fbpx

Publicatie datum: 17 maart, 2023

Door: Sam

Beste Smartwatch Kind

Best geteste Smartwatch Kind

Garmin vivofit jr3 - Kids activity tracker

Je raadt al hoe laat het is. Tijd om de beste smartwatch voor kinderen 2023 bekend te maken! De Garmin Vivofit Junior 3 is de beste smartwatch kind.

Door te bewegen verdient je kind beloningen die kunnen worden gebruikt voor leuke games in de app. Als ouder kun je in de app zien hoe je kind slaapt en beweegt. En geen zorgen, de smartwatch is speciaal voor kinderen gemaakt en kan dus tegen een stootje.

Wij zochten voor je uit wat de beste smartwatch voor kinderen 2023 is. Veel volwassenen hebben al een smartwatch, maar wist je dat ook steeds meer kinderen een smartwatch hebben? Als je wil weten wat de beste smartwatch voor je kind is, ben je hier aan het juiste adres!


Je wilt natuurlijk het beste voor je kind. Toch kan het lastig zijn binnen het grote aanbod aan goede smartwatches voor kinderen online de beste koop te vinden. Hoe weet je nou wat de beste kids smartwatch is? Er zijn zoveel merken om uit te kiezen en de techniek staat niet stil.

Gelukkig zitten wij ook niet stil en zijn we voor jou aan de slag gegaan!
Wij hebben uitgebreid getest en vergeleken op alle belangrijke criteria om zo te kijken wat de beste smartwatch kind 2023 is.

De smartwatches die wij hebben uitgekozen hebben de leukste functies voor kinderen, maar ook de handigste functies voor de ouders. Na het lezen van dit artikel weet je welk kinder smartwatch niet om de pols van je kind mag ontbreken!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Smartwatches Kind

Best geteste Smartwatch Kind

Beste koop smartwatch 
1.  Garmin vivofit jr3 - Kids activity tracker

Beste smartwatch voor ouderlijk toezicht
2. Fitbit Ace 3 Kids - Activity tracker kinderen

Beste smartwatch voor oudere kinderen
3. Xiaomi Mi Watch Lite

Beste waterdichte smartwatch 
4. Huami Amazfit BIP smartwatch

Meest leerzame smartwach
5. VTech KidiZoom Smartwatch DX2

Top 10 beste smartwatches voor kinderen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste smartwatches voor kinderen.


Misschien ook interessant:

Waar op letten bij het kopen van een smartwatch kind?

Zoals gezegd wil je het beste voor je kind. Een smartwatch kinderen moet dus van goede kwaliteit zijn. Tegelijk wil je natuurlijk ook niet teveel betalen.

Wij zorgen ervoor dat je een miskoop voorkomt door onze smartwatch kind test. Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rij. Zo wordt het kopen van een smartwatch voor kinderen wel zo makkelijk!

Kindvriendelijkheid

Een kind moet lekker kunnen spelen, de smartwatch moet daarom tegen een stootje kunnen. Ook moet de smartwatch gebruiksvriendelijk zijn voor kinderen.

Functies

De meeste smartwatches hebben een stappenteller en een slaapmonitor. Daarnaast hebben sommige smartwatches leuke functies voor kinderen, zoals spelletjes. Zo is een smartwatch niet alleen handig voor de ouders, maar ook leuk voor kinderen!

Compatibiliteit

Een smartwatch is vaak te koppelen aan een app. Op die manier kunnen kinderen en ouders op hun mobiel de resultaten bijhouden die de smartwatch heeft gemeten.

Prijs

Een goede koop hoeft niet duur te zijn. Hoe meer functies een smartwatch heeft en hoe beter de kwaliteit, hoe meer je betaalt. Wij selecteerden alvast de smartwatches met de beste prijs-kwaliteitverhouding!


Wat is de beste smartwatch kind van 2023? 

Nu je weet waar je op moet letten wanneer je een smartwatch voor kinderen koopt, kunnen we de vijf beste koop smartwatches voor kinderen bekendmaken. We hebben de smartwatches uitgebreid getest op de relevante criteria en zijn zo tot deze selectie gekomen. 

Deze beste koop smartwatches voor kinderen vallen allemaal in een betaalbare prijsklasse en zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Zo zie je in één oogopslag wat de beste smartwatch kind is!

1. Garmin vivofit jr3 - Kids activity tracker

Best geteste Smartwatch Kind

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Vivovit Junior 3 van Garmin is dé beste koop wanneer je een smartwatch voor kinderen wil kopen. De Vivovit Junior 3 heeft een stappenteller en monitort de slaap. Daarnaast behoort gedoe met opladen tot de verleden tijd, de Vivovit Junior 3 heeft namelijk een vervangbare batterij waarmee je een heel jaar vooruit kunt!

Handig voor de ouders is dat de Vivovit Junior 3 te koppelen is aan een app. Zo kun je zien hoeveel je kind beweegt en slaapt. Ook kun je je kind in deze app uitdagingen sturen, zoals stappendoelen.

Leuk voor kinderen is dat de Vivovit Junior 3 bijhoudt hoeveel je beweegt en je hiervoor beloont in leuke games. Hoe meer je beweegt, hoe leuker de game in de mobiele app wordt. De Vivovit Junior 3 is gebouwd om elk kinderavontuur aan te kunnen. 

Voordelen Garmin vivofit jr3 - Kids activity tracker

 • Kan tegen een stootje en is dus geschikt voor spelen
 • Het kind wordt gemotiveerd te bewegen door de bijbehorende games
 • Erg lange batterijduur
 • Gekoppeld aan een handige app

Nadelen Garmin vivofit jr3 - Kids activity tracker

 • Minder functies dan andere smartwatches, bijvoorbeeld geen GPS

2.  Fitbit Ace 3 Kids - Activity tracker kinderen

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Het merk Fitbit is een bekende naam wanneer het gaat om smartwatches. Door de Fitbit Ace 3 Kids te kopen, weet je dus zeker kwaliteit in huis te halen. De Ace 3 Kids heeft een stappenteller en registreert de slaap. De batterijduur is lager dan die van de Vivovit Junior 3, maar ook de batterij van de Ace 3 Kids houdt het zeker een week vol. Daarmee is de Ace 3 Kids een mooi alternatief voor de Vivovit Junior 3.

Ook de Ace 3 Kids heeft een app. Als ouder kun je zo in één handig overzicht zien of je kind voldoende nachtrust krijgt en of je kind voldoende beweegt.

Door leuke personages op de wijzerplaat is de Ace 3 Kids voor kinderen een feest! De personages motiveren namelijk om te bewegen. Ook kunnen jij en je kind elkaar uitdagen in de Fitbit app om te zien wie het meeste beweegt. De Ace 3 Kids is waterdicht en het scherm kan tegen een stootje. Lekker spelen kan dus zeker met deze smartwatch.

Voordelen Fitbit Ace 3 Kids - Activity tracker kinderen

 • Waterdicht en kan tegen een stootje
 • De app geeft ouders inzicht in de beweging en slaap van hun kind
 • De smartwatch motiveert het kind om te bewegen
 • Prima batterijduur

Nadelen Fitbit Ace 3 Kids - Activity tracker kinderen

 • Heeft een beperkt aantal functies, bijvoorbeeld geen GPS

3. Xiaomi Mi Watch Lite

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je zoekt naar een smartwatch voor je kind, hoef je zeker niet alleen te focussen op smartwatches die specifiek voor kinderen zijn. De Xiaomi Mi Watch Lite is een smartwatch die zowel geschikt voor volwassenen als voor kinderen is.


Het is een goede optie wanneer je zoekt naar een smartwatch met wat meer functies. De Mi Watch Lite heeft net als de Ace 3 Kids een batterijduur van meer dan een week.

Anders dan de Vivovit Junior 3 en de Ace 3 Kids heeft de Mi Watch Lite wel een GPS. Daarnaast heeft de Mi Watch Lite een hartslagmeter en een calorieënteller. Verder kent het natuurlijk de standaardfuncties zoals slaapregistratie en een stappenteller.

Alle gegevens worden ook bij de Mi Watch Lite doorgestuurd naar je smartphone, zodat je als ouder overzichtelijk inzicht krijgt in de gegevens van je kind.

Voordelen Xiaomi Mi Watch Lite

 • Waterdicht
 • Meer functies dan andere smartwatches, zoals GPS
 • De app geeft een uitgebreid overzicht van de gegevens
 • De batterij gaat lang mee

Nadelen Xiaomi Mi Watch Lite

 • Niet specifiek voor kinderen en dus minder motiverende functies
 • Kan minder goed tegen een stootje dan smartwatches voor kinderen

4. Huami Amazfit BIP smartwatch

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Zoek je naar een smartwatch met veel functies én een langere batterijduur? Kijk dan eens naar de Huami Amazfit BIP. Deze smartwatch heeft een uitgebreide hoeveelheid functies, waaronder GPS en hartslagmeter. Daarnaast heeft hij ook nog eens een batterijduur van wel 45 dagen!

Naast de grote hoeveelheid functies, kan de Amazfit BIP ook sms- en app-meldingen ontvangen. Handig dus voor als je je kind een herinnering wil sturen.

Voordelen Huami Amazfit BIP smartwatch

 • Waterdicht
 • Meer functies dan andere smartwatches, zoals GPS
 • Ontvangt berichten en toont ze op het scherm
 • Erg lange batterijduur

Nadelen Huami Amazfit BIP smartwatch

 • Niet specifiek voor kinderen en dus minder motiverende functies
 • Kan minder tegen een stootje dan smartwatches voor kinderen

5. VTech KidiZoom Smartwatch DX2

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot iets heel anders. De Vtech Kidizoom Smartwatch DX2 kent niet alle functies die je van een normale smartwatch zou verwachten. Maar dit is dan ook geen normale smartwatch. De DX2 heeft allerlei coole functies voor je kind, zoals een camera om leuke selfies mee te maken.

De DX2 is daarmee een ideaal cadeau voor je kind! Er zijn allerlei spelletjes op te spelen, je kunt er foto’s mee maken en je stem opnemen. Daarnaast kun je met deze smartwatch op een leuke manier leren klokkijken. Door de sportieve spellen op de DX2 wordt je kind ook nog eens gemotiveerd om lekker te bewegen en te sporten.

Door het spatbestendige en stevige ontwerp is deze smartwatch geschikt voor de rennende en spelende kinderen.

Voordelen VTech KidiZoom Smartwatch DX2

 • Heeft een ingebouwde camera
 • Functies die je op geen enkele andere smartwatch tegenkomt
 • Sportieve spellen motiveren om te bewegen
 • Stevig ontwerp

Nadelen VTech KidiZoom Smartwatch DX2

 • Geen functies zoals stappenteller en slaapmonitor

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel smartwatches voor kinderen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten smartwatches voor kinderen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de smartwatches voor kinderen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste smartwatches voor kinderen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>