Laatste update: december 2022

Door: Sanne

Best Geteste Paardenvoer

Beste paardenvoer

Mijten Hippalgo Bodybuilder

De Mijten Hippalgo Bodybuilder is de best geteste paardenvoer van 2022. Dit is uit de ultieme paardenvoer test gebleken van 2022. Het versnelt en verbetert de aanmaak van spieren en zorgt voor soepele spieren. Het bevat voornamelijk rijstzemelen en een hoog vetgehalte.

 Verder is het een bron van essentiële amino- en vetzuren, vitaminen en mineralen. Geschikt voor: jonge paarden pas in training, recreatie- (met graanvrij of enkel ruwvoer rantsoen) of sportpaarden.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is het beste paardenvoer? Voor jouw favoriete viervoeter wil je natuurlijk de beste verzorging en kwaliteitsvoeding voor een optimale gezondheid van jouw dier. Met vele verschillende soorten voeding, is het kiezen van de juiste brokken een lastige klus. 

Kom daarom meer te weten over waar je op moet letten bij het paardenvoer kopen en welke soorten paardenvoer het meest geschikt is voor jouw paard of pony. Met een selectie aan kwalitatieve merken paardenvoer, kun je eenvoudig vergelijken tussen verschillende soorten brokken en vindt je ongetwijfeld het beste paardenvoer voor een complete en goed gebalanceerde voeding.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

14

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Paardenvoer

Beste paardenvoer

Beste Koop Paardenvoer
1. Mijten Hippalgo Bodybuilder

Green Bites

Beste Paardenvoer Kauwproblemen
2. Green Bites

Pavo 18Plus Muesli - Paardenvoer- 15 kg

Beste Paardenvoer Oudere Paarden
3. Pavo 18Plus Muesli

Cavalor Pianissimo Stress Control - Paardenvoer- 20 kg

Beste Kalmerende Paardenvoer 
4. Cavalor Pianissimo Stress Control

Pavo Fibrenuggets - Paardenvoer - 20 kg

Beste Hoogwaardige Paardenvoer
5. Pavo Fibrenuggets

Top 10 Beste Paardenvoer

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar het meest populaire paardenvoer bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit is het beste paardenvoer bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van Paardenvoer?

Het kopen van goed paardenvoer is moeilijk aangezien er zoveel zijn en het voor verschillende doeleindes bestemd is. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste paardenvoer. 

Voordat je paardenvoer koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Leeftijd 

De leeftijd van je paard een belangrijke factor. Oudere paarden hebben een andere voedingsvoorziening nodig dan jongere paarden. De reden daarvoor is dat oudere paarden sneller last hebben van hun gebit, en kunnen bepaalde brokken moeilijker verteren. 

Conditie

Daarnaast is de conditie van je paard een belangrijke factor bij het vergelijken van het beste paardenvoer. Staat je paard veel stil? Of gaat je paard regelmatig op wedstrijden of op ritten door de buitenlucht? Voor paarden die veel beweging krijgen, is het aan te raden om voor een voeding te gaan die extra veel vetzuren en eiwitten bevatten voor een optimaal spieropbouw en spierbehoud.

Kilo

Paardenvoer wordt verkocht in verschillende gewicht. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld 15 kilo of 30 kilo. Kijk dus goed hoeveel paarden je moet voeden en hoelang je wilt dat het ongeveer meegaat. Op deze manier voorkom je een teleurstelling.

Prijs

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de prijs van het paardenvoer. Dit hangt ook een beetje samen met het gewicht waarin het verkocht wordt. Hoe meer gewicht, hoe duurder het wordt (is vaak zo). Ga dus goed voor jezelf na welk bedrag je maximaal wil uitgeven aan paardenvoer.


Wat is het beste Paardenvoer van 2022? 

Wat is het beste paardenvoer van 2022? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten paardenvoer getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste paardenvoer in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke paardenvoer het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Mijten Hippalgo Bodybuilder

Beste paardenvoer

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op nummer 1 van de lijst staat de Mijten Hippalgo Bodybuilder. Dit is het best geteste paardenvoer van 2022! Met dit paardenvoer haal je de beste koop binnen.

Mijten Hippalgo Bodybuilder is een kwalitatieve aanvulling op paardenvoeding voor de opbouw en behoudt van soepele spieren. Het bevat alle essentiële voedingsstoffen voor alle soorten paarden van alle leeftijden. Het product is echter met name ideaal voor paarden die veel beweging krijgen, zoals sportpaarden of jonge paarden.

De voeding zorgt voor de essentiële aanvulling op een goed gebalanceerde voeding. De brokken zijn volledig graanvrij en bevatten voornamelijk rijstzemelen. Voer de brokken op momenten wanneer je paard extra inspanningen levert of op momenten wanneer jouw paard wat extra’s kan gebruiken, zoals voor de wedstrijd of na een intensieve inspanning, voor een optimaal herstel van de spieren.

Vanwege het hoge vetgehalte en essentiële aminozuren en vitaminen, biedt deze voeding veel energie voor het optimaal bewegen en spieropbouw van je paard. Daarnaast bevatten de brokken een hoge dosis aan vitamine E, en hoogwaardige ingrediënten zoals Rijstvoermeel, bietenbulp, mais en moutkiemen.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Mijten Hippalgo Bodybuilder

 • Werkt goed voor spieropbouw
 • Goede kwaliteit
 • Lang houdbaar

Nadelen Mijten Hippalgo Bodybuilder

 • Minder geschikt voor goede vertering

2. Green Bites

Green Bites

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Heeft jou paard kauwproblemen en zoek daarvoor geschikt paardenvoer? Dan is Green Bites wat voor jou! Dit is het best geteste paardenvoer voor paarden met kauwproblemen in 2022.

De Green Bites brokken zijn speciaal ontworpen voor paarden met een zwak verteringsstelsel, kauwproblemen of spijsverteringsstoornissen. De brokken zijn makkelijk te verteren en goed te kauwen voor paarden met een zwak gebit of pijnklachten. De voeding is ligt voor de maag en is maagvullend waardoor het bijdraagt aan een constante pH-waarde.

De voeding bestaat uit Duits kruidenhooi, wat bestaat uit belangrijke vitaminen, mineralen en essentiële maagbeschermende stoffen in de vorm van zuurteregelaars. Deze stoffen zorgen voor een goede bescherming van de maagwand tegen maagzweren. De bites zorgen daarnaast voor extra speekselopbouw wat ook bijdraagt aan een goede vertering van het voer.

De Green Bites zorgen daarnaast voor een snelle energievoorziening en een continue brandstof voor de maag. Een paardenmaag heeft een grote voorraad aan brandstof nodig en kan niet te lang leeg blijven. De voeding is een goed alternatief op krachtvoer, en is zelfs overbodig bij gebruik van deze brokken. De voeding zorgt voor een efficiënte opname van essentiële voedingsstoffen, zoals magnesium en vitamines. 

Voordelen Green Bites

 • Rijk aan lange vezels en ideaal voor een goede spijsvertering
 • Snelle energievoorziening

Nadelen Green Bites

 • Niet voor elk soort paard geschikt

3. Pavo 18Plus Muesli

Pavo 18Plus Muesli - Paardenvoer- 15 kg

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als jij een wat oudere paard hebt en je zoekt daar paardenvoer voor, dan is de Pavo 18Plus Muesli wat voor jou! Dit is het best geteste paardenvoer voor oudere paarden in 2022.

De Pavo 18Plus Muesli brokken zorgen voor een goede aanvulling voor voeding van oudere paarden. Ook zijn de brokken ideaal voor paarden die een slechte conditie hebben of mager zijn en bijgevoerd moeten worden.

De brokken bevatten goede verteerbare vezels waardoor ook paarden met kauwproblemen de brokken kunnen eten. Daarnaast bevatten de brokken een bron aan essentiële aminozuren voor een topconditie en goede spijsvertering. De brokken kunnen zowel nat als koud worden gevoerd.

Pavo voeding staat bekend om hoge kwaliteit en het gebruik van hoogwaardige ingrediënten. Zo bevatten de Pavo 18Plus Muesli brokken belangrijke ingrediënten zoals wortelschijven, erwtenvlokken en essentiële ruwe eiwitten. De voeding zorgt voor de perfecte balans aan energie en voedingsstoffen. 

Voordelen Pavo 18Plus Muesli

 • Speciaal voor oudere paarden
 • Kan droog en nat gevoerd worden

Nadelen Pavo 18Plus Muesli

 • Minder geschikt voor jongeren paarden

4. Cavalor Pianissimo Stress Control

Cavalor Pianissimo Stress Control - Paardenvoer- 20 kg

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar paardenvoer wat je paard kan kalmeren? Dan is de Cavalor Pianissimo Stress Control wat voor jou! Dit is het best geteste kalmerende paardenvoer van 2022.

Cavalor Pianissimo Stress Control is een speciaal ontwikkeld mengvoer voor temperamentvolle paarden. De voeding is ideaal voor paarden die vaak wedstrijden rijden of maarden die wat rustiger aan moeten doen. Voer de brokken op momenten wanneer jouw paard of pony wat extra ontspanning kan gebruiken.

De hoogwaardige voedingscomponenten van de Cavalor Pianissimo Stress Control brokken dragen bij aan stress vermindering en een optimaal voedingsbalans. Zo bevat de voeding omega-3 vetzuren voor een uitstekende vacht en algemene fitheid. Daarnaast bevat de voeding florastimul, wat bijdraagt aan een goede darmbalans en optimale gezond van het verteringsstelsel.

Voordelen Cavalor Pianissimo Stress Control

 • Belangrijke omega-3 vetzuren
 • Scherpe prijs

Nadelen Cavalor Pianissimo Stress Control

 • Eiwitgehalte waardoor minder geschikt voor fitte en hardwerkende paarden

5. Pavo Fibrenuggets

Pavo Fibrenuggets - Paardenvoer - 20 kg

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de Pavo Fibrenuggets. Dit is het best geteste hoogwaardige paardenvoer van 2022. Met dit paardenvoer krijgt je paard goed eten binnen en ziet je paard er gezond uit.

De Pavo Fibrenuggets bieden de perfecte ondersteuning voor alle soorten paarden. De brokken zijn zorgen voor een volledige ruwvoervervanging met hoge voedingswaarde, zoals kwalitatief geurend en smakelijk weidegras en meer dan 60 verschillende gras- en kruidensoorten. Dit is het beste paardenvoer voor een optimale speekselvorming en spijsvertering. Daarnaast bevat het vele belangrijke vezels en natuurlijke vitaminen, zonder schimmel en stof.

De voeding is geschikt voor elk type paard en pony en voor elke levensfase. Voor een optimaal gebruik en veiligheid is het aan te raden de brokken gedurende 30 minuten in warm water te leggen of ongeveer een uur in koud water te laten liggen. Dit zorgt ervoor dat de voedingsstoffen in de brokken optimaal kunnen worden opgenomen. Daarnaast is het ook mogelijk om de brokken droog te voeren.

Voordelen Pavo Fibrenuggets

 • Volledig graanvrij
 • Goed varieert paardenvoer

Nadelen Pavo Fibrenuggets

 • Kan lastiger te kauwen zijn voor sommige paarden

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel soorten paardenvoer hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten paardenvoer getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie het soorten paardenvoer op beoordeeld?

Om te bepalen wat het beste paardenvoer op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP