fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Sanne

Best Geteste Dierenverzekering

Best geteste Dierenverzekering

FIGO

Met FIGO zeg je gedag tegen de dure rekeningen van de dierenarts. Bij FIGO huisdierenverzekering kan je je kat, hond, konijn en papegaai voor een klein bedrag per maand laten verzekeren. Bij Figo kun je kiezen uit een Basis-, Plus-, Totaalpakket.

Afhankelijk van het gekozen pakket kan je de verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Inmiddels is deze partij uitgegroeid tot de grootste huisdierenverzekering wereldwijd. De klantenservice is goed, je betaalt een relatief goedkope premie en je kunt je eigen risico zelf bepalen. 

Bij het kopen van je huisdier komt een hoop kijken. Zo moet je natuurlijk een hoop spullen aanschaffen en het juiste voer kopen, maar er is nog iets wat je zeker niet mag vergeten en dat is het afsluiten van een goede dierenverzekering.

Met een dierenverzekering betaal je een maandelijks of jaarbedrag om je huisdier te verzekeren. Dit zal je een hoop kosten besparen tijdens een bezoekje aan de dierenarts. Een dierenverzekering kan je wel duizend euro besparen! 

Maar wat is dan de beste dierenverzekering? Een dierenverzekering aanbieding is leuk, maar dat wil niet zeggen dat dit altijd de beste keuze is voor jou en je huisdier.

Wij hebben meerdere dierenverzekeringen vergeleken op een aantal criteria. De 5 beste opties van dit moment vind je hieronder. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

verzekeringen vergeleken

10

Uur onderzoek gedaan

42

 Ervaringen gecheckt

13

verzekeraars vergeleken


Top 5 Dierenverzekeringen

Best geteste Dierenverzekering

Best Aanbevolen Dierenverzekering
1.  FIGO

Beste Goedkope Dierenverzekering
2. PetSecur

Beste Dierenverzekering met dierenarts
3. Aegon

Beste Dierenverzekering voor specialistische behandelingen
4. OHRA

Beste Dagelijks Opzegbare Dierenverzekering
5. Hema

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het afsluiten van een dierenverzekering?

Na het zien van onze top 5 heb je misschien wel een dierenverzekering gezien die interessant is om af te sluiten. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen.

In dit deel van het artikel vertellen wij je namelijk waar je op moet letten bij het afsluiten van een dierenverzekering. De onderstaande criteria zijn de criteria die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze dierenverzekering test.

Wij raden je aan om goed op deze criteria te letten tijdens het afsluiten van een dierenverzekering. Deze criteria lijken ook sterk op die van de beste dierenverzekering volgens de consumentenbond. 

Soort dier 

Als eerste is het belangrijk dat je kijkt naar het soort dier waarvoor de verzekering geschikt is. De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden dierenverzekeringen aan voor honden en katten.

Ook wordt er dan nog onderscheid gemaakt aan de hand van het ras van het dier. Verder zijn er ook verzekeringsmaatschappijen die verzekeringen aanbieden voor knaagdieren en papegaaien. 

Een basis of uitgebreide verzekering? 

Als tweede is het belangrijk dat je kijkt naar het soort verzekering dat je voor je huisdier wilt gaan afsluiten. Zo kan je kiezen voor een basispakket of een uitgebreidere versie van deze basisverzekering.

Afhankelijk van je voorkeur voor een pakket kan je een verzekering kiezen. Houd er wel rekening mee dat niet alles wordt vergoed door de basisverzekering. Hoe uitgebreider het verzekeringspakket, hoe meer behandelingen worden vergoed. 

Maandelijks of jaarlijkse afschrijving?

Als derde is het handig om naar het moment van afschrijving van de verzekeringspremie. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen kan je zelf het moment van afschrijving kiezen. Je kan hierbij kiezen voor een maandelijkse afschrijving en jaarlijkse afschrijving van de verzekeringspremie. 

Hoogte eigen risico 

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de hoogte van het eigen risico. De hoogte van het eigen risico kan je bij de meeste verzekeringsmaatschappijen zelf instellen.

Houd er wel rekening mee dat de hoogte van het eigen risico ook invloed heeft op de hoogte van de premie. Hoe hoger de verzekeringspremie hoe lager het eigen risico en hoe hoger het eigen risico hoe lager de premie. 


Wat is de beste dierenverzekering van 2023? 

Welke dierenverzekering is het beste? Deze vraag gaan wij nu voor je beantwoorden. Aan de hand van onze uitgebreide dierenverzekering test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste dierenverzekeringen van dit moment.

In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle verzekeringen voorzien van een korte omschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Om deze top 5 te bepalen hebben we o.a. gekeken naar de prijs / kwaliteit, ervaringen van consumenten, vergoedingen en natuurlijk de klantenservice. Kortom, lees gauw verder voor de beste opties van dit moment!

1. FIGO

Best geteste Dierenverzekering

9.3

Eindbeoordeling

Vergoedingen

8.8

Klantenservice

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Om jou te helpen met het kiezen van een dierenverzekering hebben wij van Top-x een dierenverzekering test uitgevoerd. De FIGO huisdierenverzekering is uit onze test gekomen als beste dierenverzekering 2023!

Dit op basis van zijn voordelige pakketten en aanvullende dekkingen. Deze verzekeringsmaatschappij biedt verschillende soorten verzekeringen aan voor verschillende soorten huisdieren en dat is handig als je zelf ook meerdere huisdieren hebt. 

Bij FIGO kan je je kat, hond, konijn en papegaai voor een klein bedrag per maand laten verzekeren. Ook kan je bij deze verzekeringsmaatschappij kiezen uit drie verschillende verzekeringspakketten.

Zo kan je kiezen voor een basisverzekering, een plus verzekering en totaal verzekering. Hierbij geldt hoe uitgebreider het pakket, hoe beter en hoger de dekking van de verzekeraar is. Ook kan je de hoogte van het eigen risico zelf instellen als je de verzekering afsluit. 

Voordelen FIGO

 • Voor honden, katten, konijnen en papegaaien 
 • Drie verschillende pakketen 
 • Hoogte van het eigen risico kan je zelf instellen
 • Keuze uit maandelijkse of jaarlijkse afschrijving van de premie 

Nadelen FIGO 

 • Dieetvoeding en voedingssupplementen worden niet vergoed ongeacht de indicatie 

2. PetSecur

9.1

Eindbeoordeling

Vergoedingen

9.3

Klantenservice

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Wil jij je huisdier graag verzekeren, maar kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Geen zorgen we snappen dat niet iedereen even veel besteden kan aan het verzekeren van zijn of haar huisdier.

Daarom hebben wij hier rekening mee gehouden met het samenstellen van onze top 5 lijst. Wij hebben namelijk de verzekeringen van PetSecure geselecteerd als beste budget dierenverzekering.

Met de dierenverzekeringen van PetSecure kan jij voor een klein bedrag per maand jouw hond en/of kat verzekeren. De premie van de honden verzekering gaat vanaf €10,45 per maand en de premie van de katten verzekering gaat vanaf €8,46 per maand.

Ook kan je bij deze verzekeringsmaatschappij kiezen uit drie verschillende soorten verzekeringen. Dit zijn het basispakket, het standaard pakket en het extra pakket. De basis verzekering vergoed 50% van de kosten, de standaard verzekering vergoed 70% van de kosten en de extra verzekering vergoed 90% van de kosten. 

Voordelen PetSecur

 • Goedkoopste optie uit de lijst 
 • Geschikt voor honden en katten 
 • Keuze uit drie verschillende pakketten 

Nadelen PetSecur

 • Het basispakket vergoed geen alternatieve geneeswijze

3. Aegon

8.9

Eindbeoordeling

Vergoedingen

8.2

Klantenservice

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil je graag een dierenverzekering afsluiten voor je nieuwe hond of kat, maar wil je liever zelf je dierenarts uitkiezen? Geen probleem, wij hebben namelijk een dierenverzekering gevonden waarbij dit mogelijk is.

Wij hebben de dierenverzekering van Aegon namelijk geselecteerd als beste dierenverzekering met dierenarts. Bij deze verzekeringsmaatschappij mag je zelf bepalen bij welke dierenarts jij je trouwe viervoeter laat behandelen. 

Bij Aegon kan je natuurlijk heel veel verschillende soorten verzekeringen afsluiten. Het is immers een van de grootste verzekeringsmaatschappijen van Nederland.

Nu kan je ook bij Aegon je hond en/of kat laten verzekeren. Superhandig als je al meerdere verzekeringen hebt afgesloten bij Aegon zo heb je alles op 1 plek. Bij Aegon kan je kiezen voor een basispakket dat je zelf kan aanvullen met de gewenste aanvullende dekkingen. 

Voordelen Aegon

 • Keuze uit verschillende aanvullende dekkingen
 • Een van de grootste verzekeringsmaatschappijen van Nederland
 • Je mag zelf je dierenarts kiezen

Nadelen Aegon

 • Vaccinatie, castratie en sterilisatie zijn niet gedekt

4. OHRA

8.7

Eindbeoordeling

Vergoedingen

9.0

Klantenservice

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde hebben wij de dierenverzekering van OHRA geselecteerd als beste dierenverzekering voor specialistische behandelingen.

Deze verzekeringsmaatschappij vergoed niet alleen de standaard bezoeken aan de dierenarts, maar ook verschillende specialistische behandelingen. Tevens is de verzekeringsmaatschappij OHRA de meest gekozen huisdierenverzekeraar van Nederland! 

Met de huisdierenverzekering van OHRA betaal je slechts €50 per jaar. Ook heeft deze verzekeringsmaatschappij een vergoedingspercentage van 80%.

Bij OHRA kan jij je hond en/of kat verzekeren. Je kan kiezen uit drie soorten verzekeringspakketten. Zo kan je kiezen uit een basispakket, een plus pakket en het toppakket. Ook kan je kiezen voor een 'extra zekerheid' bijvoorbeeld vaccinaties en gebitsverzorging. 

Voordelen OHRA

 • Meest gekozen huisdieren verzekeraar van Nederland! 
 • 80% vergoedingspercentage 
 • Laag eigenrisico 

Nadelen OHRA

 • Diergeneesmiddelen die niet officieel geregistreerd zijn in Nederland worden niet vergoed 

5. Hema

8.5

Eindbeoordeling

Vergoedingen

8.4

Klantenservice

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste, maar zeker niet de minste dierenverzekering uit onze top 5, hebben wij de huisdieren verzekering van Hema geselecteerd als beste dagelijks opzegbare dierenverzekering.

Iedereen kent Hema natuurlijk van zijn rookworst en zijn brede assortiment aan spullen, maar Hema heeft ook verschillende verzekeringen. De dierenverzekering van Hema is geschikt voor honden en katten. Ook is deze verzekering dagelijks opzegbaar. 

Met de huisdierenverzekering van Hema is jouw hond en/of kat verzekerd voor een maximum van €3.000 per dier per jaar. Je kiest dus een standaard zorgpakket, maar dit pakket kan je uitbreiden met allerlei aanvullingen.

Dit is bijvoorbeeld de aanvulling: doorlopende reisverzekering. Handig als je vaak met je hond of kat naar het buitenland gaat. Ook heeft deze huisdierverzekering van Hema een scherpe premie voor jonge rasdieren. 

Voordelen Hema

 • Verzekerd voor een maximum van €3.000 per dier per jaar
 • Geschikt voor honden en katten 
 • Veel aanvullingen beschikbaar

Nadelen Hema

 • Alleen keuze uit een standaard pakket 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel dierenverzekeringen hebben jullie vergeleken?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten dierenverzekeringen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de dierenverzekeringen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste dierenverzekeringen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP