Laatste update: september 2021

Door: Mitchell

Best geteste fietsverzekering

Best geteste

Centraal Beheer

Het was een spannende strijd, maar uiteindelijk is er een duidelijke winnaar naar voren gekomen, en weten we welke fietsverzekering de beste van 2021 is. De best geteste fietsverzekering van 2021 is de verzekering van Centraal Beheer! Deze specifieke verzekering voor de fiets is erg handig en ook nog eens scherp geprijsd. Zo is niet alleen uw fiets verzekerd, maar ook de accessoires die er op en aan zitten! En mocht iemand er dan helaas met je fiets vandoor gaan, dan weet je dat Centraal Beheer voor je klaar staat. Ideaal toch?

Wat is de beste fietsverzekering van 2021? Het is een vraag die we vaak voorbij zien komen en om die reden zijn wij op onderzoek uitgegaan. 

We hebben 11 verschillende fietsverzekeringen getest op prijs / kwaliteit en gekeken naar de best geteste fietsverzekering van dit moment.

Door onderstaand artikel goed door te lezen ontdek je wat de best geteste fietsverzekeringen van 2021 zijn.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

11

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 beste fietsverzekeringen

Best geteste

De beste fietsverzekering
1.    FietsverzekeringCentraal Beheer

anwb

De meest flexibele fietsverzekering
2.   fietsverzekering ANWB (Algemene Nederlandse Wielrijders-Bond)

allianz

Beste fietsverzekering voor stadsfietsen
3.  Allianz fietsverzekering

hema

Beste diverse fietsverzekering
4.   Hema fietsverzekering

unive

Meest voordelige fietsverzekering
5.  de Univé fietsverzekering


Waar op letten bij het afsluiten van een fietsverzekering?

In Nederland hebben wij meer fietsen dan mensen (ja, echt!). Zo zijn er in 2021 bijna 23 miljoen fietsen in de loop. Super gaaf natuurlijk, maar je kan je voorstellen dat hier ook een paar van gestolen zijn. En dat zijn er helaas niet maar een paar. In Nederland worden er gemiddeld een slordige 500.000 fietsen gestolen per jaar.

En je wil natuurlijk niet dat de jouwe hier tussen zit. Zeker niet als je met haast naar werk moet en je ineens je fiets niet meer ziet staan! Gelukkig is daarvoor de speciale fietsverzekering uitgevonden. Met zo’n verzekering kan je gaan en staan waar je wil, zonder het risico om geen vervoer meer te hebben. Maar, waar moet je op letten bij het afsluiten van een fietsverzekering? Om ze keuze voor jou zo simpel mogelijk te maken, hebben wij de belangrijkste criteria op een rijtje gezet.

Uiteraard kun je ook kijken naar websites zoals de consumentenbond. Kijk bijvoorbeeld wat de beste fietsverzekering is volgens de consumentenbond.

Een goede klantenservice

Wanneer jouw fiets gestolen wordt, is het noodzaak om dit zo snel mogelijk op te lossen. Zeker wanneer je bijvoorbeeld geen rijbewijs hebt, ben je immers afhankelijk van je fiets om van A naar B te komen. Je wil dan niet uren aan de telefoon hangen met een medewerkster van het bedrijf, om vervolgens voor de tiende keer in de wacht te staan. Helaas is dit soms toch het geval. En er dan nog achteraan mailen is al helemaal vervelend.

Het is daarom belangrijk dat je altijd even de reviews van klanten over het bedrijf leest. Meestal is dit wel te vinden op google of op de website zelf.

Snelle vergoeding

Deze factor heeft een beetje overlap met een goede klantenservice. Wanneer je fiets gestolen wordt, wil je natuurlijk een nieuwe kunnen aanschaffen. Je hebt immers wel je fiets nodig! Wanneer je dan een maand (of zelfs langer) moet wachten voor je je geld vergoed krijgt van de fiets, ben je alsnog niet geholpen.

Want hoe moet je die tijd dan overbruggen? Meestal kan je wel op de website vinden hoelang zo’n uitbetaling duurt. Wanneer dit niet het geval is kan je hier een medewerker van het bedrijf over bellen, zij weten je dit goed uit te leggen.

De kleine lettertjes

Of je nou een verzekering afsluit voor je auto, fiets of zelfs een overlijdensverzekering, het is altijd verstandig om te kijken naar de kleine lettertjes. Helaas hebben sommige verzekeringen een addertje onder het gras zitten, waardoor je misschien denkt dat je ergens voor verzekerd bent terwijl dit in de praktijk niet het geval is.

Het is daarom super belangrijk om, wanneer je de verzekering afsluit, goed de inhoud te bekijken en voor jezelf helder te maken: ‘wat houdt mijn verzekering precies in?’. Dit voorkomt teleurstelling bij bijvoorbeeld eventuele schade die niet wordt vergoedt. 


Wat is de beste fietsverzekering van 2021? 

Op basis van bovengenoemde factoren en nog vele anderen hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test is samengesteld en uitgevoerd op tientallen verschillende fietsverzekeringen. Op basis van de uitslag van de test hebben wij een ultieme top vijf fietsverzekeringen samengesteld, waarbij iedere verzekering zijn eigen kwaliteiten heeft.

Deze kwaliteiten zijn onder andere de beste verzekering voor gezinnen, studenten en elektrische fietsen. Ben je nieuwsgierig welke verzekeringen in deze felbegeerde top vijf staan? Dan presenteren wij je graag de top vijf beste fietsverzekeringen van 2021!

1. Fietsverzekering Centraal Beheer

Best geteste

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Verkozen tot beste fietsverzekering op alle vlakken is de fietsverzekering van Centraal Beheer. Geen gedoe met kleine lettertjes, duidelijke verhalen en een vriendelijke klantenservice. Met deze fietsverzekering weet je zeker dat je goed zit en kan je met rust genieten van je fietstochtjes.

Voordelen Fietsverzekering Centraal Beheer

 • Behulpzame medewerkers
 • Erg duidelijk
 • Flexibele verzekeringsopties

Nadelen Fietsverzekering Centraal Beheer

 • Prijzige kant

2.   fietsverzekering ANWB (Algemene Nederlandse Wielrijders-Bond)

anwb

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

7.8

De fietsverzekering van de ANWB is veruit de meest flexibele. Je hebt namelijk niet keuze uit één, maar twee verschillende soorten fietsverzekering. Zo is de ene verzekering voor tenminste 3 tot 5 jaar, en is de ander maandelijks opzegbaar. Wanneer je dus een verzekering wil uitproberen of een tijdelijke verzekering nodig hebt, ben je hier op het juiste adres.

Voordelen  fietsverzekering ANWB (Algemene Nederlandse Wielrijders-Bond)

 • Zeer comfortabel
 • Geschikt voor alle ondergronden
 • Ondersteuning voor de benen

Nadelen   fietsverzekering ANWB (Algemene Nederlandse Wielrijders-Bond)

 • Design is een beetje ouderwets

3. Allianz fietsverzekering

allianz

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je in de stad woont is de kans helaas veel groter dat je fiets gestolen wordt dan wanneer je in een rustig dorp woont. Is ook niet gek natuurlijk, in de stad wonen ook véél meer mensen. En hoe drukker het is in de stad, hoe onopgemerkte iemand er met je fiets vandoor kan gaan.

Als oplossing voor dit probleem is de fietsverzekering van Allianz de beste. Deze fietsverzekering is er speciaal voor stadsfietsen, en de gehele inkoopwaarde van je fiets wordt vergoedt! Dat betekent dat je dus het volledige bedrag terugkrijgt dat je ervoor betaalt hebt, en er niet wordt gekeken naar de huidige waarde. Extra mooi meegenomen dus. Racefietsen en mountainbikes worden niet vergoedt in deze verzekering, dus het is belangrijk om daar wel op te letten.

Voordelen de Allianz fietsverzekering

 • Vergoeding wordt snel uitbetaald
 • Vriendelijke medewerkers
 • Juridisch al gedekt

Nadelen de Allianz fietsverzekering

 • Niet voor racefietsen en mountainbikes

4. de Hema fietsverzekering

hema

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Bij de Hema denk je waarschijnlijk aan de iconische rookworst, of de leuke spulletjes voor in huis. Echter is de Hema tegenwoordig al veel meer dan dat! Je kan namelijk bij de Hema ook verzekeringen afsluiten, en dus ook voor je fiets. Deze verzekering scoorde dan ook het beste qua diversiteit: je kan voor elke soort fiets een verzekering afsluiten.

Heel handig als je in het bezit bent van bijvoorbeeld een elektrische fiets en een normale fiets. Van mountainbikes, tandems en bakfietsen tot de oude vertrouwde stadsfiets. Het kan allemaal verzekerd worden bij de Hema!

Voordelen de Hema fietsverzekering

 • Handig als je verschillende fietsen hebt
 • Hele bedrag wordt vergoedt
 • Ook gedekt tegen schade

Nadelen de Hema fietsverzekering

 • Kost wel iets meer

5. Univé fietsverzekering

unive

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Veruit de meest voordelige fietsverzekering is die van de Univé. Deze fietsverzekering is voor verschillende soorten fietsen, en wanneer je een schadeverzekering erbij afsluit krijg je ook korting. Door deze korting ben je net wat goedkoper uit dan bij andere fietsverzekeringen.

Ideaal als je wat minder te besteden hebt maar je toch goed verzekerd wil zijn. Bij een elektrische fiets is de pechhulp zelfs gratis meeverzekerd.

Voordelen de Univé fietsverzekering

 • Veel opties
 • Fijne welkomstkorting
 • Snelle uitbetaling vergoeding

Nadelen de Univé fietsverzekering

 • Drukke klantenservice

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel fietsverzekeringen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 11 fietsverzekeringen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fietsverzekeringen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste fietsverzekering op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste fietsverzekeringen zijn.

Mitchell

Over de productexpert

Mijn naam is Mitchell en sinds een aantal jaren schrijf ik alle artikelen in de categorie vervoer. Dagelijks ben ik bezig met fietsen, brommers en scooters. Heeft mijn dochter weer een lekke fietsband dan ben ik natuurlijk de persoon die haar meer dan graag uit de brand helpt. Ondertussen weet heel de buurt mij te vinden voor het repareren van eigen voertuigen of het advies voor accessoires. Sinds een aantal jaar deel ik mijn kennis ook online, Top-X geeft mij hier de mogelijkheid voor!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>