Laatste update: januari 2023

Door: Jack

Best Geteste Sporthorloge

Fitbit Sense

Ben jij veel aan het sporten en zoek je een geschikt sporthorloge? Dan is de Fitbit Sense wat voor jou! Dit is het best geteste sporthorloge van 2023. Hier kan je goed kijken naar de tijd maar het heeft ook andere functies.

Zo kan je de huidtemperatuur en zuurstofgehalte bekijken. Verder heeft het nog een EDA scanner. Deze brengt lichaam en geest bij elkaar om stress te verminderen.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is het beste sporthorloge? Als je veel aan het sporten bent is het niet fijn om telkens op je telefoon te moeten kijken voor de tijd. Daarom is het aanschaffen van een sporthorloge een belangrijk hulpmiddel dat je sportprestaties kan beïnvloeden. Hiernaast beschikt het vaak ook over andere functies.

Zo kunnen ze je hartslag meten of zien hoe snel je aan het rennen bent. Vaak worden er ook allemaal gegevens bewaard zodat je ze kan terug kijken. Het heeft niet alleen meer de functie om de tijd te laten zien. Verder voel je je ook veiliger aangezien niet telkens je telefoon op zak hoeft te hebben.

Wij hebben een artikel geschreven waarin verschillende sporthorloges naar voren komen. Deze zijn getest op verschillende criteria en er is een ultieme Top-5 gemaakt. Ze zijn ook verdeeld in verschillende categorieën zodat je goed kan bepalen welke het beste bij je past. Benieuwd naar de producten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

11

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Sporthorloges

Beste Koop Sporthorloge
1. Fitbit Sense

Garmin Venu 2 Zwart/Zwart

Beste Sporthorloge Heren
2. Garmin Venu 2

Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm

Beste Sporthorloge Fietsen
3. Garmin Vivoactive 4S

Samsung Galaxy Watch4 40 mm Zwart

Beste Sporthorloge Dames
4. Samsung Galaxy Watch4

Sporthorloge Zwart S205L - Hardloophorloge - Telefonische meldingen - Stappenteller - Hartslagmeter - Heren&Vrouwen - Nieuw model

Beste Sporthorloge Hardlopen
5. Zixin S205L

Top 10 Beste Sporthorloges

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire sporthorloges bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top horloges bij deze webshops.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Sporthorloge?

Sporthorloges zijn producten die best veel van elkaar kunnen verschillen. Zo zijn er verschillende merken die ze produceren en ze hebben allemaal hun eigen functies. Sommige zijn meer geschikt voor hardlopen terwijl andere beter gebruikt kunnen worden tijdens het fietsen.

Daarom is het moeilijk om de juiste kiezen. Wij hebben hieronder een aantal kenmerken uitgelicht.  Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein. Het zal je ook helpen bij een aankoop van een goed sporthorloge.

Sport

Sporthorloges zijn er in verschillende soorten en maten. Het is ook goed om na te gaan voor welke sport je het wil gebruiken. Deze horloges meten namelijk verschillende de gegevens en je wil natuurlijk wel de juiste hebben. Daarom is het goed om dit te bekijken.

Batterijduur

Ook is het goed om te kijken naar de batterijduur van het horloge. Dit hangt nauw samen met de sport omdat sommige sporten meer tijd in beslag nemen. Je wil natuurlijk niet hebben dat je horloge uitvalt terwijl je aan het sporten bent.

Connectie

De gegevens van het horloge wil je vaak ook opslaan. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de connectie. Kijk of je het horloge kan verbinden met een computer. Als het in verbinding staat met het internet is dat al helemaal fijn.Dan kan je de gegevens gemakkelijk met jezelf delen.

Comfort

Als laatst is het belangrijk om te kijken naar de comfort van het horloge. Het is een sporthorloge dus het is vaak gemaakt om lekker te zitten. Dit kan per persoon verschillen dus het is goed om naar de band van het horloge te kijken. Deze moet namelijk wel comfortabel zitten.


Wat is het beste Sporthorloge van 2023? 

Wat is het beste sporthorloge van 2023? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten sporthorloges getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste horloges in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke producten het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Fitbit Sense

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De grote vraag is dan: welk sporthorloge is het beste? Dat is de Fitbit Sens! Dit is absoluut de beste koop en het helpt je tijdens het sporten.

De Fitbit Sense is een slim horloge dat inzicht geeft in verschillende gegevens. Zo wordt je huidtemperatuur en zuurstofgehalte gemeten. Deze gegevens kunnen je sportprestaties bevorderen. Niet alleen het fysieke gedeelte maar ook het mentale gedeelte wordt bereikt.

Het horloge is te verkrijgen in 3 kleuren (grijs, groen en wit). Hierdoor past het vaak bij je outfit. Verder is het nog geschikt voor een waterdiepte van 50 meter. Je kan ook nog betalen met het horloge. Op deze manier hoef je tijdens het sporten niet je pinpas mee te nemen. Dat voelt toch wat veiliger.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Fitbit Sense

 • Je kan ook betalen met dit horloge
 • Bandje is makkelijk schoon te maken
 • Batterij gaat 5 dagen mee

Nadelen Fitbit Sense

 • Geen

2. Garmin Venu 2

Garmin Venu 2 Zwart/Zwart

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij een man en zoek je een geschikt sporthorloge? Dan is de Garmin Venu 2 wat voor jou! Dit stoere sporthorloge is uiterst geschikt voor heren.

Dit sporthorloge hoort zeker thuis in de beste sporthorloge test 2023. Zo geeft het inzicht op je gezondheid door een speciale Health Snapshot functie. Je krijgt ook nog een trainingsplan van een coach. Het horloge is niet perse geschikt voor mannen aangezien het ook door vrouwen gedragen kan worden.

De Garmin Venu 2 gaat tot wel 11 dagen mee. Dit betekent dat de kans groot is dat het niet zomaar uitvalt tijdens het sporten. Het horloge is ook nog heel simpel in gebruik. Zo heeft het maar 2 knoppen en kan je het makkelijk installeren. Als je een smartphone hebt kan je het inrichten op je manier.

Voordelen Garmin Venu 2

 • Batterij gaat 11 dagen mee
 • Stoer design

Nadelen Garmin Venu 2

 • Navigatie is niet zo duidelijk

3. Garmin Vivoactive 4S

Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je een actieve fietser bent raden we toch echt de Garmin Vivoactive 4S aan. Dit is het best fiets sporthorloge van 2023! Zo is het geschikt voor een regelmatige fietser.

Fietsen is een intensieve sport en het is daarom goed om je hartslag in de gaten te houden. Met dit sporthorloge houdt je de hartslagzones in de gaten. Op deze manier kan je gerichter trainen naar een doel. Er zitten ook wel meer dan 20 apps op die je kunnen helpen tijdens het sporten.

Hierdoor is het niet alleen geschikt voor fietsen maar ook voor andere sporten. Je kan ook nog muziek erop luisteren en ermee betalen. Het bandje is elastisch en je hebt niet het gevoel dat je een horloge om hebt. Verder geeft het ook geen zweet af. Dat is toch fijn tijdens het sporten!

Voordelen Garmin Vivoactive 4S

 • Inclusief muziekspeler
 • Voelt licht aan

Nadelen Garmin Vivoactive 4S

 • Klein horlogekast

4. Samsung Galaxy Watch4

Samsung Galaxy Watch4 40 mm Zwart

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Eerder in de lijst hebben we het best sporthorloge voor heren behandeld. Maar wat is dan het beste sporthorloge voor vrouwen? Dat is de Samsung Galaxy Watch4!

De Samsung Galaxy Watch4 heeft een mooi design en is beschikbaar in meerdere kleuren. Het heeft ook nog een uitstekende navigatiefunctie die je de goede kant opstuurt. Sommige sporthorloges hebben daar moeite mee maar de Samsung Galaxy Watch4 blinkt daarin uit.

Verder kan je er ook nog apps op downloaden. Deze kunnen je helpen bij je sportprestaties maar ze kunnen ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Het Samsung sporthorloge is alleen te verbinden met Android smartphones. Hiernaast heeft het ook nog een Fast Charging laadfunctie waardoor het binnen 1,5 uur is opgeladen.

Voordelen Samsung Galaxy Watch4

 • Beschikbaar in 4 verschillende kleuren
 • Goede navigatie

Nadelen Samsung Galaxy Watch4

 • Is niet geschikt voor iOs smartphones

5. Zixin S205L

Sporthorloge Zwart S205L - Hardloophorloge - Telefonische meldingen - Stappenteller - Hartslagmeter - Heren&Vrouwen - Nieuw model

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste op de lijst staat de Zixin S205L. Dit is het beste hardloop sporthorloge van 2023. Het hoort zeker thuis in de lijst van beste sporthorloge 2023 aangezien het verschillende functies heeft.

Met dit sporthorloge worden verschillende gegevens in de gaten gehouden. Dit is niet alleen tijdens het sporten maar dat is de hele dag door. Denk hierbij aan hoeveel stappen je loopt, hoeveel kilometer je loopt en hoeveel calorieën je verbruikt. Dit zijn gegevens die heel belangrijk zijn om te weten hoeveel je moet sporten.

Het handige is ook dat het een weersverwachting kan geven. Hierdoor weet je goed of het mooi weer is om te joggen. Verder is het horloge nog waterdicht en heeft het meerdere sportmodus. Het is dan ook geschikt voor 9 sporten waardoor je het niet alleen hoeft te gebruiken bij het hardlopen.

Voordelen Zixin S205L

 • Is waterbestendig
 • Beschikbaar voor 9 verschillende sporten

Nadelen Zixin S205L

 • Kan je niet mee betalen

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel sporthorloges hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten sporthorloges getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de sporthorloges op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste sporthorloges op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP