Laatste update: Juni 2021

Door: Mitchell

Best Geteste fietsverlichting

Sigma Buster 300

5/5

De Sigma Buster 300 is een krachtige koplamp voor op de stuur van de fiets. De koplamp past op iedere vorm stuur. Het bevestigingssysteem is dusdanig ontworpen dat de koplamp op zowel een brede als een smalle stang past. De koplamp zelf is gemakkelijk van het standaard te halen als je de lamp wilt opladen.

Wat is de beste fietsverlichting?

Het is zeer noodzakelijk dat fietsen, vooral bij gebruik in het donker goed verlicht zijn. In het donker ben je dan goed zichtbaar voor automobilisten en het overige verkeer. Goede fietsverlichting is daarmee levensreddend en voorkomt ongelukken. Verlichting op de fiets is overigens ook wettelijk verplicht. Wanneer je zonder deugdelijke verlichting fietst en je wordt aangehouden, dan loop je het risico op een boete. Maar wat is de beste fietsverlichting voor 2020?

Inmiddels is het allang verleden tijd dat fietsverlichting enkel bestond uit een lamp op de fiets die werd aangedreven door een dynamo. Uiteraard bestaat deze vorm van fietsverlichting nog steeds, maar nieuwe technische mogelijkheden zorgen ervoor dat je een grotere keuze hebt in fietsverlichting. Fietsverlichting hoeft tegenwoordig niet meer vast op de fiets te zitten. De lampjes kunnen ook van de fiets afgehaald worden en desnoods voor andere doeleinden gebruikt worden. Ook de aansturing via een dynamo is tegenwoordig niet meer noodzakelijk. De meeste losse fietslampen werken tegenwoordig op batterijen of een accu. Je kunt het lampje van de fiets afnemen om thuis de accu op te laden. Er bestaat ook fietsverlichting die werkt op zonne-energie. In de lamp zitten zonnecellen die overdag opladen. Als het donker wordt zal het licht automatisch aanspringen. Deze fietslampen hoef je nooit op te laden.

Waar je verder met fietsverlichting nog op moet letten is dat dat zowel de voorzijde als de achterzijde van je fiets verlicht is. Je kunt daarom setjes kopen waarin zowel een voorlamp als een achterlicht zit. Desgewenst kun je ook een achterlicht en voorlicht separaat van elkaar kopen. De tegenwoordig best geteste fietsverlichting bestaat vrijwel altijd uit LED fietsverlichting. LED lampen nemen nauwelijks ruimte in en je zult nooit meer een lampje hoeven te verwisselen. Daarnaast zijn LED lampen snel op te laden.

Top 5 Beste fietsverlichting

Hieronder vind je een overzicht van de top 5 best geteste fietsverlichting van dit moment. Om de uitgebreide review per product te lezen dien je verder naar beneden scrollen.
 

Top 10 Beste fietsverlichting

Wil je direct weten hoe de top 10 fietsverlichting er uit ziet? Klik dan hier om te zien wat de top 10 beste fietsverlichting van 2020 zijn. In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10 tablets wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

1. Sigma Buster 300 LED fiets koplamp

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Voedingswaarden 84%

De Sigma Buster 300 is een krachtige koplamp voor op de stuur van de fiets. De koplamp past op iedere vorm stuur. Het bevestigingssysteem is dusdanig ontworpen dat de koplamp op zowel een brede als een smalle stang past. De koplamp zelf is gemakkelijk van het standaard te halen als je de lamp wilt opladen.

Het voorkomt tevens dat je koplamp gestolen wordt. Het standaard kun je gewoon op je stuur laten zitten. De krachtige lichtstraal dat bestaat uit LED verlichting heeft een kracht van 300 lumen en heeft een verlichtingsbereik tot wel 70 meter.

Dit is meer dan voldoende om in het donker een goed overzicht te houden waar je fietst. De accu houdt het ongeveer 4 uren vol, voordat je de koplamp weer moet opladen. Opladen gaat overigens gemakkelijk door de lamp op een USB kabel aan te sluiten.

De fietsverlichting test wijst ook nog eens uit dat dit de beste fietsverlichting op batterijen is die gebruikt kan worden als een soort van action cam verlichting op bijvoorbeeld een helm.

Bekijk Sigma Buster 300 op Bol.com

Voordelen Sigma Buster 300 LED fiets koplamp

 • Mooie en compacte koplamp die een lichtbundel uitstraalt tot wel 70 meter.
 • Goede bevestiging op het stuur en voor diverse soorten sturen geschikt.

Nadelen Sigma Buster 300 LED fiets koplamp

 • De USB kabel is vrij kort.
 • 300 lumen is voldoende, maar is niet het meest krachtigste soort verlichting.

2. AXA Niteline T4R Fietsverlichtingsset

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Houdbaarheid 74%

De AXA Niteline is de beste LED fietsverlichting die als een set verkrijgbaar is. De set bevat een koplamp en een achterlicht. De koplamp bestaat uit één LED lamp en het achterlicht uit vier LED lampjes.

De lampjes hebben een strakke vierkante vorm en geven meer dan voldoende verlichting. Vanaf 2.000 meter ben je al goed zichtbaar. Daarmee voldoet deze set aan de beste fietsverlichting voor 2020. Beide lampen kunnen op vier standen gezet worden: aan, fel licht, knipperlicht en glow verlichting. De accu van beide lampen gaat zo’n zes uur meer, alvorens je ze weer moet opladen met een USB kabel.

De lampjes zijn klein en gemakkelijk mee te nemen en zijn gemakkelijk te bevestigen aan het stuur of aan de fietsendrager. Ze worden bevestigd door een siliconen bandje. Het nadeel hiervan is dat dit bandje kan gaan loszitten en de lampjes niet op hun plaats blijven zitten.

Bekijk AXA Niteline op Bol.com

Voordelen AXA Niteline T4R Fietsverlichtingsset

 • In een fietsverlichting test haalt de AXA Niteline goede resultaten met zichtbaarheid op wel 2.000 meter.
 • vier verlichtingsstanden

Nadelen AXA Niteline T4R Fietsverlichtingsset

 • De bevestigingsbandjes kunnen los komen te zitten, waardoor de lampen niet blijven zitten.
 • Soms kan het voorkomen dat de accu minder lang meegaat dan de beloofde zes uur.

3. TIGR Ultraheldere LED Fietsverlichtingsset

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Houdbaarheid 90%

TIGR heeft een geheel complete set met fietsverlichting op de markt gebracht. De set bestaat uit een voorlamp, achterlamp, 2x een USB kabel, 2x silicone beugels en een opbergzakje. Het voorlicht is compact en plat en het achterlicht is rond.

Deze lampjes zijn op vrijwel iedere soort fiets te installeren, zolang het fietsstuur maar niet dikker is dan 32 millimeter. Het voorlicht heeft een lichtsterkte van 300 lumen, waarmee je tot een afstand tot 100 meter verlicht. De achterland is rood van kleur en zal sterk oplichten, zodat je ook altijd van achteren goed zichtbaar bent.

De lampjes zijn tevens in alle weersomstandigheden te gebruiken, of het nu regent of dat de felle zon schijnt. De lampjes zijn uitgerust met een indicator die aangeeft wanneer de accu bijna leeg is. Overigens werkt deze indicator niet altijd even correct.

De lampjes hebben vier lichtstanden, zoals low, medium, high en flash. De TIGR LED lampjes worden bevestigd aan gemakkelijke siliconen dragers die je zonder dat je gereedschap hoeft te gebruiken aan je fiets kunt monteren.

Bekijk TIGR Ultrahelder Led op Bol.com

Voordelen TIGR Ultraheldere LED Fietsverlichtingsset

 • De beste fietsverlichting als je mooie en stijlvolle fietsverlichting op je fiets wilt.
 • Gemakkelijk oplaadbaar via een USB kabel, waar er twee van in de set zitten.

Nadelen TIGR Ultraheldere LED Fietsverlichtingsset

 • De indicator geeft niet altijd juist aan dat de batterijen leeg zijn.
 • Beschermkapjes op de lampjes zijn fragiel.

4. Koplamp KAT Volt 400 EL461RC LED ZW

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Houdbaarheid 78%

Als je het over de gebruiksduur van de batterijen voor fietslichting hebt, dan is deze KAT koplamp de best geteste fietsverlichting. De lamp is voorzien van een cartridgebatterij die gemakkelijk uit de lamp genomen kan worden. De batterij gaat maar liefst 60 uur mee voordat je hem hoeft op te laden.

Vooral mensen die behoefte een dergelijke fietslamp met een goede accu, is dit de beste fietsverlichting op batterijen. De LED lamp straalt 400 lumen uit en je hebt de keuze uit vijf verschillende lichtstanden.

Hiermee geniet je van een bereik tot wel 200 meter, Ook wanneer je veel op je fiets in het donker traint, zal deze lamp uitstekend van pas komen. De lamp is voorzien van een handige stuurbevestiging, maar ook een bevestiging voor op de helm.

Bekijk Koplamp Kat op Bol.com

Voordelen Koplamp KAT Volt 400 EL461RC LED ZW

 • Goede kwaliteit lamp en met een mooi en strak ontwerp.
 • Zeer goed bevestigingsmateriaal voor aan het stuur zonder dat hier schroeven aan te passen komen.

Nadelen Koplamp KAT Volt 400 EL461RC LED ZW

 • De sterkte van het licht kan negatief beïnvloed worden bij hoge snelheden.
 • Voor enkel een koplamp is de prijs aan de hoge kant.

5. Fietsverlichting USB Oplaadbaar LED Fietslampen Premium

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Wanneer je goedkope maar goed werkende fietsverlichting zoekt, dan is dit de beste LED fietsverlichting. Dit is een set dat bestaat uit een koplamp, een achterlamp en USB kabels. Ze hebben een maximaal bereik van 50 meter, dan is voldoende om te zien waar je fietst en je goed zichtbaar te maken aan het overige verkeer.

De lampen zijn waterdicht en daarnaast multifunctioneel in te zetten. Je kunt ze ook gebruiken bij het wandelen in het donker of als je een klusje in het donker moet doen.

Er zitten vier standen op en de batterijcapaciteit is 6 uur. Opladen gaat razendsnel, in maar 1,5 uur. Verder zijn deze fietslampen erg eenvoudig om te installeren. Zonder gereedschap kun je de lampen aan de dragers bevestigen.

Bekijk Fietsverlichting USB op Bol.com

Voordelen Fietsverlichting USB Oplaadbaar LED Fietslampen Premium

 • Zeer gebruiksvriendelijke fietsverlichting die bovendien multifunctioneel inzetbaar is.
 • Laadt zeer snel op in 1,5 uur.

Nadelen Fietsverlichting USB Oplaadbaar LED Fietslampen Premium

 • Het bereik van 50 meter is wat magertjes.
 • De houder kan wat zwak zijn en niet altijd even goed de lampen beschermen tegen vallen.

Mitchell

Over de productexpert

Mijn naam is Mitchell en sinds een aantal jaren schrijf ik alle artikelen in de categorie vervoer. Dagelijks ben ik bezig met fietsen, brommers en scooters. Heeft mijn dochter weer een lekke fietsband dan ben ik natuurlijk de persoon die haar meer dan graag uit de brand helpt. Ondertussen weet heel de buurt mij te vinden voor het repareren van eigen voertuigen of het advies voor accessoires. Sinds een aantal jaar deel ik mijn kennis ook online, Top-X geeft mij hier de mogelijkheid voor!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>