• Home
 • /
 • Sport
 • /
 • Beste Activity Tracker [Test 2021]

Laatste update: september 2021

Door: Bas

Best Geteste Activity Tracker

Huawei Band 2 Pro

5/5

De Huawei Band 2 Pro is de nieuwe activity tracker van Huawei. Deze activity tracker meet jouw dagelijkse en sportieve bezigheden. Daarbij kun je deze Band 2 Pro zonder je smartphone gebruiken. Deze Band 2 Pro met GPS is de opvolger van de Band 2 van Huawei. Verder kun je gerust in het diepe springen met de Band 2 Pro, deze is namelijk waterdicht tot een diepte van 50m.

Een activity tracker is een handig toestel dat je aan je pols draagt als een horloge. Dit toestel houdt in de loop van de dag enkele parameters bij, zoals je hartslag, je slaapritme, het aantal stappen dat je zet en je sportactiviteiten. 

Door je activity tracker aan je smartphone te koppelen kun je al deze gegevens snel en makkelijk terugvinden en met elkaar vergelijken. Zo kun je de statistieken van je loopprestaties bijhouden, ontdek je dat je zittende job toch niet zo zittend is als je dacht en leert je slaapstatistiek je waarom je je zo moe voelt overdag. 

Waar moet je op letten als je een activity tracker gaat kopen

Als je op zoek bent naar een activity tracker is de verleiding groot om gewoon de best geteste activity tracker of de beste activity tracker volgens Consumentenbond te gaan kopen. Hoewel deze toestellen gegarandeerd zeer performant zullen zijn, zullen ze niet geschikt zijn voor iedereen. Daarom lijst je best voor jezelf enkele zaken op die je belangrijk vindt als je een activity tracker gaat kopen. Uiteraard is dit voor iedereen verschillend maar hier vind je alvast enkele basisvragen op basis waarvan je activity trakcers met elkaar kan vergelijken:

 • Welke variabelen houdt de activity tracker bij?
 • Is het schermpje goed leesbaar, ook tijdens het sporten en in fel zonlicht?
 • Is het menu overzichtelijk?
 • Wordt een activiteit automatisch gedetecteerd of moet je de activity tracker handmatig activeren?
 • Draagt de activity tracker comfortabel?
 • Is de activity tracker waterdicht? Dit is vooral belangrijk als je een zwemmer bent.
 • Werkt de activity tracker met je smartphone?
 • Heeft de activity tracker een ingebouwde gps?

Welke activity tracker is de beste?

Ben je benieuwd wat de beste koop van activity tracker is? Wij hebben voor jou een rijtje samengesteld met de beste activity trackers van dit moment.


Product

1. Huawei Band 2 Pro

5/5

2. Fitbit Inspire

4/5

3. Samsung Galaxy Fit

4/5

4. Fitbit Charge 3

4/5

5. Polar Vantage V​

4/5

1. Huawei Band 2 Pro

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 80%
Prijs / Kwaliteit 92%
Functionaliteiten 84%

De nieuwste activity tracker van Huawei mag gerust de beste activity tracker van 2021 genoemd worden. Je dagelijkse activiteiten worden moeiteloos bijgehouden door dit slanke toestel. Hij meet je stappen en het aantal gelopen traptreden en geeft je inzage in je calorieverbruik. Dankzij de ingebouwde gps registreert de Huawei Band 2 Pro je route en snelheid tijdens een rondje hardlopen. Daarnaast kun je door de ingebouwde hartslagsensor je hartslag in de gaten houden. Ook voor de zwemmer is dit een handig toestel. De activity tracker is waterdicht en meet je zwemslagen en andere gegevens tijdens het zwemmen. Ook je slaapritme wordt gemeten, zodat je dagelijks een analyse van je slaap kunt maken.

Het grote voordeel van deze activity tracker is met voorsprong zijn goede batterij. De batterij gaat tussen de 21 dagen en 45 dagen mee. Uiteraard is dit volledig afhankelijk van de manier waarop jij de activity tracker gebruikt.

Het enige nadeel dat we konden ontdekken, is het bandje dat bij bruuske bewegingen wel eens losschiet. Al bij al is de prijs-kwaliteit verhouding van dit toestel top, wat het een goede activity tracker aanbieding maakt.

Voordelen Huawei Band 2 Pro

 • Meet je stappen, het aantal gelopen traptreden en geeft je inzage in je calorieverbruik. 
 • Waterdicht
 • Batterij gaat maar liefst 21 tot 45 dagen mee

Nadelen Huawei Band 2 Pro

 • Bandje wil nog wel eens los schieten

2. Fitbit Inspire

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Fitbit Inspire kwam niet als beste activity tracker uit onze activity tracker test maar heeft zijn plaatsje in deze lijst absoluut verdient. De opvolger van de Fitbit Alta heeft een groter scherm dan zijn opvolger, waardoor metingen en berichten makkelijker af te lezen zijn. 

Hij meet je stappen en verbrande calorieën gedurende de dag. Het toestel herkent automatisch eenvoudige activiteiten, zoals fietsen, zwemmen en wandelen. Voor andere sportactiviteiten moet je de activity tracker zelf activeren. Het toestel is geschikt om tot 50 meter onder water te gaan, waardoor je hem ook tijdens het zwemmen kan dragen.

Het prachtige, tijdloze design is absoluut een pluspunt voor deze activity tracker, die verkrijgbaar is in het zwart en het bordeaux. Beide kleuren zijn klassevol en een aanvulling op elke outfit.

Het grote nadeel is dat deze activity tracker geen hartslagmeter heeft, wat bij sommige workouts toch een must is. Al bij al heb je met deze activity tracker voor een kleine prijs goede kwaliteit in handen. Het is de perfecte tracker voor wie graag de basis meet en geen fanatieke sporter is.

Tip: In dit artikel ontdek je de beste Fitbit van dit moment!

Voordelen Fitbit Inspire

 • Toestel herkent automatisch eenvoudige activiteiten zoals fietsen, zwemmen en wandelen
 • Geschikt to 50 meter onder water te gaan
 • Tijdloos design

Nadelen Fitbit Inspire

 • Beschikt niet over hartslagmeter

3. Samsung Galaxy Fit

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

Uit de activity tracker ervaringen blijkt dat Samsung Galaxy Fit de beste fitness tracker van deze lijst is. Het lichte toestel is duidelijk en supersnel in het oproepen van je metingen. 

Het Full Color AMOLED display zorgt voor een helder beeld. Gemaakt uit superlichte en duurzame materialen vergeet je al snel dat je deze activity tracker draagt. Zo word je niet gehinderd tijdens je dagelijkse work-outs. Die work-outs mag je overigens gewoon in de regen of in het water uitvoeren, de Samsung Galaxy Fit kan tegen een (water)stootje. 

Het toestel houdt automatisch tot zes activiteiten bij, zodat je gerust eens een andere work-out kan uittesten. Tijdens de nacht analyseert de activity tracker automatisch je slaap en weet je ‘s ochtends direct of je genoeg geslapen hebt. Dit toestel houdt niet alleen je activiteiten in het oog maar geeft je ook een seintje als je een inkomende oproep of een bericht hebt. Met vooraf geïnstalleerde teksten heb je eveneens de mogelijkheid om te reageren op je berichten.

Deze activity tracker herkent automatisch enkele activiteiten, zoals hardlopen, wandelen en zwemmen. Een groot voordeel voor de vergeet knoppen onder ons, zo hoef je geen enkele analyse te missen.

Een klein minpuntje van deze activity tracker is het bandje. Dat is namelijk nogal moeilijk vast te maken en durft al eens los te schieten. Toch hoeft dat je niet tegen te houden, want met de aankoop van de Samsung Galaxy Fit ben je zeker dat je één van de beste fitness trackers in huis hebt gehaald.

Voordelen Samsung Galaxy Fit

 • Licht en supersnel
 • Ontzettend helder beeld
 • Waterdicht

Nadelen Samsung Galaxy Fit

 • Bandje is moeilijk vast te maken

4. Fitbit Charge 3

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 77%

Fitbit Charge 3 kunnen we in dit lijstje de titel van beste activity tracker voor dames toe bedelen. Het prachtige design wordt gekoppeld aan enkele fijne functies. Het grote scherm zorgt ervoor dat je de metingen van je hartslag, calorieverbruik en gemaakte stappen snel en makkelijk kunt aflezen.

Het toestel herkent enkele activiteiten, zoals zwemmen, wandelen en hardlopen, zodat je een goede meting krijgt van je sportactiviteiten. Ook je slaappatroon wordt netjes geregistreerd en in de app voor je smartphone kun je er makkelijk statistieken van trekken. Afhankelijk van de manier waarop je de activity tracker gebruikt, heeft het toestel een batterijduur tot zeven dagen.

Een activity tracker review leert ons dat het design zonder uitstaande knoppen bij vele gebruikers als een groot voordeel wordt beschouwd.

Het grote nadeel van deze activity tracker is dat de GPS functie enkel werkt in combinatie met je smartphone. Wil je graag de route en de afstand van je hardlooprondje bijhouden? Dan moet je gaan lopen met je smartphone aan je zijde. Niet echt handig.

Binnen dit prijssegment is de Fitbit Charge 3 een sportieve en functionele activity tracker voor de gemiddelde sporter.

Voordelen Fitbit Charge 3

 • Beste voor dames
 •  Registreert ook slaappatronen

Nadelen Fitbit Charge 3

 • Stappenteller is iets minder nauwkeurig

5. Polar Vantage V

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

De Polar Vantage V is misschien wel de topper onder de activity trackers. Dit horloge, dat geschikt is voor meerdere sporten, heeft alle functies die je maar kan bedenken voor een sporthorloge. Het is alleen geen smartwatch. Naast een ingebouwde hartslagmeter beschikt dit horloge natuurlijk over GPS, maar ook over Running power.

Dit horloge meet zo bijvoorbeeld of je een heuvel op rent wat natuurlijk meer vermogen kost dan op een vlakke ondergrond. Op die manier kan je in de gaten houden of je binnen je grenzen blijft lopen. Bij veel hartslagmeters is de meting niet altijd even nauwkeurig. Dit horloge combineert een optische meting met huidcontact zodat je een nauwkeuriger meting krijgt. Dit is het beste sporthorloge voor hardlopers die op zoek zijn naar veel functionaliteiten.

Voordelen Polar Vantage V:

 • Heel veel functionaliteiten
 • Nog nauwkeuriger hartslagmeting

Nadelen Polar Vantage V:

 • Niet veel smart functies

Bas

Over de productexpert

Mijn naam is Bas en ik ben de product expert voor de categorieën sport & outdoor op Top-X.nl. Naast mijn werk als marketeer bij een communicatiebureau sport ik vrijwel elke dag. Een gezonde levensstijl heeft voor mij dan ook hoge prioriteit. Het leuke aan mijn passie voor fitness & sport is dat ik anderen hiermee inspireer, zowel de gevorderde sporters als beginners. Heb je een vraag over een van mijn artikelen of reviews? Via het mail icoontje neem je snel en gemakkelijk contact met me op!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>