fbpx

Publicatie datum: 22 juni, 2023

Door: Jack

Best Geteste Fietsslot

Beste fietsslot

ABUS Fietsslot Iven Chain

Met de Abus Steel-O-Chain Iven 8210 Kettingslot bescherm ij je fiets tegen diefstal. De fiets heeft 8 mm vierkante schakels van gehard staal. Dit in combinatie met de ergonomische body maakt dit slot zeer moeilijk open te maken. Het slot is daarbij erg gemakkelijk in gebruik door de extreem flexibele kettingsok. Die tevens beschadigingen aan je fiets voorkomt. Daarnaast kan je met dit slot je fiets verzekeren. Kortom, het beste fietsslot van 2023! 

Maak het dieven niet te eenvoudig en zorg ervoor dat je jouw fiets altijd keurig beschermd met een hoogwaardig fietsslot. Een fietsslot is vaak eenvoudig aan je fiets te bevestigen en kan voor elk type fiets gebruikt worden.

Maar waar moet je bij de aankoop van een fietsslot zoal op letten? En wat is het beste fietsslot van dit moment? Het kopen van een fietsslot is vaak een ingewikkelde klus. Zo zijn er tegenwoordig tal van verschillende soorten sloten en verschilt de kwaliteit per model enorm.

Om de zoektocht wat te vereenvoudigen voor je hebben wij diverse fietssloten bekeken en getest in een fietsslot test. In deze test zijn diverse modellen geselecteerd en vergeleken op prijs-kwaliteitverhouding en op specifieke specificaties.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

13

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fietssloten

Beste fietsslot

Beste koop fietsslot
1. ABUS Fietsslot Iven Chain 8210


Axa Defender Ringslot - ART2 - Zwart

Beste ringslot
2. Axa Defender Ringslot

Axa Cherto 95 Compact ART2 Kettingslot - Zwart

Beste kettingslot
3. Axa Cherto Compact ART2 Kettingslot

Axa RLC Plus Insteekketting - 140cm - Zwart

Beste Insteekketting
4. Axa RLC Insteekketting

Abus Ionus 8800 Kettingslot - 95 cm - Zwart

Beste korte ketting
5. Abus Ionus 8800 Kettingslot

Top 10 Beste Fietssloten

Wil je direct weten hoe de top 10 beste fietssloten eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsslot?

Een goed fietsslot dient te voldoen aan diverse standaarden. Let bij de aankoop van een fietsslot bijvoorbeeld op het type slot, het materiaal, de mate van waterbestendigheid en de lengte van het slot. Ook kun je kijken naar de gebruiksvriendelijkheid en de betrouwbaarheid van het slot. 

Type fietsslot

Er zijn diverse soorten fietssloten verkrijgbaar, en niet elk slot is wellicht geschikt voor jouw fiets. Zo zijn er bijvoorbeeld sloten die speciaal voor e-bikes ontwikkeld zijn en speciale sloten voor normale stadsfietsen. De twee meest populaire sloten zijn de ring- en hangsloten. Een ringslot dient bevestigt te worden aan een fiets, terwijl een hangslot los van de fiets verbonden dient te worden.

Materiaal

Uiteraard is het materiaal erg belangrijk bij het kiezen van een geschikt fietsslot. Bekijk uit wat voor materiaal de ketting bestaat en of de ketting een hoes bevat. Vaak geldt dat hoe dikker het materiaal is van de ketting, hoe steviger de kwaliteit en hoe lastiger het voor een dief is om de ketting door te knippen. Echter zijn er ook vele dunne kettingen die alsnog zeer lastig door te knippen zijn.

Waterbestendig

Wanneer je de fiets buiten laat staan is het belangrijk dat het slot waterbestendig is. Hiermee kun je het slot buitenlaten hangen en zal het slot beter beschermd blijven tegen vocht en regen. De meeste sloten bestaan uit staal dat verroest kan raken. Vandaar dat vele sloten een speciale hoes bevatten die het staal tegen roest beschermd.

Gebruiksvriendelijkheid

Bekijk of het slot eenvoudig te gebruiken is. Hierbij kun je denken aan de lengte van het slot en het gemak waarmee het slot te openen en sluiten is. Ook zijn er sloten die aan de fiets gemonteerd kunnen worden waardoor je nooit meer je slot mee hoeft te nemen. Deze sloten zijn zeer handig in gebruik en kun je daarnaast nooit vergeten.

Betrouwbaarheid

De belangrijkste specificatie wellicht bij het kopen van een fietsslot is de mate van betrouwbaarheid. Hoe betrouwbaar een fietsslot is hangt samen met verschillende factoren, zoals het materiaal en de gebruiksvriendelijkheid.

Echter kun je ook kijken of een fietsslot betrouwbaar is door te kijken naar specificaties zoals de mogelijkheid om het slot aan een andere ketting te binden (insteekketting). Hiermee kan de betrouwbaarheid van het slot eenvoudig verhoogd worden.


Wat zijn de beste fietssloten van 2023? 

Ben je op zoek naar een fietsslot voor jouw fiets en wil je graag de beste koop fietsslot bestellen? Neem dan een kijkje bij de top 5 best geteste fietsslot modellen van dit moment en maak een keuze uit tal van goed geteste veilige fietssloten.

De onderstaande fietssloten zijn allen getest op belangrijke specificaties en eigenschappen en zijn zeer positief beoordeeld. Ook is er gekeken of de sloten een goede prijs-kwaliteit bieden en of de fietssloten in de smaak vallen bij hun gebruikers. Wanneer je een keuze maakt uit de onderstaande modellen ben je gegarandeerd van een fietsslot van hoogwaardige kwaliteit en gebruiksgemak.

1.  ABUS Fietsslot Iven Chain 8210 Kettingslot

Beste fietsslot

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben jij op zoek naar het beste allround fietsslot? Dat is de ABUS Iven Chain 8210 Kettingslot. De ABUS fietsslot met 8 mm vierkante gehard stalen schakels is een zeer goede fietsslot modellen van dit moment. Ook is het slot het beste fietsslot volgens de consumentenbond en scoort het slot goed op tal van gebieden.

De ABUS fietsslot is dankzij zijn ergonomische body lastig open te breken en biedt een lange levensduur. Het slot beschikt daarnaast over een vast cilinderslotkop, waardoor je het slot gemakkelijk vastlegt en het hierdoor een hoog gebruiksgemak heeft. 

Het fietsslot heeft een security level 10. Dit betekent dat hij zeer goed beveiligd is. Hierdoor kun je hem verzekeren tegen diefstal. Mocht je fiets toch gestolen worden krijg je toch nog wat geld terug.

Voordelen ABUS Iven Chain 8210 Kettingslot

 • Vaste cilinderslotkop
 • Gebruiksvriendelijk
 • Betrouwbare kwaliteitJe kunt je fiets er mee verzekeren

Nadelen ABUS Iven Chain 8210 Kettingslot

 • Relatief prijzig

2. Axa Defender Ringslot

Axa Defender Ringslot - ART2 - Zwart

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij opzoek naar het beste ringslot? Dan is de Axa Defender het best geteste ringslot wat je kan hebben. De AXA Defender fietsslot voldoet aan alle standaarden waaraan een hoogwaardig fietsslot moet voldoen en wordt door vele gebruikers gezien als het beste ringslot van dit moment. Zo is het slot gemaakt van hoogwaardig materiaalsoorten en heeft het slot een een innovatief design.

Met het AXA Defender fietsslot kun je gebruik maken van een plug-in kabel of ketting om daarmee de fiets te verbinden aan een vast object. Hiermee verhoog je de veiligheid van het slot en geef je inbrekers geen enkele kans.

Voordelen Axa Defender Ringslot

 • Mogelijkheid tot extra kabel aansluiting
 • Optimale beveiliging
 • Met 2 sleutels geleverd

Nadelen Axa Defender Ringslot

 • Moet aan de fiets gemonteerd worden

3. Axa Cherto 95 Compact ART2 Kettingslot

Axa Cherto 95 Compact ART2 Kettingslot - Zwart

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij opzoek naar het beste kettingslot? Dan zit je bij het Axa Cherto 95 Compact ART2 bij het goede adres! Het Axa kettingslot is een stevig slot dat eenvoudig te gebruiken is. Het slot bevat schakels van 9 mm dik en heeft een totale lengte van 95 cm. Hiermee kun je de fiets eenvoudig met het slot verbinden aan een vast object.

Het slot is gemaakt van hoogwaardige materialen en biedt een uitstekende kwaliteit. Dankzij de nylon hoes en stalen ketting, biedt het slot een betrouwbare veiligheid en een lange levensduur.

 • Eenvoudig in gebruik
 • 9 mm dikke schakels

Nadelen  Axa Cherto 95 Compact ART2 Kettingslot

 • Geen

4. Axa RLC Insteekketting

Axa RLC Plus Insteekketting - 140cm - Zwart

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij op zoek naar de beste insteekketting? Dan is de AXA RLX 140 een uitstekende optie! De AXA RLC 140 is een insteekketting die altijd gebruikt dient te worden in combinatie met een ring slot. Samen met een ringslot biedt de Axa RLC insteekketting een maximale beveiliging van je fiets aan een vast object, zoals een hek of lantaarnpaal.

De insteekketting van Axa wordt door vele gezien als de beste insteekketting van dit moment. De RLC 140 insteekketting heeft gehard stalen 10 mm dikke plug-in pin. De ketting is maar liefst 140cm, waardoor je hem eenvoudig aan een object kan binden.

Voordelen AXA RLX 140 Insteekketting

 • Zorgt voor extra veiligheid
 • Grote plug-in pin

Nadelen AXA RLX 140 Insteekketting

 • Alleen in combinatie met ringslot te gebruiken

5. Abus Ionus 8800 Kettingslot

Abus Ionus 8800 Kettingslot - 95 cm - Zwart

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar het best geteste korte ketting slot? Dat is de Abus Ionus 8800 Kettingslot! Het Abus Ionus 8800 Kettingslot is een uitstekende fietsketting. De ketting is 95cm, 7mm dik en gemaakt van hoogwaardig gehard staal.

De Abus ketting wordt daarnaast geleverd met een stof- en waterbestendige hoes en zorgt daarmee voor een langdurige bescherming. 

Voordelen Abus Ionus 8800 Kettingslot

 • Stof- waterbestendige hoes
 • Hoogwaardigematerial

Nadelen Abus Ionus 8800 Kettingslot

 • Geen

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel fietssloten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten fietssloten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fietssloten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste keepershandschoenen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>