fbpx

Publicatie datum: 26 juni, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Egelhuisje

Dokkodo - Egelhuis Palazzo

Ben je op zoek naar een goed egelhuisje? Dan kunnen wij je het Dokkodo - Egelhuis Palazzo van harte aanbevelen. Dit product is namelijk uit onze test gekomen als beste egelhuisje 2023! Met dit huisje geef je de egel in je tuin een veilig onderkomen. Ook kan dit huisje gebruikt worden als voerhuis voor de egel. De binnenkant van dit product is voorzien van een labyrint zodat de egel geen ongewenste bezoekers kan krijgen. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor dit beste egelhuisje? Klik dan snel op de onderstaande knop! 

Iedere lezer die een tuin heeft ziet het diertje vast wel eens voorbij komen de egel! Vanaf eind april tot ongeveer halverwege oktober zijn de egels actief in de Nederlandse tuinen. 

Wat doen egels dan? Heel veel ze eten vooral de insecten die in de tuinen leven zoals rupsen, slakken en mieren. Deze insecten zorgen vooral voor overlast in tuinen omdat ze planten aantasten. 

De egel is dus een goede hulp in de tuin en jij kan de egel ook helpen door een egelhuisje in je tuin te zetten. Op deze manier heeft de egel een plek om te wonen, namelijk een beschut plekje. 

Maar wat is een goed egelhuisje? Om daar achter te komen hebben wij een egelhuisje test uitgevoerd. De resultaten hebben wij samengevoegd in een handige top 5. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Egelhuisjes

Beste Koop Egelhuisje
1. Dokkodo - Egelhuis Palazzo

Beste Budget Egelhuisje
2. Esschert Design Egelhuis

Beste Egelhuisje Geschikt voor Cavia's
3. CKB LTD - Houten Egelhuis

Beste Egelhuisje met twee kamers
4. Relaxdays egelhuis

Beste Egelhuisje van Wilgentakken
5. Esschert Design - Egelmand Wilgentakken

Top 10 Beste Egelhuisjes

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire egelhuisjes bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top 10 egelhuisjes bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een egelhuisje?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een egelhuisje kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen, want je wil natuurlijk wel een egelhuisje dat ook veilig is voor het dier. 

Om ervoor te zorgen dat jij een huisje aanschaft dat veilig door een egel gebruikt kan worden hebben wij een aantal punten opgesteld. De onderstaande punten kunnen je helpen met het vinden van het juiste huisje. 

Wij hebben alle producten uit onze top 5 uitvoering op deze punten getest en raden je daarom ook aan om de punten goed door te lezen. Deze punten lijken ook sterk op die van het beste egelhuisje volgens de consumentenbond. 

Materiaal

Als eerste is het handig om te kijken naar het materiaal van het egelhuisje. De meeste egelhuisjes zijn gemaakt van hardhout, maar dit geld niet voor alle egelhuisjes. Zo zijn er ook egelhuisjes gemaakt van wilgentakken. Afhankelijk van je voorkeur voor een bepaald materiaal kun je een egelhuisje uitkiezen.

Zelf in elkaar zetten of niet? 

Als tweede is het belangrijk om te controleren of je het egelhuisje zelf in elkaar moet zetten of niet. De meeste egelhuisjes zul je zelf in elkaar moeten zetten, maar dit is een fluitje van een cent. Alle onderdelen zijn namelijk al voor gesneden. 

Waar moet je het huisje neerzetten?

Als derde is het belangrijk dat je het egelhuisje neerzet op een plek met veel beschutting. Egels zoeken in je tuin namelijk naar en plek waar ze goed beschut zijn. Dit is belangrijk als de egel in winterslaap gaat. Zo blijven ze warm en veilig van andere dieren. Let hier dus goed op als je het huisje in de tuin gaat neerzetten.

Geschikt voor andere dieren? 

Als laatste is het handig om te controleren of het egelhuisje geschikt is voor andere dieren. Sommige huisjes zijn namelijk geschikt als decoratie in een caviahok.  


Wat is het beste egelhuisje van 2023? 

We zijn alweer aangekomen bij het laatste gedeelte van dit artikel, maar het is zeker de moeite waard om nog even verder te lezen. In dit deel gaan we namelijk in op onze uitgebreide top 5. 

In onze uitgebreide top 5 zullen alle door ons geselecteerde producten nog een keer voorbij komen. Dit keer zijn alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voo-r en nadelen.

Voor het samenstellen van onze top 5 hebben wij verschillende producten geselecteerd zodat er voor iedere tuin & egel een beste huisje tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder! 

1. Dokkodo - Egelhuis Palazzo

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Wij van Top-x kregen geregeld de vraag: 'Welk egelhuisje is het beste?' reden genoeg voor ons om op zoek te gaan naar de best geteste opties van dit moment. Het Dokkodo - Egelhuis Palazzo is uit onze test gekomen als beste egelhuisje 2023!

Dit egelhuisje van het merk Dokkodo is het ideale onderkomen voor de egel in jouw tuin. Het huisje wordt kant-en-klaar geleverd, het enige wat je nog hoeft te doen is het huisje in je tuin te zetten. 

Het huisje staat op twee latten zodat er minder vocht bij het huisje kan komen. Ook is het dak voorzien van een extra bescherming zodat regen en koude wind geen kans krijgen. 

Ook de binnenkant van dit huisje biedt extra bescherming aan de egel. Door middel van een labyrint zullen ongewenste gasten zoals roofdieren het egelhuisje niet binnen kunnen dringen. 

Voordelen Dokkodo - Egelhuis Palazzo

 • Katten kunnen dit huisje niet binnendringen
 • Hoge kwaliteit
 • Dit huisje is geschikt als voederhuis, maar is ook te gebruiken als egelwoning
 • Gemaakt van duurzame materialen

Nadelen Dokkodo - Egelhuis Palazzo

 • Het huisje is niet voorgelakt

2. Esschert Design Egelhuis

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil je graag een egelhuisje kopen, maar wil of kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Dat kunnen wij best begrijpen, niet iedereen kan evenveel geld uit geven aan een egelhuisje. 

Gelukkig zijn er ook egelhuisjes te koop voor mensen met een kleiner budget. Om die reden hebben wij het Esschert Design Egelhuis geselecteerd als beste budget egelhuisje. Je leest het goed, dit is het goedkoopste huisje uit onze top 5.

Dit egelhuisje is gemaakt van FSC gecertificeerd vurenhout en imiteert de natuurlijke omgeving van de egel. Wij raden u aan om het huisje nog te bedekken met bladeren zodat dit onderdeel is van de natuur. 

Ook kunnen er geen roofdieren in het egelhuisje komen. De toegangsdeur is namelijk voorzien van een uitschuifbare toegangstunnel. Dit zorgt ervoor dat alleen egels het huisje in kunnen.  

Voordelen Esschert Design Egelhuis

 • Gemaakt van FSC gecertificeerd vurenhout
 • Uitgerust met bitumen dak
 • Voorzien van een uitschuifbare toegangstunnel
 • Imitatie van een natuurlijk nest

Nadelen Esschert Design Egelhuis

 • Het egelhuis moet nog afgedekt worden met bladeren

3.  CKB LTD - Houten Egelhuis

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

8.5

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben je op zoek naar een egelhuisje dat je ook kan gebruiken als decoratie in de buitenren van de cavia? We snappen dat het best een klus kan zijn om een huisje te vinden dat aan deze eisen voldoet. 

Gelukkig hebben wij een product gevonden dat aan al deze eisen voldoet! Wij hebben namelijk het CKB LTD - Houten Egelhuis geselecteerd als beste egelhuis geschikt voor cavia's. 

Dit huisje is ook zeer geschikt als decoratie voor de buitenren voor je cavia. De cavia kan zich in het huisje verschuilen als hij zich bedreigd voelt en kan op het huisje klimmen voor extra stimulatie. 

Uiteraard is dit huisje ook zeer geschikt voor egels. Ze kunnen zich hier verschuilen, een winterslaap houden en broeden. Het huisje zorgt ook voor extra bescherming van de egel jongen. 

Voordelen CKB LTD - Houten Egelhuis

 • Kan ook gebruikt worden in bossen
 • Gemaakt van dennenhout / sparrenhout
 • Veilig, warm en beschut
 • Kan gebruik worden als decoratie in de buitenren voor de cavia

Nadelen CKB LTD - Houten Egelhuis

 • Geen extra binnen schotje tegen katten

4. Relaxdays egelhuis

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben je op zoek naar een egelhuisje, maar woon je in een buurt met veel katten en heb je vaak in je tuin? We snappen dat je wel wil dat de egel veilig is in het huisje en er een katten bij kunnen. 

Gelukkig hebben de meeste egelhuisjes wel een manier om ongewenste gasten buiten te houden. Zo ook het Relaxdays egelhuis wij hebben dit egelhuisje namelijk geselecteerd als beste egelhuisje met twee kamers. 

Je hoeft dit egelhuisje niet meer in elkaar te zetten want hij wordt als een geheel geleverd. Het enige wat je hoeft te doen is het huisje op een beschutten plek in de tuin neer te zetten. 

Wij raden je aan om in de buurt van het huisje lossen bladeren en schors neer te leggen zodat ze makkelijk een nestje kunnen bouwen. Dit zorgt ervoor dat dit huisje de ideale plek is om te overwinteren. 

Voordelen Relaxdays egelhuis

 • Los dak dat bedekt is met schors
 • De ideale plek om te overwinteren 
 • Meteen klaar voor gebruik in de tuin
 • Beschikt over twee verschillende kamers

Nadelen Relaxdays egelhuis

 • Niet 100% waterdicht

5. Esschert Design - Egelmand Wilgentakken

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.8

Prijs / kwaliteit

8.5

We zijn al weer aangekomen bij de laatste optie uit onze top 5 lijst, geen zorgen de positie van dit huisje zegt niks over de kwaliteit. Misschien past dit egelhuisje juist goed bij jouw tuin. 

Wij hebben het Esschert Design - Egelmand Wilgentakken geselecteerd als beste egelhuisje van wilgentakken. Door middel van dit materiaal wordt de natuurlijke leefomgeving van de egel nagebootst. 

Met dit egelhuisje biedt je de egel een veilige schuilplaats aan in de tuin. Wij raden je aan om het egelhuisje op een beschutten, rustige plaatst met een droge ondergrond. 

Als je een goed plekje voor het huisje hebt gevonden is het belangrijk dat deze wordt afgedekt met bladeren, mos en takjes. De egel zal van zelf intrekken in het egelhuisje. 

Voordelen Esschert Design - Egelmand Wilgentakken

 • Gemaakt van wilgentakken
 • Het product is van hoge kwaliteit
 • Makkelijk te plaatsen onder een struik
 • Past bij de natuurlijke leefomgeving van de egel

Nadelen Esschert Design - Egelmand Wilgentakken

 • De egel kan vast komen te zitten in het huisje

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel egelhuisjes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten egelhuisjes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de egelhuisjes op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste egelhuisjes op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>