fbpx

Publicatie datum: 17 maart, 2023

Door: Sam

Beste Smartwatch

Best geteste Smartwatch

Apple Watch Series 7

De beste Smartwatch van dit moment is de Apple Watch Series 7. De 7 serie is de stijlvolle opvolger van de Apple Watch Series 6. Deze versie beschikt over enkele nieuwe eigenschappen welke erg handig kunnen zijn. Zo heeft de Apple Watch Series 7 een always-on scherm wat 20% groter en 70% helderder is dan de series 6. 

De Series 7 is barst- en stofbestendiger en heeft de mogelijkheid om je hartslag, slaap en stress te meten. De ECG hartslagmeter maakt hartfilmpjes en de VO2 max meting zorgt er voor dat jij een goede inzicht krijg in je conditie.

Benieuwd naar de beste prijs voor deze ontzettend goede smartwatch? Klik dan op de rode knop hieronder!

Op zoek naar de beste smartwatch 2023? In dit artikel vertellen wij jou alles over wat je moet weten voordat je een smartwatch aanschaft. Daarnaast laten we jou kennis maken met de beste smartwatches van dit moment. Een smartwatch is super handig en in combinatie met je telefoon kan je veel inzichten in je gezondheid verkrijgen.

Smartwatches kunnen tegenwoordig ontzettend veel metingen verrichten. Zo kan je in een oogopslag informatie zoals je hartslag, bloeddruk of stress gehalte zien. De ene smartwatch kan nog meer dan de andere. Er zijn er daarom ook ontzettend veel en de juiste smartwatch zoeken daar daardoor een flinke zoektocht zijn.

Speciaal daarom heeft de redactie van Top-X een uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste smartwatches van dit moment. Hierbij hebben wij meer dan 15 smartwatches getest op verschillende eigenschappen. Aan de hand van de verkregen informatie hebben wij een handige top 5 opgesteld van de beste smartwatches van dit moment.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

26

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Smartwatches

Best geteste Smartwatch

Beste koop smartwatch
1.  Apple Watch Series 7

Beste smartwatch

Beste smartwatch Android
2. Samsung Galaxy Watch4 Classic

Beste smartwatch

Beste smartwatch voor iphone
3. Apple Watch Series 6

Beste smartwatch

Beste smartwatch heren
4. Fitbit Versa 2 - Smartwatch - Zwart

Beste smartwatch

Beste budget smartwatch
5. SmartWatch-Trends S205L

Top 10 beste smartwatches

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste smartwatches.


Misschien ook interessant:

Waar op letten bij het kopen van een smartwatch?

Waar moet je nou op letten bij het kopen van een smartwatch en welke smartwatch past het beste bij mij? Dit zijn vragen die wij vaak voorbij zien. Er zijn namelijk ontzettend veel Smartwatches, het vinden van de geschikte smartwatch is daarom erg lastig. Wij hebben het voor jou makkelijker gemaakt door hieronder de belangrijkste specificaties uit te leggen.

Wanneer jij van te voren goed kijkt of de smartwatches over de onderstaande specificaties beschikt die jij nodig hebt weet je zeker dat je geen miskoop doet. Daarnaast hebben wij deze criteria getest in onze beste smartwatch test. Hierbij hebben wij dezelfde criteria getest als de beste smartwatch volgens de consumentenbond test. 

Synchronisatie

Allereest is het handig om te weten hoe goed een smartwatch synchroniseert met IOS en Android producten. De kwaliteit van deze verbinding bepaald onder andere het gebruiksgemak. Bekijk dus vooraf goed of de smartwatch te synchroniseren is met jouw apparaat.

Batterijduur

Een ander erg belangrijk onderdeel van de smartwatch is de batterijduur. Mocht je een smartwatch review tegenkomen waarin aan wordt gegeven dat de batterij zwak is, dan is het af te raden om dit product te kopen.

Waterdichtheid

Een ander erg belangrijk onderdeel van de smartwatch is de batterijduur. Mocht je een smartwatch review tegenkomen waarin aan wordt gegeven dat de batterij zwak is, dan is het af te raden om dit product te kopen.

Metingen

Naast de waterdichtheid, kunnen smartwatches ook helpen met het in de gaten houden van de gezondheid. Hierin zijn verschillende gradaties. Zo heb je smartwatches die de hartslag heel nauwkeurig meten, de afstand die je aflegt in de gaten houden en daarnaast ook nog de hoeveelheid zuurstof in je bloed kunnen bepalen.

Echter heb je ook veel smartwatches die dit ook kunnen, maar in hele beperkte maten. Zo komt de realiteit vaak niet overeen met de gegevens van smartwatches van lagere kwaliteit.


Wat is de beste smartwatch van 2023? 

Maar wat is nou de beste smartwatch van 2023? Nu je precies weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een smartwatch, is het tijd om de beste smartwatches van 2023 te laten zien. Aan de hand van onze beste smartwatches test hebben wij een handige top 5 weten op te stellen.

Hieronder vind je de 5 producten die volgens ons als beste uit de test zijn gekomen. Daarnaast hebben wij naar verschillende reviews van consumenten gekeken om zo een duidelijk beeld te krijgen van de smartwatches. Voor elke smartwatch hebben wij de voor- en nadelen tegenover elkaar gezet om zo een duidelijk onderscheid te kunnen maken van de kwaliteiten van de smartwatches.

Benieuwd naar de top 5 smartwatches van dit moment? Lees gauw verder!

1. Apple Watch Series 7

Best geteste Smartwatch

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op zoek naar de beste smartwatch van 2023? Als beste uit de test is gekomen de Apple Watch Series 7. Dit model wordt geleverd in 5 verschillende kleuren en in 2 verschillende formaten. Daarnaast zijn er twee productlijnen, de Apple Watch en de Nike productlijn. De Apple Watch is ook in bundels te bestellen waarbij hij in combinatie met de AirPods 2, AirPods Pro, Draadloze oplader en Extra horlogebandje.

Daarnaast beschikt de smartwatch over een ECG hartslagmeter en optische hartslagmeter. De Apple Watch Series 7 is 20 procent groter dan de series 6 en 70 procent helderder dan de 6 series. De smartwatch is gemaakt van aluminium wat hem erg licht maakt, hij weegt slechts 36,5 gram. De beste prijs van deze smartwatch ontdek je hier!

Voordelen Apple Watch Series 7

 • Beschikt over digitaal toetsenbord
 • Krijg inzicht in je conditie en andere metingen
 • Overal waar je maar bent een ECG hartfilmpje laten maken
 • Werkt perfect samen met een iPhone

Nadelen Apple Watch Series 7

 • Werkt niet samen met Android toestellen

2. Samsung Galaxy Watch4 Classic

Beste smartwatch

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op zoek naar een smartwatch maar toch liever geen Apple Watch? De Samsung Galaxy Watch4 is de beste Android Smartwatch van dit moment. Zo is hij in 2 kleuren te verkrijgen en ook in 2 formaten. Daarnaast kan de smartwatch in bundels geleverd worden waardoor jij hem bijvoorbeeld samen met Draadloze oortjes en één van de vier kleuren bandjes kan bestellen.

De smartwatch beschikt over Bioelectrical Impedance Analysis functie, ECG hartslagmeter en bloeddrukmeter waardoor jij makkelijk inzicht in je gezondheid kan verkrijgen. Via de Samsung Health Monitor app kan je deze gegevens teruglezen. Het is op deze smartwatch ook mogelijk om jouw favoriete apps te downloaden omdat de smartwatch beschikt over een handige Wear OS besturingssysteem en de Google Play Store.

Voordelen Samsung Galaxy Watch4 Classic

 • Prachtig design
 • Makkelijk te installeren
 • ICM Samsung telefoon heel veel functionaliteiten
 • Werkt perfect samen met een Android devices

Nadelen Samsung Galaxy Watch4 Classic

 • Sommige consumenten vinden de batterijduur wat tegenvallen
 • Metingen kunnen wat afwijken

3. Apple Watch Series 6

Beste smartwatch

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Apple Watch Series 6 is een handige smartwatch die over ontzettend veel nieuwe technologische snufjes beschikt, die het leven voor jou makkelijker én gezonder maken.

Onder andere meet je met de Apple Watch Series 6 je eigen zuurstofgehalte, hartslag, bloeddruk en nog veel meer. Het is met de deze smartwatch zelfs mogelijk om op ieder gewenst moment een ECG hartfilmpje te maken, wat ideaal is voor hartpatiënten! De Series 6 is daarom goedkoper dan de series 7 maar toch beschikt hij over de meest handige meettechnologieën.

De smartwatch is te verkrijgen in de kleuren space grijs, zilver, rood, goudkleurig en blauw. Daarnaast is hij er in de formaten 40x34 en 44x38 verkrijgbaar. De beste prijs van de Apple Watch Series 6 vind je hier!

Voordelen Apple Watch Series 6

 • Helder scherm dat altijd zichtbaar is, ook in de felle zon
 • Ontzettend veel inzichten tot medische informatie, zoals zuurstofsaturatie
 • Overal waar je maar bent een ECG hartfilmpje laten maken
 • Werkt perfect samen met een iPhone

Nadelen Apple Watch Series 6

 • Zonder iPhone kun je de Apple Watch Series 6 helaas niet gebruiken
 • Minder functies van Series 7

4. Fitbit Versa 2 - Smartwatch - Zwart

Beste smartwatch

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op zoek naar een smartwatch die er voornamelijk op gericht is metingen te doen van jouw lichaam. De Fitbit versa 2 beschikt niet over de hoeveelheid functies waar een duurdere smartwatch over beschikt. Wel beschikt de Fitbit over de belangrijkste functies om een goed inzicht te krijgen in jouw gezondheid en andere handigheidjes.

Zo is het mogelijk om via de Fitbit Versa 2 inzicht te krijgen in jou slaapritme, hartslag en geeft hij jou elke keer na het slapen een slaapscore waardoor jij je kwaliteit van slapen in de gaten kan houden. De batterijduur is extreem lang en gaat tot wel 6 dagen mee. Ook is het mogelijk om via de Smartwatch muziek te luisteren en nummers op te slaan.

Het is ook mogelijk om met de Fitbit te betalen via de Fitbit Pay functie. Ondanks dat de Fitbit Versa 2 dus niet over alle handige functies van de duurdere varianten beschikt, beschikt hij toch over de belangrijkste functies. Hierdoor is hij ook een stuk goedkoper!

Voordelen Fitbit Versa 2 - Smartwatch - Zwart

 • Langere batterijduur tot wel 6 dagen
 • Goedkoper 
 • Geschikt om mee te betalen
 • Voice text reply functie

Nadelen Fitbit Versa 2 - Smartwatch - Zwart

 • GPS werkt alleen in combinatie met telefoon

5. SmartWatch-Trends S205L

Beste smartwatch

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Zoals we eerder in dit artikel noemden, hoeft een smartwatch lang niet altijd duur te zijn. Heb je geen behoefte aan een smartwatch met een ingebouwde GPS, ECG-meter, magnetron, blikopener en boormachine? Dan biedt de SmartWatch-Trends S205L een oplossing!

Met de SmartWatch-Trends S205L heb je voor een relatief lage prijs toch een geschikte smartwatch die comfortabel zit, een lange batterijduur heeft en ook nog eens de tijd aan je kan vertellen. De batterijduur gaat wel meer dan 10 dagen mee en ook geeft deze smartwatch inzichten in jouw stappen, verbrande calorieën en slaapkwaliteit. 

Het is mogelijk om de smartwatch de verbinden met je telefoon. Door de VeryFitPro-app te gebruiken kun je inzichten krijgen in de metingen die je smartwatch heeft gedaan. Voor een lage prijs beschikt deze smartwatch dus toch over handige functionaliteiten.

Voordelen SmartWatch-Trends S205L

 • Batterijduur van meer dan 10 dagen
 • Te verbinden met IOS en Android
 • Comfortabel en licht om de pols

Nadelen SmartWatch-Trends S205L

 • Soms lastig om verbinding met je telefoon te maken
 • Geen ingebouwde GPS

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel smartwatches hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten smartwatches getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de smartwatches op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste smartwatches op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>