• Home
 • /
 • Hond
 • /
 • Wat zijn de beste hondenbrokken? [Test 2022]

Laatste update: december 2022

Door: Sanne

Best Geteste Hondenbrokken

Beste Getest van 2022:
1. Royal Canin Selection Croc
Geschikt voor alle honden.

Beste betaalbare hondenbrokken
2. Cavom Compleet - Rund/Schaap
Rijk aan eiwitten, omega 3 en omega 6 dankzij toevoegen van rundvet en oliën.

Beste veelzijdige hondenbrokken
3. Royal Canin Anallergenic
Ook geschikt voor katten.

Beste hondenvoer voor grote honden
4. Dog Chow Adult Large Breed
De kracht van dit hondenvoer is dat het zorgt voor een gebalanceerde verhouding van eiwitten en vetten.

edgard cooper

Beste graanvrije hondenvoer
5. Edgard & Cooper Gras-fed Lamb
Graanvrije voeding met verse lam.Geschikt voor volwassen honden van alle rassen.

puppy brokken

Beste hondenbrokken voor puppy's
6. Royal Canin Puppy Maxi Junior
Voor pups van grote honden van 2 tot 15 maanden, voor een veilige en harmonieuze groei.

Beste hondenbrokken voor Labradors
7. Royal Canin Labrador Retriever Adult
Door de vorm v/d brok met het gaatje in het midden is het schrokken van onze hond verleden tijd.

Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

11

Producten getest

24

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken

Als jij een hond hebt wil je natuurlijk altijd het beste voor jouw trouwe viervoeter. De beste hondenbrokken speelt hier natuurlijk ook een grote rol in. Voeding is namelijk - net als bij mensen - een essentieel onderdeel van de gezondheid van je hond. Alleen het vinden van de beste brokken voor je hond is moeilijk.

Tegenwoordig zijn er namelijk zoveel verschillenden producten op de markt dat het wel eens lastig kan zijn om het juiste hondenvoer uit te zoeken. In dit artikel gaan we goede hondenbrokken vergelijken. Dit doen we door te kijken naar verschillende aspecten. Zo kijken we naar hoe gezond het voedsel is, of het geschikt is voor kleine honden of grote honden, etc. Wij gingen op onderzoek uit! In onderstaand artikel vind je 6 beste soorten hondenvoer!  

Let op: Profiteer tijdelijk van kortingen tot 70% op verschillende populaire soorten hondenvoer! 

Wat zijn de beste hondenbrokken?

Wat zijn de beste hondenbrokken? Het is een vraag die we vaak voorbij zien komen. Om antwoord te geven op deze vraag hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan waarbij we meer dan 11 verschillende hondenbrokken met elkaar vergeleken hebben.

Ook hebben we maar liefst 24 uur onderzoek gedaan, 34 ervaringen gecheckt en meerdere webshops met elkaar vergeleken. 

In onderstaande review vind je een overzicht van de best geteste hondenbrokken van 2022.

1. Royal Canin Selection Croc

9.6

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

9.1

Voedingswaarden

9.8

Prijs / kwaliteit

9.2

Het voordeel van dit hondenvoer is dat het universeel is. Daarmee wordt bedoeld dat dit hondenvoer toepasselijk is voor alle honden. Heb je dus bijvoorbeeld meerdere honden?

Dan hoef je niet meerdere soorten hondenvoer te kopen, maar volstaat enkel het aanschaffen van dit voer. Het voordeel van dit hondenvoer is dat het ook vol voedingsstoffen zit. Hierdoor zal je hond zich altijd fit voelen. Ook is dit goed voor de darmbalans en zijn algemene gezondheid. Dit hondenvoer aanschaffen heeft dus meerdere voordelen.

 Een ander voordeel is dat er ook geen onnodige toevoegingen aan het voer zijn toegevoegd. Dus geen ongezonde kleur- en smaakstoffen. Bovendien worden enkel de beste ingrediënten gebruikt om de voeding optimaal te houden. Erg handig natuurlijk, want juist duurzaamheid is zeer belangrijk in deze tijden.

Een nadeel van het hondenvoer is dat sommige mensen stellen dat het weinig voedzaam is. Bovendien zijn er mensen die de prijs iets te hoog vinden voor de voeding. Dit zijn echter maar weinigen en over het algemeen wordt dit hondenvoer zeer gewaardeerd door de consument. Het behoort dan ook tot de beste hondenbrokken.

Voordelen Royal Canin Selection Croc

 • Geschikt voor meerdere honden
 • Goed voor darmbalans en algemene gezondheid
 • Geen onnodige toevoegingen

Nadelen Royal Canin Selection Croc

 • Prijs is wat aan de hoge kant.

2. Cavom Compleet

9.3

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

9.1

Voedingswaarden

9.8

Prijs / kwaliteit

9.2

Wil jij je trouwe viervoeter voorzien van a-kwaliteit voedsel? In dat geval is het aan te raden om Cavom Compleet producten voor je hond aan te schaffen. Het voordeel van deze brokken is namelijk dat ze zeer luchtig zijn voor je hond. Met luchtigheid wordt dan bedoeld dat ze minder belastend zijn voor de maag van je hond. Van veel hondenbrokken kunnen honden namelijk buikpijn krijgen.

 Bij dit hondenvoer is dat gelukkig niet het geval. Naast de luchtigheid zit dit hondenvoer gelukkig wel boordevol voedzame producten. Dit komt omdat het voer is voorzien van rundvlees en schapenvlees. De gemiddelde hond vindt dit erg lekker en het is bovendien dus ook erg voedzaam. Ook is het hondenvoer voorzien van heerlijke oliën. Deze zitten vol met gezonde vetten, zoals omega-3. Niet alleen voor mensen zijn deze vetten zeer gezond, maar ook voor honden.

Een nadeel van het voer is dat het een allergische reactie kan bewerkstelligen. Dat wordt althans beweerd door enkele consumenten die dit voer voor hun hond hebben aangeschaft. Het kan echter ook zo zijn dat de allergische reactie van iets anders kwam natuurlijk. Dat blijft altijd gissen.

Voordelen Cavom Compleet

 • Geschikt voor meerdere honden
 • Bevat veel gezonde vetten

Nadelen Cavom Compleet

 • Kan allergische reacties veroorzaken

3. Royal Canin Anallergenic

9.3

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

9.1

Voedingswaarden

9.8

Prijs / kwaliteit

9.2

Welke hondenbrokken zijn als beste getest? vraagt u zich ongetwijfeld af. Onder andere deze hondenbrokken behoren daarbij. De kracht van dit voer is niet alleen dat het voedzaam is voor je trouwe viervoeter, maar misschien heb je ook nog ergens een leuke kat rondlopen.

Ook deze kan profiteren van deze heerlijke voeding. Mocht je dus meerdere huisdieren hebben, waaronder een hond en een kat, dan is dit hondenvoer multifunctioneel en kan het ook kattenvoer worden genoemd. De kracht van dit voer is ook dat het bewezen effecten heeft op de gezondheid van je hond. Dit hebben ze laten vaststellen in een laboratorium.

 De voeding is bovendien duurzaam en er is gebruikgemaakt van de meest krachtige voedingsstoffen om de brokken van een echt krachtig niveau te maken. Het hondenvoer is bedoeld voor de leeftijden 2 tot en met 8 jaar. Deze hebben het meeste baat bij dit heerlijke voedsel.

Het nadeel van dit hondenvoer is dat niet elke hond het schijnbaar lekker vindt. En het kan bovendien allergische reacties teweegbrengen. Zo stellen enkele consumenten dat hun hond erdoor moesten braken. Dit zijn echter wel uitzonderingen. Voor het merendeel zijn de recensies namelijk zeer positief.

Voordelen Royal Canin Anallergenic

 • Ook geschikt voor katten
 • Bewezen positieve effecten op de gezondheid van je hond

Nadelen Royal Canin Anallergenic

 • Niet elke hond vindt dit voer lekker

4. Dog Chow Adult Large Breed - Kalkoen

9.3

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

9.1

Voedingswaarden

9.8

Prijs / kwaliteit

9.2

De kracht van dit hondenvoer is dat het zorgt voor een gebalanceerde verhouding van eiwitten en vetten. Dit is zeer belangrijk bij een hond, want dit zorgt ervoor dat een hond slank en gezond blijft. Veel honden krijgen een teveel aan lekkernijen binnen en dit is erg ongezond. Ook is deze voeding voorzien van de belangrijkste vetzuren die er zijn. 

Je kunt dan denken aan omega 3-vetzuren. Dit is goed voor de gewrichten van de hond. Zeker speelse honden hebben natuurlijk baat bij goede gewrichten. Ook bevordert dit uiteraard de mobiliteit. Ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Bovendien is de voeding ook voorzien van Omega 6- vetzuren. Ook dit heeft belangrijke gezondheidsvoordelen. Dit is namelijk goed om de huid zacht en gezond te houden.

Een nadeel is dat sommige honden allergisch van dit hondenvoer kunnen worden. Hier zijn echter niet heel veel verhalen over naar buiten gekomen. Over het algemeen zijn er dus weinig negatieve recensies te vinden over dit voedsel.

Voordelen Dog Chow Adult Large Breed - Kalkoen

 • Gebalanceerde verhouding van eiwitten en vetten
 • Voorzien van belangrijke vetzuren
 • Bevat Omega 3-vetzuren

Nadelen Dog Chow Adult Large Breed - Kalkoen

 • Sommige honden allergisch van dit hondenvoer kunnen worden

5. Royal Canin Mini Adult - Hondenvoer

9.3

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

9.1

Voedingswaarden

9.8

Prijs / kwaliteit

9.2

Deze voeding is speciaal bedoeld om honden groot en sterk te maken. Dit voer is bedoeld voor honden vanaf 10 maanden. Maar het kan bovendien gebruikt worden tot het 8ste levensjaar. 

Het voer is dus toepasselijk voor honden van meerdere leeftijden. Het is namelijk een feit dat kleine honden meer energiebehoefte hebben dan grote honden. Dit heeft dan als logisch gevolg dat ze ook veel energieke voeding tot zich moeten nemen. Zonder deze energieke voeding zal je hond namelijk sneller vermoeid raken. De voeding is voorzien van een hoog eiwitgehalte. Eiwitten zijn zeer goed voor de spieren en stimuleren kracht en energie. Een ander positief voordeel is natuurlijk dat dit voedsel erg lekker is.

Een nadeel dat consumenten hebben ervaren met betrekking tot dit product: de geur. Volgens sommige consumenten heeft het voedsel een rare geur. Maar dit is dan ook een van de weinige klachten en veel consumenten delen deze mening niet.

Voordelen Royal Canin Mini Adult - Hondenvoer

 • Gebalanceerde verhouding van eiwitten en vetten
 • Voorzien van belangrijke vetzuren
 • Bevat Omega 3-vetzuren

Nadelen Royal Canin Mini Adult - Hondenvoer

 • Sommige honden allergisch van dit hondenvoer kunnen worden

6. Renske Super Premium Adult - Zalm/Graanvrij

8.4

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

8.2

Voedingswaarden

8.4

Prijs / kwaliteit

8.7

Het unieke aan dit hondenvoer is dat het boordevol met voedzame ingrediënten zit. En een van de meest voedzame ingrediënten is natuurlijk vis.Het is algemeen bekend dat vis veel gezonder is dan vlees. Dit hondenvoer is voorzien van zalm. Juist zalm heeft veel voedzame stoffen in zich voor je hond.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan Omega-3 vetzuren.Dit geeft je hond extra energie en zeker op jonge leeftijd is dat zeer belangrijk. Dan is een jonge hond namelijk zeer fanatiek en houdt hij of zij er van om heel veel te spelen. Ook is de kans groot dat je hond door deze voeding slank en fit blijft. Het is vooral bedoeld voor de meer volwassen honden die nog boordevol energie zitten!

Veel consumenten vinden het een nadeel dat de brokjes wel erg prijzig zijn. Bovendien geven enkele consumenten aan dat de brokjes voor meer ontlasting zorgen bij hun honden. Dit zijn echter maar een paar consumenten. Het merendeel is zeer te spreken over deze brokken!

Voordelen Renske Super Premium Adult - Zalm/Graanvrij

 • Bevat Zalm
 • Rijk aan Omega-3 vetzuren

Nadelen Renske Super Premium Adult - Zalm/Graanvrij

 • Prijs is hoog
puppy brokken

Wat zijn de beste hondenbrokken voor puppys?

Royal Canin Puppy Maxi Junior
Is jouw puppy tussen de 1 en 15 maanden? Grote kans dat dit de beste puppy brokken zijn voor jouw viervoeter. Een uitstekend merk met precies de juiste toevoegingen voor een optimale groei en gezondheid van jouw puppy. Dit zijn absoluut de beste hondenbrokken voor puppy's.

edgard cooper

Wat zijn de beste hondenbrokken zonder granen?

Edgard Cooper Lam (Graanvrij!)
De Edgard Cooper ervaringen zijn heel positief als het aankomt op graanvrije hondenbrokken met gras gevoerde lam. Vandaar dat dit voer het hoogst scoort in onze review voor beste hondenbrokken zonder graan. Het beste voor je dier!

Wat zijn de beste hondenbrokken voor labradors?

Your Dog labrador
Het mooie aan de brokken van Yourdog is dat het, zoals de naam doet vermoeden, ook echt voor jouw hond gemaakt is. Heb jij een prachtige labrador in huis? Dan zit je met dit voer goed. Het bevat alles wat deze specifieke hondensoort nodig heeft. Yourdog heeft de beste hondenbrokken voor labradors. En het mooie ervan is dat er absoluut geen chemische toevoegingen bij zitten of andere dierlijke bijproducten.

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
 • Iedere fabrikant vindt zn eigen brok het beste.
  Niet wordt er gesproken over welke brok het minste tandplak geeft want dat is wel het probleem met het voeren van brokken.
  Een geperste brok geeft natuurlijk meer tandplak omdat deze vrij zacht is.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >

  Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP