fbpx
 • Home
 • /
 • Fiets
 • /
 • Beste Fietsverlichting [Test 2023]

Publicatie datum: 22 maart, 2023

Door: Sanne

Beste Geteste Fietsverlichting

LifeGoods LED Fietsverlichting Set

LifeGoods LED Fietsverlichting Set

Na tientallen fietsverlichtingen met elkaar vergeleken te hebben kunnen wij concluderen dat de LifeGoods LED Fietsverlichting Set de beste optie van dit moment is. Deze set is namelijk met een USB oplaadbaar en bezit zowel een voor- als achterlicht. Verder kun je kiezen of het licht moet knipperen of constant moet branden.

De LifeGoods LED Fietsverlichting Set beschikt over een quick release montage waardoor jij hem snel kunt plaatsen en los kunt halen. Verder gaat de batterij van deze fietsverlichting ontzettend lang mee en is hij geschikt voor alle fietsen.

Meer weten over deze beste koop fietsverlichting? Klik dan op de onderstaande button!

Het is zeer noodzakelijk dat fietsen, vooral bij gebruik in het donker goed verlicht zijn. In het donker ben je dan goed zichtbaar voor automobilisten en het overige verkeer. Goede fietsverlichting is daarmee levensreddend en voorkomt ongelukken. Verlichting op de fiets is overigens ook wettelijk verplicht.

Wanneer je zonder deugdelijke verlichting fietst en je wordt aangehouden, dan loop je het risico op een boete. Om er achter te komen welke fietsverlichting het beste van 2023 is hebben wij een test uitgevoerd. In deze fietsverlichting test hebben wij gekeken naar verschillende belangrijke criteria.

Uiteindelijk hebben wij uit ons onderzoek een top 5 kunnen opstellen. In dit artikel leest u welke 5 fietslichten het gemaakt hebben tot onze top 5. Wij hebben hierbij rekening gehouden met verschillende categorieën bijvoorbeeld voorlicht, achterlicht en multifunctioneel.

Benieuwd naar de 5 fietslichten die het gemaakt hebben tot onze top 5? Lees dan snel verder en kom er achter wat de beste fietslichten van het moment zijn.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

35

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fietsverlichtingen

LifeGoods LED Fietsverlichting Set

Beste Koop fietsverlichting
1. LifeGoods LED Fietsverlichting Set

Beste fietsverlichting set (voorlicht + achterlicht)
2. LAKOO Fietsverlichting set (waterdicht) 

beste fietsverlichting

Beste fietsverlichting racefiets
3. Sigma Buster 300 Led Fiets Koplamp - Li-ion accu - USB oplaadfunctie

SWILIX ® - Fietsverlichting Set - Oplaadbare USB Led Fietslamp - Voor en Achter - Waterdicht - 4 Lichtstanden - Zwart

Beste fietsverlichting led
4. SWILIX ® - Fietsverlichting Set - Oplaadbare USB Led Fietslamp - Voor en Achter - Waterdicht - 4 Lichtstanden - Zwart

beste fietsverlichting

Beste goedkope fietsverlichting

5. AXA Niteline T4R Fietsverlichtingsset - USB - LED

Top 10 Beste Fietsverlichtingen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste fietsverlichtingen.


Waar op letten bij het kopen van fietsverlichting?

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van fietsverlichting en welke fietsverlichting past het beste bij mijn fiets? Dat zijn vragen die wij vaak voorbij zien komen. Daarom hebben wij speciaal voor jou enkele criteria op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het aanschaffen van fietsverlichting. 

Inmiddels is het allang verleden tijd dat fietsverlichting enkel bestond uit een lamp op de fiets die werd aangedreven door een dynamo. Uiteraard bestaat deze vorm van fietsverlichting nog steeds, maar nieuwe technische mogelijkheden zorgen ervoor dat je een grotere keuze hebt in fietsverlichting.

Fietsverlichting hoeft tegenwoordig niet meer vast op de fiets te zitten. De lampjes kunnen ook van de fiets afgehaald worden en desnoods voor andere doeleinden gebruikt worden. Ook de aansturing via een dynamo is tegenwoordig niet meer noodzakelijk. De meeste losse fietslampen werken tegenwoordig op batterijen of een accu.

Je kunt het lampje van de fiets afnemen om thuis de accu op te laden. Er bestaat ook fietsverlichting die werkt op zonne-energie. In de lamp zitten zonnecellen die overdag opladen. Als het donker wordt zal het licht automatisch aanspringen. Deze fietslampen hoef je nooit op te laden.

Waar je verder met fietsverlichting nog op moet letten is dat dat zowel de voorzijde als de achterzijde van je fiets verlicht is. Je kunt daarom setjes kopen waarin zowel een voorlamp als een achterlicht zit. Desgewenst kun je ook een achterlicht en voorlicht separaat van elkaar kopen.

De tegenwoordig best geteste fietsverlichting bestaat vrijwel altijd uit LED fietsverlichting. LED lampen nemen nauwelijks ruimte in en je zult bijna nooit meer een lampje hoeven te verwisselen. Daarnaast zijn LED lampen snel op te laden.

Soort verlichting

Er zijn natuurlijk vele soorten verlichting om de veiligheid van fietsers te verbeteren. De meest gebruikte lampen tegenwoordig zijn LED lampen omdat deze weinig ruimte in gebruik nemen en weinig energie kosten. Ook zijn deze lampen sterk en kunnen zij ver schijnen.

Soort fiets

Een mountainbike heeft baat bij andere verlichting dan een stads fiets. Het is daarom belangrijk om goed na te gaan welke fietsverlichting het beste past bij jou fiets. Mountainbikes zijn vaak op terreinen waar weinig lantaarnpalen staan terwijl normale fietsen vaker gebruikt worden in de stad.

Bevestiging

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de manier waarop de verlichting bevestigt kan worden. Elke fiets is namelijk anders en het is daarom belangrijk om te kijken of de verlichting wel op jou fiets gemonteerd kan worden. Tegenwoordig zijn fietsverlichting pakketjes uitgerust met genoeg montage materiaal om deze verlichting op bijna elke fiets te monteren. Toch is het belangrijk om het van te voren even te controleren voor het geval dat.


Wat is de beste fietsverlichting van 2023? 

Om antwoord te geven op de vraag: wat is de beste fietsverlichting van 2023 is hebben wij een onderzoek uitgevoerd. In de volgende alinea hebben wij per product een duidelijke omschrijving geschreven zodat jij precies weet welke fietsverlichting het best bij jou past.

Bij onze fietsverlichting test hebben wij dezelfde criteria getest als de consumentenbond. Hierdoor ben jij dus verzekerd van de beste fietsverlichtingen. Wij presenteren jou daarom met trots onze top 5 beste fietsverlichtingen van 2023.

Benieuwd welke verlichtingen dit zijn? Lees snel verder. 


1. LifeGoods LED Fietsverlichting Set

LifeGoods LED Fietsverlichting Set

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben jij op zoek naar de beste koop fietsverlichting set? Dan zoek je de LifeGoods LED Fietsverlichting Set. De prijs-/kwaliteitsverhouding van de LifeGoods LED Fietsverlichting Set is namelijk uitstekend. Ook heeft deze een accuduur die ontzettend lang mee gaat. De lamp is compact en neemt weinig ruimte in, de lamp is ook erg sterk door het 400 lumen aantal. Hierdoor ben je er van verzekert dat je goed gezien wordt in de nacht.

Het mogelijk om hem op te laden tijdens het gebruik. De lamp kan door middel van een USB aansluiting opgeladen worden en de lamp is waterdicht. Ook wordt er een achterlicht meegeleverd wat er voor zorgt dat je ook van achter goed te zien bent. Deze achter verlichting is 50 lumen wat genoeg is om op een korte afstand gezien te worden. Benieuwd naar de prijs? Klik hier!

Voordelen LifeGoods LED Fietsverlichting Set

 • Kan met de USB opgeladen worden
 • Makkelijk te bevestugen
 • Dit model heeft een lange batterijduur
 • Duidelijk fel licht

Nadelen LifeGoods LED Fietsverlichting Set

 • Handleiding kan verwarrend zijn

2. LAKOO Fietsverlichting set (waterdicht)

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

9.3

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil je een complete fietsverlichting set zodat je zowel van de voorkant als achterkant goed zichtbaar bent? Wellicht is deze verlichting set van LAKOO wat voor jou. De kampjes doen precies wat je ervan mag verwachten. Naast een goede lichtsterkte zijn ze makkelijk op je fiets te bevestigen. 

Dankzij de waterdichte eigenschappen deinst de LAKOO fietsverlichting voor geen enkele regenbui terug! Wanneer de lampjes op zijn kun je deze gemakkelijk in de USB oplader hangen zodat je snel daarna weer veilig de weg op kunt. Bepaal zelf welke lichtstand jij het fijnst vindt, er zijn 4 standen om uit te kiezen! De normale stand gaat wel 12 uur mee.

Meer weten over dit product kan via deze link.

Voordelen LAKOO Fietsverlichting set (waterdicht)

 • Voor- als achterlicht in één set
 • Verschillende lichtstanden
 • Makkelijk te bevestigen via een kliksysteem

Nadelen LAKOO Fietsverlichting set (waterdicht)

 • Op de meest felle stand gaat de batterij niet heel lang mee (wat logisch is)

3.  Sigma Buster 300 Led Fiets Koplamp - Li-ion accu - USB oplaadfunctie

beste fietsverlichting

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De Sigma Buster 300 is een krachtige koplamp voor op de stuur van de fiets. De koplamp past op iedere vorm stuur. Het bevestigingssysteem is dusdanig ontworpen dat de koplamp op zowel een brede als een smalle stang past. De koplamp zelf is gemakkelijk van het standaard te halen als je de lamp wilt opladen.

Het voorkomt tevens dat je koplamp gestolen wordt. Het standaard kun je gewoon op je stuur laten zitten. De krachtige lichtstraal dat bestaat uit LED verlichting heeft een kracht van 300 lumen en heeft een verlichtingsbereik tot wel 70 meter.

Dit is meer dan voldoende om in het donker een goed overzicht te houden waar je fietst. De accu houdt het ongeveer 4 uren vol, voordat je de koplamp weer moet opladen. Opladen gaat overigens gemakkelijk door de lamp op een USB kabel aan te sluiten.

De fietsverlichting test wijst ook nog eens uit dat dit de beste fietsverlichting op batterijen is die gebruikt kan worden als een soort van action cam verlichting op bijvoorbeeld een helm.

Voordelen Sigma Buster 300 Led Fiets Koplamp

 • Sterke lichtstraal
 • Verschillende standen
 • Uitstekende bevestiging

Nadelen Sigma Buster 300 Led Fiets Koplamp 

 • Lange oplaadtijd

4. SWILIX ® - Fietsverlichting Set

SWILIX ® - Fietsverlichting Set - Oplaadbare USB Led Fietslamp - Voor en Achter - Waterdicht - 4 Lichtstanden - Zwart

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar de beste fietsverlichting LED? Uit ons onderzoek blijkt dat de SWILIX fietsverlichting veruit het best scoort als het gaat om de categorie LED verlichting en gebruiksvriendelijkheid. Dit komt doordat dit setje makkelijk te monteren is op elke fiets en een duidelijk licht afgeeft. Hierdoor ben jij in de nacht goed te zien.

Deze LED Lamp 400 is oplaadbaar heeft een vermogen waarmee het ruim 21 uur lang kan schijnen. Ook is het mogelijk om de lamp door middel van een USB kabel op te laden. Er zijn vier verschillende modus en het design is mooi en compact. Het licht van de lamp is vel genoeg waardoor je precies ziet waar je fietst.

Voordelen SWILIX ® - Fietsverlichting Set

 • voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Grote felle lamp
 • Makkelijk te monteren

Nadelen SWILIX ® - Fietsverlichting Set

 • Kwaliteit is wat minder

5. AXA Niteline T4R Fietsverlichtingsset - USB - LED

beste fietsverlichting

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De AXA Niteline is de beste LED fietsverlichting die als een set verkrijgbaar is. De set bevat een koplamp en een achterlicht. De koplamp bestaat uit één LED lamp en het achterlicht uit vier LED lampjes.

De lampjes hebben een strakke vierkante vorm en geven meer dan voldoende verlichting. Vanaf 2.000 meter ben je al goed zichtbaar. Daarmee voldoet deze set aan de beste fietsverlichting voor 2020. Beide lampen kunnen op vier standen gezet worden: aan, fel licht, knipperlicht en glow verlichting. De accu van beide lampen gaat zo'n zes uur meer, alvorens je ze weer moet opladen met een USB kabel.

De lampjes zijn klein en gemakkelijk mee te nemen en zijn gemakkelijk te bevestigen aan het stuur of aan de fietsendrager. Ze worden bevestigd door een siliconen bandje. Het nadeel hiervan is dat dit bandje kan gaan loszitten en de lampjes niet op hun plaats blijven zitten.

Voordelen AXA Niteline T4R Fietsverlichtingsset - USB - LED

 • Oplaadbaar
 • Compact
 • Felle verlichting

Nadelen AXA Niteline T4R Fietsverlichtingsset - USB - LED

 • Batterij gaat niet super lang mee

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel fiets verlichtingen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten fietsverlichtingen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fietsverlichting op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste fietsverlichtingen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>