Laatste update: september 2021

Door: Onno

Best Geteste Smartwatch

Apple Watch Series 3

5/5

De Apple Watch Series 3 is een smartwatch met een reeks aan slimme functies. Hij is erg geschikt voor jou als fanatieke buitensporter door de ingebouwd gps en een nieuwe hoogtemeter. De vernieuwde Work-out-app bevat intensieve intervaltrainingen (HIIT) en extra opties voor baantjes zwemmen. En met nog meer muziek om je pols dan ooit, ben je niet meer te stoppen.

De ontwikkeling in de technologie blijft doorlopen en er komen steeds meer en betere producten op de markt. Veel mensen willen beschikken over de beste producten en spenderen veel tijd aan het zoeken naar deze producten. Een product dat vaak wordt genoemd is een smartwatch. De hoeveelheid aanbod is enorm, echter geldt dit ook voor de variatie in kwaliteit. Om hierin te helpen, hebben wij voor u de beste smartwatches op een rijtje gezet. Zo geven we antwoord op de vraag: wat is de beste smartwatch?

Top 10 smartwatches

Wil je direct weten hoe de top 10 smartwatches eruit ziet? Klik dan hier om te zien wat de top 10 smartwatches van 2021 zijn. In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10 smartwatches wordt regelmatig geĂĽpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Waar moet je op letten bij het kopen van een smartwatch?

Voor het bepalen van de beste koop, is het van belang dat er gekeken wordt naar een aantal aspecten. Zo is het handig om te weten hoe goed een smartwatch synchroniseert met IOS en Android producten. De kwaliteit van deze verbinding bepaald onder andere het gebruiksgemak. 

Een ander erg belangrijk onderdeel van de smartwatch is de batterijduur. Mocht je een smartwatch review tegenkomen waarin aan wordt gegeven dat de batterij zwak is, dan is het af te raden om dit product te kopen. Een ander aspect wat van belang kan zijn voor een smartwatch, is de waterdichtheid. Hierbij zit er een verschil tussen spatwater en volledige waterdichtheid tot een bepaalde diepte. Stel je wensen vooraf vast en vergelijk de producten ook op basis hiervan. Naast de waterdichtheid, kunnen smartwatches ook helpen met het in de gaten houden van de gezondheid. Hierin zijn verschillende gradaties. 

Zo heb je smartwatches die de hartslag heel nauwkeurig meten, de afstand die je aflegt in de gaten houden en daarnaast ook nog de hoeveelheid zuurstof in je bloed kunnen bepalen. Echter heb je ook veel smartwatches die dit ook kunnen, maar in hele beperkte maten. Zo komt de realiteit vaak niet overeen met de gegevens van smartwatches van lagere kwaliteit. Om ondersteuning te bieden bij de zoektocht naar voor u de beste smartwatch 2021, zullen er een aantal topproducten in de hierop volgende alinea’s worden besproken.


Product


1. Apple watch 3 series
Best getest overall

4.5/5

2. FOSSIL Q venture Gen 4 FTW6016​
Beste Android Smartwatch

4/5

3. Garmin Vivomove
Beste Smartwatch voor vrouwen

4/5

4. Sammit Smarwatch
Beste goedkope smartwatch


4/5

5. FOSSIL Q explorist HR smartwatch

3/5

1. Apple watch 3 series

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 92%
Specificaties 90%

Een erg betrouwbaar product in de wereld van smartwatches, is de Apple watch 3 series. Dit product meet nauwkeurig je gezondheid en zit erg comfortabel.

Naast dat het gespecialiseerd is in gezondheidsgegevens, houdt hij je ook up to date. Zo komen berichten die binnenkomen op je telefoon, ook binnen op deze smartwatch.

Een minpuntje van deze smartwatch, is dat de display als klein ervaren kan worden. Echter is hier bewust voor gekozen om de optimale comfort te kunnen waarborgen. Daarnaast vinden velen het qua uiterlijk ook een stuk mooier.

Klik hier om de Apple Watch direct te bestellen via Bol.com

Voordelen Apple watch 3 series

 • Zit enorm comfortabel
 • Meet verschillende Gezondheidsfeatures 

Nadelen Apple watch 3 series

 • Display is aan de kleine kant

2. FOSSIL Q venture Gen 4 FTW6016

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Specificaties 90%

Een smartwatch die erg geliefd is onder de vrouwen, is de FOSSIL Q venture Gen 4 FTW6016. Een groot voordeel van deze smartwatch is dat hij ook bepaalde gegevens noteert zonder dat je telefoon in de buurt is.

Naast dat de smartwatch een ingebouwde GPS-functie heeft, beschikt het ook over een Gyroscope en accelerometer. Op die manier houdt die de hoeveelheid beweging erg nauwkeurig bij en merkt hij ook een versnelling en vertraging op. Door deze gegevens is dit model perfect geschikt voor bijvoorbeeld hardlopen.Je kunt dan namelijk precies zien waar en hoe hard je op welke locatie hebt gelopen.

Een minpuntje van deze smartwatch is dat de batterij ongeveer twee dagen meegaat. Echter is het toestel erg snel weer opgeladen en ondervind je hier vrij weinig hinder aan. Een andere reden waarom veel vrouwen dit model smartwatch kopen, is omdat het een erg stijlvol design heeft.

Bestel de Fossil direct via deze link op bol.com

Voordelen FOSSIL Q venture Gen 4 FTW6016

 • Werkt ook prima als telefoon niet in de buurt is
 • Beschikt over gyroscope en accelerometer

Nadelen FOSSIL Q venture Gen 4 FTW6016

 • Batterij gaat niet heel lang mee

3. Garmin Vivomove

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Specificaties 78%

Naast de FOSSIL Q venture, is er ook nog een ander prachtig model smartwatch op de markt voor vrouwen. De Garmin Vivomove is een model dat de FOSSIL Q zelfs op sommige punten weet te overtreffen. Zo heeft de Garmin Vivomove een batterijduur van 12 dagen!

Daarnaast kan je met dit model zwemmen en ontvangt het notificaties van berichten. Een nadeel van de Garmin Vivomove is dat er geen ingebouwd GPS-systeem in zit. Wanneer je dus gebruikt wilt maken van GPS, zul je je telefoon mee moeten nemen. Wel is er enorm goed nagedacht over het ontwerp. Zo verbetert de FOSSIL Q venture je looks aanzienlijk. Het past vrijwel bij elke stijl en maakt je look compleet.

Klik hier om dit toffe horloge te bestellen via Bol.com

Voordelen Garmin Vivomove

 • Batterijduur van 12 dagen

Nadelen Garmin Vivomove

 • Geen ingebouwde GPS-systeem

4. SAMMIT Smartwatch

0
Eindcijfer
Design 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Specificaties 77%

Een product dat bij veel mensen de verwachtingen heeft overtroffen, is de SAMMIT Smartwatch. Deze Activity Tracker biedt voor veel mensen de mogelijkheid om op een goedkopere manier gebruik te kunnen maken van dezelfde functies. Zo kun je met deze smartwatch metingen laten doen tijdens het trainen. 

Op die manier blijf je goed up to date over je vooruitgang en kun je hier je training op aanpassen. Daarnaast biedt deze smartwatch je de mogelijkheid om zelf de meest geschikte template te kiezen. Op deze manier kun je dus elke dag met een ander design rondlopen. Naast het design biedt deze smartwatch ook de mogelijkheid om wekkers en timers te zetten.

Een nadeel van dit product is dat de batterijduur 24 uur is wanneer je de GPS gebruikt. Hierdoor zul je hem dus wel regelmatig op de lader moeten leggen. Toch is het voor smartwatch in deze prijscategorie echt een voorloper op de rest en zeker een aanrader!

Voordelen SAMMIT Smartwatch

 • Ideaal voor sporters
 • Verschillende templates waardoor je elke dag met een ander design kunt rondlopen
 • Smartwatch biedt mogelijkheid om wekkers en timers te zetten

Nadelen SAMMIT Smartwatch

 • Geen toetsenbord verlichting

5. FOSSIL Q explorist HR smartwatch

0
Eindcijfer
Design 84%
Prijs / Kwaliteit 81%
Specificaties 74%

Een product dat onder veel gebruikers wordt gezien als een echte topper, is de FOSSIL Q explorist HR smartwatch. Dit product heeft een eigen ingebouwd GPS-systeem en houd je gezondheid nauw in de gaten. Naast dat die je gezondheid in de gaten houdt tijdens het hardlopen, doet hij dit ook tijdens zwemmen. Deze smartwatch is namelijk waterdicht en kan overal mee naartoe worden genomen!

Tijdens deze activiteiten, houdt die nauwkeurig je calorieverbruik in de gaten en zet die dit automatisch in een daggrafiek. Een minpunt van deze smartwatch, is de batterijduur, zo gaat een volle accu zo’n twee dagen mee. Echter laadt dit product erg snel op en zul je hier weinig hinder aan ondervinden. Een ander groot voordeel is dat je muziek kunt bedienen vanaf je Smartwatch. Zo kun je bekende apps zoals Spotify, Itunes en Youtube prima bedienen vanaf deze smartwatch. Al met al is de FOSSIL Q explorist zeker een aanrader!

Voordelen FOSSIL Q explorist HR

 • Bevat handig GPS-systeem
 • Je kan zwemmen met horloge
 • Meet calorieverbruik

Nadelen FOSSIL Q explorist HR

 • Batterijduur is matig

Naar aanleiding van deze top smartwatches die ook door de consumentenbond worden erkend, kan er geconcludeerd worden dat het assortiment erg groot is. De beste smartwatch heren beschikken weer over andere kwaliteiten dan die van de vrouwen. Bij de best geteste smartwatch komen er dan ook steeds een aantal kwaliteiten terug. Van deze kwaliteiten zul je optimaal genieten bij het gebruik van uw smartwatch. We hopen dan ook dat u nu makkelijker een keuze weet te maken en dat u veel plezier gaat hebben van uw (toekomstige) smartwatch!

Benieuwd naar de top 10 beste smartwatches? Via deze link check je gelijk de 10 meest populaire smartwatches van dit moment!

Onno

Over de productexpert

Spelen maarrrr… Uiteraard is het één en al gezelligheid om een avond met mijn vrienden op stap te gaan, maar ik steek niet onder stoelen of banken dat ik me ook graag terug trek in mijn game stoel. Voor het beste advies over gadgets en gamen ben je daarom bij mij aan het juiste adres.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>