fbpx

Publicatie datum: 14 september, 2023

Door: Sam

Best Geteste Whiteboard

Lenx whiteboard

Lenx whiteboard

Met het Lenx whiteboard heb jij het ideale whiteboard om iets op te schrijven. Doordat hij zeer eenvoudig te installeren is, kun je meteen beginnen met schrijven. Dit komt doordat je stiften, een veger en magneten erbij krijgt. Geen zin meer om te schrijven dan kan je makkelijk iets op het bord plakken met de magneten. Hij kan daarnaast op 2 verschillende manieren opgehangen worden. Kortom, onze favoriet van 2023!

Een whiteboard is een hele bekende uitvinding, meestal omdat iedereen vroeger op school een whiteboard heeft gebruikt. Voor docenten is een goed whiteboard natuurlijk onmisbaar, maar je kan een whiteboard ook voor hele andere doeleinden gebruiken. Zo hebben steeds meer kantoren een whiteboard om even snel dingen op te kunnen schrijven, of om de nieuwe strategie van je bedrijf even te kunnen illustreren. Het fijne aan een goed whiteboard is dat gelijk de hele kamer ziet wat je tekent, en ze niet hoeven te wachten tot je een papiertje om draait of een dia op het grote scherm projecteert. Daarnaast kosten de beste whiteboards helemaal niet heel veel en weet iedereen gewoon hoe zo’n ding werkt.

Wat wel ingewikkeld is aan whiteboards, is welke je uit moet kiezen als je een whiteboard wil kopen. De beste whiteboards verschillen op het eerste oog namelijk maar weinig van minder goede whiteboards, dus wat maakt nou het verschil tussen de beste whiteboards en slechte varianten? Hoe zie je dat? En op welke belangrijke aspecten heeft Top-X de beste whiteboard test van 2023 eigenlijk gebaseerd?


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

13

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

16

 Ervaringen gecheckt

5

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Whiteboards

Lenx whiteboard

Beste koop Whiteboard
1. Lenx whiteboard

Beste Whiteboard voor Kantoren
2. IVOL Whiteboard 60x90 cm – Magnetisch

Beste Whiteboard om mee te nemen
3. Desq Whiteboard desq 45 x 60 cm in kunststof draagkoffer

Beste Betaalbare Whiteboard
4. Quantore whiteboard magnetisch - 60x45 cm

Beste Grote Whiteboard
5. Whiteboard Magnetisch 120 x 240cm inclusief pennengoot

Top 10 beste Whiteboards

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste whiteboards!


Waar op letten bij het kopen van een Whiteboard?

Om je een goed antwoord te geven op die vragen, vertellen we je in het kort welke aspecten belangrijk zijn aan een goed whiteboard, en wat de beste whiteboard zo al onderscheidt van de mindere varianten. Zo kun je zelf ook een goed oordeel vellen voor wat de beste whiteboard is voor jouw situatie.

Daarnaast is het slim om te kijken naar websites als de consumentenbond. Bekijk bijvoorbeeld wat het beste whiteboard volgens de consumentenbond is.

Formaat

Natuurlijk is het formaat van het whiteboard belangrijk – meer is altijd beter, maar een groot whiteboard past misschien niet altijd even lekker in de ruimte. Zorg er in ieder geval voor dat, wat je ook op het whiteboard gaat tekenen of schrijven, het groot genoeg is zodat iedereen in de ruimte het kan lezen!

Inbegrepen accessoires

Een goed whiteboard komt meestal met de stiften al inbegrepen. Op z’n minst kun je verwachten dat er een rekje is inbegrepen, waar je je stiften op kan leggen.

Bevestiging

Sommige whiteboards komen geleverd met de bevestigingsmaterialen die je nodig hebt om hem aan de muur op te hangen, maar er zijn ook vaak kleinere whiteboards die een eigen standaard hebben of die je gewoon op een tafel kunt zetten. In principe kun je kiezen wat je wil, maar als er sprake is van wandmontage is het wel zo handig dat het nodige materiaal om hem aan de muur vast te maken, wel is meegeleverd bij het product.

Draaibaar

Als je een whiteboard hebt dat je op moet hangen, of eentje met een meegeleverde standaard, is het misschien fijn om te kijken of je het whiteboard kan draaien. Voor sommige toepassingen is een breder whiteboard handiger, maar soms kan het ook zijn dat je hem liever verticaal op hangt. Moet kunnen, toch?

Magnetisch

Een whiteboard met magneten is de gouden standaard tegenwoordig, omdat je dan naast stiften ook gewoon papieren makkelijk op kunt hangen. Dit zorgt voor de ideale combinatie tussen schrijven of tekenen, en informatie van papier aflezen – allemaal op een dezelfde plek!


Wat is het beste Whiteboard van 2023? 

Aan de hand van bovenstaande criteria, gebruikersreviews en de algehele kwaliteit van het product, hebben we een top 5 gemaakt met de 5 ultieme whiteboards voor verschillende doeleinden! Naast de kwaliteit en specificaties die je nodig hebt in het beste whiteboard, hebben we natuurlijk ook gekeken naar de prijs kwaliteit verhouding, zodat je straks niet al te veel geld uitgeeft!

1. Lenx whiteboard

Lenx whiteboard

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op de eerste plaats kan er maar een staan en dat is het Lenx whiteboard. Dit whiteboard is voor verschillende situatie zeer handig waardoor hij voor de meeste mensen te gebruiken is.

Tijdens het schrijven op het whiteboard kan je wel eens wat verkeerd schrijven. Daarom is er een wisser bijgeleverd. Die kan je makkelijk op het opvangbakje leggen.

Heb je een tekening of poster dat je wilt laten zien? Dan kan je hem ophangen doordat het whiteboard magnetisch is. Zo kan je makkelijk en snel iets laten zien. 

Je hoeft niet nog eens stiften te halen voordat je dit bord kan gaan gebruiken. De stiften zitten er al bij zodat hij iets kunt gaan uitleggen of je kinderen lekker spelen.

Doordat hij op twee verschillende manieren opgehangen kan worden, past hij in elke ruimte. Ideaal als je een niet zo brede wand hebt of iets verticaal wilt maken.

Voordelen Lenx whiteboard

 • Geleverd met een handige afleggoot
 • Magnetisch, zodat je ook papieren op kunt hangen aan dit whiteboard
 • Met stiften en magneten
 • Kan zowel verticaal als horizontaal op gehangen worden

Nadelen Lenx whiteboard

 • Geen

2.  IVOL Whiteboard 60x90 cm – Magnetisch

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De IVOL Whiteboard 60x90 cm – Magnetisch is een uiterst geschikt whiteboard om op te hangen in kleinere kantoren. Je kan van een aantal meter afstand, dus de andere kant van de kantoorruimte, prima lezen wat er op het bord staat. 

Ook kun je op dit bord met magneetjes dingen ophangen, en die magneten zijn veel sterker dan die op een ouderwets school whiteboard. Zo kun je naast papieren misschien ook items hangen die mensen zijn vergeten, of een papierwerk dat je nog moet laten zien na je presentatie.

Voordelen IVOL Whiteboard 60x90 cm – Magnetisch

 • Geleverd met een handige afleggoot
 • Magnetisch, zodat je ook papieren op kunt hangen aan dit whiteboard
 • Formaat is ideaal voor kantoor, met afmetingen van 60 bij 90 centimeter
 • Kan zowel verticaal als horizontaal op gehangen worden

Nadelen IVOL Whiteboard 60x90 cm – Magnetisch

 • Er worden bij deze set geen stiften meegeleverd

3. Desq Whiteboard desq 45 x 60 cm in kunststof draagkoffer

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je een whiteboard nodig hebt die je makkelijk mee kunt nemen, omdat je bijvoorbeeld vaak wisselt tussen klaslokalen en geen zin hebt om alle informatie opnieuw op het bord te schrijven – dan kun je het beste kiezen voor de Whiteboard desq 45 x 60 cm in kunststof draagkoffer van Desq. 

Met afmetingen van 45 bij 60 cm is het whiteboard groot genoeg om voor een hele klas belangrijke notities te maken, maar is hij tegelijkertijd compact genoeg om mee te nemen. Dit kun je dan doen met de handige draagkoffer die gewoon wordt meegeleverd met de Desq Whiteboard desq 45 x 60 cm in kunststof draagkoffer!

Voordelen Desq Whiteboard desq 45 x 60 cm in kunststof draagkoffer

 • Magnetisch, zodat je ook papieren op kunt hangen aan dit whiteboard
 • Formaat is ideaal om mee te nemen, met afmetingen van 60 bij 45 centimeter
 • Kan zowel verticaal als horizontaal op gehangen worden
 • Geleverd met handige draagkoffer om tussen locaties door mee te nemen

Nadelen Desq Whiteboard desq 45 x 60 cm in kunststof draagkoffer

 • Je kan deze whiteboard niet ophangen aan de muur zonder extra gereedschap

4. Quantore whiteboard magnetisch - 60x45 cm

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben je op zoek naar een whiteboard, maar geef je er liever niet al te veel geld aan uit? Dat snappen we volledig, en ook aan jou hebben we gedacht in onze whiteboard test. De Quantore whiteboard magnetisch - 60x45 cm is een redelijk klein, maar erg prettig te gebruiken whiteboard waarmee je duidelijke aantekeningen kunt maken, of bijvoorbeeld memo’s kunt maken voor je gezin aan de eettafel. 

De Quantore whiteboard magnetisch - 60x45 cm beschikt over een afleggoot om je stiften en veger in te leggen en is magnetisch zodat je al je papieren en belangrijke documenten er op kwijt kan. Zo vergeet je nooit meer wat!

Voordelen Quantore whiteboard magnetisch - 60x45 cm

 • Formaat is ideaal voor kleinere notities voor thuis, met afmetingen van 60 bij 45 centimeter
 • Magnetisch, zodat je ook papieren op kunt hangen aan dit whiteboard
 • Kan zowel verticaal als horizontaal op gehangen worden
 • Veel waar voor je geld

Nadelen Quantore whiteboard magnetisch - 60x45 cm

 • Er worden bij deze set geen stiften of veger meegeleverd

5. Whiteboard Magnetisch 120 x 240cm inclusief pennengoot

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als je een whiteboard zoekt voor hele grote ruimtes, of je wil er gewoon veel informatie op kwijt kunnen als dat nodig is – dan raden we de Whiteboard Magnetisch 120 x 240cm inclusief pennengoot enorm aan! De Whiteboard Magnetisch 120 x 240cm inclusief pennengoot beschikt over een bord van maar liefst 240 centimeter breed en 120 centimeter hoog. 

Dat is groter dan je zelf bent, en dus zal het wel groot genoeg zijn om voor een groot klaslokaal of zelfs een aula belangrijke aantekeningen te maken die zeker met zo’n formaat echt wel blijven hangen. Een stiftengoot en een veger zijn meegeleverd en ook dit bord is magnetisch.

Voordelen Whiteboard Magnetisch 120 x 240cm inclusief pennengoot

 • Formaat is groot genoeg om al je informatie op kwijt te kunnen, namelijk 240 bij 120 centimeter
 • Magnetisch, zodat je ook papieren op kunt hangen aan dit whiteboard
 • Inclusief materiaal dat nodig is om hem op te hangen
 • Voor enorme zalen is dit bord erg geschikt

Nadelen Whiteboard Magnetisch 120 x 240cm inclusief pennengoot

 • Geen stiften meegeleverd
 • Door het formaat wordt het lastig om dit bord verticaal op te hangen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Whiteboards hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 12 soorten Whiteboards getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Whiteboards op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Whiteboards op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste whiteboards zijn
zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>