fbpx

Publicatie datum: 19 juli, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Puppy verzekering

beste puppyverzekering
FIGO Puppy verzekering

Bij het kopen van een puppy denk je niet meteen aan een verzekering afsluiten voor je nieuwe huisdier. Toch kan dit erg voordelig zijn. Wij hebben de Puppy verzekering van FIGO geselecteerd als beste puppy verzekering 2023! Met de verzekering van Petplan kan jij je puppy verzekeren tegen onverwacht hoge zorgkosten. Je pup is onderdeel van het gezien en die verdient daarom ook de beste zorg. Bij deze verzekeraar kun je kiezen uit drie verschillende pakketten met ieder zijn eigen vergoedingen. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste puppy verzekering? Klik dan snel op de onderstaande button! 

Misschien heb je wel een aantal maanden of zelfs jaren op de wachtlijst gestaan voor je pup. Nu je dan eindelijk een puppy krijgt gaat er een hoop veranderen in je leven, want in feite krijg je er een baby bij. 

Je moet natuurlijk een hoop praktische zaken regelen zoals het voer, de bench en een mand. Waar je misschien niet zo snel aan denkt, is het afsluiten van een verzekering voor je viervoeter. 

Maar je wil natuurlijk wel zeker weten dat je een goede puppy verzekering afsluit. Om jou te helpen met het vinden van een goede verzekering zijn wij van Top-x op zoek gegaan naar de best geteste opties van dit moment. 

Na het uitvoeren van onze beste puppy verzekering test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste opties van dit moment. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

13

Verzekeringen getest

9

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

10

Verzekeraars vergeleken


Top 5 Beste Puppy verzekeringen

beste puppy verzekering

Beste Aanbevolen Puppy verzekering
1. FIGO Puppy verzekering

Beste Puppy verzekering met werelddekking
2. PetSecur puppy verzekering

Beste Standaard Puppy verzekering
3. Aegon puppy verzekering

Beste verzekering voor puppy's en kittens
4. Dierenverzekering puppy verzekering

Beste Puppy verzekering met stapelkorting
5. Hema dierenverzekering

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het afsluiten van een puppy verzekering?

Na het zien van onze top 5 ben je misschien wel nieuwsgierig geworden naar een van de door ons geselecteerde verzekeringen. Toch is het belangrijk dat je op een aantal zaken let voordat je een verzekering afsluit. 

Om ervoor te zorgen dat je de juiste verzekering afsluit hebben wij een aantal criteria opgesteld die je kunnen helpen met het kiezen van de juiste verzekering. 

Wij raden je dan ook echt aan om de onderstaande criteria goed door te lezen, want zo weet je waar je op moet letten tijden het afsluiten. Zo weet je zeker dat je een verzekering afsluit die goed pas bij je puppy. 

Hondenras 

Als eerst is het belangrijk om te controleren voor welke hondenrassen de verzekering beschikbaar is. Niet iedere verzekering accepteert alle honden, ze selecteren bijvoorbeeld op ras en leeftijd. Voor je puppy zal vooral het ras een belangrijke rol spelen tijdens de selectie. Controleer daarom altijd goed of het ras van je hond bij de verzekeraar wordt geaccepteerd. 

Maximale vergoeding per jaar

Als tweede is het handig om te kijken wat de maximale vergoeding is per jaar. Bij de meeste puppy verzekeringen ligt de maximale dekking gemiddeld tussen de 2.500 euro en 6.000 euro. De maximale vergoeding per jaar is afhankelijk van de verzekeraar en het verzekeringspakket dat je afsluit voor je pup. Hierbij geldt hoe uitgebreider het verzekeringspakket hoe hoger de maximale vergoeding per jaar. 

Aanvullende dekkingen 

Als derde is het handig om te kijken naar de verschillende aanvullende dekkingen die door de verzekeraar worden aangeboden. Voor puppy's en volwassen honden zijn er namelijk een aantal dekkingen die je verzekeringspakket kunnen aanvullen. Zo kun je jou puppy aanvullend verzekeren voor reizen, gebitszorg, alternatieve therapieën en crematie. Afhankelijk van jouw wensen en de zorg behoefte van je puppy kun je kiezen voor aanvullende dekkingen. 

Premiebedrag per maand 

Als laatste is het handig om te controleren wat je maandelijkse premie wordt voor de puppy verzekering. Helaas gaat je puppy de verzekering niet zelf betalen. Geen zorgen de premies zijn niet al te hoog. De gemiddelde premie ligt tussen de 25 euro en 50 euro per maand. Dit is natuurlijk afhankelijk van het verzekeringspakket en de aanvullende dekkingen die je hebt afgesloten. 


Wat is de beste puppy verzekering van 2023? 

We zijn alweer aangekomen bij het laatste gedeelte van dit artikel. Dit gedeelte is wel echt de moeite waard om te lezen. Je bent namelijk aangekomen bij onze uitgebreide top 5. 

In deze top 5 komen alle door ons geselecteerde puppy verzekeringen nog een keer langs. Dit keer zijn alle verzekeringen voorzien van een korte omschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij verschillende puppy verzekeringen van verschillende verzekeraars geselecteerd voor onze top 5. Dit zodat er voor iedere puppy een verzekering tussen zit die aansluit bij zijn zorg behoefte. 

Ben jij benieuwd naar de door ons geselecteerde verzekeringen? Lees dan snel verder! 

1. FIGO Puppy verzekering

beste puppy verzekering

9.5

Eindbeoordeling

Dekkingen

9.5

Extra's

9.1

Premie hoogte

9.3

Wij van Top-x zijn op zoek gegaan naar de beste puppy verzekeringen van dit moment. De FIGO Puppy verzekering is uit onze test gekomen als beste puppy verzekering 2023. 

Met deze verzekering is je puppy verzekerd tegen onverwachte ziekte kosten inclusief alle medisch noodzakelijke medische consulten. Bij deze verzekeraar kun je kiezen voor het basis, plus en totaal pakket.

Het totaal pakket is het meest uitgebreide pakket van de drie en heeft een maximale vergoeding van 5.000 per verzekeringsjaar. Ook wordt tot wel 90% van alle behandelingen vergoed. 

Ook kun je bij deze verzekeraar kiezen voor een aantal aanvullende verzekeringen. Dit zijn de verzekeringen sterilisatie & castratie, Chemo- en radiotherapie, Crematie en werelddekking. 

Voordelen FIGO

 • Geschikt voor ieder ras en kruising
 • De verzekeringen kunne worden uitgebreid met 4 aanvullende dekkingen
 • Keuze uit drie verschillende pakketten 
 • Alle medisch noodzakelijke consulten vergoed 

Nadelen FIGO

 • Specialistische zorg wordt binnen het basispakket niet vergoed 

2. PetSecur puppy verzekering

9.1

Eindbeoordeling

Dekkingen

9.3

Extra's

9.6

Premie hoogte

8.8

Heb je een puppy gekocht en ben je van plan om je puppy ook mee te nemen op vakanties. Dan is het handig als je voor een verzekering kiest waarmee je puppy ook in het buitenland verzekerd is. 

Voor iedereen die zijn trouwe viervoeter graag mee wil nemen op vakantie hebben wij de PetSecur puppy verzekering geselecteerd als beste puppy verzekering met werelddekking. Je pup kan dus zonder zorgen mee op reis. 

Je puppy zal in het begin een aantal bezoekjes aan de dierenarts nodig hebben voor behandelingen. Ook in het buitenland kan het een keer voorkomen dat je puppy zorg nodig heeft. 

In alle drie de verzekeringspakketten van PetSecur is werelddekking en de vrije dierenarts keuze inbegrepen. Zo kan jouw puppy gewoon in het buitenland behandeld worden door een door jou gekozen dierenarts. 

Voordelen PetSecur puppy verzekering

 • Keuze uit drie verschillende pakketten
 • Inclusief werelddekking en vrije dierenartskeuze
 • Hoogste uitkering van Nederland
 • Geen overstapkosten

Voordelen PetSecur puppy verzekering

 • Een MRI-scan en CT-scan worden alleen binnen het extra pakket vergoed 

3. Aegon puppy verzekering

8.9

Eindbeoordeling

Dekkingen

8.2

Extra's

8.3

Premie hoogte

8.7

Ben je op zoek naar een goede puppy verzekering, maar vind je het lastig om een keuze te maken voor een bepaald pakket? Wij snappen dat dit best een klus kan zijn, maar dit is niet bij iedere verzekeraar nodig. 

Wij hebben dan ook de Aegon puppy verzekering geselecteerd als beste standaard puppy verzekering. Bij Aegon heb je de keuze uit een basispakket die je kan aanvullen met verschillende dekkingen. 

Deze verzekering dekt de medisch noodzakelijke gemaakte dierenartskosten en de voorgeschreven medicijnen. Ook heeft deze verzekering een maximale vergoeding van 2.500 euro per jaar. 

Het maandelijkse premie bedrag per maand bedraagt 39,26 euro. In combinatie met de aanvullende dekkingen crematie en reis wordt het totale premie bedrag per maand 53,60 euro. 

Voordelen Aegon puppy verzekering

 • Maximale vergoeding van 2.500 euro per jaar 
 • Premie bedrag van minimaal 39,26 per maand
 • Geschikt voor iedere ras en kruising
 • Keuze uit twee aanvullende dekkingen 

Nadelen Aegon puppy verzekering

 • Keuze uit 1 verzekeringspakket

4. Dierenverzekering puppy verzekering

8.5

Eindbeoordeling

Dekkingen

9.0

Extra's

8.7

Premie hoogte

8.1

Heb je een puppy die samenwoont met een of meerdere katten? Dan snappen wij heel goed dat het voor jou handig is om al je huisdieren onder te brengen bij een verzekeraar. Gelukkig kan dat ook. 

Wij hebben daarom de Dierenverzekering puppy verzekering geselecteerd als beste verzekering voor puppy's en kittens. Zo kan je beide huisdieren voor hetzelfde bedrag verzekeren.

Bij deze verzekeraar, die gespecialiseerd is in dierenverzekeringen, kun je kiezen uit drie verzekeringspakketten. Binnen deze pakketten worden consulten en specialistische zorg zoals bestraling en radiotherapie vergoed. 

Ook kun je de verzekeringspakketten nog aanvullen met een aantal dekkingen. Je kunt kiezen uit de aanvullende dekkingen: reis, gebit, alternatieve therapieën en crematie. 

Voordelen Dierenverzekering puppy verzekering

 • Zowel consulten als specialistische zorg wordt vergoed
 • Tot 80% van de kosten kan worden vergoed
 • Je kan zelf de hoogte van het enigenrisico instellen 
 • Keuze uit aanvullende dekkingen 

Nadelen Dierenverzekering puppy verzekering

 • Alleen geschikt voor rashonden

5. Hema dierenverzekering

8.2

Eindbeoordeling

Dekkingen

8.4

Extra's

7.1

Premie hoogte

8.0

We zijn alweer aangekomen bij de laatste optie uit onze top 5, dit kan wel eens de ideale verzekering zijn voor jouw puppy. Sterker nog als je meerdere verzekeringen afsluit bij de verzekeraar ontvang je een korting. 

Om die reden hebben wij de Hema dierenverzekering geselecteerd als beste puppy verzekering met stapelkorting. Bij de Hema dieren verzekering kan je tot wel 15% korting krijgen. 

Dit is de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars. Ook heeft deze verzekering een scherpe premie voor jonge rasdieren. Zo is het maandelijkse premie bedrag rond de 20 euro. 

Met de standaard verzekering kan een maximum bedrag van 3.000 euro per dier en per verzekeringsjaar worden uitgekeerd. Ook zijn er verschillende aanvullende dekkingen voor deze verzekering. 

Voordelen Hema dierenverzekering

 • Tot 15% korting op je verzekering 
 • Meerdere aanvullende dekkingen beschikbaar
 • Hoogste pakketkorting van Nederland 
 • Maximaal vergoedingsbedrag van 3.000 euro per verzekeringsjaar

Nadelen Hema dierenverzekering

 • Voor sommige rassen in de premie hoog door gezondheidsrisico's

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel puppy verzekeringen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten puppy verzekeringen getest. Op basis hiervan hebben we 5 verzekeringen geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de puppy verzekeringen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste puppy verzekeringen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar premie hoogte, kwaliteit, dekkingen en beoordelingen van andere verzekerden. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!