fbpx
 • Home
 • /
 • Hond
 • /
 • Top 5 beste puppybrokken [Test 2023]

Publicatie datum: 8 november, 2023

Door: Sanne

Wat zijn de beste puppybrokken?

Honderd - Puppy & Junior Go! Junior

beste puppybrokken

Uit onze test is gebleken dat de Honderd - Puppy & Junior Go! de beste puppybrokken zijn van dit moment. Ze zorgen voor een goede spijsvertering, een glanzende vacht en voorkomen groeipijnen.

Om uit te groeien tot een gezonde hond, heeft een pup een goede basis nodig. Deze basis leg je met de juiste puppybrokken die alle ingrediënten hebben om de groei van je pup te ondersteunen. De GO! Junior hondenbrokken van Honderd hebben alles wat je hierbij mag verwachten. Bovendien vinden de pups de GO! Junior hondenbrok ook nog eens heel lekker!


Update:
Na onze review te hebben gelezen heeft Honderd contact met ons opgenomen en mogen we onze lezers iets leuks aanbieden; een
gratis proefpakket! De voorraad hiervan is beperkt dus wees er snel bij.

Voor je pup wil je natuurlijk het allerbeste. Dat begint met gezonde puppybrokken. Het aanbod is echter zo groot en divers, hoe maak je nou een goede keuze? Om het je gemakkelijk te maken hebben wij een uitgebreide test gedaan en uit het ruime aanbod onze favoriete top vijf beste puppybrokken samengesteld. Tijdens de test hebben we op allerlei aspecten getest, waaronder de samenstelling en de grootte van de brokken.

En niet onbelangrijk, natuurlijk hebben we er ook op gelet of de pups uit ons testpanel ze lekker vonden...


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Puppybrokken vergeleken

21

Uur onderzoek gedaan

44

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste puppybrokken

beste puppybrokken

Beste Getest van 2023
1. Honderd - Puppy & Junior Go! Junior
Aantrekkelijke prijs, zeer kwalitatieve ingrediënten & geschikt voor alle rassen.

Beste glutenvrije puppybrokken
2. Kivo Petfood puppybrokken verse kip
Ook geschikt voor kleine hondjes met een voedingsallergie.

Beste goedkope puppybrokken
3. WOOOF Puppy geperste hondenbrokken
Geperste brokken met enkel natuurlijke ingrediënten.

Beste luxe brokken voor puppy's
4. Hayes Brothers Puppy krokante puppybrokken
Bij deze brokjes is er alles aan gedaan om deze zo krokant mogelijk te krijgen.

5. Lifetime Petfood Puppybrokken


Top 10 Beste Puppybrokken

Wil je direct weten hoe de top 10 puppybrokken op andere websites eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op andere websites.


Waar wij op letten bij het beoordelen van brokken voor puppy's

Het is natuurlijk logisch dat de brokken voor je pup een goede voedingswaarde hebben. Misschien denk je wel dat je daardoor puppybrokken moet geven die bijvoorbeeld zoveel mogelijk eiwitten of calcium bevatten. Toch is dat niet het geval. De beste puppybrokken hebben een verantwoorde balans van eiwitten, vetten en mineralen. Hierdoor krijgt je pup geen groeipijnen of diarree. En aan die eigenschappen hebben we dus specifiek aandacht geschonken. De puppybrokken uit onze test voldoen aan de genoemde voorwaarden.

Juiste voedingswaarden voor honden in de groei

Het is natuurlijk logisch dat de brokken voor je pup een goede voedingswaarde hebben. Misschien denk je wel dat je daardoor puppybrokken moet geven die bijvoorbeeld zoveel mogelijk eiwitten of calcium bevatten. Toch is dat niet het geval.

Goede puppybrokken hebben een verantwoorde balans van eiwitten, vetten en mineralen. Hierdoor krijgt je pup geen groeipijnen of diarree. En aan die eigenschappen hebben we dus specifiek aandacht geschonken. De puppybrokken uit onze test voldoen aan de genoemde voorwaarden.

Verteerbaarheid van de puppybrokken

De mate waarin de brokken verteerd kunnen worden, is natuurlijk essentieel bij de keuze van je brokken. Geperste brokken zijn daarom de beste optie. Deze zijn door hun samenstelling goed verteerbaar. Een ander voordeel van dit maakproces is dat de ingrediënten hun voedingswaarde behouden.

Wel of niet glutenvrij

Wat voor mensen geldt, is ook op honden van toepassing. Sommige honden kunnen niet tegen gluten. Dat is lastig, omdat bepaalde merken voor puppybrokken granen als vulstof gebruiken. Je merkt dat je hond een glutenintolerantie heeft, doordat hij last van zijn maag krijgt. Gelukkig zijn de beste puppybrokken glutenvrij en is er dus geen tarwe in verwerkt. Er kan wel een plantaardig vulmiddel gebruikt zijn, maar dan is er voor een glutenvrij alternatief gekozen.

De grootte en vorm van de brokken

Hoe jonger je pup is, hoe kleiner de bek nog zal zijn. Het is van belang dat je pup de brokken goed op kan pakken, maar het is net zo belangrijk dat de pup de brokken ook goed kan kauwen. Goede puppybrokken zijn dus kleiner dan brokken voor volwassen honden. Bovendien moeten ze krokant zijn en tevens blijven. Zeker als je een grotere zak koopt, waar je lang mee doet, is het belangrijk dat de puppybrokken vers blijven.

Heb je een pup van een klein ras? Dan is het sowieso verstandig om op de maat van de brokken te letten, want kleine honden hebben baat bij kleinere brokken, terwijl honden van een groter ras vaak eenvoudiger grotere brokken kunnen eten.

Overzicht van de beste puppybrokken

Om te weten te komen wat de beste puppybrokken zijn, hebben we 15 soorten puppybrokken getest. Hieruit hebben we onze favoriete top 5 samengesteld, waarbij we alleen de producten met de allerbeste resultaten hebben opgenomen.

1. Honderd - Puppy & Junior Go! Junior

beste puppybrokken

9.3

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

9.0

Voedingswaarden

9.5

Prijs / kwaliteit

9.3

De GO! Junior Puppybrokken van het merk Honderd steken zonder twijfel met kop en schouders boven de andere merken uit. Deze gezonde puppybrokken bestaan alleen maar uit natuurlijke ingrediënten. Er is een goede balans van de voedingsstoffen, dus niet te veel calcium, voldoende eiwitten en geen gluten.

Hierdoor heeft je hond een vaste ontlasting en je pup houdt met deze brokken een glanzende vacht. De puppybrokken geven je hond voldoende energie om te spelen en te groeien.

Update:
Na onze review te hebben gelezen heeft Honderd contact met ons opgenomen en mogen we onze lezers iets leuks aanbieden; een gratis proefpakket! Klik hier om deze aan te vragen.

Voordelen Honderd - Puppy & Junior Go! Junior

 • Zorgt voor gezonde, stevige ontlasting
 • Laat de vacht glanzen
 • Geeft de juiste energie aan opgroeiende honden
 • Verkrijgbaar in 5kg en 14kg

Nadelen Honderd - Puppy & Junior Go! Junior

 • Geen opvallende nadelen, behalve dat de pup uit onze test graag wat meer in zijn bakje had gekregen.

2. Kivo Petfood puppybrokken verse kip

8.9

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

9.1

Voedingswaarden

8.8

Prijs / kwaliteit

8.9

Deze glutenvrije puppybrokken van Kivo zijn geschikt voor alle rassen. De brokken zijn glutenvrij, wat bijdraagt aan een gezond dieet voor je opgroeiende hond. Maar ook als je pup een gevoelige maag heeft, is dit een uitstekende keuze. De dierlijke eiwitten zijn van een enkel dier afkomstig, namelijk van kip. Door het hoge gehalte dierlijke eiwitten in de puppybrokken neemt je pup de eiwitten eenvoudig op. De hoge voedingswaarde wordt daarnaast ondersteunt door gezonde ingrediënten als zalmolie, appels en tomaten.

Voordelen Kivo Petfood puppybrokken verse kip

 • Glutenvrij en tevens vrij van soja
 • Goed verteerbaar door vele dierlijke eiwitten
 • Geperste brokken die goed in de smaak vallen bij pups

Nadelen Kivo Petfood puppybrokken verse kip

 • Er is geen grootverpakking beschikbaar

3. WOOOF Puppy geperste hondenbrokken

8.6

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

8.3

Voedingswaarden

8.9

Prijs / kwaliteit

8.7

De natuurlijke ingrediënten van WOOOF Puppybrokken zijn goed in balans. Daardoor krijgt je pup met deze brokken alles wat nodig is voor een goede ontwikkeling en zorgt het voor een stabiele en gelijkmatige groei. Je zult zien dat je pup een glanzende vacht heeft dankzij de vitamines en mineralen die ook in de hondenbrokken aanwezig zijn. De brokken zijn verkrijgbaar in zakken van verschillende groottes, zoals drie of veertien kilo. De brokken blijven vers en je pup eet er graag van.

Voordelen WOOOF Puppy geperste hondenbrokken

 • Zorgt voor een goede stoelgang
 • Geen tarwe toegevoegd, dus glutenvrij
 • Hoogwaardige kwaliteit van de ingrediënten

Nadelen WOOOF Puppy geperste hondenbrokken

 • De brokjes zijn niet van gelijke grootte, dit kan voor sommige pups ongemakkelijk zijn

4. Hayes Brothers Puppy krokante puppybrokken

8.5

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

8.4

Voedingswaarden

8.8

Prijs / kwaliteit

8.7

Is je pup een lastige eter en worden dure puppybrokken niet gegeten? Dan zijn deze krokante puppybrokken van Hayes Brothers een echte aanrader. Zelfs moeilijke eters vinden deze brokken lekker. En voor jou is het een geruststelling om te weten dat de brokken ook nog eens gezond zijn. De brokken zij glutenvrij, bevatten dierlijke eiwitten en zijn daardoor dus goed verteerbaar. Deze brokken dragen bij aan een goede ontwikkeling van de hond die in de groei is.

Voordelen Hayes Brothers Puppy krokante puppybrokken

 • Er zijn geen kleurstoffen of smaakstoffen kunstmatig toegevoegd
 • De brokken zijn krokant en hebben een lekkere smaak voor je pup

Nadelen Hayes Brothers Puppy krokante puppybrokken

 • De brokken laten een laagje gruis achter in de zak

5. Lifetime Petfood Puppybrokken

8.9

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

9.1

Voedingswaarden

8.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Met de Lifetime Petfood puppybrokken zet je je pup een complete maaltijd voor die bestaat uit hoogwaardige ingrediënten. De brokken zijn onder andere gemaakt van tarwe en vlees en bevat natuurlijke anti-oxidanten. De bijproducten als vetten en mineralen hebben allemaal een natuurlijke oorsprong. Je pup eet smakelijke brokken die licht verteerbaar zijn en die bijdragen aan een gezonde groei van je pup.

Voordelen Lifetime Petfood Puppybrokken

 • De puppybrokken zijn goed verteerbaar
 • Bevat alleen natuurlijke grondstoffen en geen lokstoffen
 • Bevat alleen natuurlijke grondstoffen en geen lokstoffen

Nadelen Lifetime Petfood Puppybrokken

 • De brokken mogen iets krokanter

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>