fbpx
 • Home
 • /
 • Hond
 • /
 • De beste natuurlijke hondenbrokken [Test 2023]

Publicatie datum: 8 november, 2023

Door: Sanne

Wat zijn de beste Natuurlijke Hondenbrokken?

Honderd.nl - Rund & Zalm

rund zalm honderd

Uit onze test is gebleken dat 'Honderd.nl - Rund en Zalm" de beste natuurlijke hondenbrokken zonder toevoegingen zijn. Deze brokken beschikken enkel over natuurlijke ingrediënten met een smaak waar honden gek op zijn.

De natuurlijke hondenbrokken van Honderd hebben een uitgebalanceerde samenstelling van alle vitamines, vetten en mineralen die je actieve, volwassen hond nodig heeft. En daarbij ziet hij er gezond uit, met een glanzende vacht. De enthousiaste reacties van de honden op het moment dat deze brokken in hun bakken gedaan werden, spreken voor zich!


Update:
Na onze review te hebben gelezen heeft Honderd contact met ons opgenomen en mogen we onze lezers iets leuks aanbieden; een
gratis proefpakket! De voorraad hiervan is beperkt dus wees er snel bij.

Honden kunnen kieskeurig zijn als het op hun eten aankomt. Daarom is het belangrijk om niet alleen lekkere hondenbrokken te voeren, maar eveneens te letten op de voedingswaarde en de kwaliteit van de brokken. Bij het testen van de beste natuurlijke hondenbrokken kijken we daarom verder dan de smaak alleen. Het is namelijk tevens belangrijk dat je hond het eten goed kan verteren en dat hij een gezonde ontlasting heeft.

Een ander belangrijk punt is dat er bij de productie geen kunstmatige ingrediënten aan toegevoegd zijn. Na een voorselectie hebben we alleen de producten die aan deze criteria voldoen uitgebreid door de honden in ons testpanel, en hun baasjes, laten testen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Hondenbrokken vergeleken

15

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Natuurlijke Hondenbrokken

rund zalm honderd

De absolute #1
1. Honderd.nl - Rund & Zalm

carnis kip

Geperste brokken met kip
2. Carnis Chicken regular geperst hondenvoer

biofood

Volledig graanvrij
3. Biofood Geperst zalm graanvrij

lam van carnis

Veel Proteïne
4. Carnis Lamb regular geperst hondenvoer

Voor maag en darmklachten
5. VITALstyle Maag + Darm hondenbrokken


Waar moet je op letten bij het kopen van natuurlijke hondenbrokken?

Twijfel je wat voor jouw hond de beste natuurlijke hondenbrokken zijn? Het is niet gemakkelijk om een keuze te maken, want soms lijken de hondenbrokken veel op elkaar. Toch zitten er wel degelijk verschillen in. Dat kan soms om kleine dingen gaan, zoals het aantal eiwitten dat in het voer zit. Maar ook de manier waarop de hondenbrokken gemaakt zijn, kan het verschil maken. Let daarom op de volgende aspecten bij het kopen van je hondenbrokken.

Voldoende dierlijke eiwitten en vetten

Hondenbrokken zijn vaak samengesteld met gevogelte en/of rundvlees en vis. Dat is niet zonder reden. Je hond heeft deze ingrediënten namelijk nodig om gezond te blijven. De dierlijke eiwitten ondersteunen de spieren en gewrichten, de vetten zorgen voor een gezonde vacht en huid. Een goede hondenbrok heeft het juiste evenwicht van deze elementen, voor een uitgebalanceerd dieet.

Geen onnatuurlijke toevoegingen

Voor een deel spreekt het vanzelf, bij natuurlijke hondenbrokken verwacht je natuurlijke ingrediënten. Maar dat is niet het enige waar je op moet letten. Het is de vraag of er aan de hondenbrokken geen andere kunstmatige stoffen zijn toegevoegd, om de geur, kleur of de smaak te beïnvloeden. Bij hondenbrokken die 100% natuurlijk zijn, kun je ervan uitgaan dat er geen onnatuurlijke ingrediënten aan zijn toegevoegd.

De aanwezigheid van gluten staat daar overigens los van. Gluten zitten in tarwe, dat is van nature zo. Alleen als je hond intolerant voor gluten is, is het verstandig om glutenvrije hondenbrokken te geven. In alle andere gevallen kun je zonder problemen hondenbrokken voeren die graan bevatten.

De manier van produceren

Hondenbrokken moeten krokant zijn en gemakkelijk verteerbaar. Om die reden kies je voor geperste brokken. De ingrediënten van de brokken worden op relatief lage temperatuur verhit om de voedingswaarde te behouden. Vervolgens worden ze tot een krokante brok geperst, zonder dat er een olielaag nodig is aan de buitenkant om de brok bijeen te houden. Het voordeel is dat de brok gemakkelijk opgenomen wordt. Ook als je hond een gevoelige maag heeft, zijn deze brokken geschikt om te eten.

Smaak

De smaak moeten we uiteraard niet vergeten. Sommige brokken zonder toevoegingen vallen niet altijd in de smaak bij jouw viervoeter. In dat geval kun je het best kijken naar hondenbrokken voor moeilijke eters. Met de voeding uit deze vergelijking hoef je daar niet bang voor te zijn, deze top 5 natuurlijke brokken werden goed ontvangen door verschillende hondenrassen!

Onderzoek naar de beste natuurlijke hondenbrokken

De honden uit ons testteam hebben gedurende een aantal weken 12 verschillende merken natuurlijke hondenbrokken gegeten. Op basis van ons onderzoek en onze waarnemingen en die van hun baasjes hebben we uiteindelijk een top 5 samengesteld. Deze bestaat dan ook uit de allerbeste natuurlijke hondenbrokken.

1. Honderd.nl - Rund & Zalm

rund zalm honderd

9.2

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

9.4

Voedingswaarden

9.2

Prijs / kwaliteit

8.9

Een volwassen hond heeft een volwaardige voeding nodig, die genoeg energie geeft. Honderd voor Life beantwoordt helemaal aan deze wensen. Je hond eet een krokante, geperste hondenbrok die precies de juiste balans heeft tussen eiwitten, vetten en mineralen. De dierlijke eiwitten uit rund voeden de spieren zodat je hond actief kan blijven bewegen. De zalm ondersteunt dit met de vetzuren als omega-3 die hier van nature in aanwezig is.

Bovenop het feit dat de hondenbrokken alleen maar natuurlijke ingrediënten bevatten, dus geen kunstmatige toevoegingen, vonden de honden uit ons testpanel de Rund & Zalm brokken van Honderd erg lekker!

Update:
Na onze review te hebben gelezen heeft Honderd contact met ons opgenomen en mogen we onze lezers iets leuks aanbieden; een gratis proefpakket! Klik hier om deze aan te vragen.

Voordelen Honderd.nl - Rund & Zalm

 • Zorgt dat je hond zich energiek voelt
 • Bevat geen toegevoegde geur-, smaak- of kleurstoffen
 • Een krokante brok die gemakkelijk in de maag opgenomen wordt

Nadelen Honderd.nl - Rund & Zalm

 • Deze brokken zijn niet bedoeld voor pups en senioren.

2. Carnis Chicken regular geperst hondenvoer

carnis kip

8.7

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

8.9

Voedingswaarden

8.5

Prijs / kwaliteit

8.8

Carnis Chicken heeft niet alleen een lekkere kipsmaak, er zit ook hoogwaardige kwaliteit zalmolie in deze geperste hondenbrokken. Deze combinatie zorgt voor een goede balans in dierlijke eiwitten die je hond nodig heeft en daarnaast zorgt de visolie voor een gezonde huid en glanzende vacht. Deze natuurlijke hondenbrokken zonder granen zijn glutenvrij en hebben alleen maar natuurlijke ingrediënten. Je hond kan de brokken gemakkelijk verteren en ze hebben een gunstige uitwerking op het hart en de bloedvaten.

Voordelen Carnis Chicken regular geperst hondenvoer

Nadelen Carnis Chicken regular geperst hondenvoer

 • Voor kleinere hondenrassen zijn de regular hondenbrokken wellicht te groot. Kies in plaats daarvan voor de small hondenbrokken van dit merk.

3. Biofood Geperst zalm graanvrij

biofood

8.6

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

8.3

Voedingswaarden

8.9

Prijs / kwaliteit

8.7

Bij de honden van ons testpanel, zowel de jonge als de oudere honden, vielen de Biofood Geperste zalm hondenbrokken goed in de smaak. Dit kwam waarschijnlijk door de combinatie van natuurlijke ingrediënten als de zalmolie, de cranberry’s en de gedroogde appels en tomaten. Ook de moeilijke eters in de groep vonden deze brokken lekker. Deze ingrediënten zijn niet alleen heel smakelijk, ze zorgen er tevens voor dat je hond een mooie glanzende vacht heeft. De brokken verteren bovendien gemakkelijk.

Voordelen Biofood Geperst zalm graanvrij

 • Geschikt voor honden met voedselintolerantie
 • Ook voor honden met een glutenallergie
 • 100% natuurlijke ingrediënten

Nadelen Biofood Geperst zalm graanvrij

 • Honden die niet van een vissmaak houden zullen deze brokken minder waarderen

4. Carnis Lamb regular geperst hondenvoer

lam van carnis

8.3

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

8.4

Voedingswaarden

8.8

Prijs / kwaliteit

7.9

De Carnis hondenbrokken zijn geschikt voor honden van alle leeftijden. Ze zijn gemaakt op basis van een glutenvrije receptuur, waardoor ook honden die gevoelig zijn voor gluten deze brokken kunnen eten. De hondenbrokken bevatten dus wel nog steeds granen, maar dan in de vorm van sorghum. Dat is vergelijkbaar met mais of gierst. Je hond eet een smakelijke, volledig natuurlijke hondenbrok met ingrediënten van hoge kwaliteit. Daaronder valt ook de zalmolie uit duurzaam gekweekte vis.

Voordelen Carnis Lamb regular geperst hondenvoer

 • Heeft gunstige uitwerking op het immuunsysteem
 • Rijk aan dierlijke vetten zoals zalmolie en rundvet
 • Geen toevoeging van conserveringsmiddelen

Nadelen Carnis Lamb regular geperst hondenvoer

 • Bevat wel granen, in de vorm van sorghum. Deze granen zijn glutenvrij.

5. VITALstyle Maag + Darm hondenbrokken

8.1

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

8.6

Voedingswaarden

7.5

Prijs / kwaliteit

8.1

VITALstyle Maag + Darm is vooral bedoeld voor honden die last hebben van hun maag of problemen hebben met hun spijsvertering. Dit gaat dus niet over honden met een glutenallergie, want VITALstyle hondenbrokken bevatten wel granen. Heeft je hond echter last van alvleesklierinsufficiëntie of werkt de darmflora niet goed, dan zijn dit zonder twijfel de beste hondenbrokken!

De brokken bevatten alleen maar natuurlijke ingrediënten en stimuleren de aanmaak van spijsverteringsenzymen. Er is geen extra zout of suiker toegevoegd en dankzij de verschillende soorten vlees in het voer, hebben de hondenbrokken een lekkere smaak.

Voordelen VITALstyle Maag + Darm hondenbrokken

 • Kalmeert de hondenmaag
 • Geeft je hond energie
 • Draagt bij aan stevige ontlasting

Nadelen VITALstyle Maag + Darm hondenbrokken

 • Bevat granen, dus niet geschikt voor een glutenvrij dieet

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>