Laatste update: Juni 2021

Door: Sanne

Beste geteste hondencamera

Huisdiercamera - BS

5/5

Deze draadloze full HD camera is geschikt voor iedereen die niet altijd thuis bij de hond kan zjin. Via de gratis app neemt u snel een kijkje om te zien hoe het met de hond gaat. De camera kan horizontaal 355 graden draaien en verticaal 110 graden. 

Ook is het mogelijk om in te zoomen met deze camera. In tegenstelling tot vele andere camera’s ondersteunt deze camera naast bewegingsdetectie ook geluidsdetectie. Een melding wanneer u hond blaft? Dat is mogelijk met deze camera.

Waarom een hondencamera?

Een hondencamera? Heel nuttig als je ook tijdens je afwezigheid wilt weten wat je hond zoal uitspookt. Of hij dan ook zo braaf op de grond in plaats van op je bankstel ligt. Met de meeste camera’s heb je bovendien de mogelijkheid om op afstand tegen je hond te praten, je hond tot de orde te roepen om of hem juist te prijzen. Sterker nog, er zijn hondencamera’s – een hondencamera met snoepjes – die het mogelijk maken spelletjes met je hond te spelen. En dat op afstand. We zetten een aantal camera’s voor je op een rij waarvan wij denken dat hier de beste hondencamera voor jou tussen zit. Al blijft het antwoord op de vraag wat de beste hondencamera is toch vooral een kwestie van smaak en van jouw specifieke wensen.

Best nuttig dus zo’n camera. Zo kun je je hond meteen vermanend toespreken als ie probeert de kozijnen te vernielen en de tafelpoten te verbijten bijvoorbeeld. Je kunt zelfs een melding krijgen als je hond blaft of beweegt. Er zijn camera’s die beelden opnemen. Je kunt de beelden dan laten zien aan je hondentrainer om ze te bespreken en er vervolgens je voordeel mee te doen. Een camera kan helpen om je hond van verlatingsangst af te helpen en als je wilt speel je spelletjes met je trouwe viervoeter, je weet wel met de hondencamera met snoepjes.

Wat is de beste hondencamera?


Product


1. Hondencamera van IPsafehome

Best getest overall

5/5


2. Furbo HD

Beste hondencamera met snoepjes

4/5

3. Cleverdog Smart Wi-Fi security camera

4/5

4.Beveiligingscamera WiFi 1080P 

4/5

1. Hondencamera van IPsafehome

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 80%
Prijs / Kwaliteit 92%
Design 84%

De huisdiercamera van BS heeft een bijzonder brede kijkhoek en is eenvoudig in gebruik. Net als vrijwel alle andere camera’s werk je met een app op je smartphone. 

Je ziet dus op afstand en op je telefoon hoe het met je hond gaat als je zelf niet thuis bent. De camera van BS kan horizontaal 355 graden draaien, verticaal kan dit tot 110 graden. Bovendien kan deze camera ook inzoomen, als je je hond van iets dichterbij wilt bekijken. 

Bijzonder aan deze camera is dat het ook over geluidsdetectie beschikt. Je kunt ervoor kiezen om een melding te krijgen als je hond blaft, iets wat af te raden is als je weet dat je hond veel blaft als je niet thuis bent uiteraard.

Je verbindt de camera met een druk op de knop met wifi en de beelden sla je op in de cloud of op een micro-SD kaart. Ook als de camera defect is, blijven je beelden behouden. 

Op afstand luister je naar je hond en kun je hem toespreken als daar aanleiding voor is, via de ingebouwde microfoon. Ook al bijzonder aan deze toch al opvallende camera is dat het beschikt over een nachtfunctie. Daardoor heb je gewoon altijd goed beeld, beeld met een resolutie van 1080P HD overigens.

Voordelen Hondencamera van BS

 • Extra brede kijkhoek
 • Bekijk de beelden live via je telefoon
 • Beschikt over geluidsdettectie

Nadelen Hondencamera van BS

 • Lastig te monteren

2. Furbo HD-WIFI- Hondencamera met snoepjes (snackuitgave)

0
Eindcijfer
Houdbaarheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Je kunt ook kiezen voor de Furbo HD wifi camera snackuitgave, een camera met snoepjes. Om meteen met een nadeel te beginnen, de bijbehorende app is er nog niet in het Nederlands. 

De app maakt het echter wel mogelijk om met denkbeeldige snacks, in de vorm van snoepjes, naar je hond te gooien. Uiteraard zal je hond de snoepjes proberen te vangen. Ook deze HD video camera heeft nachtzicht. 

De resolutie is nu 720P HD videostreaming en de camera beschikt over een groothoek van 120 graden. Door het nachtzicht kun je dag en nacht heel de ruimte prima in de gaten houden. De camera van Furbo beschikt over tweeweg audio, en dus kun je behalve je hond zien je hond ook geruststellen of bestraffend toespreken. 

De camera heeft namelijk een ingebouwde microfoon en luidsprekers. Ja echt, je kunt met deze camera kiezen voor een blafwaarschuwing. In dat geval krijg je een pushmelding op je smartphone op het moment dat je hond blaft. Ook dan kun je je hond in realtime geruststellen. 

Overigens maken de zeer intelligente sensoren het mogelijk dat er automatisch blafgeluiden gedetecteerd worden. Het enige dat noodzakelijk is om deze camera perfect te laten draaien is een goed werkende wifi verbinding.

Voordelen Furbo HD-WIFI- Hondencamera

 • Makkelijk te monteren
 • Hoge kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen Furbo HD-WIFI- Hondencamera

 • Prijs is aan de hoge kant

3. Cleverdog Smart Wi-Fi security camera

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Ook Cleverdog biedt een prima camera om je hond in de gaten te houden, ook geschikt overigens voor andere huisdieren. Ook nu is wifi noodzakelijk en ook deze camera beschikt oer tweeweg audio communicatie. 

Dus kun je ook nu je viervoeter toezingen of vermanend toespreken. Nachtvisie ontbreekt ook al niet bij de camera van Cleverdog. De gemaakte beelden kun je in de cloud opslaan, maar ook prima op een micro-SD kaartje. 

De camera hond is liefst 355 graden draaibaar en 90 graden te kantelen. Dit maakt dat je de ruimte tot in de kleinste hoekjes kunt zien, ook nu weer via de app op de smartphone. 

Bijzonder aan deze camera is wel dat er gewerkt kan worden met multi users sharing. Dat wil zeggen dat iedereen in het gezin de app kan downloaden op de smartphone en gebruik kan maken van de mogelijkheden die dit systeem te bieden heeft.

Voordelen Cleverdog Smart Wi-Fi security camera

 • Goed contact
 • Duidelijk beeld

Nadelen Cleverdog Smart Wi-Fi security camera

 • Geen Nederlandse beschrijving

4. Orreti X8

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 77%

Je draait de Orreti X8 camera 360 graden en kunt de camera ook prima roteren. De camera heeft speakers en een ingebouwde microfoon en dus kun je ook nu direct contact zoeken met je hond. 

Deze camera is overigens erg gemakkelijk te koppelen aan alle mobiele apparaten die Android en iOS ondersteunen en koop je deze camera, dan krijg je de eerste maand opslag in de cloud er cadeau bij.

De intelligente en wellicht beste huisdier camera heeft de beschikking over de beste bewegingsdetectoren en een bewegingsalarm en maakt dus heel je huis een stuk veiliger. 

Je kunt er zelfs voor kiezen om een melding te krijgen als er sprake is van beeldverandering. Vanwege de veelzijdigheid wordt deze camera niet zelden de beste huisdier camera genoemd.

Voordelen

 • 360 graden lens
 • Ingebouwde speakers

Nadelen

 • Lastig te monteren
beste hondenkar
Honden fietskar
hondenomheining
Honden omheining
Hondensnoepjes
Hondensnoepjes
graanvrije brokken
Hondenbrokken
hondenkussen
Hondenkussens
Trixie Turn around
Hondenspeeltjes

Sanne

Over de productexpert

Als ik mezelf zou moeten omschrijven ben ik een zorgzame 4e jaars student verpleegkunde met een ongelofelijke liefde voor dieren. Aan mijn eigen honden en katten wordt zoveel aandacht gegeven als ze nodig hebben, dit zou ieder dier verdienen. Ik hoop dat ik andere mensen blij kan maken door alles wat ik weet over de beste verzorging voor mens en dier te delen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>