fbpx
 • Home
 • /
 • Fiets
 • /
 • Beste Fietscomputer [Test 2023]

Publicatie datum: 22 maart, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Fietscomputer

Best geteste Fietscomputer

Sigma BC 9.16 ATS

De best geteste fietscomputer van 2023 is de Sigma BC 9.16 ATS! De Sigma Sport BC 9.16 ATS draadloze fietscomputer blinkt uit door de eenvoud en kan dankzij de ATS techniek draadloos diverse gegevens waaronder snelheid en afstand overdragen. 

Het duidelijke grote display met een smalle rand ziet er zeer sportief uit en zal zeker niet misstaan op je racefiets of mountainbike! Hierdoor heb je er duidelijk zicht op.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste fietscomputer? Wanneer je op de fiets zit is het hartstikke handig om een fietscomputer te hebben. Hiermee krijg je in een oogopslag inzicht in belangrijke informatie, zoals je hartslag, de afgelegde kilometers of het aantal verbrande calorieën.

Ook zijn er handige fietscomputers met ingebouwde GPS, waarmee je eenvoudig de ingestelde route kunt aflezen en voortaan overal de weg kunt vinden. Maar waaraan dient een goede fietscomputer zoal te voldoen?  Bekijk hiervoor de resultaten uit de fietscomputer test en kies uit de lijst van best geteste fietscomputer modellen van dit moment.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

11

 Ervaringen gecheckt

5

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fietscomputers

Best geteste Fietscomputer

Beste Koop Fietscomputer
1. Sigma BC 9.16 ATS

Garmin Edge 530 - Fietscomputer

Beste Fietscomputer Met Navigatie
2. Garmin Edge 530

Edge 1030 HRM/CAD Bundel

Beste Fietscomputer Pakket
3. Edge 1030 HRM/CAD Bundel

Sigma Pure 1 ATS Fietscomputer - Draadloos

Beste Fietscomputer Draadloos
4. Sigma Pure 1 ATS

Sigma BC 7.16

Beste Fietscomputer Zonder GPS
5. Sigma BC 7.16

Top 10 Beste Fietscomputers

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire fietscomputers bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top fietscomputers bij deze webshops.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Fietscomputer?

Het vinden van de meest geschikte fietscomputer is een lastige klus. Zo heeft iedereen andere voorkeuren en verschillen de modellen onderling sterk.

Bij het kopen van een fietscomputer kun je rekening houden met tal van belangrijke specificaties. Zo zijn de fietscomputers zeer verschillend en heeft elk model zo zijn voor- en nadelen.

Je kunt bij de aankoop bijvoorbeeld rekening houden met de aanwezigheid van een GPS, een hartslagmeter, de capaciteit van de batterij, de waterbestendigheid, het gebruiksgemak en met andere belangrijke data dat het apparaat weergeeft. 

GPS

Wil je overal eenvoudig de weg vinden op de fiets? Kies dan voor een fietscomputer met ingebouwde GPS. Hiermee weet je overal de juiste route te vinden en kun je zorgeloos genieten van jouw fietstocht. Altijd handig als je een actieve fietser bent.

Hartslagfunctie

Vele fietscomputers zijn uitgerust met een handige hartslagfunctie. Hiermee kun je nauwkeurig aflezen hoe hoog je hartritme is en krijg je een beter zicht op jouw prestaties. Bekijk of het apparaat geleverd wordt met een ingebouwde hartslagmeting of bekijk of het apparaat eventueel gekoppeld kan worden aan een externe hartslagband of hartslagmeter.

Batterij

Uiteraard wil je natuurlijk zo lang mogelijk van de fietscomputer gebruik kunnen maken zonder dat je het apparaat voortdurend hoeft op te laden. Bekijk of het apparaat beschikt over batterijen of beschikt over een oplaadbare accu en bekijk hoelang deze gemiddeld mee gaat.

Waterdichtheid

Bekijk voordat je een fietscomputer aanschaft of het apparaat bestand is tegen water. Hiermee kun je het apparaat het gehele jaar door gebruiken en hoef je je geen zorgen te maken wanneer het regent. Indien het apparaat niet waterproof is kun je ervoor kiezen om een speciaal hoesje hiervoor aan te schaffen.

Gebruiksgemak

Ook is het belangrijk om rekening te houden met het gebruiksgemak. Bekijk of het apparaat eenvoudig te installeren is en of je het apparaat eenvoudig aan het stuur kunt monteren. Bekijk hierbij bijvoorbeeld of er handig monteermaterialen meegeleverd worden en of het apparaat beschikt over een eenvoudig klik systeem.

Belangrijke data weergave

Ga je er vaak tussenuit met je fiets en wil je graag zo nauwkeurig mogelijk je prestaties bijhouden? Kies dan voor een uitgebreide fietscomputer die beschikt over diverse data weergave. Bekijk wat voor data vooral voor jou van belang is en kijk of de fietscomputer deze zorgvuldig weergeeft. Hierbij kun je denken aan het totaal afgelegde kilometers, het calorie verbruik en de gemiddelde snelheid.


Wat is de beste Fietscomputer van 2023? 

Op zoek naar de beste koop fietscomputer maar weet je niet goed welk model voor jou het meest geschikt is? Bekijk dan de onderstaande modellen en kies uit de top 5 best geteste modellen van deze tijd.

De onderstaande fietscomputers zijn zorgvuldig getest. Zo zijn de computers onder andere getest op gebruikscomfort, prijs-kwaliteitsverhouding en op design. Ook is er met de test rekening gehouden met speciale functies die het apparaat beschikt.
Bekijk welke eigenschappen voor jou van belang zijn en bekijk de verschillende voor- en nadelen van elk apparaat.

1.  Sigma BC 9.16 ATS

Best geteste Fietscomputer

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben jij op zoek naar de best geteste fietscomputer van 2023? Dan is de Sigma BC 9.16 ATS wat voor jou! Dit is absoluut de beste koop die je kan doen.

De Sigma BC 9.16 ATS Fietscomputer voldoet aan alle verwachtingen van een hoogwaardige fietscomputer. Het model is dan ook de beste fietscomputer van dit moment. Het heeft 9 functies en werkt ook nog is draadloos. Het grote display zorgt ervoor dat alles goed zichtbaar is.

De computer beschikt is waterbestendig, beschikt over een caloriemeting, trainingsfunctie en over een horlogefunctie. Het apparaatje is daarnaast eenvoudig te bevestigen met behulp van meegeleverd bevestigingsmateriaal. Dat is toch handig als het regent!

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Sigma BC 9.16 ATS

 • Nauwkeurige caloriemeting
 • Batterijduur van maximaal 100 uur
 • Toont snelheid en kilometers

Nadelen Sigma BC 9.16 ATS

 • Geen

2. Garmin Edge 530

Garmin Edge 530 - Fietscomputer

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Als je een fietscomputer zoekt met navigatie, dan is de Garmin Edge 530 een uitstekende optie. Dit is de best geteste fietscomputer met navigatie in 2023.

De Garmin Edge 530 Fietscomputer is een zeer goede fietscomputer die van alle gemakken is voorzien. Zo kun je dankzij het duidelijke en grote scherm eenvoudig de ingestelde route aflezen en krijg je inzicht in belangrijke data, zoals je hartslagritme, de verbrande calorieën en krijg je inzicht in verschillende hoogte niveaus.

Het apparaat is waterbestendig en zeer eenvoudig te installeren. De fietscomputer beschikt daarnaast over een uitstekende batterij die eenvoudig kan worden opgeladen met behulp van de meegeleverde USB-kabel. Het is redelijk snel opgeladen waardoor je het weer snel kan gebruiken.

Voordelen Garmin Edge 530

 • Overzichtelijke kaartweergave
 • Hartslagmeter

Nadelen Garmin Edge 530

 • Geen horlogefunctie

3. Edge 1030 HRM/CAD Bundel

Edge 1030 HRM/CAD Bundel

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar een geavanceerde fietscomputer die van alle gemakken is voorzien? Dan is wellicht de Edge 1030 HRM/CAD Bundel wat voor jou. Het is de best geteste pakket van een fietscomputer in 2023.

Dit model fietscomputer is zeer geliefd onder vele sportieve fietsers en is dan ook razend populair. Dit komt ook omdat je er een hartslagband, snelheids- en cadanssensor bij krijgt. Hierdoor is het een echt pakket en is het handig voor actieve en ervaren fietsers.

Deze hoogwaardige fietscomputer biedt tal van belangrijke functies, zoals een hartslagfunctie, trainingfunctie en wordt geleverd met hartslagband en snelheids- en cadanssensor. Hiermee kun je al jouw activiteiten en prestaties nauwkeurig inzien.

Voordelen Edge 1030 HRM/CAD Bundel

 • Meegeleverde hartslagband en snelheids- en cadanssensor
 • Bevat GPS

Nadelen Edge 1030 HRM/CAD Bundel

 • Geen horlogeweergave

4. Sigma Pure 1 ATS

Sigma Pure 1 ATS Fietscomputer - Draadloos

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de vierde plek staat de Sigma Pure 1 ATS. Dit is de best geteste draadloze fietscomputer van 2023. Deze is zeer gemakkelijk mee te nemen en te installeren.

De Sigma Pure 1 ATS  is eenvoudig in gebruik, biedt tal van voordelen en is daarnaast zeer voordelig. Het apparaat klik je eenvoudig aan je stuur met behulp van een magneet. Daardoor is het gemakkelijk erop en eraf te halen. De display is ook zeer duidelijk en makkelijk te begrijpen.

De fietscomputer is gemakkelijk in te stellen en heeft verschillende functies. Zo zijn de huidige snelheid en de trip afstand te zien. Verder is nog de totale afstand, trip tijd en totale tijd te zien. Dit zijn veel functies en daarom is het ene goede fietscomputer voor een mooie prijs.

Voordelen Sigma Pure 1 ATS

 • Beschikt over trainingsfuctie
 • Eenvoudig te monteren

Nadelen Sigma Pure 1 ATS

 • Geen caloriemeting

5. Sigma BC 7.16

Sigma BC 7.16

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil jij een simpele fietscomputer zonder GPS? Dan is de Sigma BC 7.16 wat voor jou! Dit is de best geteste fietscomputer zonder GPS in 2023.

De handige fietscomputer BC 7.16 van het merk Sigma is zowel als bekabelde als draadloze
te gebruiken. Het apparaat biedt voldoet aan alle eisen waaraan een hoogwaardige fietscomputer dient te voldoen en biedt belangrijke informatie zoals de totale rijtijd en de gemiddelde snelheid.

Daarnaast is de fietscomputer zeer eenvoudig in gebruik en kun je het apparaat eenvoudig installeren. Met een maximale rijtijd van maar liefst 100 uur kun je het apparaat enorm vaak gebruiken voordat je het apparaat weer aan de lader hoeft te leggen.

Voordelen Sigma BC 7.16

 • Horlogefunctie
 • Uitstekende batterijduur

Nadelen Sigma BC 7.16

 • Geen hoogtemeter

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel fietscomputers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten fietscomputers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fietscomputers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste fietscomputers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>