fbpx

Publicatie datum: 17 maart, 2023

Door: Jack

Best Geteste Activity Tracker

Best geteste Activity tracker

FITBIT Charge 5 - Activity tracker

De beste activity tracker van dit moment is overduidelijk de FITBIT Charge 5. De FITBIT beschikt over een EDA sensor waarmee je inzicht krijgt in je stressniveau. Ook geeft de activity tracker een herstelscore waardoor jij precies kan bijhouden of je genoeg hersteld bent of niet.

Via de ECG app is het ook mogelijk om hartfilmpjes vanaf je pols te maken. Ook is het mogelijk om contactloos met de FITBIT te betalen door het ingebouwde FITBIT pay systeem. De activity tracker beschikt daarnaast ook over een ingebouwde gps sensor die je route bijhoudt tijdens het wandelen of hardlopen.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Een activity tracker is een handig toestel dat je aan je pols draagt als een horloge. Dit toestel houdt in de loop van de dag enkele parameters bij, zoals je hartslag, je slaapritme, het aantal stappen dat je zet en je sportactiviteiten. 

Door je activity tracker aan je smartphone te koppelen kun je al deze gegevens snel en makkelijk terugvinden en met elkaar vergelijken. Zo kun je de statistieken van je loopprestaties bijhouden, ontdek je dat je zittende job toch niet zo zittend is als je dacht en leert je slaapstatistiek je waarom je je zo moe voelt overdag. 

Voor sommige mensen is dit dus een ideale oplossing, maar welke activity tracker past het beste bij jou? Onze Top-X redactie is op zoek gegaan naar de beste activity trackers van dit moment. Aan de hand van onze beste activity trackers test hebben wij een handige top 5 opgesteld. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

27

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Activity Trackers

Best geteste Activity tracker

Beste koop activity tracker
1. FITBIT Charge 5 - Activity tracker

Beste activity tracker

Beste activity tracker dames
2. Samsung Galaxy Fit - Activitytracker

Beste activity tracker

Beste activity tracker zwemmen
3. Fitbit Inspire 2 - Activity Tracker

Beste activity tracker

Beste activity tracker hardlopen
4. Huawei Band 2 Pro - Activity tracker

Beste activity tracker

Beste goedkope activity tracker
5. Xiaomi Mi Band 5 - Activity tracker

Top 10 Beste Activity Tracker

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire activity tracker bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top activity tracker bij deze webshops.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een Activity Tracker?

Als je op zoek bent naar een activity tracker is de verleiding groot om gewoon de best geteste activity tracker of de beste activity tracker volgens Consumentenbond te gaan kopen. Hoewel deze toestellen gegarandeerd zeer performant zullen zijn, zullen ze niet geschikt zijn voor iedereen. Het is dus handig om van te voren goed te kijken naar wat voor activity tracker het beste bij jou past.

Om het jou wat makkelijker te maken hebben wij de belangrijkste criteria op een rijtje gezet. Deze criteria hebben wij ook getest in onze beste activity tracker test. Wanneer je rekening houdt met deze criteria weet je zeker dat je geen miskoop doet! De belangrijkste criteria vind je hieronder.

Waterdicht

Allereest is het belangrijk om na te gaan of de activity tracker waterdicht is. Niet alle activity trackers zijn namelijk waterdicht. Dit is niet erg als je niet van plan bent het water in te gaan maar mocht dit wel het geval zijn is dit een belangrijk puntje. Het zou namelijk zonde zijn als je met de activity tracker het water in gaat en hij niet waterdicht blijkt te zijn. Dat overleefd hij het helaas niet.

Draagcomfort

Daarnaast is draagcomfort ook erg belangrijk. De activity trackers zijn zo gemaakt dat zij fijn om de pols zitten. Toch kan het draagcomfort per model toch flink verschillen. Niet iedereen zijn pols is namelijk hetzelfde en niet ieder bandje zit even lekker. Een tip is dus om vooraf goed de reviews te lezen omdat hier vaak wat over gezegd wordt.

Synchronisatie met smartphone

Het synchroniseren met de telefoon is ook een belangrijk puntje. Niet alle activity trackers zijn namelijk even makkelijk te verbinden met een telefoon. Ook is het voor sommige telefoons onmogelijk om er mee te verbinden omdat deze bijvoorbeeld te oud zijn. Dit kan zonde zijn omdat er zo heel wat handige functies weg zullen vallen. Kijk dus vooraf goed of jou gewenste activity tracker ook verbonden kan worden met je smartphone.

Gebruiksgemak

Als laatste is het gebruiksgemak van een activity tracker ook heel belangrijk. Niet alle activity trackers zijn vaak even handig in gebruik. Sommige reageren wat moeilijker dan andere of hebben heel veel overbodige functies. Kijk dus voor het aanschaffen van een activity tracker goed naar de reviews. Hierin worden vaak dingen verteld over hoe andere consumenten het gebruiksgemak van de activity tracker ervaren.


Wat is de beste Activity Tracker van 2023? 

Nu je precies weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een activity tracker is het tijd om de beste activity trackers van het moment aan jou te laten zien. In onze top 5 hebben wij activity trackers uit verschillende categorieën en prijsklassen geselecteerd. Zo ziet er voor iedereen een perfecte activity tracker tussen.

Per activity tracker hebben wij een korte review geschreven waarin wij naar bepaalde criteria hebben gekeken. De criteria waar zij de activity trackers voornamelijk op beoordeeld hebben zijn de bovenstaande critria en de functionaliteiten en prijs-/kwaliteitsverhouding. Hierbij hebben wij ook naar veel reviews van andere consumenten gekeken. Benieuwd naar de 5 modellen die het gemaakt hebben tot onze top 5? Lees gauw verder!

1. FITBIT Charge 5 - Activity tracker

Best geteste Activity tracker

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Fitbit Charge 5 is duidelijk de beste activity tracker van dit moment. Het prachtige design wordt gekoppeld aan enkele fijne functies. Het grote scherm zorgt ervoor dat je de metingen van je hartslag, calorieverbruik en gemaakte stappen snel en makkelijk kunt aflezen.

Het toestel herkent enkele activiteiten, zoals zwemmen, wandelen en hardlopen, zodat je een goede meting krijgt van je sportactiviteiten. Ook je slaappatroon wordt netjes geregistreerd en in de app voor je smartphone kun je er makkelijk statistieken van trekken. Afhankelijk van de manier waarop je de activity tracker gebruikt, heeft het toestel een batterijduur tot zeven dagen.

Voordelen FITBIT Charge 5 - Activity tracker

 • Registreert slaappatronen
 • Lange batterijduur
 • Accurate meetwaarden

Nadelen FITBIT Charge 5 - Activity tracker

 • Hoge prijs

2. Samsung Galaxy Fit - Activitytracker

Beste activity tracker

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Uit de activity tracker ervaringen blijkt dat Samsung Galaxy Fit de beste dames tracker van deze lijst is. Het lichte toestel is duidelijk en supersnel in het oproepen van je metingen. Het Full Color AMOLED display zorgt voor een helder beeld. Gemaakt uit superlichte en duurzame materialen vergeet je al snel dat je deze activity tracker draagt. 

Zo word je niet gehinderd tijdens je dagelijkse work-outs. Die work-outs mag je overigens gewoon in de regen of in het water uitvoeren, de Samsung Galaxy Fit kan tegen een (water)stootje. Het toestel houdt automatisch tot zes activiteiten bij, zodat je gerust eens een andere work-out kan uittesten. Tijdens de nacht analyseert de activity tracker automatisch je slaap en weet je 's ochtends direct of je genoeg geslapen hebt.

Dit toestel houdt niet alleen je activiteiten in het oog maar geeft je ook een seintje als je een inkomende oproep of een bericht hebt. Met vooraf geïnstalleerde teksten heb je eveneens de mogelijkheid om te reageren op je berichten.

Voordelen Samsung Galaxy Fit - Activitytracker

 • Licht en supersnel
 • Ontzettend helder beeld

Nadelen Samsung Galaxy Fit - Activitytracker

 • Bandje is moeilijk vast te maken

3. Fitbit Inspire 2 - Activity Tracker

beste fitbit

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Fitbit Inspire 2 kwam niet als beste activity tracker uit onze activity tracker test maar heeft zijn plaatsje in deze lijst absoluut verdient. Hij meet je stappen en verbrande calorieën gedurende de dag. Het toestel herkent automatisch eenvoudige activiteiten, zoals fietsen, zwemmen en wandelen. Voor andere sportactiviteiten moet je de activity tracker zelf activeren. 

Het toestel is geschikt om tot 50 meter onder water te gaan, waardoor je hem ook tijdens het zwemmen kan dragen. Het prachtige, tijdloze design is absoluut een pluspunt voor deze activity tracker, die verkrijgbaar is in het zwart, wit en roze. Beide kleuren zijn klassevol en een aanvulling op elke outfit.

Voordelen Fitbit Inspire 2 - Activity Tracker

 • Toestel herkent automatisch eenvoudige activiteiten zoals fietsen, zwemmen en wandelen
 • Geschikt to 50 meter onder water te gaan

Nadelen Fitbit Inspire 2 - Activity Tracker

 • Beschikt niet over hartslagmeter

4. Huawei Band 2 Pro - Activity tracker

Beste activity tracker

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

De nieuwste activity tracker van Huawei mag gerust de beste activity tracker van 2023 genoemd worden. Je dagelijkse activiteiten worden moeiteloos bijgehouden door dit slanke toestel. Hij meet je stappen en het aantal gelopen traptreden en geeft je inzage in je calorieverbruik. Dankzij de ingebouwde gps registreert de Huawei Band 2 Pro je route en snelheid tijdens een rondje hardlopen.

Daarnaast kun je door de ingebouwde hartslagsensor je hartslag in de gaten houden. Ook voor de zwemmer is dit een handig toestel. De activity tracker is waterdicht en meet je zwemslagen en andere gegevens tijdens het zwemmen. Ook je slaapritme wordt gemeten, zodat je dagelijks een analyse van je slaap kunt maken.

Het grote voordeel van deze activity tracker is met voorsprong zijn goede batterij. De batterij gaat tussen de 21 dagen en 45 dagen mee. Uiteraard is dit volledig afhankelijk van de manier waarop jij de activity tracker gebruikt.

Voordelen Huawei Band 2 Pro - Activity tracker

 • Meet je stappen, het aantal gelopen traptreden en geeft je inzage in je calorieverbruik
 • Batterij gaat maar liefst 21 tot 45 dagen mee

Nadelen Huawei Band 2 Pro - Activity tracker

 • Bandje wil nog wel eens los schieten

5. Xiaomi Mi Band 5 - Activity tracker

Beste activity tracker

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op zoek naar een goedkopere activity tracker? De Xiaomi Mi Band 5 is een relatief goedkope activity tracker die toch over de meest handige functies beschikt. Zo is het met deze activity tracker mogelijk om inzicht in je gezondheid en activiteiten te krijgen.  De activity tracker is waterdicht waardoor jij er ook mee zou kunnen zwemmen.

Een volle batterij van de activity tracker gaat 14 dagen mee en kan magnetisch opgeladen worden. Daarnaast is het horloge een stuk dunner waardoor je hem amper voelt als je hem om hebt. Dit maakt het ook ideaal om met de activity tracker te sporten. Hij telt namelijk ook je stappen en laat het calorieverbruik zien.

Voordelen Xiaomi Mi Band 5 - Activity tracker

 • Betaalbare prijs
 • Lichtgewicht en perfect voor tijdens het sporten

Nadelen Xiaomi Mi Band 5 - Activity tracker

 • Scherm is aan de kleinere kant

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel activity trackers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten activity trackers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de activity trackers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste activity trackers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>