fbpx

Laatste update: mei 2023

Door: Sanne

Best Geteste Konijnenverzekering

Beste konijnen verzekering
Petplan - Konijnenverzekering

Als huisdierbezitter wil je natuurlijk het beste voor je konijn. Gelukkig is er de konijnenverzekering van Petsplan, die je kan helpen om onverwachte kosten op te vangen en je konijn de zorg te geven die het verdient.

Eén van de redenen waarom de konijnenverzekering van Petsplan de beste optie is, is omdat het een uitgebreide dekking biedt. Zo zijn bijvoorbeeld de kosten voor een consult, medicijnen en operaties gedekt. 

Een konijnenverzekering kan van onschatbare waarde zijn voor huisdierbezitters. Konijnen zijn gevoelige dieren en kunnen gemakkelijk ziek worden of gewond raken. De kosten voor dierenartsbezoeken, medicijnen en behandelingen kunnen dan hoog oplopen.

Een konijnenverzekering biedt financiële zekerheid en de gemoedsrust dat je konijn de nodige zorg kan krijgen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kosten. Zo kun je je konijn de beste zorg geven en genieten van de tijd samen.

Wat is dan een goede konijnenverzekering? Deze vraag gaan wij in dit artikel beantwoorden. Wij hebben een uitgebreide konijnenverzekering test uitgevoerd en de resultaten samengevoegd in de top 5. Ben jij benieuwd naar de verzekeringen uit onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Verzekeringen getest

10

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

8

Verzekeraars vergeleken


Top 5 Beste Konijnenverzekeringen

Beste konijnen verzekering

Best Aanbevolen Konijnenverzekering
1. Petplan - Konijnenverzekering

Beste konijnen verzekering

Beste winkel voor spullen voor je konijn
2. Petsplace- Konijnenwinkel

Beste Konijnenverzekering

Meest gekozen Konijnenverzekering van Nederland
3. Ohra- Konijnenverzekering

Beste konijnen verzekering

Beste Konijnenverzekering met aanvullende dekkingen
4. HEMA- Konijnenverzekering

Beste konijnen verzekering

Beste Konijnenverzekering voor pakketkortingen
5. Aegon - Konijnenverzekering


Waar op letten bij het afsluiten van een Konijnenverzekering?

Voordat je een verzekering afsluit en vast zit aan de polis voorwaarde wil je natuurlijk zelf ook een stukje onderzoek hebben gedaan. Er zit namelijk nog best veel verschil onder de Konijnenverzekeringen en uiteraard de kleine lettertjes.

Om jou te helpen met het afsluiten van een verzekering voor je trouwe konijntje hebben wij een aantal criteria opgesteld. Wij raden je aan om goed te letten op deze criteria, want zo kun je met een kritische blik controleren of je de juiste verzekering afsluit. 

Dekking

Kijk goed naar welke kosten gedekt zijn door de verzekering en welke niet. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor de juiste dekking.

Uitsluitingen

Check of er bepaalde aandoeningen of behandelingen zijn uitgesloten van de dekking. Dit kan belangrijk zijn als je konijn bijvoorbeeld al een bestaande aandoening heeft.

Eigen risico 

Bepaal hoe hoog het eigen risico is en wat de hoogte van de premie is. Zo kun je inschatten of de kosten opwegen tegen de voordelen. 

Leeftijd

Controleer of er beperkingen zijn op basis van de leeftijd van je konijn. Sommige verzekeraars bieden alleen verzekeringen aan voor jonge konijnen.

Klantenservice

Check hoe de klantenservice van de verzekeraar is geregeld. Het is fijn om te weten dat je bij vragen of problemen altijd kunt rekenen op goede ondersteuning.


Wat is de beste Konijnenverzekering van 2023? 

Om te bepalen wat de top 5 beste Konijnenverzekeringen van 2023 zijn hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan. In onze Konijnenverzekeringtest 2023 hebben we de voorgaande criteria aangehouden en de meningen van andere consumenten vergeleken.

Vervolgens hebben we de meest populaire opties op een rijtje gezet. Alleen de aller beste verzekeringen van dit moment zijn terug te vinden in dit artikel. Kortom, als jij de beste Konijnenverzekering zoekt, lees dan gauw verder.

1. Petplan - Konijnenverzekering

Beste konijnen verzekering

9.4

Eindbeoordeling

Dekking 

8.8

Premie hoogte 

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Petsplan biedt een uitgebreide konijnenverzekering die de kosten voor dierenartsbezoeken, medicijnen en behandelingen kan dekken. De verzekering biedt dekking voor zowel jonge als oudere konijnen en maakt geen uitsluitingen op basis van gezondheidsproblemen of leeftijd.

Er zijn verschillende pakketten beschikbaar, zodat je kunt kiezen welke dekking het beste bij jou en je konijn past. Het basispakket dekt alleen de meest essentiële zaken, terwijl de uitgebreidere pakketten ook bijvoorbeeld vaccinaties en gebitsbehandelingen kunnen dekken. Petsplan heeft een eigen team van dierenartsen en paraveterinairen in dienst, die jou en je konijn kunnen ondersteunen bij vragen en problemen.

Zo kun je bijvoorbeeld gratis advies krijgen over voeding, gedrag en gezondheid van je konijn. Petsplan hanteert een scherpe prijs-kwaliteitverhouding, waardoor de premies betaalbaar zijn en je veel waar voor je geld krijgt. Met de konijnenverzekering van Petsplan kun je zonder zorgen genieten van de tijd met je konijn, wetende dat je bij onverwachte ziektes of ongevallen de kosten gedekt hebt. Basispakket is €4.99 per maand.

Voordelen Petplan - Konijnenverzekering

 • Keuze uit verschillende pakketten
 • Geen onderscheid op basis van leeftijd
 • Gratis advies over jouw konijn

Nadelen Petplan - Konijnenverzekering

 • Geen

2.  Petsplace- Konijnenverzekering

Beste konijnen verzekering

9.1

Eindbeoordeling

Dekking 

9.3

Premie hoogte 

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Petsplace biedt geen eigen konijnenverzekering aan. Petsplace is een winkelketen voor dierenbenodigdheden en biedt wel diverse producten en accessoires voor konijnen, zoals voer, hokken en speeltjes. Het is echter belangrijk om te beseffen dat het hebben van een konijn ook kosten met zich meebrengt voor dierenartsbezoeken, medicijnen en behandelingen.

Het kan daarom verstandig zijn om een aparte konijnenverzekering af te sluiten bij een gespecialiseerde verzekeraar. Bijvoorbeeld bij Petsplan, een verzekeraar die zich specifiek richt op huisdierenverzekeringen. Door het afsluiten van een konijnenverzekering zorg je ervoor dat je konijn altijd de beste zorg kan krijgen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kosten.

Bij Petsplan kun je terecht voor verschillende pakketten, waarbij je kunt kiezen welke dekking het beste bij jou en je konijn past. Zo kun je zonder zorgen genieten van de tijd met je konijn en ben je verzekerd van de beste zorg voor je huisdier.

Voordelen Petsplace- Konijnenverzekering

 • Allerlei producten voor de gezondheid van jouw konijn
 • Je kan wel terrecht voor andere spullen

Nadelen Petsplace- Konijnenverzekering

 • Is geen verzekering, maar een winkel

3. OHRA- Konijnenverzekering

Beste Konijnenverzekering

8.6

Eindbeoordeling

Dekking 

8.2

Premie hoogte 

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

OHRA biedt een huisdierenverzekering aan waarbij je zelf de dekking kunt samenstellen. Dit maakt het mogelijk om de verzekering aan te passen aan jouw wensen en de behoeften van jouw konijn. Zo kun je zelf bepalen welke kosten wel of niet gedekt worden. 

De basisdekking van de OHRA huisdierenverzekering biedt al dekking voor dierenartsbezoeken, consulten, medicijnen en noodzakelijke behandelingen. Daarnaast zijn er diverse aanvullende modules beschikbaar, zoals een module voor castratie/sterilisatie en een module voor vaccinaties. Bij OHRA kun je ook terecht voor advies over de gezondheid van je konijn en tips over preventieve zorg. OHRA heeft een 24/7 dierenartsenservice, waar je terecht kunt met vragen of spoedgevallen.

De premies van de OHRA huisdierenverzekering zijn scherp geprijsd en de verzekering is maandelijks opzegbaar. Zo kun je zonder zorgen genieten van de tijd met je konijn, wetende dat je bij onverwachte ziektes of ongevallen de kosten gedekt hebt.

Voordelen OHRA - Konijnenverzekering

 • Zelf samen te stellen
 • Basisdekking dekt al ruim
 • Maandelijks opzegbaar 

Nadelen OHRA - Konijnenverzekering

 • Klantenservice is niet geweldig

4. HEMA- Konijnenverzekering

Beste konijnen verzekering

8.5

Eindbeoordeling

Dekking 

9.0

Premie hoogte 

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

HEMA biedt een huisdierenverzekering aan waarbij je kunt kiezen uit verschillende pakketten, waaronder een specifiek konijnenpakket.

Het konijnen pakket biedt dekking voor onder andere dierenartsbezoeken, consulten, medicijnen en behandelingen. Daarnaast biedt het pakket ook dekking voor onvoorziene kosten, zoals opname in een kliniek of intensive care. Bij HEMA kun je kiezen uit een basispakket en een pluspakket, waarbij het pluspakket een hogere dekking biedt voor bepaalde kosten. 

De premies van de HEMA-huisdierenverzekering zijn laag geprijsd, waardoor het afsluiten van een verzekering voor je konijn betaalbaar blijft. Bij HEMA kun je ook terecht voor advies over de gezondheid van je konijn en tips over preventieve zorg. De verzekering is maandelijks opzegbaar en je kunt zelf bepalen welke dierenarts je wilt bezoeken.

Zo kun je zonder zorgen genieten van de tijd met je konijn, wetende dat je bij onverwachte ziektes of ongevallen de kosten gedekt hebt. HEMA is een betrouwbare en bekende verzekeraar met ruime ervaring in het verzekeren van huisdieren.

Voordelen HEMA- Konijnenverzekering

 • Laag geprijsd
 • Maandelijks opzegbaar
 • Keuze uit meerdere dekkingen 

Nadelen HEMA- Konijnenverzekering

 • Alles wordt online geregeld

5. Aegon - Konijnenverzekering

Beste konijnen verzekering

8.3

Eindbeoordeling

Dekking 

8.4

Premie hoogte 

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

AEGON biedt een huisdierenverzekering aan waarbij je kunt kiezen uit verschillende dekkingen, waaronder ook een specifieke dekking voor konijnen. De konijnenverzekering van AEGON biedt dekking voor diverse kosten, zoals dierenartsbezoeken, medicijnen, behandelingen en preventieve zorg zoals vaccinaties. 

Daarnaast kun je bij AEGON ook kiezen voor een aanvullende dekking, bijvoorbeeld voor castratie/sterilisatie of voor een crematie of begrafenis. Bij AEGON kun je zelf de hoogte van het eigen risico bepalen, waardoor je invloed hebt op de hoogte van de premie.

De premies van de AEGON huisdierenverzekering zijn competitief geprijsd en je kunt profiteren van pakketkorting als je meerdere huisdieren verzekert. Bij AEGON kun je gebruikmaken van een landelijk netwerk van dierenartsen en je kunt altijd terecht bij de AEGON klantenservice voor vragen of advies.

De verzekering is maandelijks opzegbaar en je hebt 14 dagen bedenktijd na het afsluiten van de verzekering. Zo kun je zonder zorgen genieten van de tijd met je konijn, wetende dat je bij onverwachte ziektes of ongevallen de kosten gedekt hebt. AEGON is een gerenommeerde verzekeraar met ruime ervaring in het verzekeren van huisdieren.

Voordelen AEGON- Konijnenverzekering

 • Profiteren van pakketkortingen
 • 14 dagen bedenktijd
 • Goede klantenservice

Nadelen AEGON- Konijnenverzekering

 • Vrij prijzig vergeleken met andere opties

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Konijnenverzekeringen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Konijnenverzekeringen getest. Op basis hiervan hebben we 5 verzekeringen geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Konijnenverzekering op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Konijnenverzekering op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, aanvullende dekkingen en beoordelingen van andere verzekerden. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP