Laatste update: oktober 2022

Door: Sanne

Best Geteste Snuffelmat

VEDIC® - Zonnebloem Snuffelmat

Op zoek naar de beste snuffelmat voor jouw liever viervoeter? Dan ben je bij ons op de goede plek! Deze VEDIC snuffelmat is verkozen tot de beste snuffelmat van 2022!

En dat is ook niet zo gek. Als je denkt aan een snuffelmat kopen kunnen wij je deze zeker weten aanraden. Zo wordt met deze mat voorkomen dat je hond gaat schrokken tijdens het eten.

Daarnaast wordt de intelligentie op de proef gesteld en getraind. Wist je zelfs dat het reukvermogen van je trouwe hond verbeterd kan worden met deze snuffelmat? En dan kan je 'm ook nog een super makkelijk in de wasmachine doen. Handig!

Onze honden: alleen voor die lieve oogjes doen we al alles. En de beste manier om je hond te trainen op minder schrokken, beter ruiken en het verbeteren van de intelligentie is met behulp van een snuffelmat.

Zo'n snuffelmat is eigenlijk een must-have voor iedere honden eigenaar. Maar wat is de beste snuffelmat? Dit hebben wij voor je uitgezocht. 

Hoe hebben wij dit dan gedaan? Nou, met behulp van een speciale snuffelmat test! De resultaten van deze test hebben wij verwerkt in een review. Die is te vinden aan het eind van dit artikel.

Daarnaast hebben wij een aantal tips voor je uitgewerkt en op een rijtje gezet. Deze tips kunnen jou helpen bij het vinden van een goede snuffelmat. Dat maakt alles net wat makkelijker!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Snuffelmatten

Beste koop snuffelmat
1.  VEDIC® - Zonnebloem Snuffelmat

Beste luxe snuffelmat
2. Pawzle Snuffelmat Hond - Likmat Hond

Beste design snuffelmat
3. Pawzle snuffelmat 100 cm x 80 cm

Beste prijs-kwaliteit verhouding snuffelmat
4. SNUFFIES Honden en Katten Snuffelmat

Beste budget snuffelmat
5. Go Quality Honden Speelgoed

Top 10 beste snuffelmatten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste snuffelmatten. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een snuffelmat?

Zoals beloofd hebben wij een aantal belangrijke tips uitgewerkt die jou kunnen helpen bij het vinden van de beste snuffelmat. Op deze manier wordt het vinden van een goede mat voor je trouwe viervoeter(s) een appeltje eitje!

Belangrijk is wel dat je let op wat jij belangrijk is en wat het beste past bij jouw hond. Want iedere hond is weer anders. De beste snuffelmat volgens de consumentenbond hoeft bijvoorbeeld niet de beste snuffelmat voor jou te zijn. 

Formaat

Allereerst is het formaat van de snuffelmat erg belangrijk. Je hebt een snuffelmat voor een hond die groot is, maar ook voor kleine honden.

Wanneer jij een klein hondje hebt is een grote snuffelmat overbodig. En als je een grote hond hebt is een kleine snuffelmaat juist niet goed genoeg.

Kijk dus goed naar het formaat van de snuffelmat en probeer dit (zo ver mogelijk) een beetje af te stellen op het formaat van je hond(en).

Materiaal

Ten tweede is het materiaal ook niet geheel onbelangrijk. Vaak zijn de snuffelmatten gemaakt van polyester of katoen. Het kan zijn dat je hond hier niet goed tegen kan.

En dan wil je niet juist zo'n snuffelmat in huis halen! Check dit dus van tevoren goed als je hond hier niet goed tegen kan. Zo voorkom je dat een paar zielige oogjes je aankijken.

Garantie

En tot slot nog de garantie. Dit is een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan.

En nee, als je hond de boel kapot bijt valt dat waarschijnlijk niet onder de garantie. Maar valt de mat al van ellende uit elkaar voordat je 'm aan je viervoeter hebt gegeven?

Dan is het wel zo handig dat er garantie op zit. De verkoper kijkt dan samen met jou naar een passende oplossing in de vorm van een vergoeding van het aankoopbedrag of een vervangend product.


Wat is de beste snuffelmat van 2022? 

Wij hebben dus een super uitgebreide snuffelmat test gedaan. In deze test kwamen allerlei verschillende matten voorbij met verschillende functies en formaten. 

Aan de hand van deze test kwamen een paar snuffelmatten naar voren die als veruit de beste wisten te scoren. Zo scoorden ze goed op het gebied van prijs-kwaliteit verhouding of juist design.

Hierdoor hebben ze een plekje gekregen in onze felbegeerde top vijf. Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke dit zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste snuffelmatten van 2022!

1.  VEDIC® - Zonnebloem Snuffelmat

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

In een test kan er maar één de beste zijn. En in het geval van de snuffelmat test is dat overduidelijk de VEDIC zonnebloem snuffelmat! Deze wist op alle vlakken als beste te scoren. 

Met de mat voorkom je dat je hond gaat schrokken- want dat is uiteraard niet de bedoeling. Daarnaast zorgt het voor een leuke uitdaging en wordt de intelligentie van je hond uitgebreid getraind.

Zeker voor puppy's kan dit een erg bevorderend effect hebben! Zelfs het reukvermogen kan met behulp van deze leuke mat in de vorm van een zonnebloem worden verbeterd. En al helemaal mooi is dat je de mat gewoon kan wassen in de wasmachine. 

Voordelen VEDIC® - Zonnebloem Snuffelmat

 • De intelligentie van je hond wordt zeer uitgebreid getraind met deze snuffelmat
 • Je kan de mat heel makkelijk wassen in de wasmachine
 • De mat zorgt ervoor dat je hond niet gaat schrokken tijdens het eten

Nadelen VEDIC® - Zonnebloem Snuffelmat

 • De mat is niet heel groot en daardoor minder goed geschikt voor echt grote honden

2.  Pawzle snuffelmat Hond - Likmat Hond

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Wanneer je een iets ruimer budget hebt om te besteden wil je dit waarschijnlijk wel investeren in een goede kwaliteit snuffelmat. Dan is deze Pawzle snuffelmat hond net wat voor jou!

Oké, de mat is misschien iets duurder dan gemiddeld. Maar daar krijg je dan ook een erg goede kwaliteit voor terug. Zo is deze mat gemaakt van zacht fleece materiaal wat voorkomt dat je huisdier last krijgt van een pijnlijke of ruwe neus.

Tevens is de mat ook verkrijgbaar in drie verschillende formaten. Hierdoor is 'ie geschikt voor huisdieren van alle soorten en maten! Daarnaast krijg je ook nog een leuk speeltje bij je bestelling en is de bodem voorzien van antislip.

Voordelen Snuffelmat Hond - Likmat Hond

 • Bij je bestelling krijg je een gratis hondenspeeltje
 • Gemaakt van zacht fleece materiaal zodat je huisdier geen last krijgt van een pijnlijke of ruwe neus
 • Bodem is voorzien van antislip waardoor de mat stevig blijft liggen

Nadelen Snuffelmat Hond - Likmat Hond

 • Vrij prijzig in verhouding met andere snuffelmatten

3. Pawzle snuffelmat hond 100 cm x 80 cm

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar een snuffelmat met een design waarover goed is nagedacht? Dan is deze mat een goede match. Deze snuffelmat is wederom van het merk Pawzle maar heeft veruit het meest uitgebreide design.

Zo heeft de mat veel verschillende verstop plekjes en is 'ie geschikt voor alle type honden. Zo is de mat erg uitdagend dankzij de verstop plekken. Ook wordt de intelligentie van je hond op de proef gesteld evenals het reukvermogen.

Zeker wanneer je een puppy in huis hebt is dit een ideale manier om ze te trainen. En dankzij de antislip aan de onderkant blijft de mat keurig op de juiste plek liggen.

Voordelen Pawzle snuffelmat hond 100 cm x 80 cm

 • Je kan de mat heel simpel wassen in de wasmachine
 • Geschikt voor ieder type hond
 • Erg uitdagend dankzij de verschillende verstop plekken 

Nadelen Pawzle snuffelmat hond 100 cm x 80 cm

 • Door de grootte minder goed geschikt voor kleinere honden

4. SNUFFIES Honden en Katten Snuffelmat

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wanneer je het hebt over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit heb je het ongetwijfeld over de SNUFFIES snuffelmat. Deze scoorde op dit gebied als veruit de beste. 

Zo is de mat te koop voor een relatief laag prijsje in verhouding met andere snuffelmatten. Daarnaast worden alle zintuigen van je hond gestimuleerd dankzij de verschillende verstop plekjes. 

En mocht je hond de mat nou niks vinden? Dan kan je 'm binnen 30 dagen volledig kosteloos retourneren. En door de antislip onderkant blijft deze mooi op zijn plek.

Voordelen SNUFFIES Honden en Katten Snuffelmat

 • Blijft dankzij de antislip goed op zijn plek liggen
 • Stimuleert alle zintuigen van je hond
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit

Nadelen SNUFFIES Honden en Katten Snuffelmat

 • De kleuren zijn nogal fel en vloeken met elkaar

5. Go Quality Honden Speelgoed

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

En dan de laatste mat die nog een plekje wist te bemachtigen in deze top vijf: de GO Quality honden speelgoed snuffelmat! Deze is te koop voor een spotgoedkope prijs in verhouding met de andere matjes uit dit rijtje.

En voor die prijs haal je alsnog een zeer goede mat in huis. Zo wordt de intelligentie van je hond uitgebreid uitgedaagd en getraind.

Daarnaast zorg je er met de mat voor dat je hond stopt met schrokken en zijn reukvermogen leert ontwikkelen. En dat dan allemaal voor zo'n prijsje!

Voordelen Go Quality Honden Speelgoed

 • Te koop voor een zeer lage prijs in verhouding met de andere snuffelmatten
 • Je hond wordt uitgebreid uitgedaagd 
 • Met behulp van deze mat leer je je hond te stoppen met schrokken

Nadelen Go Quality Honden Speelgoed

 • Je kan de mat niet in de wasmachine doen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel snuffelmatten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten snuffelmatten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de snuffelmatten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste snuffelmatten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>