fbpx
 • Home
 • /
 • Hond
 • /
 • Beste Hondencamera [Test 2023]

Laatste update: augustus 2023

Door: Sanne

Best Geteste Hondencamera

Beste hondencamera

Hondencamera van IPsafehome 

Deze draadloze full HD camera is geschikt voor iedereen die niet altijd thuis bij de hond kan zijn. Via de gratis app neem je snel een kijkje om te zien hoe het met de hond gaat. De camera kan horizontaal 355 graden draaien en verticaal 110 graden. 

Ook is het mogelijk om in te zoomen met deze camera. In tegenstelling tot vele andere camera's ondersteunt deze camera naast bewegingsdetectie ook geluidsdetectie. Een melding wanneer je hond blaft? Dat is mogelijk met deze camera. Daarom is dit volgens ons de beste hondencamera 2023. Benieuwd naar de prijs? Klik hier!

Een hondencamera? Heel nuttig als je ook tijdens je afwezigheid wilt weten wat je hond zoal uitspookt. Of hij dan ook zo braaf op de grond in plaats van op je bankstel ligt. Met de meeste camera’s heb je bovendien de mogelijkheid om op afstand tegen je hond te praten, je hond tot de orde te roepen om of hem juist te prijzen. Sterker nog, er zijn hondencamera’s – een hondencamera met snoepjes - die het mogelijk maken spelletjes met je hond te spelen. En dat op afstand. We zetten een aantal camera’s voor je op een rij waarvan wij denken dat hier de beste hondencamera voor jou tussen zit. Al blijft het antwoord op de vraag wat de beste hondencamera is toch vooral een kwestie van smaak en van jouw specifieke wensen.

Best nuttig dus zo’n camera. Zo kun je je hond meteen vermanend toespreken als ie probeert de kozijnen te vernielen en de tafelpoten te verbijten bijvoorbeeld. Je kunt zelfs een melding krijgen als je hond blaft of beweegt. Er zijn camera’s die beelden opnemen. Je kunt de beelden dan laten zien aan je hondentrainer om ze te bespreken en er vervolgens je voordeel mee te doen. Een camera kan helpen om je hond van verlatingsangst af te helpen en als je wilt speel je spelletjes met je trouwe viervoeter, je weet wel met de hondencamera met snoepjes.

Wat is de beste hondencamera? Het antwoord ontdek je in deze test. We hebben maar liefst 14 producten getest en vergeleken op verschillende criteria. De 5 beste opties vind je hier.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

20

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Hondencamera

Beste hondencamera

Beste huisdieren camera
1. Hondencamera van IPsafehome

beste hondencamera

Beste babyfoon puppy
2. Oretti X3

Beste hondencamera

Beste Night vision camera
3. CleverDog WiFi camera

beste hondencamera

Beste 360 graden camera
4. Orreti X8

Beste hondencamera

Beste IP-beveiligingscamera
5. EZVIZ C2C 1080p

Top 10 beste hondencamera

Wil je direct weten hoe de top 10 hondencamera's eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar op letten bij het kopen van een hondencamera? 

Hondencamera's zijn er in verschillende kwaliteits- en prijsklasse. Het is daarom moeilijk om er achter te komen welke camera het beste bij jou past. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het kopen van een goede hondencamera. Er zijn namelijk camera's met spraak functie, wifi functie en opname functie. Hierdoor is het ook mogelijk om te communiceren via de camera. Dit maakt sommige camera's ook bruikbaar als babyfoon. Naast deze functies zijn er ook camera's met nachtzicht door middel van een infrarood lens. 

Sommige camera's zijn ook voorzien van een beweeg- en geluidsdetectie, deze geven een melding door wanneer er beweging of geluid wordt gedetecteerd. De apps die deze camera's besturen zijn overal te besturen en eenvoudig te bedienen. De camera's kunnen vaak aan de muur en het plafond worden gemonteerd, maar kunnen ook gewoon ergens neergezet worden. Dit zijn ook enkele belangrijke factoren volgens de consumentenbond.


Wat zijn de beste hondencamera's 2023? 

Verder zoeken is niet meer nodig want in dit artikel hebben wij de beste hondencamera's van 2023 op een rijtje gezet. De camera's zijn hierbij uitgebreid beschreven waardoor je voorzien wordt van alle informatie rondom deze camera's. De hondencamera's zijn getest op functies, prijs- en kwaliteitsverhouding. Elke camera heeft zijn voor en nadelen.

Wat is de beste hondencamera van 2023? Door het uitvoeren van een uitgebreid onderzoek hebben wij de beste hondencamera's kunnen selecteren voor onze top 5. Door het lezen van vele reviews kunnen wij jou met trots de top 5 hondencamera's presenteren.

1. Hondencamera van IPsafehome

Beste hondencamera

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De huisdiercamera van BS heeft een bijzonder brede kijkhoek en is eenvoudig in gebruik. Net als vrijwel alle andere camera’s werk je met een app op je smartphone. 

Je ziet dus op afstand en op je telefoon hoe het met je hond gaat als je zelf niet thuis bent. De camera van BS kan horizontaal 355 graden draaien, verticaal kan dit tot 110 graden. Bovendien kan deze camera ook inzoomen, als je je hond van iets dichterbij wilt bekijken. 

Bijzonder aan deze camera is dat het ook over geluidsdetectie beschikt. Je kunt ervoor kiezen om een melding te krijgen als je hond blaft, iets wat af te raden is als je weet dat je hond veel blaft als je niet thuis bent uiteraard.

Je verbindt de camera met een druk op de knop met wifi en de beelden sla je op in de cloud of op een micro-SD kaart. Ook als de camera defect is, blijven je beelden behouden. 

Op afstand luister je naar je hond en kun je hem toespreken als daar aanleiding voor is, via de ingebouwde microfoon. Ook al bijzonder aan deze toch al opvallende camera is dat het beschikt over een nachtfunctie. Daardoor heb je gewoon altijd goed beeld, beeld met een resolutie van 1080P HD overigens.

Voordelen Hondencamera van IPsafehome

 • Extra brede kijkhoek
 • Bekijk de beelden live via je telefoon
 • Beschikt over geluidsdetectie

Nadelen Hondencamera van IPsafehome

 • Lastig te monteren

2. Orretti® X3 

beste hondencamera

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

De Orretti® X3 is een camera die zowel als babyfoon en dierencamera gebruikt kan worden. Door de grote lens is het mogelijk om elk hoekje van de kamer in de gaten te houden. De camera beschikt namelijk over een draaifunctie waardoor je elk hoek in de gaten kan houden. Dit geeft jou de mogelijkheid om je kind of huisdier van een afstand in de gaten te kunnen houden.

Een voordeel aan de Orretti® X3 is dat deze zowel bewegings- als geluidsdetectie ondersteund, in tegenstelling tot andere camera's. Ook beschikt het over een terugspreekfunctie waardoor je op afstand kunt communiceren via de ingebouwde microfoon in de camera. De beveiligingscamera met intelligente functies zoals 355° horizontale rotatie, 55° tilting en nachtzicht beschikt dus over het totaalpakket. 

Benieuwd naar de prijs van deze camera? Klik hier!

Voordelen Orretti® X3 

 • Goede kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
 • Ruime kijkhoek

Nadelen Orretti® X3 

 • Geen draaibare bevestiging voor plafond/muur

Misschien ook interessant:


3. Cleverdog Smart Wi-Fi security camera

Beste hondencamera

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ook Cleverdog biedt een prima camera om je hond in de gaten te houden, ook geschikt overigens voor andere huisdieren. Ook nu is wifi noodzakelijk en ook deze camera beschikt oer tweeweg audio communicatie. 

Dus kun je ook nu je viervoeter toezingen of vermanend toespreken. Nachtvisie ontbreekt ook al niet bij de camera van Cleverdog. De gemaakte beelden kun je in de cloud opslaan, maar ook prima op een micro-SD kaartje. 

De camera hond is liefst 355 graden draaibaar en 90 graden te kantelen. Dit maakt dat je de ruimte tot in de kleinste hoekjes kunt zien, ook nu weer via de app op de smartphone. 

Bijzonder aan deze camera is wel dat er gewerkt kan worden met multi users sharing. Dat wil zeggen dat iedereen in het gezin de app kan downloaden op de smartphone en gebruik kan maken van de mogelijkheden die dit systeem te bieden heeft. Interesse? Klik hier!

Voordelen Cleverdog Smart Wi-Fi security camera

 • Goed contact
 • Duidelijk beeld

Nadelen Cleverdog Smart Wi-Fi security camera

 • Geen Nederlandse beschrijving

4. Orreti X8

beste hondencamera

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Je draait de Orreti X8 camera 360 graden en kunt de camera ook prima roteren. De camera heeft speakers en een ingebouwde microfoon en dus kun je ook nu direct contact zoeken met je hond. 

Deze camera is overigens erg gemakkelijk te koppelen aan alle mobiele apparaten die Android en iOS ondersteunen en koop je deze camera, dan krijg je de eerste maand opslag in de cloud er cadeau bij.

De intelligente en wellicht beste huisdier camera heeft de beschikking over de beste bewegingsdetectoren en een bewegingsalarm en maakt dus heel je huis een stuk veiliger. 

Je kunt er zelfs voor kiezen om een melding te krijgen als er sprake is van beeldverandering. Vanwege de veelzijdigheid wordt deze camera niet zelden de beste huisdier camera genoemd. Benieuwd naar de prijs? Klik hier!

Voordelen Orreti X8

 • 360 graden lens
 • Ingebouwde speakers

Nadelen Orreti X8

 • Lastig te monteren

5. EZVIZ C2C 1080p

Beste hondencamera

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De EZVIZ C2C 1080p is een mini camera die er voor zorgt dat je met een gerust hart je kantoor of woning kan verlaten. Door middel van een app is het namelijk altijd en overal mogelijk om een oogje in het zeil te houden. Hierdoor is het altijd mogelijk om even te kijken of de baby slaapt of dat de hond rustig is. 

De camera beschikt over een HD-resolutie waardoor je alles haarscherp in de gaten kunt houden. Ook beschikt de camera over een nachtzicht tot wel 7,5 meter ver. De camera heeft geen kabels of snoeren nodig en beschikt over een ingebouwde wifi functie. De camera is gemakkelijk te installeren wat het gebruiksgemak flink vergroot. De camera beschikt daarnaast ook over een 8x digitale zoom om elk detail in de kamer goed te kunnen zien. 

Voordelen EZVIZ C2C 1080P

 • Goed beeld
 • Voordelige koop

Nadelen EZVIZ C2C 1080P

 • Geluid als hij van dag naar nachtstand omschakelt

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel hondencamera's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten hondencamera's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de hondencamera's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste hondencamera's op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP