fbpx
 • Home
 • /
 • Hond
 • /
 • Beste Hondenbench [Test 2023]

Publicatie datum: 15 februari, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Hondenbench

Best Geteste Hondenbench

Boon Bench Medpets hondenbench

De test was echt super spannend, en veel hondenbenches gingen erg gelijk aan elkaar op. Maar uiteindelijk kon er natuurlijk maar ééntje de beste zijn. En in dit geval was dat overduidelijk de Boon Bench van Medpets!

Deze bench kwam als veruit de beste uit de test, en is daarmee verkozen tot de beste hondenbench van 2023. En dat zonder onze verbazing. Zo is de bench ten eerste te koop voor een erg goede prijs. 

Daarnaast is de bench heel makkelijk schoon te maken doordat deze gemaakt is van kunststof. Wel zo handig met die harige viervoeters! Teven is de bench verkrijgbaar in drie maten, zodat iedere hond er in past! 

Iedereen die een viervoeter thuis heeft lopen weet hoe ontzettend enthousiast ze kunnen zijn. Honden zijn altijd blij en vrolijk en dan ook partners voor het leven. Echter is de drukte iets minder handig wanneer je ze mee wil nemen op vakantie. 

Zeker kleine puppy’s kunnen niet zo maar los in de auto. Dit kan zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties wanneer ze net iets te enthousiast zijn. Gelukkig is er tegenwoordig voor ieder probleem een oplossing.

Zo ook voor dit probleem! En je weet waarschijnlijk al wel waar ik op doel: namelijk de hondenbench! Een bench is een fijn plekje voor je hond om te kunnen liggen en slapen onderweg op vakantie.

Zo kan je met een gerust hart rijden zonder dat je je druk hoeft te maken om je trouwe viervoeter achterin de auto. Wel zo fijn natuurlijk!

Nederland telt maar liefst 1,7 miljoen honden, en dit worden er alleen maar meer. De vraag naar zo’n bench is dus best groot zoals je je waarschijnlijk wel voor kan stellen. De aanbieders van hondenbenches schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. 

Voor jou als consument zijnde kan dit zowel voordelig als nadelig zijn. Het voordeel is dat je ruim de keuze hebt om te kunnen kiezen. Echter kan teveel keuze zorgen voor een overweldigend gevoel.

Want hoe kies je dan nog de beste hondenbench uit? Omdat wij dit overweldigende gevoel erg goed begrijpen willen we je graag een eindje op weg helpen. Zo ben jij verzekerd van alleen de beste hondenbench!

Hoe we dat gedaan hebben? Nou, om te beginnen hebben wij in dit artikel alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste hondenbench. Zo voorkom je een miskoop.

Daarnaast hebben wij tientallen verschillende hondenbenches met elkaar vergeleken zodat we jou kunnen verzekeren van alleen de allerbeste kwaliteit. En daarmee ook de beste testresultaten natuurlijk!

En tot slot staat aan het eind van dit artikel je een spannende review te wachten van de beste hondenbenches van 2023!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Hondenbenches

Best Geteste Hondenbench

Beste Koop
1. Boon Bench Medpets

Beste opvouwbare hondenbench
2. Maelson Soft Kennel hondenbench

Beste goedkope hondenbench
3. Adori Hondenbench

Beste prijs- kwaliteitverhouding hondenbench
4. Heavy Duty Bench

Beste Hondenbench voor in de auto
5. Trixie vervoersbox

Top 10 beste hondenbenches

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste hondenbenches , dit zijn direct de meest verkochte benches bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een hondenbench? 

Een hondenbench is voor iedere hondeneigenaar een ontzettende uitkomst. Daarnaast is de bench fijn voor jou, maar ook erg fijn voor je viervoeter.

Door het enorme aanbod kan dit een aardig overweldigend gevoel opleveren voor jou als consument. Want hoe kies je dan nog de beste hondenbench uit?

Omdat wij dit gevoel goed begrijpen hebben wij, zoals beloofd, alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste hondenbench. Zo ben jij verzekerd van een goede aankoop!

Grootte van je hond

Het eerste punt dat we even willen aankaarten is natuurlijk de grootte van je hond. Een hondenbench is vaak verkrijgbaar in verschillende formaten. En je wil natuurlijk niet dat je hond te groot is voor de bench die je net gekocht hebt.

Vaak kan je de bench op dat punt ook al niet meer omruilen of retourneren. Gelukkig staan de formaten altijd duidelijk vermeld. Probeer, indien mogelijk, even je hond op te meten zodat je zeker weet dat alles past.

En uiteraard wanneer je een kleine hond hebt volstaat het kleinste formaat vrijwel altijd. En andersom geldt hetzelfde: bij een grote hond volstaat het grootste formaat vrijwel altijd.

Opvouwbaar of niet?

Een ander niet te missen punt tijdens je zoektocht naar de beste hondenbench is natuurlijk of deze opvouwbaar is of niet. Een bench wordt vaak gebruikt om mee te nemen op reis.

Het is dan wel zo handig dat je de bench makkelijk kan vervoeren en het liefste ook kan opvouwen tot een lekker compact formaat. Zo weet je waar je aan toe bent en kost dit je tijdens je vakantie geen extra moeite.

Natuurlijk zijn niet alle hondenbenches zo makkelijk mee te nemen, daarom is het wel zo handig dat wanneer je een bench wil kopen je dit even bekijkt. Dit staat vaak in de omschrijving van het product.

Garantie

Het laatste punt dat we in dit artikel willen aankaarten is de garantie op je nieuwe hondenbench. Garantie moet je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoelang het product ten minste mee moet gaan. 

Wanneer een product geen garantie biedt moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Wat zegt dat dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen? 

Wanneer er dan wat mis blijkt te zijn met je hondenbench, heb je niks om op terug te vallen. De fabrikant is dan niet verplicht om jou verder te helpen. 

Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw hondenbench ten minste twee jaar is. Als er dan iets mis is met het product, kan je altijd terugvallen op de garantie.

De fabrikant is dan verplicht volgens de wet om je verder te helpen. Zo kan jij met rust en zekerheid genieten van je nieuwe aankoop en zonder problemen op vakantie met je vrolijke viervoeter.


Wat is het beste Hondenbench van 2023? 

We hebben op basis van bovenstaande factoren en nog een paar anderen een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende hondenbenches, om jou zo te kunnen garanderen van de allerbeste kwaliteit.

De test was dan ook erg interessant en spannend. Veel van de hondenbenches gingen gelijk aan elkaar op en waren waardige concurrenten. Uiteindelijk hebben we na lang wikken en wegen een paar hondenbenches kunnen uitkiezen die er écht uitsprongen.

Deze benches blinken ieder uit in een andere categorie zoals beste design of  beste prijs- kwaliteitverhouding. Hierdoor hebben zij een plekje kunnen bemachtigen in de felbegeerde top vijf.

Ben jij nou ook nieuwsgierig geworden naar welke hondenbenches in deze top vijf zijn belandt? Dan presenteren we je graag vol trots de top vijf beste hondenbenches van 2023!

1. Boon Bench van Medpets

Best Geteste Hondenbench

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Zoals met iedere wedstrijd geldt kan er maar ééntje de beste zijn, zo ook met deze test. En dit was bij uitstek deze Boon Bench van Medpets! De bench heeft een heel simpel design en is eenvoudig in elkaar te zetten.

Daarnaast kan de bench makkelijk mee op reis en is deze verkrijgbaar in drie verschillende formaten. Zo weet je zeker dat er een goed formaat tussen zit voor jouw hond.

Voordelen Boon Bench van Medpets

 • Heeft verschillende maten en zo geschikt voor ieder formaat hond
 • Mooi, simpel design
 • Makkelijk in elkaar te zetten

Nadelen Boon Bench van Medpets

 • Niet opvouwbaar

2. Maelson Soft Kennel hondenbench

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil je je hond de allerbeste kwaliteit bieden? Dan moet je deze hondenbench van Soft Kennel hebben! Deze bench is uitgerust met een heerlijk zachte bodem, waardoor je hond kan genieten van ultiem comfort. 

Daarnaast is er ook een stalen frame aanwezig om je hond te beschermen. Oh, en natuurlijk is de bench opvouwbaar en daardoor lekker makkelijk mee te nemen.

Dit is wat ons betreft dan ook de beste opvouwbare hondenbench. 

Voordelen Maelson Soft Kennel hondenbench

 • Veel comfort voor je hond
 • Opvouwbaar en makkelijk mee te nemen
 • Stalen frame voor extra bescherming

Nadelen Maelson Soft Kennel hondenbench

 • Niet geschikt voor grote honden

3. Adori Hondenbench

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je iets minder budget hebt om te besteden zijn er voor alsnog hele goede hondenbenches te verkrijgen. En hierbij is de hondenbench van Adori als beste getest! Zo heeft deze bench maar liefst vijf verschillende maten.

Zo ben je verzekerd van een passend model voor jouw hond. En naast de scherpe prijs is deze bench opvouwbaar en dus makkelijk mee te nemen op vakantie.

Voordelen Adori Hondenbench

 • Opvouwbaar
 • Verkrijgbaar in vijf maten
 • Goedkoop

Nadelen Adori Hondenbench

 • Kortere garantietermijn

4. Heavy Duty bench

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over de Heavy Duty Bench! De bench is voorzien van handige wieltjes, waardoor deze makkelijk te verplaatsen is. Deze zwarte hondenbench mag zeker niet ontbreken aan dez elijst.

Daarnaast komt de bench in een mooie kleur en is de bench gemaakt van metaal met een kunststof opvangplaat. Hierdoor is de bench dus super sterk!

Voordelen Heavy Duty bench

 • Goede prijs- kwaliteitverhouding
 • Gemaakt van metaal
 • Kunststof opvangplaat

Nadelen Heavy Duty bench

 • Iets duurder dan vergelijkbare hondenbenches

5. Trixie vervoersbox

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als je wat meer budget hebt om te besteden en je graag een luxe hondenbench aan wil schaffen is deze bench een topper. De bench is geluidsarm, is afgewerkt met schuine wanden zodat dit perfect in de kofferbak past én heeft een slipvast thermodeken!

Voordelen Trixie vervoersbox

 • Slim afgewerkt met schuine wanden
 • Mooi ontwerp
 • Ingebouwd thermodeken

Nadelen Trixie vervoersbox

 • Duur

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel hondenbenches hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten hondenbenches getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de hondenbenches op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste hondenbenches op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>