fbpx
 • Home
 • /
 • Hond
 • /
 • Beste Hondenomheining [Test 2023]

Publicatie datum: 21 augustus, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Hondenomheining

Euro-Net Hondenomheining

Euro-Net Hondenomheining

Met het Euro-Net Hondenomheining kan jij heel gemakkelijk een gebied afzetten voor je favoriete viervoeter. Doordat je niks hoeft te installeren kan je heel snel iets afzetten. De omheining is duidelijk zichtbaar en 80 centimeter hoog waardoor je hond weet dat hij er niet heen kan. Hij is weerbestendig zodat jij er geen zorgen meer aan hebt. Kortom, is dit onze favoriete hondenomheining in 2023!

U wilt uw trouwe viervoeter met een veilig gevoel de tuin in kunnen laten. Zonder dat u de hele tijd in de gaten moet houden of uw hond niet een manier heeft gevonden om uit de tuin te ontsnappen of achter de loslopende konijnen van de buren aan te gaan. 

Een goede en betrouwbare oplossing hiervoor is een hondenomheining. Deze zorgt er namelijk voor dat u zich geen zorgen hoeft te maken als u uw hond in de tuin laat. Dankzij de omheining blijft uw harige vriend binnen de door u gestelde grenzen en kunt u lekker rustig een boekje lezen in uw ligstoel zonder de hele tijd een oog op de hond gericht te houden.

Het vinden van de juiste omheining kan wel lastig zijn. Niet alle systemen werken namelijk even goed of zijn even diervriendelijk. Speciaal daarom hebben wij een beste hondenomheining test uitgevoerd. Hierbij hebben wij de beste hondenomheiningen in een top 5 geselecteerd. Benieuwd? Lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

13

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

17

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Hondenomheiningen

Euro-Net Hondenomheining

Beste Koop Hondenomheining
1. Euro-Net Hondenomheining

Elephant Basic schrikdraad set

Beste Hondenomheining Schrikdraad
2. Elephant Basic schrikdraad set

Adori Puppy Ren Zwart

Beste Hondenomheining Puppy
3. Adori Puppy Ren Zwart

beste hondenomheining

Beste Draadloze Hondenomheining
4. Velda Garden Protector 

beste hondenomheining

Beste Goedkope Hondenomheining
5. Petsafe Smartfence Omheiningsysteem 

Top 10 Beste Hondenomheiningen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire hondenomheiningen bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top hondenomheiningen bij deze webshop.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenomheining?

Welke hondenomheining past het beste bij mij? Dit is een veel voorkomende vraag waar wij je graag het antwoord op willen geven. Ook willen wij je graag voorzien van het beste advies over hondenomheiningen. Speciaal daarom hebben wij hieronder een overzicht weergegeven met de belangrijkste criteria van een goede hondenomheining. 

Deze criteria hebben wij ook getest in onze beste hondenomheiningen test. Bij deze test hebben wij dezelfde criteria getest als de beste hondenomheining volgens de consumentenbond test. Voor jouw hond wil je alleen het beste, om die reden hebben wij dit artikel geschreven met de beste hondenomheiningen van dit moment. 

Met of zonder draad

Allereerst zijn er omheiningen met en zonder draad. Deze draden hebben vaak een kleur en worden begraven waardoor je er verder geen last van hebt. Dit draad markeert het gebied waarin jouw hond vrij rond kan lopen. Omheiningssystemen zonder draad werken op gps. 

Prijsklassen

Hondenomheiningen zijn er ook in allerlei prijsklassen. Goedkope omheiningssystemen zijn vaak van mindere kwaliteit dan duurdere systemen. Dit is vaak terug te zien in reviews van consumenten. Toch is duurder niet altijd beter, check dus vooraf goed de reviews voordat je een honden omheiningssysteem aanschaft. 

Instelmogelijkheden

Honden omheiningssystemen zijn er in allerlei soorten te verkrijgen. Zo is het bij de duurdere honden omheiningssystemen vaak mogelijk om de banden in te stellen. Hierdoor kan je zelf bepalen of je hond een zachte of harde correctie krijgt wanneer hij buiten het gemarkeerde gebied treed.


Wat is de beste hondenomheining van 2023? 

Maar wat is nou de beste hondenomheining van 2023? Om daar achter te komen hebben wij een top 5 opgesteld aan de hand van de door ons uitgevoerde beste hondenomheiningen test. Hierbij hebben wij hondenomheiningen uit verschillende categorieën en prijsklassen geselecteerd. Hierdoor zit er voor iedereen de perfecte hondenomheining tussen.

Ook hebben wij elk product voorzien van een korte review. Hierbij hebben wij de hondenomheiningen getest op functionaliteit, prijs/kwaliteit en gebruiksgemak. Als laatste hebben wij elk product een eindbeoordeling gegeven om het voor jou nog makkelijker te maken. Benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder!

1. Euro-Net Hondenomheining

Euro-Net Hondenomheining

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op de eerste plaats staat het product dat we net al geïntroduceerd hadden, het Euro-Net Hondenomheining. Met deze omheining loopt je hond nooit meer ergens waar hij niet mag komen.

Deze groene omheining is perfect als je ergens snel iets wilt afzetten voor je hond. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe moestuin dan zal je hond dat heel interessant vinden. Doordat je de omheining makkelijk neer kan zetten is het zo afgesloten voor je viervoeter.

We weten allemaal dat het niet zo mooi weer kan worden in Nederland. Maar je hebt natuurlijk geen zin om de omheining telkens op te bergen. Gelukkig kan deze omheining goed tegen slecht weer.

Met een hoogte van 80 cm en een bereik van 20 meter is hij ideaal voor je tuin. Het kan zijn dat grotere honden over de omheining gaan springen. Daarom wordt hij aangeraden voor wat kleinere honden.

Voordelen Euro-Net Hondenomheining

 • Makkelijk te verplaatsen
 • Kan tegen slecht weer
 • Duidelijk zichtbaar

Nadelen Euro-Net Hondenomheining

 • Niet echt geschikt voor grote honden

2. Elephant Basic schrikdraad set

Elephant Basic schrikdraad set

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Heb jij een hele ondeugende hond die heel nieuwsgierig is? Dan is het Elephant Basic schrikdraad set misschien een goede optie voor jou. Door de scrikdraad leert je hond de grens waar hij mag komen.

Het kan zijn dat je een hondenomheining hebt die alleen een gebied afbakent. Maar het kan zijn dat je hond zo nieuwsgierig is en erover heen springt. Dat kan niet met deze schrikdraad set.

De set bestaat uit 25 meter aan schrikdraad. Het kan echter zijn dat je een groter gebied moet afbaken voor je hond. Je kan makkelijk een extra set erop aansluiten. Dit kan voor maximaal 500 meter. Dit is groot genoeg voor bijna elke tuin.

Het installeren kan nog best lastig zijn. Gelukkig zit er een stap voor stap-handleiding bij. Zo heb je de omheining zo opgezet.

Voordelen Elephant Basic schrikdraad set

 • Houdt je hond tegen door middel van een schok
 • Hij kan uitgebreid worden
 • Stap voor stap-handleiding

Nadelen Elephant Basic schrikdraad set

 • Je hond kan een schok krijgen

3. Adori Puppy Ren Zwart

Adori Puppy Ren Zwart

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb jij toevallig een puppy in huis? Dan weet je hoe nieuwsgierig ze zijn. Ze mogen echter nog niet overal komen. De oplossing daarvoor is de Adori Puppy Ren Zwart.

Een puppy is nog jong en weet nog niet wat het mag en wat niet. Doordat hij in deze ren zit kan hij nergens heen. Ook al gaat hij ertegenaan staan dan blijft de omheining stevig staan. 

De omheining is in meerdere manieren op te zetten. Dat is natuurlijk fijn, want niet elke vorm werkt in elk huis of tuin. Bij elke vorm heeft de pup nog genoeg ruimte om te bewegen.

De omheining is makkelijk op te bergen als de pup overal mag lopen. Maar je kunt de omheining ook makkelijk meenemen als je op visite gaat. Zo kan de puppy niks per ongeluk slopen als hij op visite is.

Voordelen Adori Puppy Ren Zwart

 • Puppy's kunnen er niet uit ontsnappen
 • In meerdere vormen neer te zetten
 • Makkelijk te verplaatsen

Nadelen Adori Puppy Ren Zwart

 • Alleen geschikt voor puppy's

4. Velda Garden Protector 

beste hondenomheining

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Een andere hondenomheining is deze Garden Protector. Dit systeem is een schrikdraad wat goed werkt tegen het weren van zowel honden als katten en reigers. Hiermee is het dus mogelijk om elke tuin af te zetten maar bijvoorbeeld ook een vijver.  Dit systeem werkt dus niet via een halsband maar werkt tegen alle dieren die er tegen aanlopen.

De beste prijs van dit omheiningssysteem vind je hier!

Voordelen Velda Garden Protector 

 • Wering tegen honden, katten, reigers etc.
 • Goede kwaliteit

Nadelen Velda Garden Protector 

 • Minder diervriendelijk

5. Petsafe Smartfence Omheiningsysteem 

beste hondenomheining

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste is er dit Petsafe Smartfence omheiningsysteem. Dit omheiningsysteem is het goedkoopste uit ons lijstje. Dit wil niet zeggen dat hij daarmee de slechtste is. De kwaliteit van dit systeem is minder en gaat misschien minder lang mee. Toch is het een systeem dat goed werkt. Uit reviews blijkt namelijk dat consumenten goede ervaringen hebben met dit systeem.

Het honden omheiningssysteem wordt geleverd inclusief 150 meter draad en 50 begrenzingvlaggen. Ook worden er 2 draadconnectors meegeleverd waarmee je de omheining zo groot kan maken als je wilt.

Voordelen Petsafe Smartfence Omheiningsysteem 

 • Makkelijk in gebruik
 • Veel draad en vlaggetjes meegeleverd

Nadelen Petsafe Smartfence Omheiningsysteem 

 • Mindere kwaliteit

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel hondenomheiningen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten hondenomheiningen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de hondenomheiningen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste hondenomheiningen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>