Laatste update: december 2022

Door: Sam

Beste smartwatch voor dames

Apple Watch Series 6

De Apple Watch Series 6 is een schoolvoorbeeld van hoe een goede smartwatch je telefoon nog veel waardevoller kan maken. Zonder dat je je telefoon überhaupt uit je broekzak hoeft te halen, zie je in een oogopslag je meldingen, hartslag en nog veel meer.

Met de Apple Watch Series 6 krijg je inzicht in ontzettend veel aspecten van je gezondheid, zoals hartslag, bloeddruk en het aantal stappen dat je op een dag zet. 

Daarnaast kan je met de Apple Watch Series 6 ook honderden verschillende 'clock faces' kiezen, wat inhoudt dat je je horloge er precies zo kan laten uit zien als je zelf wil. 

Benieuwd naar de beste prijs voor deze ontzettend goede smartwatch voor dames? Klik dan op de rode knop hieronder!

Op zoek naar de beste smartwatch voor dames 2022? Een smartwatch is een retehandig product, zeker in combinatie met je telefoon. Afhankelijk van wat voor smartwatch je koopt, kan je met een goede smartwatch voor dames ontzettend veel nieuwe inzichten over je eigen gezondheid krijgen.

Daardoor weet je in een oogopslag belangrijke informatie over je hartslag, bloeddruk, en in sommige gevallen zelfs ingewikkelde data als zuurstofsaturatie - allemaal door een horloge om je pols te doen!

Maar er zijn tegenwoordig meer smartwatch voor dames dan ooit op de markt. Op het internet word je overspoeld door bedrijven die allemaal claimen de beste smartwatch voor dames te hebben uitgevonden. 

Wie en wat moet je geloven? Hoe kom je er achter welke smartwatch voor dames het beste om jou pols past? Top-X neemt even polshoogte in de wereld van smartwatches, zodat je dadelijk een geschikte smartwatch voor dames om je pols hebt die goed werkt, veel informatie te bieden heeft en daarnaast natuurlijk ontzettend goed er uit ziet!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 smartwatches voor dames

Beste koop
1.  Apple Watch Series 6

Beste goedkope Apple smartwatch dames
2. Apple Watch SE

Beste Android Smartwatch dames
3. Samsung Galaxy Watch Active2

Beste batterijduur
4. Techrie Smartwatch Dames Rose Goud

Beste budget smartwatch
5. SmartWatch-Trends S205L

Top 10 beste smartwatches voor dames

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste smartwatches voor dames.


Waar op letten bij het kopen van een smartwatch voor dames?

Een smartwatch voor dames uitkiezen is natuurlijk niet heel makkelijk. Je wordt overspoeld met informatie en daardoor is het steeds lastiger om de beste smartwatch voor dames te onderscheiden van een minder goede smartwatch voor dames.

Natuurlijk kun je gewoon kiezen voor de beste smartwatch voor dames volgens de consumentenbond, of andere online reviews lezen. Maar het liefst kies je natuurlijk je eigen favoriete smartwatch uit, en dat kun je doen met onze hulp.

Om de keuze voor een goede smartwatch voor dames wat makkelijker te maken, hebben we hieronder de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van een smartwatch voor dames voor je genoteerd!

Ontwerp

Een smartwatch is natuurlijk gewoon een slim horloge, en een horloge is tevens een beetje een fashion statement. Kies dus altijd een smartwatch die er goed uit ziet om er maximaal mee te kunnen flaneren!

Functies

Een smartwatch kan een enorme meerwaarde zijn door bijvoorbeeld inzichten te geven over je gezondheid en je meldingen in een oogopslag te laten zien. Maar om dat te kunnen moeten er wel de nodige sensoren in de smartwatch zitten.

Compatibiliteit

Een Apple Watch is vooral geschikt voor iPhones, maar een Samsung horloge daarentegen zal beter werken met een Samsung- of in ieder geval Android apparaat. Let dus ook op welke telefoon je hebt voor je je horloge uitkiest.

Prijs

Een goede smartwatch voor dames hoeft niet duur te zijn. Afhankelijk van wat je nodig hebt kun je het beste kiezen voor een smartwatch die goed bij je past, zodat je gewoon alles hebt wat je nodig hebt zonder al te veel onnodige uitgaven te maken.


Wat is de beste smartwatch voor dames van 2022? 

Nu we je hebben uitgelegd waar je op moet letten bij het kopen van de beste smartwatch voor dames, kun je zelf wel begrijpen waarom we de onderstaande smartwatches hebben uitgekozen tot een van de vijf beste koop smartwatch voor dames 2022!

1. Apple Watch Series 6

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Apple Watch Series 6 is een baanbrekend apparaat waar ontzettend veel nieuwe technologische snufjes in zitten, die het leven voor jou makkelijker én gezonder maken.

Onder andere meet je met de Apple Watch Series 6 je eigen zuurstofgehalte, hartslag, bloeddruk en nog veel meer. Het is met de Apple Watch Series 6 zelfs mogelijk om op ieder gewenst moment een ECG hartfilmpje te maken, wat ideaal is voor hartpatiënten!

De Apple Watch Series 6 heeft tevens een prachtig ontwerp waar je mee aan kunt komen op je werk of studie. In één oogopslag bekijk je je meldingen en medische informatie op een achtergrond naar keuze. Als je klaar bent kun je de Apple Watch Series 6 weer terugzetten op het startscherm, waardoor de klok - diens uiterlijk je ook zelf kunt kiezen - weer te zien is.

Voordelen Apple Watch Series 6

 • Helder scherm dat altijd zichtbaar is, ook in de felle zon
 • Ontzettend veel inzichten tot medische informatie, zoals zuurstofsaturatie
 • Overal waar je maar bent een ECG hartfilmpje laten maken
 • Werkt perfect samen met een iPhone

Nadelen Apple Watch Series 6

 • Zonder iPhone kun je de Apple Watch Series 6 helaas niet gebruiken

2.  Apple Watch SE

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Bevalt de Apple Watch Series 6 je wel, maar vind je de prijskaart toch wel iets aan de hoge kant? Dan kun je gerust eens kijken naar de Apple Watch SE.

De Apple Watch SE is wederom een prachtig ontworpen horloge van Apple, speciaal gemaakt om ideaal samen te werken met je telefoon. Het display is net als de Series 6 smartwatch lekker groot en helder, waardoor je hem in elke weersomstandigheid goed kunt lezen.

Met de Apple Watch SE kun je tevens contactloze betalingen uitvoeren, en je hartslag, hartritme en nog veel meer meten. Bekijk de meldingen van je iPhone in een oogopslag, en mis dus nooit meer wat er gebeurt in de wereld om je heen!

Voordelen Apple Watch SE

 • Prachtig en elegant ontworpen
 • Contactloze betalingen mogelijk
 • Hartslag, hartritme en nog veel meer op te meten
 • Werkt perfect samen met een iPhone

Nadelen Apple Watch SE

 • Zonder iPhone kun je ook met de Apple Watch SE helaas niks doen
 • Je hebt geen zuurstofsaturatie sensor in de Apple Watch SE

3. Samsung Galaxy Watch Active2

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Leuk, die Apple Watches, maar als je een smartwatch wil die ook werkt met een andere telefoon dan een Android, kun je een Apple Watch op je buik schrijven. Gelukkig is er een bijzonder goed alternatief!

Ook nog eens voor een veel lagere prijs, kun je de Samsung Galaxy Watch Active2 aanschaffen. Deze werkt ideaal samen met Samsung telefoons, maar ook met andere merken Android telefoons kun je de Samsung Galaxy Watch Active2 prima gebruiken.

De Samsung Galaxy Watch Active2 beschikt over een bloeddrukmeter, hartslagmeter, en ook ECG metingen zijn mogelijk. Je kunt makkelijk zwemmen met de Samsung Galaxy Watch Active2, die automatisch merkt wanneer je het water in duikt. 

Dat alles met een prachtig ontwerp en veel keuze wat betreft customization; duizenden clock faces en stijlen om je horloge precies zo aan te passen als je zelf wil.

Voordelen Samsung Galaxy Watch Active2

 • De Samsung Galaxy Watch Active2 beschikt over vele sensoren, voor bloeddruk, hartslag, ECG metingen en nog veel meer
 • Batterijduur is aanzienlijk beter dan een Apple Watch
 • Geschikt voor zowel Android als iOS, maar werkt beste met Samsung telefoons
 • Veel goedkoper dan Apple Watches

Nadelen Samsung Galaxy Watch Active2

 • Niet alles werkt op Android telefoons die niet van Samsung zijn
 • Niet geschikt voor betalingen

4. Techrie Smartwatch Dames Rose Goud

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Een smartwatch is leuk en handig, maar is het nou echt zo handig dat je hem iedere avond weer aan de lader moet leggen om hem de volgende dag te gebruiken?

Bij de hierboven genoemde smartwatches is dat wel het geval, maar mocht je dit liever willen vermijden is er voor jou de Techrie Smartwatch Dames Rose Goud. De beste smartwatch voor dames als het aan komt op batterijduur!

De Techrie Smartwatch Dames Rose Goud beschikt over de mogelijkheid tot een ECG scan, hartslagmetingen en stappentellers, maar dat is nog lang niet alles. Je slaappatroon kan je ook meten, en wat dacht je van je camera besturen op afstand?

Voordelen Techrie Smartwatch Dames Rose Goud

 • Langere batterijduur
 • Goedkoper 
 • Veel gezondheidstrackers
 • Waterdicht

Nadelen Techrie Smartwatch Dames Rose Goud

 • Batterijduur is in de praktijk niet altijd even lang

5. SmartWatch-Trends S205L

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Zoals we eerder in dit artikel noemden, hoeft een smartwatch lang niet altijd duur te zijn. Heb je geen behoefte aan een smartwatch met een ingebouwde GPS, ECG-meter, magnetron, blikopener en boormachine? 

Dan is de SmartWatch-Trends S205L een geschikte smartwatch voor jou! Met de SmartWatch-Trends S205L heb je voor een habbekrats een geschikte smartwatch die comfortabel zit, een lange batterijduur heeft en ook nog eens de tijd aan je kan vertellen.

Een groot touchscreen, Bluetooth functionaliteit, en  gezondheids trackers die je ook terug ziet in hele dure smartwatches, wat heeft de SmartWatch-Trends S205L eigenlijk niet?

Voordelen SmartWatch-Trends S205L

 • Lekker goedkoop
 • Gezondheids tracking functies
 • Comfortabel en licht om de pols
 • Lange batterijduur

Nadelen SmartWatch-Trends S205L

 • Niet geschikt om mee te bellen
 • Geen ingebouwde GPS

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel smartwatches voor dames hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten smartwatches voor dames getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de smartwatches voor dames op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste smartwatches voor dames op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP