Laatste update: november 2021

Door: Onno

Best Geteste Rekenmachine

Beste rekenmachine

Texas Instruments TI-30XB Multiview

Wat is de beste rekenmachine voor middelbare school leerlingen? Volgens de test van Top-X is de beste rekenmachine als je binnenkort naar de middelbare school gaat, de Texas Instruments TI-30XB Multiview wetenschappelijke rekenmachine! Voor je nieuwe school heb je waarschijnlijk voor de wiskunde vakken een goede rekenmachine nodig. Die vind je in de Texas Instruments TI-30XB Multiview wetenschappelijke rekenmachine, waarmee je meerdere berekeningen kunt doen met de meest ingewikkelde vormen van wiskunde. Je kan alles doen wat je op de middelbare school nodig zal hebben, plus een aantal handige extra mogelijkheden die de rekenmachine nog krachtiger maken. 

Het schooljaar zit er weer op, en dat betekent voor een hele hoop leerlingen dat ze de dappere overstap gaan maken naar de middelbare school. Op je nieuwe middelbare school ga je ook wiskunde leren, hoe jammer de meesten van ons dat natuurlijk vinden. Voor het vak wiskunde heb je een goede rekenmachine nodig, die betrouwbaar is, lang mee gaat en waar je makkelijk mee om kunt gaan. Maar welke rekenmachine kun je dan het beste kiezen, en wat is de beste rekenmachine volgens de consumentenbond? Veel vragen over de beste rekenmachine komen boven bij mensen die binnenkort naar de middelbare school zullen verkassen. Vaak weten nieuwe leerlingen van middelbare scholen niet wat voor rekenmachine ze moeten kopen. Alsof de overstap nog niet moeilijk genoeg is, heeft de school in de meeste gevallen een aantal eisen opgesteld voor een goede rekenmachine, dus daar moet je je sowieso aan houden – maar dan nog zijn er tientallen opties van verschillende merken, die allemaal prima kunnen rekenen en ongeveer hetzelfde werken. Toch?

De beste koop rekenmachine zal per school misschien verschillen, maar over het algemeen zijn de eisen voor de verschillende vakken landelijk bepaald. Daarom heeft Top-X een test gedaan onder een aantal van de best geteste rekenmachines van 2021. We hebben de verschillende rekenmachines uit onze test uiteindelijk verdeeld over meerdere categorieën, waarbij we ook hebben gekeken naar gebruikersbeoordelingen, de prijs kwaliteit verhouding van de beste rekenmachines, en nog veel meer. Bovenal hebben we gekeken naar de specificaties van de rekenmachines, omdat dat is waar middelbare scholen ook het meeste aandacht aan besteden.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

11

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

16

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Rekenmachines

Beste rekenmachine

Beste koop 
1.  Texas Instruments TI-30XB Multiview wetenschappelijke rekenmachine

Beste rekenmachine voor middelbare school
2.  CASIO REKENMACHINE FX82EX

Beste betaalbare rekenmachine
3. Rekenmachine Casio FX-82MS 2nd edition

Beste Python rekenmachine
4. Rekenmachine TI-84 Plus CE-T Python Edition

Beste prijs / kwaliteit rekenmachine
5. Texas Instruments TI-30XS Multiview

Top 10 beste Rekenmachines

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Rekenmachines , dit zijn direct de meest verkochte Rekenmachines bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een Rekenmachines?

Maar welke specificaties zijn dit dan? Waar moet je allemaal op letten als je een rekenmachine gaat uitkiezen, en wat is de beste rekenmachine volgens de consumentenbond? Een rekenmachine uitkiezen is best lastig, zeker voor nieuwe scholieren die al genoeg stress hebben door de overstap naar een nieuwe middelbare school. Daarom hebben we een aantal van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een rekenmachine even op een rijtje gezet.

Wetenschappelijk of niet

Een rekenmachine die je voor de middelbare school nodig hebt, moet vrijwel altijd een wetenschappelijke rekenmachine zijn. Dit is omdat je alleen met een wetenschappelijke rekenmachine sommige berekeningen kunt maken die nodig zijn voor wiskunde, natuurkunde en economie.

Oplaadbaar of batterij

Een rekenmachine met een accu is beter voor het milieu, maar niet altijd even handig. Je kan het oplaadkabeltje kwijtraken, waardoor je de dag voor de toets ineens geen rekenmachine meer hebt. Batterijen kun je vaak wel krijgen op je school, waardoor het makkelijker wordt om rekenmachines met batterijen betrouwbaar te gebruiken.

Aantal berekeningen

Een echte wiskundige wil een rekenmachine waarbij je meerdere berekeningen tegelijk kunt uitvoeren! Zo kun je op één scherm meerdere berekeningen laten zien, waardoor je ze makkelijker kunt vergelijken met elkaar en bijvoorbeeld wiskundige patronen kunt ontdekken.

Kwaliteit

De bouwkwaliteit van een rekenmachine is van groot belang. Goedkopere rekenmachines hebben bijvoorbeeld vaak knopjes waarbij het getal of de functie er met plastic op is geplakt. Dit laat na een tijdje af, waardoor je niet meer kunt zien welke knop je nou precies in drukt. Door een rekenmachine van hoge bouwkwaliteit te kopen, kun je dit voorkomen.


Wat is de beste Rekenmachine van 2021? 

Binnenkort een nieuwe rekenmachine kopen voor je overstap naar de middelbare school? Heb je geen idee wat je moet kiezen, en wil je gewoon graag weten wat de beste rekenmachine van 2021 is geworden?

In de test van Top-X hebben we de meest geschikte rekenmachines voor de middelbare school uitgekozen, en verdeeld over verschillende categorieën zoals prijsklassen, doeleinden en mogelijkheden. Ook de algehele kwaliteit van het product en de reviews van gebruikers hebben we rekening mee gehouden. Dit zijn de 5 beste rekenmachines van 2021!

1.  Texas Instruments TI-30XB Multiview wetenschappelijke rekenmachine

Beste rekenmachine

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

De Texas Instruments TI-30XB Multiview wetenschappelijke rekenmachine is een hele geschikte rekenmachine voor alle middelbare scholen in Nederland. Je kan met de Texas Instruments TI-30XB Multiview wetenschappelijke rekenmachine een hele hoop berekeningen doen voor allerlei verschillende vakken, zoals wiskunde, maar ook andere exacte vakken zoals natuurkunde en scheikunde.

Ook economische berekeningen zijn handig met de Texas Instruments TI-30XB Multiview wetenschappelijke rekenmachine, dankzij de mogelijkheid om grafieken, tabellen en nog veel meer allemaal op één scherm te laten zien.

Voordelen Texas Instruments TI-30XB Multiview wetenschappelijke rekenmachine

 • Tot wel vier berekeningen vergelijken op een scherm, waardoor je bijvoorbeeld makkelijker patronen kunt ontdekken
 • Geschikt voor alle vakken op de middelbare school dankzij de rijke set mogelijkheden die de Texas Instruments TI-30XB Multiview wetenschappelijke rekenmachine te bieden heeft
 • Handige wisseltoets waarmee je snel kunt wisselen tussen de berekeningen die je gemaakt hebt, en snel inzicht krijgt in mogelijke conclusies

Nadelen Texas Instruments TI-30XB Multiview wetenschappelijke rekenmachine

 • Knopjes laten na een paar jaar gebruik soms af als je niet voorzichtig genoeg met de rekenmachine om gaat

2. CASIO REKENMACHINE FX82EX

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

De CASIO REKENMACHINE FX82EX is een geschikte rekenmachine voor al het gebruik op de middelbare school. In het bijzonder is deze rekenmachine goed in het visualiseren van je berekeningen, met name dankzij het grote scherm dat beschikt over een hele hoge resolutie.

Je kan op deze rekenmachine dus grafieken laten zien om ze vervolgens zelf over te tekenen in je schrift of op je toets, mocht dit natuurlijk zijn toegestaan. Dit voegt een hele nieuwe dimensie toe aan je rekenmachine, zeker als je bedenkt dat je spelletjes kunt installeren op de CASIO REKENMACHINE FX82EX!

Voordelen CASIO REKENMACHINE FX82EX

 • Mogelijkheid om grafieken in beeld te krijgen dankzij het scherm met hoge resolutie
 • Maar liefst 274 functies die je kunt gebruiken voor allerlei verschillende opdrachten
 • Geleverd met een beschermende hoes, waardoor de knopjes en het scherm minder snel beschadigd raken

Nadelen CASIO REKENMACHINE FX82EX

 • De beschermende hoes is soms wat lastig om goed op de rekenmachine te zetten

3. Rekenmachine Casio FX-82MS 2nd edition

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Een goede rekenmachine hoeft niet per se heel duur te zijn. De Rekenmachine Casio FX-82MS 2nd edition is een goedkopere variant van de bekende Casio FX-82 lijn, en beschikt daardoor over een iets minder groot en minder gedetailleerd scherm. Met de Rekenmachine Casio FX-82MS 2nd edition kun je alles wat je ook met duurdere rekenmachines kunt doen, behalve dan dat de resultaten van je berekeningen niet boven elkaar zichtbaar zullen zijn.

Zo wordt het vergelijken van je calculaties wat lastiger, maar alsnog is de Rekenmachine Casio FX-82MS 2nd edition een prima rekenmachine voor leerlingen die hun budget liever niet kwijt zijn aan dingen voor school kopen!

Voordelen Rekenmachine Casio FX-82MS 2nd edition

 • Dezelfde functies als een duurdere rekenmachine
 • Batterij gaat vaak het hele schooljaar mee
 • Knoppen laten ondanks het ontbreken van een beschermende hoes niet snel af

Nadelen Rekenmachine Casio FX-82MS 2nd edition

 • Scherm is minder scherp en gedetailleerd door het kleinere formaat en lage resolutie

4. Rekenmachine TI-84 Plus CE-T Python Edition

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Op scholen waar veel digitale lessen worden gegeven en waar je zelfs al een begin kunt maken met ICT, kan een rekenmachine die Python code ondersteunt echt van pas komen. De Rekenmachine TI-84 Plus CE-T Python Edition is een duurdere editie van de Rekenmachine TI-84 Plus CE-T en beschikt over de mogelijkheid om Python scripts te laden. Hierdoor kun je nog ingewikkeldere berekeningen maken aan de hand van computer code, naast dat je met de Rekenmachine TI-84 Plus CE-T Python Edition alsnog gewoon alles kunt doen wat je op de middelbare school nodig gaat hebben!

Let op: Goedgekeurd voor examens wiskunde nieuwe stijl vanaf examens havo 2018 en vwo 2019

Voordelen Rekenmachine TI-84 Plus CE-T Python Edition

 • Ondersteuning voor Python scripts
 • Een groot en helder scherm met meerdere kleuren
 • Een USB aansluiting, waardoor je programma’s, scripts en zelfs spelletjes op de rekenmachine kunt zetten
 • Oplaadbaar, en een goede batterijduur ondanks de krachtige functies

Nadelen Rekenmachine TI-84 Plus CE-T Python Edition

 • Python is op de meeste middelbare scholen niet nodig
 • De prijs is niet passend voor beginnende scholieren

5.  Texas Instruments TI-30XS Multiview - Wetenschappelijke rekenmachine

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De rekenmachines die we hebben getest, waren niet allemaal van dezelfde goede kwaliteit als de Texas Instruments TI-30XS Multiview - Wetenschappelijke rekenmachine. Deze rekenmachine is erg sterk gebouwd, waardoor de toetsen op de rekenmachine niet snel los zullen laten of zullen vervagen.

Dat zorgt er weer voor dat je niet na een paar jaar een nieuwe hoeft te kopen. Zo bespaar je op de lange termijn hoogstwaarschijnlijk geld door deze rekenmachine te kopen, en hoef je je geen zorgen te maken dat hij kapot gaat als je hem in je tas vol met boeken gooit.

Voordelen Texas Instruments TI-30XS Multiview - Wetenschappelijke rekenmachine

 • Erg stevig gebouwd, gaat niet snel kapot
 • Tot wel vier berekeningen vergelijken op een scherm, waardoor je bijvoorbeeld makkelijker patronen kunt ontdekken
 • Geschikt voor alle vakken op de middelbare school dankzij de rijke set mogelijkheden
 • Niet al te duur voor de bouwkwaliteit

Nadelen Texas Instruments TI-30XS Multiview - Wetenschappelijke rekenmachine

 • Grafieken zijn op dit scherm niet mogelijk door de lagere resolutie

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel rekenmachines hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 14 soorten rekenmachine getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de rekenmachines op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste rekenmachine dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste rekenmachines zijn.

Onno

Over de productexpert

Spelen maarrrr… Uiteraard is het één en al gezelligheid om een avond met mijn vrienden op stap te gaan, maar ik steek niet onder stoelen of banken dat ik me ook graag terug trek in mijn game stoel. Voor het beste advies over gadgets en gamen ben je daarom bij mij aan het juiste adres.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>

Let Op: Cyber Monday deals (korting tot 70%) staan nu al live op Bol.com! OP=OP