Laatste update: Juni 2021

Door: Mitchell

Best Geteste Fietscomputer

Sigma BC 9.16 ATS Fietscomputer

5/5

De Sigma Sport BC 9.16 ATS draadloze fietscomputer blinkt uit door de eenvoud en kan dankzij de ATS techniek draadloos diverse gegevens waaronder snelheid en afstand overdragen. Het duidelijke grote display met een smalle rand ziet er zeer sportief uit en zal zeker niet misstaan op je racefiets of mountainbike! 

Wanneer je op de fiets zit is het hartstikke handig om een fietscompter te hebben. Hiermee krijg je in een oogopslag inzicht in belangrijke informatie, zoals je hartslag, de afgelegde kilometers of het aantal verbrande calorieën.

Ook zijn er handige fietscomputers met ingebouwde GPS, waarmee je eenvoudig de ingestelde route kunt aflezen en voortaan overal de weg kunt vinden.

Maar waaraan dient een goede fietscomputer zoal te voldoen? En wat is de beste fietscomputer model van dit moment? Bekijk hiervoor de resultaten uit de fietscomputer test en kies uit de lijst van best geteste fietscomputer modellen van dit moment.


Product

1. Sigma BC 9.16 ATS Fietscomputer

2. Garmin Edge 530 Fietscomputer

4/5

3. Garmin Edge 1030 Fietscomputer

4/5

4. Sigma Pure 1 ATS

4/5

5. Sigma BC 7.16

4.5/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietscomputer?

Het vinden van de meest geschikte fietscomputer is een lastige klus. Zo heeft iedereen andere voorkeuren en verschillen de modellen onderling sterk.

Bij het kopen van een fietscomputer kun je rekening houden met tal van belangrijke specificaties. Zo zijn de fietscomputers zeer verschillend en heeft elk model zo zijn voor- en nadelen.

Je kunt bij de aankoop bijvoorbeeld rekening houden met de aanwezigheid van een GPS, een hartslagmeter, de capaciteit van de batterij, de waterbestendigheid, het gebruiksgemak en met andere belangrijke data dat het apparaat weergeeft. 

Wil je overal eenvoudig de weg vinden op de fiets? Kies dan voor een fietscomputer met ingebouwde GPS. Hiermee weet je overal de juiste route te vinden en kun je zorgeloos genieten van jouw fietstocht.

Vele fietscomputers zijn uitgerust met een handige hartslagfunctie. Hiermee kun je nauwkeurig aflezen hoe hoog je hartritme is en krijg je een beter zicht op jouw prestaties. Bekijk of het apparaat geleverd wordt met een ingebouwde hartslagmeting of bekijk of het apparaat eventueel gekoppeld kan worden aan een externe hartslagband of hartslagmeter.

Uiteraard wil je natuurlijk zo lang mogelijk van de fietscomputer gebruik kunnen maken zonder dat je het apparaat voortdurend hoeft op te laden. Bekijk of het apparaat beschikt over batterijen of beschikt over een oplaadbare accu en bekijk hoelang deze gemiddeld mee gaat.

Bekijk voordat je een fietscomputer aanschaft of het apparaat bestand is tegen water. Hiermee kun je het apparaat het gehele jaar door gebruiken en hoef je je geen zorgen te maken wanneer het regent. Indien het apparaat niet waterproof is kun je ervoor kiezen om een speciaal hoesje hiervoor aan te schaffen.

Ook is het belangrijk om rekening te houden met het gebruiksgemak. Bekijk of het apparaat eenvoudig te installeren is en of je het apparaat eenvoudig aan het stuur kunt monteren. Bekijk hierbij bijvoorbeeld of er handig monteermaterialen meegeleverd worden en of het apparaat beschikt over een eenvoudig klik systeem.

Ga je er vaak tussenuit met je fiets en wil je graag zo nauwkeurig mogelijk je prestaties bijhouden? Kies dan voor een uitgebreide fietscomputer die beschikt over diverse data weergave. Bekijk wat voor data vooral voor jou van belang is en kijk of de fietscomputer deze zorgvuldig weergeeft. Hierbij kun je denken aan het totaal afgelegde kilometers, het calorie verbruik en de gemiddelde snelheid.

Top 10 Beste Fietscomputers

Wil je direct weten hoe de top 10 fietscomputers eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Top 5 beste fietscomputer modellen

Op zoek naar de beste koop fietscomputer maar weet je niet goed welk model voor jou het meest geschikt is? Bekijk dan de onderstaande modellen en kies uit de top 5 best geteste modellen van deze tijd.

De onderstaande fietscomputers zijn zorgvuldig getest en zijn allen zeer goede fietscomputer racefiets modellen. Zo zijn de computers onder andere getest op gebruikscomfort, prijs-kwaliteitsverhouding en op design. Ook is er met de test rekening gehouden met speciale functies die het apparaat beschikt.
Bekijk welke eigenschappen voor jou van belang zijn en bekijk de verschillende voor- en nadelen van elk apparaat.

1.Sigma BC 9.16 ATS Fietscomputer

0
Eindcijfer
Specificaties 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

De Sigma BC 9.16 ATS Fietscomputer voldoet aan alle verwachtingen van een hoogwaardige fietscomputer. Het model is dan ook de beste fietscomputer volgens de consumentenbond.

De computer beschikt is waterbestendig, beschikt over een caloriemeting, trainingsfunctie en over een horlogefunctie. Het apparaatje is daarnaast eenvoudig te bevestigen met behulp van meegeleverd bevestigingsmateriaal. 

Voordelen Sigma BC 9.16 ATS Fietscomputer

 • Nauwkeurige caloriemeting
 • Batterijduur van maximaal 100 uur
 • Toont snelheid en kilometers

Nadelen Sigma BC 9.16 ATS Fietscomputer

 • Geen hoogtemeter
 • Geen hartslagfunctie
 • Bevat geen GPS

2. Garmin Edge 530 Fietscomputer

0
Eindcijfer
Specificaties 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

De Garmin Edge 530 Fietscomputer is een zeer goede fietscomputer die van alle gemakken is voorzien. Zo kun je dankzij het duidelijke en grote scherm eenvoudig de ingestelde route aflezen en krijg je inzicht in belangrijke data, zoals je hartslagritme, de verbrande calorieën en krijg je inzicht in verschillende hoogte niveaus.

De Garmin Edge 530 fietscomputer is waterbestendig en zeer eenvoudig te installeren. De fietscomputer beschikt daarnaast over een uitstekende batterij die eenvoudig kan worden opgeladen met behulp van de meegeleverde USB-kabel.

Voordelen Garmin Edge 530 Fietscomputer

 • Overzichtelijke kaartweergave
 • Hartslagmeter
 • Bevat GPS

Nadelen Garmin Edge 530 Fietscomputer

 • Geen horlogefunctie
 • Geen touchscreen
 • Relatief prijzig

3. Garmin Edge 1030 Fietscomputer

0
Eindcijfer
Specificaties 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Op zoek naar een geavanceerde fietscomputer die van alle gemakken is voorzien? Dan is wellicht de fietscomputer van het merk Garmin wat voor jou. Dit model fietscomputer is zeer geliefd onder vele sportieve fietsers en is dan ook razend populair.

Deze hoogwaardige fietscomputer biedt tal van belangrijke functies, zoals een hartslagfunctie, trainingfunctie en wordt geleverd met hartslagband en snelheids- en cadanssensor. Hiermee kun je al jouw activiteiten en prestaties nauwkeurig inzien.

Voordelen Garmin Edge 1030 Fietscomputer

 • Meegeleverde hartslagband en snelheids- en cadanssensor
 • Bevat GPS

Nadelen Garmin Edge 1030 Fietscomputer

 • Relatief prijzig 
 • Geen horlogeweergave

4. Sigma Pure 1 ATS Fietscomputer

0
Eindcijfer
Specificaties 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

De Sigma Pure 1 ATS fietscomputer is eenvoudig in gebruik, biedt tal van voordelen en is daarnaast zeer voordelig. Het apparaat klik je eenvoudig aan je stuur met behulp van een magneet.

De fietscomputer is dankzij zijn heldere scherm zeer eenvoudig af te lezen en kan gemakkelijk ingesteld worden.

Voordelen Sigma Pure 1 ATS Fietscomputer

 • Beschikt over trainingsfuctie
 • Eenvoudig te monteren
 • Heldere weergave

Nadelen Sigma Pure 1 ATS Fietscomputer

 • Geen GPS
 • Geen caloriemeting
 • Geen hartslagmeter 

5. Sigma BC 7.16 Fietscomputer

0
Eindcijfer
Specificaties 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

De handige fietscomputer BC 7.16 van het merk Sigma is zowel als bekabelde als draadloze
te gebruiken. Het apparaat biedt voldoet aan alle eisen waaraan een hoogwaardige fietscomputer dient te voldoen en biedt belangrijke informatie zoals de totale rijtijd en de gemiddelde snelheid.

Daarnaast is de fietscomputer zeer eenvoudig in gebruik en kun je het apparaat eenvoudig installeren. Met een maximale rijtijd van maar liefst 100 uur kun je het apparaat enorm vaak gebruiken voordat je het apparaat weer aan de lader hoeft te leggen.

Voordelen Sigma BC 7.16 Fietscomputer

 • Horlogefunctie
 • Trainingsfunctie
 • Uitstekende batterijduur

Nadelen Sigma BC 7.16 Fietscomputer

 • Geen hoogtemeter
 • Geen GPS

Mitchell

Over de productexpert

Mijn naam is Mitchell en sinds een aantal jaren schrijf ik alle artikelen in de categorie vervoer. Dagelijks ben ik bezig met fietsen, brommers en scooters. Heeft mijn dochter weer een lekke fietsband dan ben ik natuurlijk de persoon die haar meer dan graag uit de brand helpt. Ondertussen weet heel de buurt mij te vinden voor het repareren van eigen voertuigen of het advies voor accessoires. Sinds een aantal jaar deel ik mijn kennis ook online, Top-X geeft mij hier de mogelijkheid voor!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>