fbpx
 • Home
 • /
 • Internet
 • /
 • [Review] Hoe goed is Surfshark, de Nederlandse VPN?

Publicatie datum: 27 september, 2023

Door: Sam

Surfshark Review & Ervaringen

logo

8.7

Eindbeoordeling

Veilig en anoniem op het internet surfen kan bij SurfShark al voor een paar euro per maand. Deze VPN-aanbieder heeft in minstens 100 landen meer dan 3200 servers staan. Hierdoor kun je met Surfshark met een anoniem IP-adres op buitenlandse websites zowel gamen, streamen als downloaden.

De verbindingen zijn snel waardoor je makkelijk buitenlandse series kunt streamen zonder haperingen. Ook ben je ervan verzekerd dat je persoonlijke gegevens of je surfgeschiedenis niet in logboeken worden opgeslagen.

Veiligheid

8.8

Snelheid

8.7

Prijs

9.0

Gebruiksvriendelijkheid

8.7

Al sinds de oprichting in 2018 is Surfshark is een populaire aanbieder van VPN. Deze populariteit is voor een groot deel te danken aan de lage prijzen en de goede prestaties. Bovendien heb je de optie om uit verschillende modules te kiezen. Zo kun je zelf bepalen welke functionaliteiten je tot je beschikking hebt. Lees hier hoe gebruiksvriendelijk het platform van Surfshark is en of je inderdaad moeiteloos kunt streamen en downloaden.

Wat is Surfshark? 

Surfshark omschrijft zichzelf als een cyberbeveiligingsbedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van beschaafde privacy- en beveiligingsoplossingen. Dat is een mooie omschrijving. Maar eigenlijk komt het er gewoon op neer dat je bij Surfshark terecht kunt als je veilig en anoniem online wilt gamen of films wilt streamen en downloaden.


Je persoonlijke gegevens worden beschermd, je gegevens worden niet opgeslagen en je kunt wereldwijd via meer dan 3000 servers het internet ontdekken.


P.S. Surfshark is gevestigd in Nederland!

Het bedrijf is gevestigd in Nederland

Geen zin om de hele Surfshark review door te nemen? Bekijk dan de belangrijkste plus- en minpunten hieronder. Deze punten zijn gebaseerd op onze eigen ervaringen. 

Voordelen en Nadelen

Voordelen
Surfshark
 • Gebruiksvriendelijk. De installatie van de app verloopt probleemloos en het platform is overzichtelijk in het gebruik.
 • Je kunt op een onbeperkt aantal apparaten inloggen. Er zijn dus geen beperkingen en ieder gezinslid kan daarom op zowel smartphone als laptop van Surfshark gebruik maken.
 • Je bent verzekerd van de bescherming van je privacy. Dit geeft een veilig gevoel tijdens het internetgebruik.
 • Geldteruggarantie. Dit is van toepassing op de eerste 30 dagen na afsluiting van je abonnement. Deze tijd kun je ook als proefperiode beschouwen, omdat je binnen die termijn probleemloos op kunt zeggen en je geld terug krijgt.
 • Ingebouwde antivirus. Deze zoekt naar virussen op je apparaten en verwijdert deze ook direct.
Nadelen Surfshark
 • Ondanks dat het bedrijf gevestigd is in Nederland, is de gehele klantenservice in het engels.

Verschillende Surfshark pakketten + functionaliteiten

Surfshark biedt als VPN-dienst uiteraard een veilige VPN-verbinding. Dat is de basis van de functionaliteiten die je kunt afsluiten. Je hebt vervolgens de keuze om dit in de vorm van diverse modules uit te breiden.

 • Surfshark Starter: Dit is de basismodule die bestaat uit een veilige VPN, een adblocker en een cookiepop-upblocker.
 • Surfshark One: Deze module vult de functies van de Surfshark Starter aan met realtime waarschuwingen over datalekken in je e-mail en gelekte creditcard- of identiteitsgegevens. Je hebt met deze module ook toegang tot een privé-zoekmachine.

  Daarnaast zijn je apparaten dag en nacht beschermd tegen virussen, spyware en malware en profiteer je van webcambescherming.
 • Surfshark One+: Dit is de meest uitgebreide module. Bovenop de hiervoor genoemde functionaliteiten van de Surfshark Starter en de Surfshark One, biedt de plusmodule als extra dat je data uit alle bedrijfsdatabases verwijderd wordt. Ook wordt je data verwijderd van websites waar je persoonlijke gegevens staan vermeld. Hierdoor zijn je persoonlijke gegevens niet meer toegankelijk voor identiteitsdiefstal of phishing.

In tegenstelling tot andere VPN diensten, biedt Surfshark dus veel meer. Het biedt een antivirus programma, een adblocker maar ook een stukje extra bescherming door je data uit bedrijfsdatabases te verwijderen! Ook ontvang je dus een waarschuwing als je emailadres bij een datalek naar boven is gekomen. 


Zie hieronder een aantal schermen uit de mobiele app van Surfshark.

In het instellingen scherm stel je al jouw voorkeuren in

Kies het land waarin jij met een server wil verbinden

Buitenlandse series streamen met Surfshark

VPN-verbindingen gebruik je voor allerlei doeleinden, bijvoorbeeld om op gamesites te spelen die normaal gesproken vanuit Nederland niet toegankelijk zijn. Hiervoor gebruik je de servers van Surfshark. Doordat je IP-adres gewijzigd wordt, is het niet meer herkenbaar dat je vanaf een Nederlandse locatie inlogt.

Maar ook het streamen van films wordt een stuk eenvoudiger met Surfshark. Je maakt bijvoorbeeld verbinding met een Amerikaanse server en je kunt de Amerikaanse versie van Netflix kijken, met een ander aanbod dan in Nederland. Datzelfde geldt voor streamingsdiensten als Disney+, Hulu en Amazon Prime. Een Engelse server geeft bijvoorbeeld toegang tot BBC iPlayer.


Gebruiksvriendelijkheid

Het gebruiksgemak van Surfshark begint al bij het afrekenen, want je hebt ruime keuze uit betaalmethoden, zoals iDeal en bitcoin. Nadat je betaling is afgerond, maak je een account aan op het platform van Surfshark. De software kun je op een onbeperkt aantal apparaten installeren. Je krijgt na het aanmaken van je gebruikersaccount direct een overzicht van de besturingssystemen en de extensies die door Surfshark ondersteund worden.

Surfshark heeft zelf al een hoop instellingen gestandaardiseerd, wat het gebruik nog eenvoudiger maakt. Na het inloggen kies je uit het overzicht het land en eventueel een specifieke locatie van de server waar je verbinding mee wilt maken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is het land aan te klikken. De verbinding komt automatisch direct tot stand. Je ziet vervolgens dat je verbinding versleuteld is, doordat je IP-adres wijzigt.

Privacy en persoonlijke gegevens

Het gebruik van het platform van Surfshark biedt de gebruikers veel privacy. Je hoeft voor je betalingen geen persoonlijke of financiële gegevens te delen, zeker niet als betaalt met iDeal of bitcoin. Bij deze laatste betaalmethode is je e-mailadres het enige wat je in hoeft te vullen. Betaal je met een creditcard dan worden wel de gebruikelijke gegevens gevraagd voor het uitvoeren van de betaling.

Je gebruikersaccount is eveneens veilig bij Surfshark, er is ingesteld dat je alleen sterke wachtwoorden kunt gebruiken en je kunt gebruik maken van tweestapsverificatie.
Als je naar je privacy tijdens het gebruik van het internet kijkt dan kun je ervan uitgaan dat Surfshark geen logboeken bijhoudt van je surfgedrag.

Je gegevens worden ook niet met andere bedrijven gedeeld. Het bedrijf werkt met een systeem van RAM-servers zonder intern geheugen. Hierdoor is er geen ruimte om je gegevens lang op te slaan en zodra je de verbinding met de server verbreekt, worden je gegeven gewist.

Is Surfshark snel?

Als je gebruik maakt van een VPN-verbinding kom je er bijna niet onderuit dat de verbinding iets langzamer wordt. Dat is bij alle aanbieders het geval en dat geldt hier dus ook. De reden hiervoor is dat er met een (extra) externe server verbinding gemaakt moet worden.

Bij Surfshark is dat merkbaar doordat het eerste laden van de internetpagina een fractie langer duurt dan je misschien gewend bent. Maar als de pagina eenmaal geladen is, heb je tijdens het gamen of streamen geen onderbrekingen of haperingen meer. En dat is het voornaamste.

Een Nederlandse internetverbinding zonder VPN heeft een downloadsnelheid van 203,82 Megabytes per seconde (Mb/s). De uploadsnelheid is 244,72 Mb/s. Het aantal pings, dus de tijd die nodig is om berichten tussen de servers te versturen, is 3.

Maak je via Surfshark met een VPN-verbinding via een server in Amsterdam, dan kom je op een downloadsnelheid van 194,55 Mb/s en een uploadsnelheid van 237,51 Mb/S. Het aantal pings bedraagt 4.

Ter vergelijk, een VPN-verbinding met een VPN-server in Londen geeft een downloadsnelheid van 195,33 Mb/s en een uploadsnelheid van 236,75 Mb/S. Het aantal pings is wel aanzienlijk hoger, namelijk 16.

Er kunnen verschillen zijn in de snelheden van de servers, maar in de praktijk blijkt dat je er nauwelijks iets van merkt. Je kunt dus gewoon zonder vertraging gamen en films streamen. Surfshark heeft zelfs een speciale P2P-server die het downloaden van een torrentprogramma automatisch versneld.

Surshark prijzen

Surfshark geeft je de optie om uit verschillende modules te kiezen met diverse looptijden.

Hoe langer de duur van een abonnement, hoe voordeliger je uit bent. Aan de andere kant kun je ook voor een eenmalige buitenlandse reis, bijvoorbeeld naar China, voor een maand Shurfshark aanschaffen. Hiervoor betaal je, afhankelijk van de functionaliteiten, tussen de € 15,45 en € 20,65 per maand.

Het is aannemelijk dat je een abonnement voor een jaar of voor twee jaar afsluit, zeker als je de VPN-verbinding voor langere tijd wilt gebruiken. In dat geval ga je ook fors minder betalen. De bijbehorende kosten worden per jaar in rekening gebracht en je hebt 30 dagen recht op het retourneren van je geld.

Voor een eenjarig abonnement betaal je in het eerste jaar:

Surfshark Starter

€ 3,99 p.m.

Surshark One

€ 4,49 p.m.

Surfshark One+

€ 8,29 p.m.


Ervaringen met Surfshark

Onze mening is niet leidend, vinden wij zelf. Het is altijd goed om ook te kijken naar Surfshark ervaringen van andere gebruikers in Nederland. We hebben er een paar voor je uitgelicht.

"Veel poespas"

De app werkt goed maar is te omslachtig. Ik wil enkel buitenlandse series streamen en de rest maakt mij niets uit...

Anoniem65

"Veiliger dan anderen"

Als IT'er ben ik op de hoogte van alle technische specificaties en die zijn bij deze VPN beter dan bij de meeste anderen. Voor die paar euro per maand ben ik heel tevreden.

Marloesje Z.

"Eindelijk Netflix USA"

Mijn vriendin zeurt al een half jaar over series die in Nederland niet te zien zijn. Eindelijk een goede oplossing die ook nog eens snel genoeg is.

Mitchel_Jordan

Eindoordeel

Hoewel de medewerkers van de klantenservice geen Nederlands spreken, zijn ze wel heel behulpzaam als je vragen hebt. Als je bijvoorbeeld vragen hebt over het wijzigen van de standaardinstellingen op het platform, krijg je stap voor stap begeleiding om het naar wens in te richten.

De gunstige abonnementsprijzen staan in goede verhouding met de functionaliteiten die ze bieden. Daarbij heb je niet alleen standaard een veilige VPN-verbinding en een adblocker. Je kunt dit ook nog voor een laag bedrag per maand uitbreiden met identiteitsbescherming en het veilig houden van je apparaten. En mocht je toch niet te tevreden zijn, dan krijg je op verzoek zonder problemen na 30 dagen je geld terug.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>