fbpx
 • Home
 • /
 • Overig
 • /
 • Is een wel of niet verstandig om een dierenverzekering af te sluiten?

Publicatie datum: 20 juli, 2023

Door: Puck

Wil je er zeker van zijn dat je jouw huisdier altijd van de beste zorg kan voorzien? Dan kan het verstandig zijn eens te kijken naar een dierenverzekering! In dit artikel bespreken we alles over een dierenverzekering afsluiten, waarom het handig kan zijn, de kosten en de beste dierenverzekeraars. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen keuze kan maken!


Waarom een verzekering voor je huisdier?

Een verzekering afsluiten voor je huisdier brengt verschillende voordelen met zich mee. Onderstaand zetten we de belangrijkste redenen waarvoor mensen een dierenverzekering afsluiten voor je op een rijtje!

 • Kosten van operaties en behandelingen vergoed, de kosten voor operaties en andere behandelingen zoals MRI-scans, castratie en orthopedische ingrepen kunnen hoog oplopen. Met een dierenverzekering worden deze kosten (deels) vergoed.
 • Verlaagde drempel voor dierenartsbezoeken. Omdat consulten vanuit een dierenverzekering vergoed worden, bezoek je sneller de dierenarts wanneer je twijfelt over de gezondheid van jouw huisdier.
 • Geen onverwachte hoge kosten, met een dierenverzekering hoef je je geen zorgen te maken over hoge kosten voor operaties of behandelingen. Je betaalt maandelijks een premie die bijna alle meest voorkomende dierenartskosten dekt.
 • Gemoedsrust, je kunt de toekomstige medische zorgbehoeften van je huisdier niet voorspellen. Zelfs als je huisdier momenteel gezond is, kan dit in de toekomst veranderen. Een dierenverzekering biedt gemoedsrust, je bent zeker dat je jouw huisdier altijd de zorg kan geven nodig is. Of het nou om een hond of kat gaat; diertjes kunnen altijd medische klachten krijgen. Een verzekering voor honden worden het meest afgesloten, samen met een kattenverzekering. Echter kiezen er ook steeds meer mensen ervoor om bijvoorbeeld hun konijn te verzekeren.
Best geteste Dierenverzekering

De #1 dierenverzekeraar van Nederland

5.0

FIGO is op bijna alle factoren beoordeeld als de beste dierenverzekeraar van Nederland. Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn voor jouw huisdier.

Wat wordt er vergoed vanuit een dierenverzekering?

Een dierenverzekering vergoedt de belangrijkste dierenartskosten, zoals consulten bij de dierenarts, medicijnen, laboratoriumonderzoek, röntgenfoto's, medisch noodzakelijke operaties en opname en verblijf in de dierenkliniek. Dit betekent dat als je huisdier bijvoorbeeld gewond raakt door een ongeluk of huidproblemen krijgt, deze kosten over het algemeen gedekt worden door een dierenverzekering.

Let op! De dekking en het eigen risico kan variëren per verzekeraar en per pakket.

Hoewel veel behandelingen worden vergoed, zijn er ook enkele kosten die niet vergoed worden door een dierenverzekering. Dit is bijvoorbeeld het geval voor aandoeningen die al bekend zijn vóór het afsluiten van de verzekering. Ook heup- en elleboogaandoeningen bij bepaalde hondenrassen, gebitsbehandelingen, preventieve zorg en speciaal voer worden vaak niet vergoed. Dit is iets om in gedachten te houden wanneer je een verzekering afsluit voor een ouder huisdier!

Kosten dierenverzekering

De kosten voor een dierenverzekering bedragen gemiddeld tussen de €15 en €20 per maand. De maandelijkse premiekosten worden echter beïnvloed door verschillende factoren. Onderstaand zetten we de belangrijkste factoren voor je op een rijtje:

 1. Dekking, een verzekering die meer behandelingen en operaties dekt, zal over het algemeen duurder zijn dan een basisverzekering met beperktere dekking.
 2. Eigen risico, wanneer je voor een hoger eigen risico (de kosten die je zelf draagt) kiest, wordt de maandelijkse premie lager.
 3. Maximale vergoeding, kies je voor een hoger maximumbedrag van de vergoeding, dan zal de premie waarschijnlijk duurder worden.
 4. Leeftijd van het huisdier, voor een puppy verzekering of kitten betaal je over het algemeen een lagere premie dan voor een volwassen huisdier.
 5. Ras van het huisdier, bepaalde rassen lopen een hoger risico op ziekte waardoor het premiebedrag hoger uitvalt.

We raden je aan om verschillende aanbieders te vergelijken. Vergelijk bijvoorbeeld de premies, eigen risico's, maximale vergoedingen en leeftijdsgerelateerde tarieven. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en je huisdier verzekeren met een passende dekking!


Best geteste Dierenverzekering

De #1 dierenverzekeraar van Nederland

5.0

FIGO is op bijna alle factoren beoordeeld als de beste dierenverzekeraar van Nederland. Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn voor jouw huisdier.

Voor wie is een dierenverzekering afsluiten verstandig?

Het afsluiten van een dierenverzekering kan verstandig zijn in bepaalde situaties. Bijvoorbeeld wanneer je een beperkt budget hebt of weinig reserves. In dit geval biedt een dierenverzekering gemoedsrust omdat het eventuele kosten van de dierenarts dekt.

Maar ook wanneer je financieel stabiel bent, kan een dierenverzekering een uitkomst bieden. Want zelfs als je financieel stabiel bent, kunnen de medische kosten als gevolg van ziekte, letsel of medische ingrepen aanzienlijk zijn. Met een dierenverzekering ben je altijd zeker dat je jouw huisdier de best mogelijke zorg kan geven.


Betrouwbare dierenverzekeringen

Bij het kiezen van een dierenverzekering is betrouwbaarheid een belangrijke factor. Een aanbieder die we zeer sterk kunnen aanraden is FIGO. Zij dekken vele behandelingen, waaronder consulten, medicijnen, operaties, laboratoriumonderzoek en nog veel meer. Het is een dierenverzekeraar met een uitstekende reputatie en ze hebben veel ervaring in het verzekeren van huisdieren. Daarnaast bieden ze verschillende aanvullende verzekeringen waardoor je zeker bent dat je een pakket kan samenstellen dat perfect bij jouw huisdier past!

Kijk hier wat het kost om jouw huisdier te verzekeren.


Veelgestelde vragen

Heeft een huisdierenverzekering zin?

Nee, een kattenverzekering is niet verplicht. Het afsluiten van een kattenverzekering is echter wel aan te raden om jezelf te beschermen tegen onverwachte medische kosten van je kat.

Wat kost een dierenverzekering per maand?

De kosten voor een dierenverzekering variëren, maar gemiddeld liggen de maandelijkse premies tussen de €15 en €20.

Is het verstandig om een huisdier te verzekeren?

Het is zeker verstandig om je hond te verzekeren, vooral als je je zorgen maakt over de eventuele hoge dierenartskosten.

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>