fbpx

Publicatie datum: 22 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste Internet Provider

KPN

KPN

KPN is de beste Internet Provider uit onze test! Met een betrouwbaar netwerk leveren ze Internet van hoge kwaliteit. Ook is de klantenservice 24/7 te bereiken voor eventuele technische problemen en / of storingen. En met 'KPN Veilig' ga je met al je apparaten veilig het internet op.

Je kent het vast wel. Je bent net lekker bezig op het internet en opeens heb je geen verbinding meer. De wifi stopt ermee en het lukt niet om dit te herstellen. Dit wil je natuurlijk niet vaker mee maken.

Daarom snappen wij heel goed dat je op zoek bent naar de beste Internet Provider van dit moment. Maar welke moet je nu kiezen? En wat zijn eigenlijk de verschillen? Deze vragen gaan wij in dit artikel voor jou behandelen.

Ook zullen we een aantal criteria aangeven waar je op moet letten bij het kiezen van de beste Internet Provider. Wil je meer weten? Lees dan snel verder om onze test te bekijken.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Providers getest

9

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Internet Providers

KPN

Beste keuze Internet Provider
1.  KPN

Ziggo

Snelste Internet Provider
2. Ziggo

Youfone

Beste Budget Internet Provider 
3. Youfone

Vodafone Zakelijk

Beste Zakelijke Internet Provider
4. Vodafone zakelijk

freedom-internet

Beste Kwaliteit Internet Provider
5. Freedom Internet


Waar moet je op letten bij een Internet Provider?

Een goede Internet Provider vinden is niet heel makkelijk. Het is lastig om de verschillen te herkennen en je wordt overspoeld met aanbiedingen en reclames die gouden bergen beloven.

Daarom hebben wij een aantal punten op een rij gezet waar je op moet letten bij het kiezen van de beste Internet Provider. 

Aanbiedingen

Veel providers maken gebruik van aanbiedingen. Ondanks dat dit vaak lokkertjes zijn kan je hier flink geld mee besparen. Let hierbij goed op of je de aanbieding echt nodig hebt en of je hier voordeel van ontvangt.

Aanbiedingen als eerste 6 maanden gratis en / of geen aansluitkosten kunnen veel geld besparen. Wel moet je opletten wat de prijs hierna wordt en of de aanbieding dan nog steeds voordeliger is dan een andere optie.

Klantenservice

Problemen met je internet wil je voorkomen. Helaas kan dit altijd en bij elke provider gebeuren. In dat geval wil je wel een goede klantenservice die snel het probleem voor je op kan lossen. Zeker als je zelf niet zo handig bent met technische instellingen is dit een punt om op te letten.

Internetsnelheid

De grootste prijsverschillen zitten hem meestal in de snelheid van het internet. Bedenk waar je het internet voor nodig hebt en hoeveel je dit gebruikt.

30 Mbit/s : Goed geschikt voor één persoon die weinig internet gebruikt. Prima om te mailen, internetten, film te kijken en muziek te luisten.

50 Mbit/s : Geschikt om met meerdere personen tegelijk te internetten. Tv te kijken en tegelijk te gamen. 

100 Mbit/s : Geschikt om met meerdere personen tegelijk video's te streamen, gamen of downloaden.

> 100 Mbit/s : Geschikt voor grotere gezinnen die zwaardere games of downloads tegelijk uitvoeren. Ook is het streamen en downloaden in 4K geen probleem.

Duur van abonnement

Abonnementen met een langere duur zijn vaak voordeliger op het eerste oog. Maar niet altijd. Kijk goed naar aanbiedingen. Vindt je het niet erg om af en toe over te stappen? Dan kan het voordeliger zijn om abonnementen van een kortere duur te nemen.


Wat is de beste Internet Provider van 2023? 

Na vele uren testen en vergelijken zijn we tot onze ultieme top 5 gekomen. In deze top 5 staan alleen de allerbeste providers. Deze Providers hebben een cijfer gekregen op basis van verschillende criteria.

1. KPN

KPN

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

KPN staat bekend als een zeer degelijke en betrouwbare provider en is hier ook meerdere malen voor bekroond. En dat blijkt ook uit onze test. Zo bieden ze extra diensten aan zoals het gratis 'KPN Veilig' waarmee je met al je apparaten veilig gebruik kan maken van het internet.

Het betrouwbare netwerk van KPN zorgt voor een hoge kwaliteit van internet. Toch problemen? Dan is de klantenservice is 24/7 bereikbaar voor technische problemen en / of storingen. Hierdoor word je altijd goed geholpen bij het oplossen van je probleem. 

Ook biedt KPN een gratis monteur bij het instellen van je Internet abonnement waardoor je zeker weet dat alles goed is geïnstalleerd.

Voordelen KPN

 • Beste Provider volgens de consumentenbond
 • Goede klantenservice
 • Betrouwbaar
 • Extra diensten en aanbiedingen

Nadelen KPN

 • Iets prijziger

2.  Ziggo

Ziggo

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ziggo heeft het snelste internet van de Internet Providers. Ze hebben de snelste DSL verbinding en ook met glasvezel bieden ze de snelste internetverbinding. Waar de concurrenten bij glasvezel tegenwoordig dezelfde snelheid beloven valt uit onze test op dat vooral bij WiFi Ziggo het snelste is.

Met de klantenservice kan je via de app 24/7 contact hebben via de chatfunctie. De telefonische klantenservice is geopend van 08:00 tot 20:00. 

Ook Ziggo heeft een betrouwbaar en groot netwerk door heel Nederland. En met de gratis installatiehulp t.w.v. 249,- krijg je een Wifiscan, een Supersterk modem en een gratis monteur!

Voordelen Ziggo

 • Snelste Internet
 • Gratis installatiehulp t.w.v. 249,-
 • Betrouwbaar
 • 24/7 contact

Nadelen Ziggo

 • Telefonisch niet 24/7 bereikbaar

3. Youfone

Youfone

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Youfone is de goedkoopste optie in onze lijst. En dit scheelt best veel met de concurrenten. Youfone maakt gebruik van het betrouwbare netwerk van KPN waardoor je op een goede verbinding kan bouwen.

Ook bieden ze veel verschillende pakketten aan met verschillende snelheden. Het is mogelijk om maandelijks je pakket aan te passen. Toch niet tevreden over de snelheid? Of juist een te groot abonnement genomen? Dan zit je hier gelukkig niet lang aan vast.

Youfone is dus een goede keuze als je op zoek bent naar een goede en goedkope Internet Provider. Wel krijgen we soms te horen dat het contact met de klantenservice iets minder soepel kan verlopen. 

Voordelen Youfone

 • De goedkoopste optie
 • Vaak goede kortingen
 • Via het betrouwbare netwerk van KPN
 • Verschillende pakketten + maandelijks aanpasbaar

Nadelen Youfone

 • Monteur niet gratis bij DSL Internet

4. Vodafone Zakelijk

Vodafone Zakelijk

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Waar Vodafone voor de particuliere markt samen is gaan werken met Ziggo, is dit voor de zakelijke markt nog niet. Vodafone Zakelijk internet komt als beste uit de test voor bedrijven. Zo bieden ze supersnel internet tot een snelheid van 1000 Mbit/sec. Ook hebben ze heel weinig storingen waardoor je altijd online blijft.

Mocht er toch iets gebeuren dan maak je gebruik van de Premium Service. Zo staan ze 24/7 voor je klaar en doen ze de belofte dat je probleem binnen 8 uur is opgelost.

Valt je internet helemaal weg? Ook dan is er geen reden tot paniek. Dankzij de Mobile Back-up blijf je altijd online doormiddel van een 4g verbinding.

Voordelen Vodafone Zakelijk

 • Premium Service
 • Mobile Back-up
 • Supersnel internet

Nadelen Vodafone Zakelijk

 • Niet voor particulieren

5. Freedom Internet

freedom-internet

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Freedom internet is de duurste en laatste uit deze lijst, maar zeker niet de minste. Freedom internet steekt boven de rest uit met zijn uitstekende service. Dit omdat ze de klantenservice niet hebben uitbesteed. Ze hebben hiervoor hoogopgeleid personeel voor aangenomen om zo tot de beste service te komen.

Ook vallen ze op omdat Freedom Internet privacy en burgerrechten enorm hoog hebben zitten. De winst die ze maken besteden ze aan een maatschappelijke agenda: het waarborgen van burgerrechten en privacy op internet.

Freedom Internet is misschien de duurste, maar als je van je privacy houdt is het wel de beste Internet Provider voor jou.

Voordelen Freedom Internet

 • Hoge kwaliteit
 • Uitstekende klantenservice
 • Stichting zonder winstoogmerk
 • Vindt privacy en burgerrechten belangrijk

Nadelen Freedom Internet

 • Relatief duur

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Internet Providers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 Internet Providers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Internet Providers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Internet Providers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>