Laatste update: oktober 2022

Door: Sanne

Beste Fietslift

M-wave Fietslift

Ben je op zoek naar een handige en ruimte-efficiënte manier om je fiets op te bergen? De M-wave Fietslift is dan het ideale product voor jou!

Met de M-wave Fietslift kun je je fiets opbergen zoals nooit te voren. De rubberen haken beschermen het lak van je fiets maximaal, zodat je niet bang hoeft te zijn voor schade.

Je fiets zal nooit meer gestolen worden uit je schuur met deze M-wave Fietslift, en het is snel en makkelijk om hem zelf uit de lift te halen. Trek even aan het koordje en binnen no time heb je je fiets weer klaar om te starten!

Het maximale gewicht van de M-wave Fietslift is 57 kg wat ruim genoeg is voor alle fietsen, maar zelfs genoeg om er eventueel een dakkoffer aan op te hangen.

Benieuwd naar de beste prijs? Klik dan op de rode knop!

Heb je een gebrek aan ruimte in je schuur, en wil je daarom graag je fiets wat beter kunnen opbergen? Een fiets kun je natuurlijk niet zomaar in een kast of zo zetten, en dat zorgt bij veel mensen voor een klein probleem. 

Door de onhandige vorm van de fiets neemt hij vaak meer ruimte in beslag dan je zou willen. Een fietslift is in dit geval een uitstekende oplossing.

Met een goede fietslift hang je je fiets iedere keer als je thuis komt weer op aan het plafond, waardoor er op de grond ruimte over is voor kastjes en andere opbergmogelijkheden.

Een fietslift is dus ideaal als je een beperkte ruimte hebt in je garage, en daarnaast kan een goede fietslift erg stijlvol lijken. Door je fiets zo hoog op te hangen, laat je zien dat je er van houdt - daarom hangen veel wielrenners hun fietsen en accessoires ook zo vaak op aan het plafond van de schuur.

Maar wat is de beste fietslift van 2022? De beste koop fietsliften vind je op Top-X. We hebben speciaal voor fietsliefhebbers de beste koop fietsliften voor je op een rijtje gezet, en daarbij hebben we gekeken naar kwaliteit, maar ook houden we rekening met verschillende prijzen.

Lees vooral verder voor de ultieme top 5 beste koop fietsliften 2022! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Fietsliften

Beste koop
1.  M-wave Fietslift

Beste montage
2. Century Goods™ Fietslift

beste fietslift

Beste budget
3. Benson Fietslift Edge Plafondmontage

Beste met CE keurmerk
4. Electrische Fietslift

Beste elektrische fietslift
5. Takel & CO Electrische Fietslift zwart

Top 10 beste fietsliften

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste fietsliften.


Waar op letten bij het kopen van een fietslift?

Een fietslift is een tamelijk ingewikkeld product. Zo moet je rekening houden met allerlei zaken om te zorgen dat je fiets optimaal in de fietslift past. Daarnaast komen fietsliften in verschillende kwaliteiten en heb je straks natuurlijk het liefst de aller beste fietslift in huis hangen.

Maar hoe kies je die uit? Kijk je gewoon naar de beste fietslift volgens de consumentenbond? Of wil je het liever zelf uitzoeken? De fietslift test van Top-X helpt je hierbij. Lees de punten hieronder om erachter te komen waar je zoal op moet letten bij het kopen van de beste fietslift!

Gewicht

Hoe zwaar is je fiets, en ben je van plan om er ook zware accessoires aan te hangen? Misschien is het ook wel deels om je dakkoffer of andere materialen op te hangen? Let daarom goed op het maximum gewicht dat de fietslift kan tillen.

Bevestiging

Een fietslift vastmaken aan je plafond kan best lastig zijn. Daarom moet je altijd een fietslift kiezen waarbij de bevestiging duidelijk wordt uitgelegd, en het liefst zijn de materialen die hiervoor nodig zijn natuurlijk meegeleverd.

Elektrisch of niet?

Elektrische fietsliften zijn veel duurder, maar komen wel met een aantal voordelen. Zo is het elektrisch omhoog hijsen van je fiets sneller en kost het je veel minder moeite, waardoor je energie over hebt om goed te kunnen fietsen.

Hoogte

Heb je een hoge loods of schuur waar je je fietslift aan vast gaat maken? Let dan op de hoogte die de fietslift maximaal ondersteunt. Niet alle fietsliften zijn gemaakt voor plafonds die hoger zijn dan drie meter.


Wat is de beste fietslift van 2022? 

Genoeg gewacht. Je wil waarschijnlijk zo snel mogelijk je fietslift ophangen, en om dit te kunnen doen moet je de beste koop fietsliften van 2022 natuurlijk weten. Die staan hieronder voor je genoteerd in een ultieme top 5 beste fietsliften 2022! We hebben gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding, maar ook naar reviews van gebruikers en natuurlijk houden we rekening met allerlei soorten budgets.

1. M-wave Fietslift

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De M-wave Fietslift is geschikt voor een ieder die z'n fiets op een mooi plekje wil hangen, alsof je er echt van houdt!

Met de M-wave Fietslift kun je je fiets opbergen zoals nooit te voren. De rubberen haken beschermen het lak van je fiets maximaal, zodat je niet bang hoeft te zijn voor schade.

Je fiets zal nooit meer gestolen worden uit je schuur met deze M-wave Fietslift, en het is snel en makkelijk om hem zelf uit de lift te halen. Trek even aan het koordje en binnen no time heb je je fiets weer klaar om te starten!

Het maximale gewicht van de M-wave Fietslift is 57 kg wat ruim genoeg is voor alle fietsen, maar zelfs genoeg om er eventueel een dakkoffer aan op te hangen. Of hang een paar accessoires aan je fietslift op, zoals je helm!

Voordelen M-wave Fietslift

 • Maximaal gewicht van 57 kilo laat zelfs nog extra accessoires toe
 • Veilig voor de lak van de fiets door de rubberen haken
 • Op elk plafond te bevestigen
 • Makkelijk en snel in gebruik

Nadelen M-wave Fietslift

 • Fiets hangt niet altijd even recht, wat je wel (met wat moeite) zelf op kunt lossen

2.  Century Goods™ Fietslift

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Heb je een krachtige fietslift nodig die naast je fiets, bijvoorbeeld ook een dakkoffer of een aantal accessoires voor bij het fietsen kan tillen? Dan is de Century Goods™ Fietslift de ideale kandidaat voor jou!

In je schuur heb je vaak al genoeg ruimte tekort, en met de Century Goods™ Fietslift kun je makkelijk wat ruimte besparen. De Century Goods™ Fietslift is een handmatig werkende fietslift die je zelf op kunt hangen.

Dit ophangen kan gedaan worden met de bevestigingsmaterialen die worden meegeleverd in de doos. Een Nederlandstalige handleiding is meegeleverd, waardoor het bevestigen een fluitje van een cent wordt.

De Century Goods™ Fietslift kan een gewicht tot wel 60 kilo dragen. Dit is dus ruim genoeg voor allerlei soorten producten, en met het simpele ophijssysteem kost het amper moeite om de spullen omhoog te hijsen!

Voordelen Century Goods™ Fietslift

 • Simpel op te hangen door de NL handleiding
 • 60 kg draagkracht
 • bevestigingsmaterialen zijn meegeleverd
 • Haken maken geen krassen of lakschade aan het frame van je fiets

Nadelen Century Goods™ Fietslift

 • Niet elektrisch, dus ophijsen kost wat moeite

3. Benson Fietslift Edge Plafondmontage

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Een fietslift hoeft echt niet zo veel te kosten, hoor. De Benson Fietslift is geschikt voor iedereen die met een krap budget te maken heeft, maar toch graag zijn of haar fiets op wil hangen in de schuur of eventueel zelfs in huis.

Met de Benson Fietslift krijg je een maximale belasting van 20 kg, wat genoeg is voor alle normale fietsen. De meeste elektrische fietsen zijn ook geen probleem voor de Benson Fietslift.

De vloer in je schuur of garage blijft netjes vrij, en daarnaast ziet de Benson Fietslift er erg mooi uit als er een fiets aan hangt. Dit komt doordat het ontwerp erg simpel maar doeltreffend is. Er hangen dus geen kabels of touwen in de weg als je door de garage loopt, wat ook visueel erg veel voordelen heeft.

Voordelen Benson Fietslift Edge Plafondmontage

 • Erg simpel maar praktisch ontwerp
 • Geen touwen in de weg
 • Goed geprijsd
 • Simpel te gebruiken

Nadelen Benson Fietslift Edge Plafondmontage

 • Maximaal gewicht van 20 kg is niet genoeg voor alle fietsen

4. Electrische Fietslift

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je dan wél op zoek bent naar een flink prijzige fietslift waarmee je allerlei zware fietsen op kunt hangen, dan kun je maar beter een elektrische nemen! De Takel & CO elektrische fietslift is geschikt voor alle soorten plafonds, en door het vrijwel kabelvrije ontwerp ziet het er prachtig uit.

De Takel & CO elektrische fietslift kan tot wel 125 kilo tillen, een gewicht waarbij je eerder moet denken aan een scooter. De haken zijn van stevig metaal, maar om het lak van je fietsframe te beschermen zit er wel een zachte laag siliconen omheen.

Als je de Takel & CO elektrische fietslift koopt hoef je niet bang te zijn dat het mechanisme per ongeluk je fiets sloopt. Er zit namelijk een automatisch remsysteem in de Takel & CO elektrische fietslift, en dit hele systeem is CE-keur gecertificeerd om veilig te werken.

Voordelen Electrische Fietslift

 • Elektrisch, dus lekker snel en makkelijk je fiets ophangen
 • Beschermende laag siliconen om je fietsframe niet te beschadigen
 • Draaggewicht van maar liefst 125 kilo is zelfs bijna genoeg voor een scooter
 • Handig om reparaties aan je fiets uit te voeren of ruimte te besparen

Nadelen Electrische Fietslift

 • Vrij prijzig in vergelijking met niet-elektrische modellen

5. Takel & CO Electrische Fietslift zwart

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ook de Takel & CO Electrische Fietslift zwart is geschikt voor fietsen tot 150 kilo. Die fietsen bestaan niet, maar dit betekent wel dat je veel andere zware objecten aan je fietslift op kunt hangen. 

Dit bespaart enorm veel ruimte in de garage of waar je het ook op gaat hangen. De Takel & CO Electrische Fietslift zwart kan gewoon in het stopcontact en de kabels zijn makkelijk weg te werken via de muur.

De banden waar je de fiets aan hangt zijn enorm sterk en draaien zeer soepel door het elektrische mechanisme heen. De Takel & CO Electrische Fietslift zwart is daarom verkozen tot de beste elektrische fietslift 2022, en zal je dus absoluut niet teleur kunnen stellen!

De motor en looprol zijn gecoat met poeder om ze te beschermen, waardoor je met de Takel & CO Electrische Fietslift zwart nog vele jaren je fiets op kunt hangen. De bevestigingsmaterialen zijn uiteraard meegeleverd en de installatie is relatief makkelijk.

Voordelen Takel & CO Electrische Fietslift zwart

 • Makkelijk in gebruik en installatie
 • Elektrisch, wat moeite en tijd bespaart
 • Gewicht van tot wel 150 kilo ondersteund
 • Gaat lang mee door de poedercoating op de motor en looprol

Nadelen Takel & CO Electrische Fietslift zwart

 • Vrij duur voor een fietslift
 • Maximaal 3 meter, dus niet geschikt voor extra hoge plafonds

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel fietsliften hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten fietsliften getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fietsliften op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste fietsliften op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>