fbpx

Publicatie datum: 22 juli, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Konijnenvoer

Supreme Science Selective - Konijnenvoer - 1,5 Kg

Supreme Science Selective - Konijnenvoer

Het Supreme Science Selective - Konijnenvoer zorgt ervoor dat jouw konijn complete en stabiele voeding krijgt. Daarnaast voorkomt het ook nog is selectief eten. Daar kunnen konijnen nog veel last van hebben. Met deze hoge kwaliteit voeding zullen de konijnen zeer tevreden zijn, maar het is ook vooral gezond. Er zit namelijk een goede bron van Omega 3 & 6 in. Dat zorgt weer voor een gezonde huid en vacht. Al deze voordelen zorgen ervoor dat het zeer geliefd is onder de konijnen.

Konijnen hebben elke dag voedsel nodig. Dat klinkt heel logisch, maar toch heel weinig mensen houden rekening met wat voor soort voedsel. Ze kopen maar wat, zonder er echt onderzoek naar te doen.

Toch is het belangrijk om goed konijnenvoer aan te schaffen voor de gezondheid. Wij van Top-X proberen je op weg te hebben door middel van dit artikel. Zo hebben wij het beste konijnenvoer op een rijtje gezet!

We hebben meerdere producten getest en ze omschreven met een korte review. Dit is weer aangevuld met voor- en nadelen. Zo krijg je een goed beeld van het konijnenvoer. Ze hebben ook een eindcijfer gekregen.

Hiermee geven we een goede indicatie van het product. Kortom, we geven antwoord op de vraag: wat is het beste konijnenvoer?


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

20

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

19

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Konijnenvoer

Supreme Science Selective - Konijnenvoer - 1,5 Kg

Beste Koop Konijnenvoer
1. Supreme Science Selective - Konijnenvoer

Beaphar Care+ - Konijnenvoer - 5 kg

Beste Konijnenvoer Gezond
2. Beaphar Care+ - Konijnenvoer

Kasper Faunafood Konijnenkorrel Hobby - Konijnenvoer - 2 x 20 kg

Beste Konijnenvoer Elke Levensfase
3. Kasper Faunafood Konijnenkorrel Hobby

Xtravital Konijn - 2.5 Kg - Konijnenvoer

Beste Konijnenvoer Weinig Vet
4. Xtravital Konijnenvoer

Versele-Laga Crispy Konijnenvoer - 20 kg

Beste Konijnenvoer Groot
5. Versele-Laga Crispy Konijnenvoer


Top 10 Beste Konijnenvoer 

Kan jij niet wachten en wil je zo snel mogelijk nieuw konijnenvoer bestellen? Bekijk dan de top 10 beste konijnenvoer van Bol hieronder. Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit het konijnenvoer test 2023.


Waar moet je op letten bij het kopen van konijnenvoer?

Veel mensen dat het heel gemakkelijk is om konijnenvoer te kopen. Ze gaan naar de winkel en kopen het eerste beste product wat ze zien. Dit is misschien niet eens het gezondste product voor het konijn.

Daarom is het belangrijk om eerst goed onderzoek te doen. Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal criteria voor je op een rijtje gezet zodat je een miskoop kan voorkomen. We hebben ook gekeken naar de consumentenbond.

Na het lezen van deze belangrijke criteria kan je weer gauw verder gaan naar de resultaten van onze test!

Samenstelling

Één van de belangrijkste dingen waar je goed op moet letten is de samenstelling van het product. Hier gaat het dus over de voedingsstoffen en de samenstelling ervan. Denk bijvoorbeeld aan de eiwitten of vitamines.

Dit wordt vaak aangegeven op de verpakking, maar je kan ook op het internet kijken. Bekijk dit dus goed aangezien het de gezondheid van je konijn op een goede manier kan bevorderen.

Leeftijd

Daarnaast moet je goed kijken of het voer wel geschikt is voor jouw konijn, op basis van de leeftijd. Het voer is soms namelijk alleen geschikt voor baby's of volwassenen. Die kan je zeker niet hetzelfde eten geven.

Ook dit wordt aangegeven op de verpakking of op het internet. Het klinkt logisch, maar het is belangrijk om dit niet over het hoofd te zien. Let hier dus goed op als je een aankoop gaat doen.

Grootte

Het derde belangrijke punt is de korrelgrootte van het voedsel. Dit moet namelijk niet te groot of te klein zijn. Je moet hier kijken naar de bouw van je konijn en de bijtkracht.

Een grotere konijn kan grotere korrels breken. Een kleinere konijn kan weer kleinere korrels breken. Het is in ieder geval belangrijk om elk dier de juiste grootte te vinden (ook voor de veiligheid).

Ras

Konijnen hebben ook verschillende soorten rassen. Die hebben verschillende kenmerken en daarmee ook verschillende voorkeuren. Het is wel belangrijk dat het voedsel het ras op lange termijn bevordert.

Sommige rassen hebben meer vezels nodig en andere meer eiwitten. Doe hier eerst goed onderzoek naar voordat je een aankoop doet. Daarna zul je merken dat je konijn steeds blijer wordt!


Wat is het beste konijnenvoer van 2023?

We gaan in deze sectie van het artikel antwoord geven op 2 belangrijke vragen: welk konijnenvoer is het beste? En welk konijnenvoer past het beste bij mij? Er zijn namelijk wel degelijk verschillen tussen de producten. 

Wij van Top-X hebben de beste 5 producten hieronder voor je op een rijtje gezet. Ze zijn getest aan de hand van verschillende criteria: gebruiksgemak, functionaliteiten en prijs / kwaliteit. Zo krijg je een goed beeld van het product.

Verder zijn ze nog omschreven met een korte review, aangevuld met voor- en nadelen. Ben jij dus benieuwd naar de resultaten van onze test? Stop dan niet hier en lees gauw verder!

1. Supreme Science Selective - Konijnenvoer

Supreme Science Selective - Konijnenvoer - 1,5 Kg

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

Ben jij op zoek naar het beste konijnenvoer van 2023? Kijk dan niet verder en bekijk gauw het Supreme Science Selective - Konijnenvoer! Hiermee haal je de beste koop binnen.

Met het Supreme Science Selective - Konijnenvoer heb je keuze uit verschillende soorten formaten. Zo heeft dit product een inhoud van 1.5 kilogram, maar je hebt ook nog 12 andere keuzes. Hiervan is de inhoud altijd groter. 

Dat is toch handig! Verder zorgt dit konijnenvoer ervoor dat je konijn niet meer selectief gaat eten. Het is namelijk een complete en stabiele voeding. Hiernaast heeft het nog een hoog vezelgehalte, wat heel erg gezond is natuurlijk.

Er zitten geen toegevoegde suikers in en het bevat lijnzaad. De bron van Omega 3 & 6 zorgt voor een gezonde huid en vacht. Kortom, dit voedsel is van hoge kwaliteit en gaat voor een langere tijd mee.

Voordelen Supreme Science Selective - Konijnenvoer

 • Het voedsel is lang houdbaar
 • Uitstekende bron van Omega 3 & 6
 • Is evenwicht en stabiel voedsel
 • Verkrijgbaar in verschillende inhouden (13 maar liefst)

Nadelen Supreme Science Selective - Konijnenvoer

 • Niet geschikt voor jongere konijnen

2. Beaphar Care+ - Konijnenvoer

Beaphar Care+ - Konijnenvoer - 5 kg

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plek hebben we het Beaphar Care+ - Konijnenvoer neergezet. Dit komt doordat uitstekende konijnenvoer en het bekend staat om de gezonde voeding.

Je zult merken dat de konijnen het Beaphar Care+ - Konijnenvoer heel erg lekker zullen vinden. Dat komt omdat het voor een uitstekende vertering van de eiwitten zorgt. Hierdoor is het dus heel erg gezond voor de konijnen.

De korrels zijn redelijk klein waardoor het gemakkelijk gegeten kan worden door de verschillende konijnen. Verder beschikt het nog over vitamine B, wat een positief effect heeft op de lichaamscellen. Dat is altijd mooi meegenomen.

Het voer ruikt ook nog is redelijk lekker. Normaal gesproken moet je het in een kast verstoppen om de geur te verbergen. Dat is in dit geval dus niet zo! Met een mooie prijs-kwaliteitverhouding is dit een uitstekende konijnenvoer aanbieding.

Voordelen Beaphar Care+ - Konijnenvoer

 • Zorgt voor een goede vertering van de eiwitten
 • Zit genoeg vitamine B in
 • Is geschikt voor elke levensfase
 • Het voer ruikt lekker

Nadelen Beaphar Care+ - Konijnenvoer

 • Is een erg grote zak

3. Kasper Faunafood Konijnenkorrel Hobby

Kasper Faunafood Konijnenkorrel Hobby - Konijnenvoer - 2 x 20 kg

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Heb jij konijnen van meerdere leeftijden en zoek je het geschikte konijnenvoer? Dan is de Kasper Faunafood Konijnenkorrel Hobby echt wat voor jou!

De Kasper Faunafood Konijnenkorrel Hobby kan gebruikt worden voor konijnen vanaf 6 weken oud. Ze zijn hier dus heel erg jong en je kan ze het gehele leven hetzelfde voedsel geven. Hier hoef je dus niet meer over na te denken.

Dit eten is dan ook lang houdbaar en kan je op meerdere plekken in het huis bewaren. Het eten wordt goed verteerd. Hierdoor zul je zien dat de konijnen steeds gezonder worden en dat het voedsel altijd op is.

Met een inhoud van in totaal 40 kilogram gaat het product ook nog is zeer lang mee. Je hoeft het maar één keer in het jaar te kopen en verder hoef je niet meer langs de dierenwinkel. Dat is toch fijn!

Voordelen Kasper Faunafood Konijnenkorrel Hobby

 • Heeft een grote inhoud
 • Dit product heeft een goede samenstelling van voedingsstoffen
 • De korrels zijn niet te groot
 • Het voedsel is van hoge kwaliteit

Nadelen Kasper Faunafood Konijnenkorrel Hobby

 • Alleen geschikt als je meerdere konijnen hebt

4. Xtravital Konijnenvoer

Xtravital Konijn - 2.5 Kg - Konijnenvoer

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Als jij op zoek bent naar konijnenvoer met weinig vetten, dan raden we toch het Xtravital Konijnenvoer aan! Hierdoor kan je konijn bijvoorbeeld afvallen.

Konijnen kunnen al gauw te dik worden, maar het Xtravital Konijnenvoer zorgt ervoor dat dit verleden tijd is. Zo is het voedsel zeer smaakvol en is het goed uitgebalanceerd. Op deze manier blijft het ook lekker voor het konijn.

Er zitten namelijk genoeg voedingsstoffen in en er wordt gebruik gemaakt van een laag vetgehalte. Daardoor is het ook gezond natuurlijk. Het voedsel is ook heel erg knapperig en daardoor valt het in de smaak onder de konijnen. 

Verder beschikt het over veel vitamines. Op deze manier word je konijn alleen maar gezonder. Dit product heeft een inhoud van 2,5 kilogram. Dat is best wel veel maar je kan ook nog een grotere inhoud halen, van 4,5 kilogram bijvoorbeeld.

Voordelen Xtravital Konijnenvoer

 • Geschikt voor elke levensfase
 • Het product is lang houdbaar voor een goede kwaliteit
 • Voedsel is zeer smaakvol voor konijnen

Nadelen Xtravital Konijnenvoer

 • Niet te verkrijgen met een kleinere inhoud

5. Versele-Laga Crispy Konijnenvoer

Versele-Laga Crispy Konijnenvoer - 20 kg

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

We zijn aangekomen bij de laatste plek van onze Top 5. Dat is namelijk het Versele-Laga Crispy Konijnenvoer! Dit product heeft namelijk een zeer grote inhoud.

Je kan het misschien al zien aan de zak, maar hier zitten veel korrels in. Zo heeft deze zak een inhoud van maar liefst 20 kilogram. Hiermee kan je de konijnen in ieder geval genoeg eten geven.

Het Versele-Laga Crispy Konijnenvoer zorgt voor een goede darmwerking en een gezond gebit. Hierdoor zullen je konijnen ook ouder worden en gezonder leven. Verder zorgt het nog voor een topconditie.

De konijnen zullen met veel energie door je tuin springen. Hiernaast is het geschikt voor elke levensfase. Je kan dus het gehele leven deze zak blijven kopen. Dat maakt het toch wat gemakkelijker. Het is lang houdbaar en stinkt niet heel erg. Daardoor kan je het op meerdere plekken in het huis plaatsen.

Voordelen Versele-Laga Crispy Konijnenvoer

 • Ook te verkrijgen met een inhoud van 40 kilogram
 • De konijnen vinden het heerlijk
 • Is een lange termijn aankoop

Nadelen Versele-Laga Crispy Konijnenvoer

 • Voor sommige mensen is de inhoud te groot

Hoeveel soorten konijnenvoer hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten konijnenvoer getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie het konijnenvoer op beoordeeld?

Om te bepalen wat het best geteste konijnenvoer zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>