Laatste update: Juni 2021

Door: Sanne

Best Geteste Hondenspeelgoed

Trixie Turn Around

5/5

Door snacks of brokjes in de buisjes te doen, wordt het voor jouw hond uitdagender om te snacks of brokjes op te kunnen eten, Als je hond de buisjes omdraait, heeft je hond kans dat de snacks of brokjes uit de buisjes vallen. Maar doordat de gaatjes klein en verschillend zijn, zal dit niet gemakkelijk gaan.
Doordat het spel op rubberen voetjes staat, slipt het spel niet weg als je lieverd ermee speelt. Daarnaast zit er ook een boekje bij met meer tips en trucs zodat jij het spel steeds weer uitdagend kan houden voor je hond.

Waar moet je op letten wanneer je een hondenspeeltje koopt?

Niets leuker en gezonder dan een hond die actief is. Hondenspeelgoed is alleen al daarom ontzettend belangrijk. Je viervoeter is in beweging en leert via zijn neus, gehoor en tanden allerlei vormen en materialen herkennen.
Er zijn vandaag de dag tal van hondenspeeltjes te verkrijgen. Van uitdagende denkspelletjes tot speelgoed waarbij de hond flink in beweging is. Het kan daarom lastig zijn om uit te zoeken wat de beste hondenspeeltjes zijn.
Samen met je hond spelen is misschien wel nóg leuker. Er is veel hondenspeelgoed te koop, waarbij zowel de baas als de hond actief samenwerken.

Hét grote voordeel van spelen is, dat je hond actief bezig is en dat komt zijn gezondheid ten goede. Bovendien bouw je als baas een goede band op met je viervoeter, wanneer je regelmatig met hem speelt.

Er is enorm veel keus waar het gaat om hondenspeelgoed, maar niet altijd is de kwaliteit van het gebruikte materiaal geschikt voor jouw hond. Het is dus belangrijk om goed op te letten of het speelgoed veilig is, of het niet na één keer spelen de prullenbak in kan en of de prijs-kwaliteitverhouding schappelijk is.

Als hondenbaas weet jij natuurlijk zelf als geen ander wat het beste hondenspeelgoed is voor jouw viervoeter. Heeft hij meer behoefte aan uitdagende hondenspeeltjes of maak je hem helemaal gelukkig met hondenspeeltjes met geluid erin? Sowieso wil je voor jouw hond liever een aantal stevige hondenspeeltjes, want zelfs de kleinste hondenras zal met zijn tandjes soms het speelgoed kapot kunnen bijten.

1. Trixie Turn Around

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

De Trixie Turn Around valt in de categorie uitdagende hondenspeeltjes. Jouw hond moet zijn intelligentie gebruiken om lekkernijen, die jij in de Turn Around hebt verstopt, er weer uit te krijgen. Met dit spel kan je eindeloos variëren, zodat je hond geconcentreerd en enthousiast blijft.

Het grote voordeel van de Trixie Turn Around is, dat je de moeilijkheidsgraad aan kan passen. Hierdoor zal jouw hond niet snel op het spelletje zijn uitgekeken.

Er zit een beschrijving bij met allerlei tips om te variëren en het op die manier leuk te houden. Je hebt de keuze uit een grotere en drie kleinere openingen, waarin je de snacks verstopt. Door er met zijn neus of poten tegen aan te drukken, kantelen de buisjes. Het is gemakkelijk schoon te maken en kan zelfs in de vaatwasser.

De Trixie Turn Around valt in de categorie stevige hondenspeeltjes, waardoor het garant staat voor urenlang speelplezier. De onderkant staat op rubberen voetjes, waardoor het niet snel wegglijdt.

Een nadeel kan zijn dat de snacks er vanzelf uit vallen, zodra je hond de buisjes heeft omgedraaid. Maar omdat de buisjes verschillende openingen hebben, zal dit niet zo snel gebeuren. Bovendien kan je zelf van tevoren uitproberen welke grootte de snacks moeten hebben om het voor je hond een klein beetje moeilijker te maken.

Voordelen Trixie Turn Around

 • Moeilijkheidsgraad is aanpasbaar
 • Beschrijving met allerlei tips en trucs
 • Bevordert het concentratie- en denkvermogen van je hond
 • Stevig door rubberen pootjes

Nadelen Trixie Turn Around

 • Te kleine snacks vallen vanzelf er uit aan de onderkant

2. Fluf Magic Roller Ball

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

De Fluffy Magic Roller Ball is, de naam zegt het eigenlijk al, een harige bal die allerlei “magische” bewegingen maakt. Dankzij de bijgeleverde batterij rolt deze harige bal alle kanten op. Hier kan jouw hond zich heel lang mee vermaken.

Omdat hij de bal zal willen volgen krijgt hij automatisch veel beweging, wat goed is voor zijn botten en spieren. Bovendien voorkomt het spelen dat de hond zich verveelt.

Voor honden die nog heel veel hun tanden gebruiken en overal op kauwen, is de Fluf Magic Roller Ball misschien minder geschikt. Omdat de bal “fluffy” oftewel harig is, moet je er rekening mee houden dat het stof en vuil van de vloer aantrekt. Gelukkig kan je de hoesjes en verwisselen en afwassen.


De Fluf Magic Roll Ball wordt geleverd met een AA batterij, een schroevendraaier om de batterij te kunnen plaatsen, een handleiding en vier verschillende hoesjes, in de kleuren blauw, roze, geel en groen.

De Fluff Magic Roller Ball stopt, wanneer jij de batterij er weer uithaalt. Omdat je de batterij alleen kunt plaatsen en verwijderen met een schroevendraaier, zal je hond deze er niet gemakkelijk uit kunnen krijgen.

Voordelen Fluf Magic Roller Ball

 • Honden zijn dol op alle onverwachte bewegingen van de bal
 • De hoesjes kunnen worden verwisseld en kunnen worden gewassen
 • De hond kan niet zomaar bij de batterij komen en deze eruit slopen
 • Stimuleert beweging en concentratie

Nadelen Fluf Magic Roller Ball

 • Minder geschikt voor honden die graag kauwen op hun speelgoed
 • Als de bal urenlang gebruikt wordt, zul je de batterij snel moeten vervangen
 • De harige buitenkant trekt stof van de grond aan.

3. Trixie Dog Activity box 2

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Bijna iedere hond is dol op verstop spelletjes. Dan is de Trixie Activity Poker Box 2 voor jouw hond een van de beste hondenspeeltjes van dit moment. Hij moet allerlei handelingen verrichten om zijn beloning, snacks die jij er in hebt verstopt, te kunnen pakken.

Zoals een lade opentrekken, een deksel oplichten en een schuifdeksel. Dit spel daagt je hond uit om goed na te denken. Omdat de pootjes van het spel voorzien zijn van rubber, blijft het stevig op de vloer staan. De Trixie Dog Activity Poker box 2 kan in de vaatwasser.

Voordelen Trixie Dog Activity box 2

 • Uitdaging voor honden die graag leren
 • Onderdelen kunnen in de vaatwasser
 • Stevig dankzij rubberen pootjes

Nadelen Trixie Dog Activity box 2

 • Niet geschikt voor honden met een erg platte neus
 • Sommige honden raken snel verveeld

4. Grote Woef-it Snuffelmat

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Als honden mochten kiezen, dan zouden ze de Grote Woef-it Snuffelmat best eens als beste hondenspeelgoed kunnen bestempelen. Deze mat is gemaakt van plastic waarop grote stroken fleece stevig zijn bevestigd. Hierin verstop jij koekjes of snacks die de hond met zijn reukvermogen moet zien te vinden.

De mat is zeer geschikt wanneer de hond angstig is of veel blaft. Door het snuffelen wordt hij namelijk afgeleid. Je kan de mat wassen op 30 graden. Bij de snuffelmat zit een beschrijving waarin allerlei tips om het zoeken moeilijker te maken voor je hond, en een zak hondenkoekjes.

Voordelen grote Woef-it Snuffelmat

 • Het reukvermogen van de hond wordt gestimuleerd
 • Het materiaal is stevig en kan in de wasmachine
 • Zeer geschikt voor angstige en blaffende honden

Nadelen grote Woef-it Snuffelmat

 • Honden hebben het spelletje heel snel door
 • Na het spelen moet je de mat opbergen

5. Flamingo Wilson Interactief Apporteerspel

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Wanneer je graag actief met je hond speelt en jullie niet dol zijn op hondenspeeltjes met geluid, dan is de Flamingo Wilson Interactief Apporteerspel vast wat voor jullie. In een stevige voedseldispenser met allerlei openingen stop je beloningssnacks.

Wanneer je hond het bijgeleverde balletje in de dispenser weet te krijgen, wordt hij beloond met een lekker hapje. Het balletje schiet uit de dispenser, waarna het spel weer van voor af aan kan beginnen. Deze Flamingo Wilson wordt geleverd in leuke kleuren, compleet met een schepje en een tennisbal. Je hebt er geen batterijen voor nodig.

Voordelen Flamingo Wilson Interactief Apporteerspel

 • Bevordert het denkvermogen van de hond
 • De hond is voortduren in beweging
 • Heel geschikt om samen te spelen
 • Stevig materiaal dat kan worden afgewassen

Nadelen Flamingo Wilson Interactief Apporteerspel

 • Niet alle honden begrijpen de bedoeling van het spel
 • De tennisbal schiet niet ver weg van de dispenser

Geen hondenspeelgoed maar iets anders voor je viervoeter?

Furbo HD-WIFI- Hondencamera snackuitgave
Hondencamera's
hondenomheining
Honden omheining
Hondensnoepjes
Hondensnoepjes
graanvrije brokken
Hondenbrokken
hondenkussen
Hondenkussens
beste hondenkar
Honden fietskarren

Sanne

Over de productexpert

Als ik mezelf zou moeten omschrijven ben ik een zorgzame 4e jaars student verpleegkunde met een ongelofelijke liefde voor dieren. Aan mijn eigen honden en katten wordt zoveel aandacht gegeven als ze nodig hebben, dit zou ieder dier verdienen. Ik hoop dat ik andere mensen blij kan maken door alles wat ik weet over de beste verzorging voor mens en dier te delen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>