fbpx
 • Home
 • /
 • Hond
 • /
 • Beste Konijnenhok [Test 2023]

Publicatie datum: 22 juli, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Konijnenhok

Ferplast Konijnenhok - Grand Lodge

Ben je op zoek naar een goed konijnenhok? Dan kunnen wij je het Ferplast Konijnenhok - Grand Lodge zeker aanbevelen! Dit konijnenhok is namelijk uit onze test gekomen als beste konijnenhok 2023! Het hok is grotendeels gemaakt van kunststof, alleen het nachthok en de trappetjes zijn van hout. Het hok bestaat uit twee verdiepingen en heeft op de bovenste verdieping een nachthok. Ook is de bovenste verdieping voorzien van een uitschuifbare lade zodat je deze gemakkelijk schoon kan maken. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor dit beste konijnenhok? Klik dan snel op de onderstaande knop! 

Ze zijn klein, lief en schattig, we hebben het natuurlijk over konijnen. Deze knaagdieren zijn geliefd bij zowel kinderen als volwassen. Niet gek dus dat is huisdier zeer populair is onder Nederlanders. 

Als je geen groot huisdier wil aanschaffen zoals een hond of kat is een konijn een goed alternatief. Maar voor dat je een konijn aanschaft zul jij je wel moeten verdiepen in een aantal zaken. 

Daarom hebben wij dit artikel gewijd aan konijnenhokken. Als je graag een konijn wil is het natuurlijk wel belangrijk dat het diertje een mooi hok heeft. Het hok kan binnen in huis of buiten in de tuin staan. 

Wij van Top-x hebben daarom een konijnenhok test uitgevoerd om zo de beste opties te selecteren. De door ons geselecteerde opties hebben wij samengevoegd in een top 5. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Konijnenhokken

Beste Koop Konijnenhok
1. Ferplast Konijnenhok - Grand Lodge

Beste uitbreiding Konijnenhok
2. Hoppa! Verstelbaar Hek Voor Huisdieren

Beste Konijnenhok met ren
3. Konijnenhok Tommy Paradise

Beste design Konijnenhok
4. Ferplast Konijnenhok Cottage

Beste budget Konijnenhok
5. Topmast Fluffy Fields Konijnenren

Top 10 Beste Konijnenhokken

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste konijnenhokken. Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit de konijnenhok test 2023!

Misschien ook interessant:


Waar moet op je letten bij het kopen van een konijnenhok? 

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een nieuw konijnenhok kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen. Het vinden van een hok is vaak lastiger dan je in eerste instantie denkt. 

Om ervoor te zorgen dat jij het juiste hok uitkiest voor je konijn hebben wij een aantal punten opgesteld. Wij hebben alle konijnenhokken uit onze top 5 uitvoerig op deze punten getest. 

Wij raden je dan ook aan om deze punten goed door te lezen, want zo kan je een miskoop voorkomen. Als je nog wat extra informatie wil kan je altijd nog kijken naar het beste konijnenhok volgens de consumentenbond. 

Materiaal

Allereerst is het belangrijk om te controleren van welk materiaal het konijnenhok. De meeste hokken zijn gemaakt van hout en kunststof. Beide materialen zijn zeer sterk en bestand tegen alle weersomstandigheden. Afhankelijk van je voorkeur voor een bepaald materiaal kun je een konijnenhok uitkiezen. 

Aantal verdiepingen

Als tweede is het handig om te controleren hoeveel verdiepingen het konijnenhok heeft. Het aantal verdiepingen zegt namelijk wat over de leefruimte van het konijn. De meeste konijnenhokken hebben een of twee verdiepingen. Afhankelijk van je voorkeur en budget kun je kiezen voor het aantal verdiepingen. Wij raden je wel altijd aan om te kiezen voor een hok met twee verdiepingen om het leven van je konijn zo aangenaam mogelijk te maken. 

Nachthok

Als derde is het belangrijk om te controleren of het konijnenhok beschikt over een nachthok. Het nachthok is een donker kamertje in het hok waar je konijn zich kan terugtrekken. Het nachthok wordt eigenlijk het hol wat konijnen in het wild graven. In het nachthok slapen konijnen of houden zij zich schuil als ze zich bedreigd voelen. 

Uitschuifbare lade

Als laatste is het handig om te controleren of het hok voorzien is van een uitschuifbare lade. Deze lade bevindt zich onder het nachthok van het konijn. Door de lade uit te schuiven kan je makkelijk het nachthok voorzien van vers zaagsel en stro. 


Wat is het beste konijnenhok van 2023? 

Nu je al een glimp hebt kunnen opvangen van onze top 5 en weet waar je op moet letten tijdens het kopen van het hok ben je aangekomen bij het laatste deel van dit artikel. 

Het is zeker nog de moeite waard om verder te lezen, want je bent namelijk aangekomen bij onze uitgebreide top 5. In de uitgebreide top 5 zijn alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij verschillende soorten konijnenhokken geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor ieder konijn een beste hok tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder! 

1. Ferplast Konijnenhok - Grand Lodge

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Wij van Top-x zijn op zoek gegaan naar de best geteste konijnenhokken van dit moment. Wij hebben dan ook het Ferplast Konijnenhok - Grand Lodge geselecteerd als beste konijnenhok 2023! 

Dit hok van het merk Ferplast is verkrijgbaar in twee verschillende breedtes. Het konijnenhok kan zowel binnen als buiten in de tuin staan. Het is gemaakt van kunststof en kan daardoor tegen alle weersomstandigheden. 

Het konijnen hok heeft twee verdiepingen zodat het knaagdier genoeg leefruimte heeft. Ook is de bovenste verdieping voorzien van een nachthok waar het konijn zich terug kan trekken. 

Ook is de bovenste verdieping van het hok voorzien van een uitschuifbare lade zodat je het hok makkelijk schoon kan maken. Verder wordt dit konijnenhok geleverd met knaagdieren voerbak, een drinkfles, een voerbak en een houten ladder. 

Voordelen Ferplast Konijnenhok - Grand Lodge

 • Voorzien van vergrendelingssystemen
 • Geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik
 • Is uitgerust met een uitschuifbare lade 
 • Er worden accessoires meegeleverd

Nadelen Ferplast Konijnenhok - Grand Lodge

 • De handleiding om het hok in elkaar te zetten is wat onduidelijk 

2. Hoppa! Verstelbaar Hek Voor Huisdieren

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Heb je al een goed konijnenhok, maar vind je deze eigenlijk iets te klein voor je konijn. We snappen dat is er vervelend kan zijn, maar wij begrijpen ook heel goed dat je niet meteen een nieuw hok kan kopen. 

Om die reden hebben wij het Hoppa! Verstelbaar Hek Voor Huisdieren geselecteerd als beste uitbreiding konijnenhok. Deze ren kan je vastmaken aan het konijnenhok om het dier extra ruimte te geven. 

De roosters van de ren kun je gemakkelijk in elkaar zetten. Op deze manier kun je zelf de grote en de vorm van de ren bepalen. Daarna kan je jouw konijn loslaten in de ren. 

Geen zorgen de ren is veilig voor je konijn. Alle randen zijn namelijk afgerond zodat het dier zich niet kan verwonden. Verder is de ren ook voorzien van antislipmatten, hierdoor staat de ren altijd stevig

Voordelen Hoppa! Verstelbaar Hek Voor Huisdieren

 • 100% veilig voor knaagdieren
 • Eenvoudig te installeren
 • Ook geschikt voor andere dieren zoals puppy's
 • Voorzien van antislip 

Nadelen Hoppa! Verstelbaar Hek Voor Huisdieren

 • Minder geschikt als standaard hok voor je konijn

3. Konijnenhok Tommy Paradise

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben je op zoek naar een nieuw konijnenhok zodat je konijn meer ruimte heeft? We snappen heel goed dat je het leven van je konijn zo aangenaam mogelijk wil maken door het dier genoeg ruimte te geven. 

Wij hebben dan een goede optie voor jou gevonden! Wij hebben namelijk het Konijnenhok Tommy Paradise geselecteerd als beste konijnenhok met ren. Je konijn zal genoeg ruimte hebben in dit hok. 

Dit konijnenhok is voorzien van twee verdiepingen en een beschut nachthok. De bovenste verdieping is wat kleiner dan de onderste verdieping, maar je konijn zal het grootste gedeelte van de dag doorbrengen in de ren. 

Door middel van het trappetje kan je konijn naar boven. Ook kan je het nachthok volledig afsluiten. Verder is de bovenkant van het hok voorzien van een uitschuifbare lade om het hok makkelijk schoon te maken. 

Voordelen Konijnenhok Tommy Paradise

 • Het nachthok is volledig af te sluiten
 • Extra ruime ren onder en naast het hok 
 • Nachthok gedeelte met een zinken lade voor optimale hygiëne
 • Gemaakt van dennenhout

Nadelen Konijnenhok Tommy Paradise

 • Het hok is niet heel duurzaam

4. Ferplast Konijnenhok Cottage

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Functionaliteiten

9.0

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben je op zoek naar een goed houten konijnenhok? We snappen dat dit best een uitdaging kan zijn. Al helemaal als je wil dat het hok past bij het interieur van je huis of tuin. 

Daarom zijn wij tijdens het uitvoeren van onze test op zoek gegaan naar een tijdloos konijnenhok. Wij hebben om die reden het Ferplast Konijnenhok Cottage geselecteerd als beste design konijnenhok. 

De Cottage is een comfortabel hok voor je konijn dat gemaakt is van dennenhout. Het hout is afgewerkt met een zogenoemde white wash die het hok zijn elegante look geeft. 

Het konijnenhok bestaat uit twee verdiepingen. Zo is er genoeg bewegingsvrijheid voor het konijn. Het onderste gedeelte van het hok is een ren waarin een of meerdere konijnen voldoende kunnen bewegen. 

Voordelen Ferplast Konijnenhok Cottage

 • Het hok bestaat uit twee verdiepingen
 • Genoeg bewegingsvrijheid voor je konijnen
 • Wordt geleverd met verschillende accessoires 
 • Gemaakt van dennenhout met een delicate white wash 

Nadelen Ferplast Konijnenhok Cottage

 • Lastiger schoon te maken

5. Topmast Fluffy Fields Konijnenren

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.0

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

7.7

Wil je graag een goed konijnenhok kopen, maar kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Wij snappen heel goed dat niet iedereen evenveel kan besteden aan zijn of haar huisdier. Hier hebben wij ook rekening mee gehouden. 

Een goed hok hoeft namelijk niet heel duur te zijn. Wij hebben daarom de Topmast Fluffy Fields Konijnenren geselecteerd als beste budget konijnenhok. Ja, je leest het goed, dit is de goedkoopste optie uit de top 5. 

Met deze ren kun je het konijn vrijheid en veiligheid geven. Deze ren is namelijk ook voorzien van een nachthok waar een of meerdere konijnen in kunnen slapen. Ook is het nachthok voorzien van een extra bodem voor extra hygiëne. 

Ook heeft deze ren een deur zodat je het nachthok gemakkelijk schoon kan maken. Ook is het gaas van de ren zeer stevig en ook nog eens duurzaam. Zo is je konijn altijd veilig van roofdieren. 

Voordelen Topmast Fluffy Fields Konijnenren

 • Biedt comfort aan konijnen
 • Goedkoopste optie uit onze top 5
 • Voorzien van een nachthok met extra bodem
 • Beschermd konijnen tegen roofdieren

Nadelen Topmast Fluffy Fields Konijnenren

 • Niet voorzien van een uitschuifbare lade

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel konijnenhokken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten konijnenhokken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de konijnenhokken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste konijnenhokken op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>