fbpx
 • Home
 • /
 • Internet
 • /
 • [Review] Is CyberGhost VPN snel EN anoniem tegelijk?

Publicatie datum: 26 september, 2023

Door: Sam

CyberGhost Review & Ervaringen

8.9

Eindbeoordeling

Anoniem op het internet surfen en buitenlandse streamingdiensten vanaf je eigen laptop bekijken, het is mogelijk met CyberGhost VPN. Het gebruiksgemak van deze VPN-dienst is opvallend goed. Daarnaast heb je voor een relatief laag maandbedrag bescherming op meerdere apparaten in huis (7 stuks!). 

CyberGhost VPN is een interessante optie als je in meerdere landen anoniem en met privacy wilt streamen, gamen of downloaden zonder op de snelheid van je internetverbinding in te leveren.

Veiligheid

8.6

Snelheid

8.7

Prijs

9.3

Gebruiksvriendelijkheid

9.2

Veilig op het internet surfen en daarbij voldoende privacy hebben, hoeft in principe niet veel te kosten. CyberGhost VPN biedt een aantrekkelijk tarief, zeker als je een tweejarig contract afsluit. Maar krijg je waar voor je geld en wat biedt CyberGhost VPN? Je leest het in deze CyberGhost VPN review.

Wat is CyberGhost VPN? 

Ben je vaak online aan het gamen of bekijk je online films? Het aanbod via Nederlandse websites is soms beperkt. Met je Nederlandse IP-adres heb je bovendien niet altijd toegang tot buitenlandse websites. CyberGhost VPN biedt je een versleutelde verbinding tussen je laptop of je smartphone en het internet.

Op deze manier wordt je virtuele locatie gewijzigd. En daardoor krijg je toegang tot streamingdiensten die anders niet toegankelijk zouden zijn. Je kunt daarmee tevens bepaalde beperkingen omzeilen op de locatie waar je bent, zoals bijvoorbeeld van een schoolnetwerk.

Je herkent CyberGhost altijd gemakkelijk aan het gele spookje

Omdat niet iedereen het hele artikel wil lezen beginnen we met de voordelen en nadelen van deze VPN software. Daarna kun je alsnog verder lezen om te zien wat de verschillende functionaliteiten zijn, hoe CyberGhost VPN omgaat met privacy en hoe snel je verbinding is wanneer je bent ingelogd.

Zoals gezegd beginnen we echter met de goede en minder goede punten.

Voordelen en Nadelen

Voordelen
CyberGhost VPN
 • Server kwaliteit boven kwantiteit. Je hebt nog steeds veel keuze aan servers uit 91 verschillende landen maar het doel van Cyberghost is om zoveel mogelijk kwaliteit te leveren, en niet zoveel mogelijk servers.
 • Gewaarborgde privacy. Bij CyberGhost VPN staat je privacy hoog in het vaandel. Vanuit het hoofdkantoor in Roemenië worden je gegevens goed beschermd. Daarbij kun je ervan uitgaan dat je gegevens niet aan derde partijen worden verkocht of met anderen worden gedeeld.
 • Als je op de een of andere manier niet tevreden bent, krijg je je geld terug. Je hoeft daarbij geen lange procedure te doorlopen. Binnen 45 dagen wordt je geld, zonder vragen te stellen, terugbetaald.
 • Zeer gemakkelijk in gebruik. Geen enkele VPN die getest heb was zo snel klaar voor gebruik als CyberGhost.
Nadelen CyberGhost VPN
 • Er is geen klantenservice in het Nederlands en ook de interface is niet in het Nederlands beschikbaar. Het is dus wel handig als je een beetje Engels spreekt. Aan de andere kant spreekt de app voor zich, dus moet dat geen probleem zijn.

Waarvoor gebruik je CyberGhost?

Voor het ontgrendelen van streamingsplatforms kun je zeker bij CyberGhost VPN terecht. En daarbij hebben we het niet alleen over de bekende, grote streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Amazon Prime in landen als Amerika of het Verenigd Koninkrijk. Je kunt ook toegang krijgen tot andere zenders die je normaal gesproken vanuit Nederland niet kunt bekijken. Zoals bijvoorbeeld ESPN, Comedy Central en BBC iPlayer. Het zijn er meer dan 35, dus je hebt voldoende keuze. Zelf gebruik ik het momenteel om Sky te kijken in Engeland en de animatie serie van One Piece. Deze is in Nederland niet te zien maar in Japan wel!

Maar ook als je bijvoorbeeld een vakantie wilt boeken, is het de moeite waard om dat via CyberGhost VPN te doen. Je maakt dan bijvoorbeeld gebruik van kortingen die alleen voor de inwoners van een bepaald land gelden. Of je kunt profiteren van bepaalde primeurs die in Nederland nog niet beschikbaar zijn. Ook kun je bijvoorbeeld Youtube Premium aanschaffen vanuit een land waar dat veel goedkoper is dan in Nederland.

Kies waar jij met een van de servers wil connecten


CyberGhost Privacy en Anonimiteit

CyberGhost VPN houdt een aantal gegevens bij, maar dat is altijd gebaseerd op algemeenheden. Zo is je IP-adres anoniem en je locatie wordt alleen op basis van het land geregistreerd, dus niet in detail. De betaling die je aan CyberGhost VPN doet voor hun diensten, worden niet gekoppeld aan je gebruik, dus niet aan de sites die je bezoekt.

De gegevens die via het net verstuurd worden, zijn voorzien van een 256-bits versleuteling. Dit betekent dat het voor hackers heel lastig is om deze gegevens te achterhalen. Tijdens het surfen op internet heeft het gebruik van een anoniem IP-adres ook zijn voordelen. Het wisselende IP-adres maakt het bedrijven lastig om malware te plaatsen en ook trackers hebben geen toegang. Daarnaast is er een gratis private browser, waarmee je je digitale sporen op het internet wist op het moment dat je de browsersessie beëindigd.


Gebruiksvriendelijkheid

Volgens CyberGhost VPN zelf is het heel eenvoudig om de VPN-verbinding te realiseren. In de praktijk blijkt het ook echt zo gemakkelijk te zijn. Het enige dat je hoeft te doen, is je pakket te kiezen en de app op je apparaten te installeren. Na het downloaden van de app wordt er nog gevraagd om een aantal voorwaarden te accepteren en vervolgens kun je inloggen. Daarna is het aan jou om de buitenlandse server aan te klikken waar je gebruik van wilt maken en de verbinding wordt gemaakt.

Je kunt op veel verschillende apparaten gebruik maken van CyberGhost VPN, dus niet alleen op je laptop of vaste computer, maar ook op de smart-tv en natuurlijk op je smartphone. In totaal kun je op 7verschillende schermen en apparaten waarop je jouw abonnement gebruiken.

In de app zit een kill switch ingebouwd. Dat wil zeggen dat als je VPN-verbinding per ongeluk uitvalt, je hele internetverbinding automatisch verbroken wordt. Hierdoor loop je niet het risico dat je ongemerkt via een onbeveiligde verbinding verder surft. Deze functie is voor je eigen gemak automatisch ingeschakeld.

Bij sommige internetpagina’s wordt gecontroleerd of je wel met je eigen IP-adres inlogt. Dit is bijvoorbeeld bij banken het geval. Om te voorkomen dat een internetpagina je toegang weigert als je via de VPN met een ander IP-adres inlogt, kun je de betreffende site in de app uitsluiten van de VPN-connectie, zodat je daar altijd consequent met je eigen IP-adres inlogt.

CyberGhost snelheid

Voor het bepalen van de snelheid van CyberGhost VPN maken we onderscheid tussen verschillende soorten snelheden. Dat zijn downloadsnelheden, dus de snelheid van de data die je ontvangt via de verbonden server. Dit meet je in megabytes per seconde (Mbps). CyberGhost is ongetwijfeld een van de beste VPNs voor Netflix!

Daarnaast is er de uploadsnelheid; hoe snel kun je bijvoorbeeld een video uploaden op social media. Als laatste zijn er de pings. Dit zijn de signalen die je apparaat naar de server stuurt om verbinding te maken. Ook deze snelheid is belangrijk, bijvoorbeeld tijdens het gamen. Deze pings worden in milliseconden gemeten.

De prestaties van CyberGhost VPN zijn over het algemeen goed. In sommige gevallen komt het voor dat een server die iets verder weg staat, zoals bijvoorbeeld in San Francisco, minder snel is dan je verwacht. Maar als we CyberGhost VPN bijvoorbeeld vergelijken met een aanbieder als NordVPN, dan blinkt CyberGhost VPN in veel gevallen uit:

 • CyberGhost VPN heeft in Nederland een downloadsnelheid van 87,15 Mbps. Dit is iets lager dan bij een verbinding zonder VPN, maar hoger dan de downloadsnelheid van NordVPN (84,64 Mbps).
 • Datzelfde geldt voor de uploadsnelheid. Een uploadsnelheid zonder VPN-verbinding stellen we vast op 94,82 Mbps. Met de verbinding van CyberGhost VPN kom je op 87,64 uit, vergeleken met 85,42 van Nord VPN.
  Het aantal pings bij NordVPN telt 9, CyberGhost VPN is met 5 pings een stuk sneller. Bovendien is dit aantal gelijk aan het aantal pings zonder VPN-verbinding.
 • Kijk je naar de verbindingen met buitenlandse servers, dan heeft CyberGhost VPN ook een voorsprong op zijn concurrenten. Maar, zoals gezegd, is dat wel afhankelijk van de locatie waar de (buitenlandse) server staat. En ook het aantal servers dat op een locatie staat, kan van invloed zijn. Over het algemeen geeft het geen merkbaar snelheidsverlies tijdens het internetgebruik.

Kosten voor een abonnement

Bij CyberGhost VPN kun je kiezen uit verschillende abonnementen. Hoe langer de looptijd, hoe lager het maandelijkse bedrag is dat je, omgerekend, betaalt. Wil je maandelijks betalen kost het je € 11,99.

Kies je ervoor om je abonnement per jaar te betalen, dan ben je voordeliger uit. Voor € 56,94 per jaar sluit je een abonnement met een duur van 24 maanden. Je krijgt daarbij 2 maanden gratis. Omgerekend kost dit dan slechts € 2,19 (!) per maand. Bij deze vorm krijg je nog na 45 dagen je geld terug als je niet tevreden bent.

Wil je liever een abonnement van een half jaar, dan is dat ook mogelijk. In dat geval betaal je € 41,94 ineens. Dat is omgerekend € 6,99 per maand. Ook hier krijg je na 45 dagen je geld terug, mocht je alsnog niet tevreden zijn.

Wil je aanvullend een antivirus-module en een security updater? Dan kun je voor € 4,50 per maand de CyberGhost Security Suite for Windows erbij afsluiten. Of je maakt gebruik van de aanbieding, dan kost dit € 1,- per maand.

Zeker als je kiest voor een meerjarig abonnement betaal je bij CyberGhost VPN een bedrag dat in verhouding staat tot de kwaliteit die deze VPN-dienst levert.

Maandabonnement

€ 11,99

Half jaar abonnement

€ 41,94 / € 6,99 per maand

2 jarig abonnement

€ 56,94 / € 2,19 per maand


Ervaringen met CyberGhost

Onze mening is niet leidend, vinden wij zelf. Het is altijd goed om ook te kijken naar CyberGhost ervaringen van andere gebruikers in Nederland. We hebben er een paar voor je uitgelicht.

"Perfect voor Japanse series"

Ik ben lid geworden toen er een speciale kortingsactie was. Ik betaal ongeveer 2,50 per maand en kan hiervoor alle Japanse anime series zien op Netflix die hier niet worden uitgezonden. Voor mij perfect 🙂

Sitoshi93

"Sneller dan ik dacht"

Snel internet via een server aan de andere kant van de wereld? Ik was skeptisch maar tot nu toe valt het me mee. Geen haperingen bij de meeste servers..

H. Veerman

"Makkelijk in gebruik"

Iedereen weet waarvoor je een VPN gebruikt en die redenen (privacy, content) zijn goed geregeld als je alle technische specificaties bekijkt. 

MichelW

Conclusie CyberGhost VPN

Hopelijk hebben we in deze CyberGhost review al je bragen beantwoord. Bij CyberGhost VPN kun je met een gerust gevoel anoniem op het internet surfen, streamen en gamen, zonder dat dat ten koste gaat van de snelheid van je internetverbinding. Bij een meerjarig abonnement betaal je een laag bedrag per maand, waarbij je niet alleen profiteert van een paar manden gratis gebruik.

Je hebt bovendien 45 dagen recht om je geld terug te vragen mocht je niet tevreden zijn. De app is eenvoudig in gebruik, je installeert deze zowel op je smartphone, laptop als op je smart-tv. CyberGhost VPN is daarom wat ons betreft zeker een aanrader.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>