting medium
 • Webhosting unlimited

Zodra je kiest voor de standaard webhosting van Cloud86 dan ontvang je verschillende leuke extra's. Zo kun je automatische backups draaien via Cloud86, ontvang je gratis SSL-certificaten voor de veiligheid van je website en ontvang je gratis verhuisservice met een waarde van 75 euro.

WordPress Hosting bij Cloud86

WordPress Hosting houdt in dat je via Cloud86 een website kunt hosten met allerlei handige WordPress plugins. Dit wordt ook wel managed wordpress hosting genoemd en is vooral interessant voor mensen die op een snelle en gemakkelijke manier een website willen beginnen.

Deze software is enorm flexibel, en zorgt ervoor dat je de content op je website makkelijk kunt plaatsen en aanpassen - zonder dat je er technische kennis voor nodig hebt. WordPress wordt gebruikt door miljarden websites wereldwijd, en is volgens velen dan ook onmisbaar in de online wereld.

WooCommerce Hosting bij Cloud86

Naast Managed WordPress hosting biedt Cloud86 ook nog de mogelijkheid om WooCommerce hosting op je site te plaatsen. Dit is een dienst speciaal voor webshops, waarmee je zeer eenvoudig producten kunt verkopen op je site. Je hebt geen technische kennis nodig, en zelfs de betaling verloopt via dit platform - zo hoef je je geen zorgen te maken over het instellen van verschillende betalingsmethoden, zoals iDeal of PayPal.

Zoals je begrijpt kunnen deze twee extra diensten erg handig zijn voor ondernemers die een website willen starten. Ook als je geen ondernemer bent, is WordPress in ieder geval een enorme aanrader - zo plaats je nieuwe content zonder enige programmeerkennis te hebben. Cloud86 is dus een overkoepelende webhosting-aanbieder waarbij je alles kunt regelen wat je nodig hebt.

Virtual Private server

Naast de standaard webhosting diensten zoals managed wordpress hosting en WooCommerce hosting biedt Cloud86 ook verschillende cloud diensten.

De bekendste cloud dienst van Cloud86 is de Virtual Private Server of VPS. Wanneer je een eigen VPS neemt betekent dit dat je geen gebruik maakt van shared hosting endus niet afhankelijk bent van de configuratie van je hosting prodiver. Een VPS kun je helemaal instellen zoals jezelf wilt.

Bij de Virtual private servers van Cloud86 kun je alles instellen zoals je dat zelf wilt. Standaard worden deze virtual private servers geleverd met 1 vCPU, 2GB RAM, 25GB SSD en 1IP. Mocht je dit liever anders hebben dan is dat uiteraard mogelijk.

Managed VPS

Naast de eigen Virtual private server kun je er net als bij managed hosting ook voor kiezen om de VPS door cloud86 hosting te laten managen.

In dit geval zorgt Cloud86 voor jouw server. Het voordeel van managed hosting is dat je eigenlijk bijna geen tijd meer kwijt bent aan de randzaken en kunt doen waar jij goed in bent. Managed VPS bij Cloud86 is over het algemeen wel wat duurder, maar over het algemeen zijn de ervaringen onder website-eigenaren wel zeer positief. 

Virtual Private cloud

Als laatste heeft Cloud86 ook een dienst genaamd 'virtual private cloud'. Concreet houdt deze dienst in dat je een extra cloud kunt huren bij Cloud86 waar je vervolgens data op kunt slaan. Deze dienst is vooral gericht op grotere bedrijven. 


Snelheid Cloud86 hosting

Bij het kiezen van de beste webhosting provider speelt snelheid een belangrijke rol. Snelheid is een van de belangrijkste criteria waarop je een webhosting provider beoordeeld.

Een trage website is natuurlijk het laatste wat je wilt en om deze reden hebben we in deze Cloud86 review ook gekeken naar de snelheid. Hoe snel is Cloud86?

Om te beoordelen hoe snel Cloud86 is hebben we gekeken naar een onderzoek dat onlangs uitgevoerd is door Start24. In deze Cloud86 snelheid test is gekeken naar de snelheid van de bekendste en populairste webhosting providers van Nederland.

Cloud86 kwam hierbij als snelste hosting provider uit de test. Een uitslag die niet heel verrassend is, in 2020 wist Cloud86 namelijk ook al de prijs van snelste hosting provider in Nederland binnen te slepen. Kortom, Cloud86 is een super snelle hosting provider. 


Welke extra's biedt Cloud86?

Wat ons vanaf het begin eigenlijk al opvalt is dat Cloud86 in vergelijking met andere providers van webhosting verschillende extra's biedt die gratis in de paketten zitten. Dit is voor consumenten natuurlijk ontzettend fijn, we zijn allemaal dol op gratis extra's toch? Hieronder bespreken we kort de verschillende extra's die zijn inbegrepen bij Cloud86.

SSL-certificaat voor veilige verbindingen

Wanneer je besluit je webhosting te regelen via Cloud86 dan ontvang je hier gratis ssl certificaat bij. Een SSL certificaat zorgt ervoor dat de verbinding tussen jouw websites en de bezoekers veilig is. SSL certificaten zijn te herkennen aan het slotje in je URL-balk.

Elke website heeft tegenwoordig wel een SSL certificaat en het is dan ook belangrijk dat jouw website deze heeft. Het geeft niet alleen vertrouwen af maar kan er ook voor zorgen dat je beter gaat scoren in Google. Hierdoor haal je meer gratis bezoekers uit de zoekmachine.

Automatische backups

Een andere extra die je standaard krijgt bij Cloud86? Automatische back ups. Het is misschien vreemd maar er zijn nog steeds webhosting partijen in Nederland waarbij je geen automatische back ups krijgt.

Bij Cloud86 is dit gelukkig wel het geval. Cloud86 maakt dagelijks een back up van je website en e-mail. Ben je onverhoopt gehackt of is je website kapot gegaan? Via de back ups van Cloud86 zet je dit binnen een mum van tijd terug.

Gratis verhuisservice

Wil jij verstappen van een andere webhosting provider maar heb je weinig kennis van het verhuizen van je domein? Geen zorgen. Cloud86 speelt hier slim op in en heeft zogenaamde verhuisservice.

Met deze verhuisservice word de hele verhuizing van je website uit handen genomen. Wanneer je ervoor kiest om je webhosting medium pakket bij cloud86 af te sluiten zit dit standaard in je prijs. Volgens cloud86 heeft dit normaal gesproken een waarde van 75 euro.

Inbegrepen CDN

Een andere functionaliteit die Cloud86 standaard aanbiedt is vooral interessant wanneer je veel bezoekers uit het buitenland ontvangt. Bij Cloud86 heb je namelijk een inbegrepen CDN.

CDN staat voor Cloud Distribution Network en betekent concreet dat wanneer iemand vanuit een ander land jouw website wilt bezoeken, hij via een server op je website komt die op dat moment het dichtste in de buurt is. Dit zorgt ervoor dat jouw website overal snel en gemakkelijk te bereiken is.


Wat kost Cloud86?

Om je een idee te geven van de kosten van Cloud86, zie je hieronder een tabel met de huidige prijzen. 

Webhosting Start - vanaf €1,95 per maand

Het startpakket van Cloud86 webhosting is - zo zeggen ze zelf - voor de échte doe-het-zelver. Hierbij krijg je beperkte ondersteuning vanuit de Cloud86 klantenservice, en een iets mindere sitesnelheid. Een overzicht van alle features van het startpakket: 

 • 5 GB SSD opslag
 • 250 GB dataverkeer
 • 2 websites
 • 10 e-mailadressen
 • 5 MySQL databases
 • Gratis SSL
 • Automatische backups

Dit lijstje ziet er best aantrekkelijk uit voor hen die genoeg technische kennis hebben. Maar als je dat niet hebt, of als de insteek van je website commercieel is, is dit pakket niet aan te raden. Met een lagere snelheid zal je website bijvoorbeeld bijna niet gevonden worden in Google, en de 5GB aan opslagruimte is niet heel veel.

Webhosting Medium - vanaf €5,95 per maand

Het medium-pakket is vooral voor professionele websites, groeiende blogs en startende webshops, aldus Cloud86. Je krijg dan ook een flinke upgrade in vergelijking met het goedkoopste pakket. Zo maak je gebruik van:

 • Een hogere snelheid
 • 50 GB SSD opslag
 • onbeperkt dataverkeer
 • 10 websites
 • 50 e-mailadressen
 • 15 MySQL databases
 • Gratis SSL
 • Automatische backups
 • Uitgebreide ondersteuning van de klantenservice
 • Als je van een andere hosting-provider komt, een gratis verhuisservice

Gezien de cijfers lijkt dit pakket het meest geschikt voor het MKB, want met 50 e-mailadressen heb je er bijvoorbeeld één voor al je medewerkers. Ook de grotere opslagruimte en snelheden komen goed van pas als je een commercieel doel wil bereiken met je Cloud86-website. 

Webhosting Unlimited - €11,95 per maand

De unlimited webhosting pakketten van Cloud86 zijn echt alleen voor professionele bedrijven en organisaties. Dit pakket is het maximum dat je bij Cloud86 kunt krijgen, en checkt alle vinkjes af:

 • Maximale snelheid
 • 100 GB SSD opslag
 • Onbeperkt dataverkeer, websites, e-mailadressen en MySQL databases
 • Gratis SSL
 • Automatische backups
 • Uitgebreide ondersteuning, inclusief telefonische hulp
 • Gratis verhuisservice (zelfde als bij medium)

Voor grote en groeiende bedrijven is het unlimited pakket de enige juiste optie. Je krijgt immers de hoogst haalbare snelheid in Nederland, wat perfect is voor zoekmachine-optimalisatie en natuurlijk de omzet van een eventuele webshop. Voor iedere medewerker kun je een professioneel ogend e-mailadres (of gewoon 20) instellen, met jouw eigen domeinnaam erachter - en je hoeft je nooit druk te maken om opslagruimte of veiligheid.

Webhosting cloud86 kosten

Hoe zijn de ervaringen bij Cloud86?

In onze Cloud86 review kijken we natuurlijk met een kritische blik naar deze hosting provider uit Nederland. Om dit te doen zijn we het internet afgegaan op zoek naar consumenten ervaringen van andere bij Cloud86.

cloud86 trustpilot

Cloud86 ervaringen lijken over het algemeen erg positief: op Trustpilot scoort de club een dikke 4.9 van de 5 sterren. Die score is gebaseerd op 300 reviews. Liefst 93% van de reviews waren vijf sterren-beoordelingen - we hoeven er dus niet omheen te draaien dat de diensten van Cloud86 enorm goed worden ontvangen. Waar zit die positiviteit hem dan vooral in?

Een groot aantal gebruikers is tevreden over de prestaties van de Cloud86-webhosting, zo lezen we. De snelheid is top en ook merken gebruikers geen tot weinig verstoringen of haperingen in hun sites. Dit is erg belangrijk voor serieuze ondernemers, en je hoeft je dus niet druk te maken hierover als je je bij Cloud86 aansluit.

Verder valt te lezen dat een groot aantal gebruikers blij is met de ondersteuning vanuit Cloud86. De klantenservice valt goed in de smaak, want je wordt snel geholpen door mensen met kennis van zaken. Bij de duurdere pakketten is zelfs telefonische ondersteuning mogelijk - iets wat we helaas niet vaak terugzien bij webhosting bedrijven. 

Naast de klantenservice wordt ook de overstapservice gewaardeerd. Dat kan van pas komen als je een website hebt bij een andere hostingpartij, maar graag de upgrade wil maken naar Cloud86 voor bijvoorbeeld een hogere snelheid. De medewerkers van Cloud86 helpen je van begin tot eind met het overzetten van je website.


Klantenservice van Cloud86

De zeldzame recensies die geen vijf sterren hebben gegeven, zijn vooral niet te spreken over de afwezigheid van 24/7 support. De klantenservice is alleen geopend op doordeweekse dagen van 9 tot 5. Dat is best beperkend, zeker als je internationale webshop er midden in de nacht uit ligt, om maar iets te noemen. Dit punt van kritiek kunnen we dus zeker begrijpen. De klantenservice is wel telefonisch bereikbaar. Deze telefonische klantenservice wordt overigens zeer goed beoordeeld.

De klantenservice zelf functioneert echter zeer efficiënt. Medewerkers kijken graag met je mee en weten precies wat er fout gaat. Bij de meeste gevallen zagen we dat het probleem binnen enkele minuten werd opgelost. Zowel per mail als telefoon kun je snel support krijgen- en de FAQ- pagina van Cloud86 is zo goed dat bellen of mailen vaak niet nodig is. Je antwoord is vaak gewoon te vinden op de website! De klantenservice is vooral gericht op de Nederlandse taal, maar uiteraard spreken deze experts ook goed Engels. 


Onze ervaringen met Cloud86 review

In deze Cloud86 review moeten we natuurlijk ook in gaan op onze eigen ervaringen met Cloud86. Zelf beheren wij meerdere websites waarvan Top-X.nl er een is. Inmiddels gaan we al wat jaren mee in het wereld waardoor we verschillende hosting providers hebben getest en vergeleken.

Na TransIp, Mijndomein, Siteground en Hostnet geprobeerd te hebben staan de meeste van onze websites nu bij Cloud86. Er zijn verschillende redenen waarom wij een flink aantal van onze websites bij Cloud86 hebben staan.

Een van de belangrijkste redenen is het gebruiksgemak. Het Plesk control panel van Cloud86 hosting werkt ontzettend fijn en gemakkelijk. Via dit plesk control panel zet je binnen een mum van tijd back ups terug, maak je e-mails aan en installeer je WordPress.

Verder scoort Cloud86 natuurlijk ook heel goed op het gebied van snelheid. Het is van groot belang dat onze websites snel laden omdat we onze bezoekers zo'n goed mogelijke ervaring willen geven.

Ook vinden we het super fijn dat er een managed wordpress pakket is zodat updates zelf gedaan worden.

Verder zijn de backups ontzettend fijn en geeft het veel rust om te weten dat je ten alle tijden een back-up kunt draaien.

Kortom: onze Cloud86 ervaringen zijn goed. Op het moment gebruiken wij verschillende Cloud86 diensten zoals Managed WordPress hosting, cloud hosting en meer. We zijn hier zeer tevreden over en op het gebied van snelheid, service en functionaliteiten scoort Cloud86 super goed.


Conclusie: is Cloud86 de beste hosting provider?

Het vinden van een goede hosting provider kan best lastig zijn, maar Cloud86 moet naar onze mening in ieder geval op je shortlist staan. Zowel voor amateurs als grote bedrijven en alles ertussenin, is er bij Cloud86 een pakket beschikbaar dat past bij je behoeften. 

Qua prestaties is Cloud86 één van de beste spelers op de markt. Voor commerciële doeleinden is het dan ook zeer geschikt. Zoekmachineoptimalisatie en gebruiksgemak zijn door de hoge snelheden erg goed. Aan mogelijkheden wat betreft WordPress en het opzetten van webshops ontbreekt weinig, en daarnaast word je snel en goed geholpen door de uitstekende klantenservice. Het enige jammere is dus dat die klantenservice niet 24/7 geopend is, wat een afknapper kan zijn voor (internationale) online retailers. 

Al met al kunnen we Cloud86 een dikke 9 geven als rapportcijfer. Benieuwd naar andere webhosting-diensten, of wil je weten welke webhosting het beste past bij jou? Check dan hier onze andere reviews!


Welk cloud86 hostingpakket is geschikt voor mij?

Goed, heb je de knoop doorgehakt en wil je bij Cloud86 je hosting gaan regelen? Goede keuze! Maar welk hosting paket past nu het beste bij jou?

Het is goed om te weten dat Cloud86 verschillende paketten aanbiedt. Kies je bijvoorbeeld voor webhosting start of wil je liever managed wordpress?

Er zijn verschillende mogelijkheden en als tip kunnen we je meegeven dat je goed moet kijken naar je persoonlijke situatie. Heb je al veel ervaring met het bouwen van websites? Dan zijn managed hosting pakketten wellicht minder geschikt voor jou.

Via het plesk control panel kun je overigens gemakkelijk switchen tussen je diensten. Mocht je na verloop bepaalde dingen niet meer willen (of juist wel) dat kun je dit via het control panel aangeven. Ontzettend makkelijk en simpel.


Veelgestelde vragen 

Is Cloud86 goed?

Cloud86 is een Nederlandse webhosting provider en scoort ontzettend goed in onze testen. Zo is deze hosting provider onzettend snel, is de prijs / kwaliteit uitmuntend en staat gebruiksgemak hoog in het vaandel. Cloud86 is zeker een van de betere webhosting partijen in Nederland. Klik op het artikel om meer te lezen over deze provider.

Hoe hebben jullie deze Cloud86 Review uitgevoerd?

Om te beoordelen hoe goed Cloud86 daadwerkelijk is hebben we gekeken naar verschillende criteria. Zo hebben we gekeken naar de diensten die deze partij aanbiedt, de snelheid van deze diensten, veiligheid en natuurlijk naar de ervaringen van andere gebruikers. Op basis hiervan hebben we vervolgens een conclusie geschreven. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>