Laatste update: september 2021

Door: Sanne

Best Geteste Hondenomheining

ONZICHTBARE OMHEINING HONDEN D1000 - WATERDICHT

5/5

Met deze onzichtbare hondenomheining hebben wij de beste ervaringen. Makkelijk in gebruik en de mogelijkheid om een groot radius in te stellen (300 meter). Beoordeeld als best geteste hondenafrastering van 2021!

U wilt uw trouwe viervoeter met een veilig gevoel de tuin in kunnen laten. Zonder dat u de hele tijd in de gaten moet houden of uw hond niet een manier heeft gevonden om uit de tuin te ontsnappen of achter de loslopende konijnen van de buren aan te gaan. 

Een goede en betrouwbare oplossing hiervoor is een hondenomheining. Deze zorgt er namelijk voor dat u zich geen zorgen hoeft te maken als u uw hond in de tuin laat. Dankzij de omheining blijft uw harige vriend binnen de door u gestelde grenzen en kunt u lekker rustig een boekje lezen in uw ligstoel zonder de hele tijd een oog op de hond gericht te houden.

Hoe werkt een hondenomheining?

Bij een hondenomheining denkt u misschien aan een enorm hekwerk of een hoge schutting. Maar het is tegenwoordig helemaal niet meer nodig om je uitzicht te verpesten met dergelijk hekwerk. Er zijn vele verschillende soorten hondenomheiningen op de markt.

Bovendien zijn deze in veel gevallen ook nog eens onzichtbaar of bestaan enkel uit een dunne draad (die u desgewenst ook onder de grond kunt stoppen).Het principe van deze hondenomheiningen is hetzelfde: u bepaalt de grenzen waarbinnen uw hond zich veilig kan begeven.

De halsband die bij het systeem hoort zorgt ervoor dat uw viervoeter niet over deze grenzen heengaat. Als Fikkie besluit om een uitbraakpoging te doen geeft de halsband lichte statische schokjes af (vaak voorafgegaan door een geluidssignaal) die uw huisdier niet bezeren, maar er wel voor zorgen dat uw hond er nog een keertje over nadenkt voordat hij de grens passeert.

Wanneer u de omheining in gebruik neemt gaat u eerst trainen met uw hond, bijvoorbeeld met behulp van bijgeleverde vlaggetjes die de grenzen aangeven. Uw slimme vriend heeft snel genoeg door tot waar hij kan gaan. En u kunt uw huisdier met een gerust gevoel in uw tuin laten spelen.

Welke hondenomheining past bij jou?

Maar kiest u voor een hondenomheining zonder draad of vind u het geen probleem om een draad onder of boven de grond aan te leggen? De prijs is natuurlijk ook belangrijk. En wat is nu eigenlijk kwalitatief gezien de beste hondenomheining? Een en ander is ook afhankelijk van uw wensen?

Wilt u bijvoorbeeld een systeem dat u zowel in uw tuin kunt gebruiken als mee kunt nemen naar de camping of het park? En heeft u één of meerdere honden die u binnen de omheining wilt houden? Na het lezen van onderstaande omschrijvingen, plus- en minpunten kunt u een goede keus maken

Je vind hier een Top 5 van beste hondenomheining van dit moment!

1. D1000 Heavy Duty onzichtbare omheiningsset, goedkope omheining hond

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

Deze onzichtbare en waterdichte omheiningsset wordt geleverd met een zware en dus goede kwaliteit draad van 300 meter. Bij de D1000 Heavy Duty wordt uw hond eerst gewaarschuwd door een geluidssignaal als hij de door u ingestelde grens nadert. Blijft uw viervoeter toch doorlopen richting de grens, dan krijgt uw hond een schokje dat hem absoluut niet bezeert. 

De schokjes worden intenser naarmate uw hond dichter bij de grens komt. De ontvanger heeft een zeer goede batterijcapaciteit, zodat uw trouwe viervoeter lekker lang buiten kan spelen. 

Bij deze set ontvangt u ook vlaggetjes om de grenzen mee te markeren, zodat u kunt trainen met uw hond. De set bestaat verder uit een controlepaneel/hoofdunit, een halsband met waterdichte ontvanger, een testset, 300 meter draad en een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing.

Voordelen D1000 Heavy Duty onzichtbare omheiningsset

  • Goedkope omheining hond
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen D1000 Heavy Duty onzichtbare omheiningsset

  • Het systeem is geschikt voor één hond

2. Barky Wireless Dog Fence, draadloze omheining hond

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Dit systeem is onzichtbaar en bovendien draadloos, dus direct klaar voor gebruik. Ideaal, zelfs voor wie twee linkerhanden heeft. Een groot voordeel van de Barky Wireless Dog Fence is dat u deze ook buitenshuis kunt gebruiken, bijvoorbeeld op de camping of in het park. 

Uw hond krijgt eerst een waarschuwingssignaal te horen als hij de grens nadert van deze draadloze omheining. Loopt hij toch door? Dan wordt er een licht schokje afgegeven via de halsband. 

De schokjes worden zwaarder naarmate uw viervoeter dichter bij de grens komt. Met een extra ontvanger (apart aan te schaffen) kunt u deze omheining ook voor twee honden gebruiken. Het maximale bereik van de ontvanger is 500 meter, wat deze draadloze omheining hond ook geschikt maakt voor grote tuinen. 

Het systeem is waterdicht en dus ook veilig te gebruiken als uw hond graag buiten speelt in de regen. Deze set bestaat onder andere uit een transmitter, een receiver, een halsband, een oplader voor de batterijen en trainingsvlaggetjes.

Voordelen Barky Wireless Dog Fence, draadloze omheining hond

  • Deze hondenomheining zonder draad kunt u in de tuin gebruiken, maar ook meenemen naar bijvoorbeeld de camping, het park of de tuin van vrienden

Nadelen Barky Wireless Dog Fence, draadloze omheining hond

  • De lithiumbatterijen waarop het systeem werkt hebben een levensduur van 8 à 9 uur en moeten dus regelmatig opgeladen worden

3. Petsafe Nano omheining comfort fit PIG19-11042

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Met deze omheining zet u de grenzen van het gebied waarbinnen uw hond zich mag begeven af met een draad. De draad van de Petsafe Nano omheining kunt u zowel boven- als ondergronds bevestigen, wat uw voorkeur heeft. 

Wanneer Fikkie in de buurt van de draad komt wordt er eerst een trilling en/of toon afgegeven door de halsband. Mocht Fikkie daarna toch besluiten om door te lopen, dan geeft de halsband een volledig veilig schokje af, voldoende om uw hond te doen terugkeren binnen de veilige grenzen van uw tuin. 

Deze omheining wordt geleverd met 150 meter grensdraad, maar indien gewenst is er een uitbreiding mogelijk tot 1.000 meter. U kunt extra ontvangers aanschaffen voor dit systeem, zodat u het kunt gebruiken voor meerdere honden.

 Bij bestelling van de Petsafe Nano omheining ontvangt u een omheiningszender, een halsband met ontvanger, 150 meter grensdraad, grensvlaggetjes om uw hond te trainen en een handleiding.

Voordelen Petsafe Nano omheining comfort fit PIG19-11042

  • Dit systeem is uit te breiden met extra ontvangers, zodat u het kunt gebruiken voor meerdere honden

Nadelen Petsafe Nano omheining comfort fit PIG19-11042

  • De prijs van dit systeem is aan de hoge kant

4. Petsafe Nano Receiver omheining comfort fit halsband

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 77%

Deze halsband kunt u gebruiken als extra ontvanger indien u meerdere honden heeft bij de PetSafe® In-Ground Fence™ systemen of als een vervangende halsband. Deze comfortabele halsband is geschikt voor kleinere honden met een nekomvang van 15 tot 66 cm. 

Dankzij de reflecterende strip op de halsband is uw viervoeter ook zichtbaar in het donker. Dat geeft toch een veilig gevoel! Deze halsband geeft eerst een waarschuwing door middel van een pieptoon als uw hond in de buurt van de grenzen van de Petsafe Nano omheining komt. Als uw hond toch blijft doorlopen richting grens zijn er vier niveaus van statische stimulatie die voorkomen dat uw hond de door u ingestelde grens overgaat.

Voordelen Petsafe Nano Receiver omheining comfort fit halsband

  • Deze comfortabele halsband is speciaal geschikt voor kleinere honden

Nadelen Petsafe Nano Receiver omheining comfort fit halsband

  • De prijs van deze halsband is aan de hoge kant
Furbo HD-WIFI- Hondencamera snackuitgave
Hondencamera's
beste hondenkar
Hondenkar
Hondensnoepjes
Hondensnoepjes
graanvrije brokken
Hondenbrokken
hondenkussen
Hondenkussens
Trixie Turn around
Hondenspeeltjes

Sanne

Over de productexpert

Als ik mezelf zou moeten omschrijven ben ik een zorgzame 4e jaars student verpleegkunde met een ongelofelijke liefde voor dieren. Aan mijn eigen honden en katten wordt zoveel aandacht gegeven als ze nodig hebben, dit zou ieder dier verdienen. Ik hoop dat ik andere mensen blij kan maken door alles wat ik weet over de beste verzorging voor mens en dier te delen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>