fbpx
 • Home
 • /
 • Fiets
 • /
 • Van Moof review: Hoe goed zijn deze fietsen? [2023]

Publicatie datum: 18 april, 2023

Door: Jack

Van Moof Review

Van Moof review

Onze score

In onze Van Moof review hebben wij een uitgebreide analyse gedaan naar dit bekende merk. VanMoof-fietsen hebben een aantal kenmerken die ze aantrekkelijk maken voor stadsbewoners. Ze zijn bijvoorbeeld uitgerust met een automatische versnelling en hebben een ingebouwde diefstalbeveiliging en GPS-tracking. Bovendien zijn de fietsen van VanMoof duurzaam geproduceerd, wat betekent dat het bedrijf aandacht besteedt aan het minimaliseren van de milieu-impact van hun producten.

Via onderstaande knop navigeer je direct naar de webshop van Van Moof.

Van Moof, een Nederlands fietsenmerk dat bekendstaat om zijn innovatieve en futuristische e-bikes, heeft de aandacht getrokken van velen die op zoek zijn naar een snelle, comfortabele en stijlvolle manier om zich door de stad te verplaatsen. In deze review lees je een gedetailleerd overzicht van de geschiedenis, het productaanbod en de voor- en nadelen van Van Moof fietsen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen of deze e-bikes bij jou passen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Uur onderzoek gedaan

35

 Ervaringen gecheckt

11+

Merken vergeleken


Wat is Van Moof?

Van Moof is opgericht in 2009 door de broers Taco en Ties Carlier, met een passie voor fietsen en technologie. Hun doel? De ultieme stadsfiets ontwikkelen die mensen inspireert om vaker te fietsen en minder afhankelijk te zijn van auto's. Hoewel het hoofdkantoor van Van Moof zich in Amsterdam bevindt, heeft het bedrijf ook vestigingen in Berlijn, Londen, New York, Parijs, San Francisco, Seattle en Tokio.

Van Moof review

Welke producten biedt Van Moof aan?

Van Moof biedt verschillende modellen aan die inspelen op diverse smaken en behoeften. Hieronder een overzicht van hun belangrijkste producten:

1. Moof S3

De S3 heeft een recht frame, geïntegreerde accu en een krachtige motor die snelheden tot 32 km/u haalt. Het bereik varieert van 60 tot 150 km. Deze e-bike beschikt over een automatische versnellingsbak met vier standen, hydraulische schijfremmen, antidiefstaltechnologie en slimme functies via de Van Moof app. Geschikt voor rijders tussen 1,65 m en 2,05 m.

2. Moof X3

De X3, met een compact frame en geïntegreerde accu, heeft dezelfde motor, versnellingsbak, remmen, technologie en functies als de S3 maar in een kleiner formaat. Verstelbaar stuur en zadel maken het eenvoudig om de ideale houding te vinden. Geschikt voor rijders tussen 1,55 m en 2 m.

3. Moof S5

Dit nieuwste model, onthuld in oktober 2021, is een high-speed e-bike die tot 45 km/u gaat en een bereik van 70 tot 180 km heeft. De S5 heeft verbeterde specificaties ten opzichte van de S3, een nieuw design met betere aerodynamica en comfort, en een geavanceerd dashboard met touchscreen en spraakbesturing. Geschikt voor rijders tussen 1,65 m en 2,05 m.

4. Moof A5

Ook in oktober 2021 gelanceerd, de A5 is een high-speed e-bike met een lager instapframe en geïntegreerde accu. Het heeft dezelfde specificaties als de S5, maar is toegankelijker qua formaat. Het verstelbare stuur en zadel zorgen voor een comfortabele rijervaring. Geschikt voor rijders tussen 1,55 m en 1,95 m.


Hoe zijn de Van Moof ervaringen?

Van Moof fietsen zijn geliefd bij mensen die op zoek zijn naar een stijlvolle, duurzame en intelligente manier om zich in de stad te verplaatsen. Maar wat zijn de ervaringen van klanten die een Van Moof hebben aangeschaft?

Uit diverse bronnen blijkt dat het merendeel van de klanten tevreden is over de kwaliteit, het design en de functionaliteit van de fietsen. De klantenservice, garantie en levering worden daareentegen minder goed beoordeeld. Sommige klanten noemen Van Moof de beste e-bike die ze ooit hebben gehad, maar er zijn veel klanten ook erg kritisch op het merk.

Enkele klanten klagen over technische problemen, zoals defecte accu's, kapotte motoren of slechte app-connectiviteit. Anderen vinden de fietsen te duur, te zwaar of onvoldoende comfortabel. Sommige klanten hebben ook problemen ervaren met de communicatie of service van Van Moof.

Super fijn contact heb ik met hun de laatste maand, heb een vanmoof s5 geleased en krijg altijd fijn/snel antwoord over mijn bestelling want je kan zelf je bestelling niet volgen via mijn vanmoof als je de fiets leased. kreeg gelijk een datum dat die tussen 17/31 mei word bezorgd en ze houden mij op de hoogte als het word delayed. Zelf heb ik al ervaring met de vanmoof s3 gehad deelde het met een familielid en nooit problemen gehad :))

Sam

Ik lees veel negatieve reacties, vandaar dat ik mijn positieve en negatieve ervaringen met jullie wil delen.

Wij (gezin) zijn in het bezit van 3 VanMoof fietsen (S3). Tot op heden heeft slechts 1 fiets problemen gehad, en de andere 2 zijn storingvrij. Maar ook het probleem, breuk in de kabelboom, is snel en zeer netjes opgelost door VanMoof (Groningen) en geheel gratis! Zeer kundige gasten in Groningen! Ook dit mag gezegd worden.

Enige minpunt is de levering van een 4e S3 geweest. Deze fiets voldeed niet en heb ik probleemloos retour mogen sturen. Echter we zijn nu ruim 14 dagen verder en heb nog geen refund ontvangen. Verder een tevreden klant

Peter

Nadat ik EINDELIJK mijn van moof kreeg bleek dat hij stuk was. De fiets kan binnen 2 weken kostenloos worden geretourneerd. Maar ik ben nu al 3 weken bezig om dit voor mekaar te krijgen. Er is alleen schriftelijk contact mogelijk in het Engels. PostNL geeft aan dat ze een leveringsticket hebben ontvangen van van moof ipv een ophaalticket. Er is nu geen contact meer te krijgen met van moof. Ze reageren gewoon niet. Wat een zwendel! Ze beloven van alles en komen niks na! Ik wil nog steeds van de koop af. Daar was ik (binnen 3 dagen na aflevering) meer dan tijdig mee! De vertraging ligt bij van moof. Ben benieuwd of er nog een actie komt op mijn zoveelste mail!

Louis


Wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen van Van Moof ?

We nemen je graag mee in de belangrijkste voor- en nadelen gegeven door de consumenten zelf. Hier komen ze:

Voordelen Van Moof

 • Uniek en modern design.
 • Duurzaam en milieuvriendelijk door gebruik van groene energie en gerecyclede materialen
 • Slimme en innovatieve functies via de Van Moof app.
 • Krachtige motor en hoge actieradius
 • Veilig en betrouwbaar door goede remmen, verlichting en sloten.

Nadelen Van Moof

 • Relatief hoge prijs vergeleken met andere e-bikes op de markt.
 • Vrij zwaar en minder geschikt voor openbaar vervoer of opbergen in kleine ruimtes.
 • Mogelijkheid van technische problemen die lastig op te lossen zijn.

Conclusie Van Moof review

Van Moof e-bikes combineren stijl, duurzaamheid en intelligentie in een opvallend en modern ontwerp. De meeste klanten zijn tevreden over de kwaliteit, functionaliteit en het design van de fietsen, evenals de klantenservice, garantie en levering. Slimme functies via de Van Moof app en een krachtige motor met een grote actieradius dragen bij aan de populariteit van het merk.

Echter, Van Moof fietsen zijn niet voor iedereen de perfecte keuze. De relatief hoge prijs kan een struikelblok zijn voor sommige klanten, zeker als men dit vergelijkt met andere e-bikes op de markt,
maar voor degenen die graag een Van Moof-fiets willen bemachtigen met een bewust budget zijn er twee alternatieve mogelijkheden

een Van Moof Leasen: Kies voor een elektrische of gewone Van Moof fiets, met een vast maandbedrag inclusief onderhoud, verzekering en pechhulp. Zo blijf je up-to-date met de nieuwste modellen en technologieën.

Tweedehands: Scoor een refurbished Van Moof fiets op hun website, nagekeken en opgeknapt door experts, met een jaar garantie en gratis thuisbezorging. Bespaar zo op de aanschafkosten, maar profiteer toch van de kwaliteit en het design.


Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>