Laatste update: Juni 2021

Door: Sanne

Best geteste paardenvoer

Hippalgo Body Builder

5/5

Op zoek naar goed paardenvoer? Stop met zoeken, dit is wat je nodig hebt! Het versnelt en verbetert de aanmaak van spieren en zorgt voor soepele spieren. Het bevat voornamelijk rijstzemelen en een hoog vetgehalte. Verder is het een bron van essentiële amino- en vetzuren, vitaminen en mineralen. Geschikt voor: jonge paarden pas in training, recreatie- (met graanvrij of enkel ruwvoer rantsoen) of sportpaarden

Voor jouw favoriete viervoeter wil je natuurlijk de beste verzorging en kwaliteitsvoeding voor een optimale gezondheid van jouw dier. Met vele verschillende soorten voeding, is het kiezen van de juiste brokken een lastige klus. Kom daarom meer te weten over waar je op moet letten bij het paardenvoer kopen en welke soorten paardenvoer het meest geschikt is voor jouw paard of pony. Met een selectie aan kwalitatieve merken paardenvoer, kun je eenvoudig vergelijken tussen verschillende soorten brokken en vindt je ongetwijfeld het beste paardenvoer voor een complete en goed gebalanceerde voeding.

Waar moet je op letten bij het kopen van paardenvoer?

Bij het vergelijken van paardenvoeding zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is de leeftijd van je paard een belangrijke factor. Oudere paarden hebben een andere voedingsvoorziening nodig dan jongere paarden. De reden daarvoor is dat oudere paarden sneller last hebben van hun gebit, en kunnen bepaalde brokken moeilijker verteren. 

Daarnaast is de conditie van je paard een belangrijke factor bij het vergelijken van het beste paardenvoer. Staat je paard veel stil? Of gaat je paard regelmatig op wedstrijden of op ritten door de buitenlucht? Voor paarden die veel beweging krijgen, is het aan te raden om voor een voeding te gaan die extra veel vetzuren en eiwitten bevatten voor een optimaal spieropbouw en spierbehoud.

Soorten paardenvoer

Er zijn verschillende specificaties waaruit je kunt kiezen, voor zowel oudere als jongere paarden en pony’s. Zo zijn er brokken die speciaal ontworpen zijn voor een betere voedselvertering, en brokken voor een optimaal spierbehoud. Ook kan je paardenvoer kopen voor paarden die vaak stress ervaren en moeilijk kalm te houden zijn, deze brokken bevatten minder energierijke voedingsmiddelen, maar alsnog voldoende belangrijke voedingsstoffen voor een gebalanceerde voeding. 

Vergelijk eenvoudig de verschillende ingrediënten die elk een verschillende functie verrichten. Per type paard, leeftijd en conditie, zijn er verschillende combinaties aan voedingsstoffen, om zo een goed gebalanceerde voeding te bieden voor elke levensfase en conditie. Bekijk snel de beste merken paardenvoer en ga voor een optimale voeding die bij jouw paard of pony past.

1. Hippalgo Body Builder - Voedingssupplement - Paardenvoer- 15 kg

0
Eindcijfer
Houdbaarheid 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Voedingswaarden 84%

Hippalgo Body Builder is een kwalitatieve aanvulling op paardenvoeding voor de opbouw en behoud van soepele spieren. Het bevat alle essentiële voedingsstoffen voor alle soorten paarden van alle leeftijden. Het product is echter met name ideaal voor paarden die veel beweging krijgen, zoals sportpaarden of jonge paarden.

De voeding zorgt voor de essentiële aanvulling op een goed gebalanceerde voeding. De brokken zijn volledig graanvrij en bevatten voornamelijk rijstzemelen. Voer de brokken op momenten wanneer je paard extra inspanningen levert of op momenten wanneer jouw paard wat extra’s kan gebruiken, zoals voor de wedstrijd of na een intensieve inspanning, voor een optimaal herstel van de spieren.

Vanwege het hoge vetgehalte en essentiële aminozuren en vitaminen, biedt deze voeding veel energie voor het optimaal bewegen en spieropbouw van je paard. Daarnaast bevatten de brokken een hoge dosis aan vitamine E, en hoogwaardige ingrediënten zoals Rijstvoermeel, bietenbulp, mais en moutkiemen.

Voordelen Hippalgo Body Builder

 • Werkt goed voor spieropbouw
 • Minder geschikt voor goede vertering

Nadelen Hippalgo Body Builder

 • Duurder dan andere voeding

2. Green Bites - Health Chunks

0
Eindcijfer
Voedingswaarden 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Houdbaarheid 74%

De Green Bites brokken zijn speciaal ontworpen voor paarden met een zwak verteringsstelsel, kauwproblemen of spijsverteringsstoornissen. De brokken zijn makkelijk te verteren en goed te kauwen voor paarden met een zwak gebit of pijnklachten. De voeding is ligt voor de maag en is maagvullend waardoor het bijdraagt aan een constante pH-waarde.

De voeding bestaat uit Duits kruidenhooi, wat bestaat uit belangrijke vitaminen, mineralen en essentiële maagbeschermende stoffen in de vorm van zuurteregelaars. Deze stoffen zorgen voor een goede bescherming van de maagwand tegen maagzweren. De bites zorgen daarnaast voor extra speekselopbouw wat ook bijdraagt aan een goede vertering van het voer.

De Green Bites zorgen daarnaast voor een snelle energievoorziening en een continue brandstof voor de maag. Een paardenmaag heeft een grote voorraad aan brandstof nodig en kan niet te lang leeg blijven. De voeding is een goed alternatief op krachtvoer, en is zelfs overbodig bij gebruik van deze brokken. De voeding zorgt voor een efficiënte opname van essentiële voedingsstoffen, zoals magnesium en vitamines. Je koopt deze brokken nu voordelig via deze link!

Voordelen Green Bites – Health Chunks

 • Rijk aan lange vezels en ideaal voor een goede spijsvertering
 • Snelle energievoorziening

Nadelen Green Bites – Health Chunks

 • Duurder dan andere voeding

3. Pavo 18Plus Muesli - Paardenvoer- 15 kg

0
Eindcijfer
Voedingswaarden 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Houdbaarheid 90%

De Pavo 18Plus Muesli brokken zorgen voor een goede aanvulling voor voeding van oudere paarden. Ook zijn de brokken ideaal voor paarden die een slechte conditie hebben of mager zijn en bijgevoerd moeten worden.

De brokken bevatten goede verteerbare vezels waardoor ook paarden met kauwproblemen de brokken kunnen eten. Daarnaast bevatten de brokken een bron aan essentiële aminozuren voor een topconditie en goede spijsvertering. De brokken kunnen zowel nat als koud worden gevoerd.

Pavo voeding staat bekend om hoge kwaliteit en het gebruik van hoogwaardige ingrediënten. Zo bevatten de Pavo 18Plus Muesli brokken belangrijke ingrediënten zoals wortelschijven, erwtenvlokken en essentiële ruwe eiwitten. De voeding zorgt voor de perfecte balans aan energie en voedingsstoffen. 

Voordelen Pavo 18Plus Muesli – Paardenvoer- 15 kg

 • Speciaal voor oudere paarden
 • Kan droog en nat gevoerd worden

Nadelen Pavo 18Plus Muesli – Paardenvoer- 15 kg

 • Niet geschikt voor alle paarden

4. Cavalor Pianissimo Stress Control - Paardenvoer- 20kg

0
Eindcijfer
Voedingswaarden 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Houdbaarheid 78%

Cavalor Pianissimo Stress Control is een speciaal ontwikkeld mengvoer voor temperamentvolle paarden. De voeding is ideaal voor paarden die vaak wedstrijden rijden of maarden die wat rustiger aan moeten doen. Voer de brokken op momenten wanneer jouw paard of pony wat extra ontspanning kan gebruiken.

De hoogwaardige voedingscomponenten van de Cavalor Pianissimo Stress Control brokken dragen bij aan stress vermindering en een optimaal voedingsbalans. Zo bevat de voeding omega-3 vetzuren voor een uitstekende vacht en algemene fitheid. Daarnaast bevat de voeding florastimul, wat bijdraagt aan een goede darmbalans en optimale gezond van het verteringsstelsel.

Voordelen Cavalor Pianissimo Stress Control – Paardenvoer- 20kg

 • Belangrijke omega-3 vetzuren
 • Relatief goedkoper dan andere brokken

Nadelen Cavalor Pianissimo Stress Control – Paardenvoer- 20kg

 • Eiwitgehalte waardoor minder geschikt voor fitte en hardwerkende paarden

5. Pavo Fibrenuggets - Paardenvoer - 20 kg

0
Eindcijfer
Veiligheid 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Houdbaarheid 78%

De Pavo Fibrenuggets bieden de perfecte ondersteuning voor alle soorten paarden. De brokken zijn zorgen voor een volledige ruwvoervervanging met hoge voedingswaarde, zoals kwalitatief geurend en smakelijk weidegras en meer dan 60 verschillende gras- en kruidensoorten. Dit is het beste paardenvoer voor een optimale speekselvorming en spijsvertering. Daarnaast bevat het vele belangrijke vezels en natuurlijke vitaminen, zonder schimmel en stof.

De voeding is geschikt voor elk type paard en pony en voor elke levensfase. Voor een optimaal gebruik en veiligheid is het aan te raden de brokken gedurende 30 minuten in warm water te leggen of ongeveer een uur in koud water te laten liggen. Dit zorgt ervoor dat de voedingsstoffen in de brokken optimaal kunnen worden opgenomen. Daarnaast is het ook mogelijk om de brokken droog te voeren.

Voordelen Pavo Fibrenuggets – Paardenvoer – 20 kg

 • Volledig graanvrij
 • Relatief goedkoper dan andere brokken

Nadelen Pavo Fibrenuggets – Paardenvoer – 20 kg

 • Kan lastiger te kauwen zijn voor sommige paarden

Sanne

Over de productexpert

Als ik mezelf zou moeten omschrijven ben ik een zorgzame 4e jaars student verpleegkunde met een ongelofelijke liefde voor dieren. Aan mijn eigen honden en katten wordt zoveel aandacht gegeven als ze nodig hebben, dit zou ieder dier verdienen. Ik hoop dat ik andere mensen blij kan maken door alles wat ik weet over de beste verzorging voor mens en dier te delen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>