fbpx
 • Home
 • /
 • Hond
 • /
 • Top 5 Senior hondenbrokken

Publicatie datum: 8 november, 2023

Door: Sanne

Wat zijn de beste Senior Hondenbrokken?

Honderd - Senior Keep up: Rund & Zalm

beste senior hondenbrokken

Uit onze test is gebleken dat Honderd Senior: Keep Up de beste Senior hondenbrokken zijn. Deze brokken met rund en zalm zorgen voor een glanzende vacht en zijn licht verteerbaar.

Iedere hond voelt zich natuurlijk nog een pup en dat geldt ook voor honden die al wat ouder zijn. Bij Honderd hebben ze dat goed begrepen. Deze senior hondenbrokken zijn als best getest omdat ze alle ingrediënten bevatten die een oudere hond nodig heeft om actief te zijn en te blijven

Daarbij is de smaak ook niet vergeten; de honden uit ons testteam genoten zichtbaar van de licht verteerbare hondenbrokken!


Update:
Na onze review te hebben gelezen heeft Honderd contact met ons opgenomen en mogen we onze lezers iets leuks aanbieden; een
gratis proefpakket! De voorraad hiervan is beperkt dus wees er snel bij.

Naarmate een hond ouder wordt, verandert ook het voedingspatroon. De gewrichten kunnen extra ondersteuning nodig hebben. Misschien ben je op zoek naar hondenbrokken die goed verteerbaar zijn. Het achtste levensjaar van je hond is het aangewezen moment om te bekijken of de hondenbrokken die je tot op dat moment aan je hond geeft, nog wel aan deze behoeften voldoen. 

Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij dit keer verschillende hondenbrokken voor senioren uitgebreid getest. Om te bepalen welke brokken het best zijn, hebben we niet alleen op smaak gelet, maar tevens op voedingswaarde. We hebben eveneens gekeken of de hondenbrokken voor oudere honden geschikt zijn voor honden met een glutenallergie en of ze voldoende vetten bevatten. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

11

Hondenbrokken voor oudere honden vergeleken

24

Uur onderzoek gedaan

51

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Senior Hondenbrokken

beste senior hondenbrokken

Beste Getest - Algemeen
1. Honderd - Senior Keep up: Rund & Zalm

biofood zalm

Beste graanvrije senior brokken
2. Biofood geperste hondenbrokken - graanvrij

hayes brothers

Beste luxe senior hondenbrokken
3. Hayes Brothers Premium Senior Medium hondenvoer

premium dog food

Koud geperst
4. Premium Dog Food droogvoer

Natuurlijke senior hondenbrokken
5. WOOOF Regular geperste hondenbrokken


Top 10 Beste Hondenbrokken voor oudere honden

Wil je direct weten hoe de top 10 hondenbrokken voor oudere honden op andere websites eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de meest verkochte producten op andere websites.


Waar moet je op letten bij het kopen van senior hondenbrokken?

Een hond die goed eet, in de vorm van een complete, voedzame maaltijd, gaat graag een lange wandeling met je maken. Bovendien ziet hij er gezond uit. Daarom geef je hondenbrokken die speciaal afgestemd zijn op de behoeften van je oudere hond. Let bij het kopen van hondenbrokken voor oudere honden op een aantal zaken, zodat je hond zich ook energiek en gezond blijft voelen.

Voedzaam maar geen dikmaker

Hoe jong je oudere hond zich ook voelt, het is een feit dat hij minder actief wordt dan voorheen. Dit houdt automatisch in dat je hondenbrokken moet geven die wel voedzaam zijn, maar niet te veel calorieën bevatten. Hiermee voorkom je dat je hond te zwaar wordt. Overgewicht bij je oudere hond kan vervelende gevolgen voor de gezondheid hebben, zoals de ontwikkeling van diabetes en artrose. De beste senior hondenbrokken bevatten de juiste hoeveelheid vet, maar hebben ook zeker voldoende eiwitten.

Goed voor de spijsvertering

De spijsvertering is tevens een belangrijk aandachtspunt bij oudere honden. De darmen krijgen meer moeite om voedsel te verwerken. Dit is een natuurlijk proces. Seniorenvoeding moet daarom vezels bevatten, die de werking van de darmflora stimuleren. Met de juiste vezelbronnen, zoals bijvoorbeeld bietenpulp, krijgt je hond geen last van obstipatie en is er eveneens geen sprake van dunnen ontlasting.

Zorgt voor goede weerstand van oudere honden

Goede senior hondenbrokken moeten een uitgebalanceerde mix van vitamines en mineralen bevatten. Dat betekent bijvoorbeeld dat er vitamine E in zit, die het immuunsysteem ondersteunt. Er mag dan weer niet te veel fosfor en zout in zitten, om de nieren te beschermen. Bij de samenstelling van de beste senior hondenbrokken wordt met al deze aspecten zorgvuldig rekening gehouden.

Vetzuren voor behoud van een glanzende vacht

In principe maakt je hond zelf vetzuren aan die zorgen dat de huid en de vacht van je hond gezond blijft. Honden op leeftijd maken deze vetzuren steeds minder gemakkelijk zelf aan. Dit kun je zien doordat de vacht minder gaat glanzen. Om die reden voegen de fabrikanten van hondenvoeding voor senioren een verantwoorde hoeveelheid vetzuren toe, bijvoorbeeld in de vorm van Omega 3 en Omega 6. Je hond behoudt hiermee zijn glanzende vacht en wondjes aan de huid kunnen voorspoedige genezen.

Beste Senior hondenbrokken onderzoek

De honden uit ons testpanel hebben wij een ruim aanbod voorgezet van vijftien verschillende merken hondenbrokken voor senioren. Daarbij hebben we de honden niet een enkele maaltijd gevoerd, maar dit ook meerder malen herhaald, zodat we ook echt de effecten van de hondenbrokken konden waarnemen. Op basis van deze resultaten zijn we tot deze ultieme top 5 van beste senior hondenbrokken gekomen. Deze selecte was niet alleen tot tevredenheid van de honden, ook de baasjes waren erg te spreken over deze producten!

1. Honderd Senior Keep up: Rund & Zalm

beste senior hondenbrokken

9.2

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

9.4

Voedingswaarden

9.2

Prijs / kwaliteit

8.9

Voor oudere honden, die acht jaar of ouder zijn, hoef je niet verder te kijken als je op zoek bent naar geschikte hondenbrokken. Honderd heeft met de Senior Keep up een hondenbrok die helemaal aansluit aan de behoefte van je hond. Het is een voedzame, geperste hondenbrok, vol van vitamines en mineralen, die je hond de energie geeft die hij nodig heeft. Daarnaast heeft je hond een gezonde ontlasting en behoudt hij zijn glanzende vacht. De lekker combinatie van rund en zalm viel bij de honden uit ons testteam heel erg in de smaak.

Update:
Na onze review te hebben gelezen heeft Honderd contact met ons opgenomen en mogen we onze lezers iets leuks aanbieden; een gratis proefpakket! Klik hier om deze aan te vragen.

Voordelen Honderd Senior Keep up: Rund & Zalm

 • De brokken zijn lang houdbaar in geopende verpakking
 • Geeft een glanzende vacht die niet vet wordt
 • Je hond houdt zijn energie op peil

Nadelen Honderd Senior Keep up: Rund & Zalm

 • Geen. Zelfs de prijs per kilo is concurrerend vergeleken met de rest van de top vijf.

2. Biofood geperste hondenbrokken - graanvrij

biofood zalm

8.7

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

8.9

Voedingswaarden

8.5

Prijs / kwaliteit

8.8

De naam van deze hondenbrokken zegt het al, het merk Biofood heeft brokken die samengesteld zijn met biologische, natuurlijke producten. Graan behoort echter niet tot de ingrediënten, waardoor de brokken glutenvrij zijn. De graanvrije senior hondenbrokken zijn geperst en rijk aan vitamines en mineralen. Dankzij de smakelijke Schotse zalm, in combinatie met een vleugje cranberry, heeft je hond een complete maaltijd aan deze lekkere hondenbrokken

Voordelen Biofood geperste hondenbrokken - graanvrij

 • Geschikt voor honden met een glutenallergie
 • Biologische ingrediënten
 • Krokante brokken

Nadelen Biofood geperste hondenbrokken - graanvrij

 • De samenstelling van ingrediënten is niet specifiek genoeg voor de stuk oudere honden

3. Hayes Brothers Premium Senior Medium hondenvoer

hayes brothers

8.6

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

8.3

Voedingswaarden

8.9

Prijs / kwaliteit

8.7

De Hayes Brothers Premium hondenbrokken voor senioren bevatten geen toegevoegde stoffen voor kleur, geur of smaak. Er is bovendien geen graan toegevoegd, maar ontsloten mais. Hierdoor zijn de brokken glutenvrij. Je hond eet krokante brokken die smaakvol zijn, dankzij de kip en de vis die in de brokken verwerkt zijn. Deze beide ingrediënten zorgen bovendien voor voldoende eiwitten die je oudere hond nodig heeft voor het ondersteunen van de gewrichten.

Voordelen Hayes Brothers Premium Senior Medium hondenvoer

 • Bevat geen gluten
 • Voorkomt tandsteen en ondersteunt een gezond gebit
 • Licht verteerbare brokken voor gezonde darmen

Nadelen Hayes Brothers Premium Senior Medium hondenvoer

 • De brokken zijn geëxtrudeerd. Dit zorgt voor extra krokante brokken en kan voor sommige honden moeilijker te eten zijn.

4. Premium Dog Food droogvoer

premium dog food

8.3

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

8.4

Voedingswaarden

8.8

Prijs / kwaliteit

7.9

Met het Premium Dog Food droogvoer heb je een hondenbrok voor senioren die smakelijk en goed verteerbaar is. Je hond eet een complete maaltijd die uitgebalanceerd is. De brokken bevatten alle noodzakelijke vitamines en mineralen die je oudere hond nodig heeft. Je zult zien dat je hond een glanzende en gezonde vacht heeft en je hebt grote kans dat eventuele huidaandoeningen tot het verleden behoren. Je oudere hond profiteert van de ruwe eiwitten en vetten in het voer, waar hij ook voldoende energie uit haalt.

Voordelen Premium Dog Food droogvoer

 • Diervriendelijk getest
 • Complete voeding, dus bijvoeren is niet nodig
 • Koud geperste hondenbrokken

Nadelen Premium Dog Food droogvoer


5. WOOOF Regular geperste hondenbrokken

8.1

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

8.6

Voedingswaarden

7.5

Prijs / kwaliteit

8.1

De honden uit ons testpanel vonden de geperste hondenbrokken van WOOOF lekker, wat waarschijnlijk te danken was aan de smaak van gevogelte en zalm. De honden voelden zich erg energiek. Sommige honden kregen na een aantal maaltijden een zichtbaar meer glanzende vacht. De natuurlijke ingrediënten, de eiwitten en het vet dat in de brokken zit, leverde daar zonder twijfel een positieve bijdrage aan. De brokken zijn licht verteerbaar en belasten de maag van de oudere hond dus niet.

Voordelen WOOOF Regular geperste hondenbrokken

 • Bevat alleen natuurlijke ingrediënten
 • Goed verteerbar
 • Lang houdbaar, ook in geopende verpakking

Nadelen WOOOF Regular geperste hondenbrokken

 • De brokken breken soms bij het vullen van de voerbak

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>