Laatste update: oktober 2022

Door: Sanne

Best Geteste Fietstas

Basil Mara XL Dubbele fietstas

Basil Mara XL Dubbele fietstas

Ben je op zoek naar de beste fietstas van dit moment? Wij van Top-X hebben het antwoord voor je. Door tientallen fietstassen te testen in onze beste fietstas test zijn wij er achter gekomen wat de beste opties van dit moment zijn. Uit deze test is gebleken dat de Basil Mara XL Dubbele fietstas de beste koop fietstas van dit moment is.

De Basil Mara XL Dubbele fietstas beschikt namelijk over een zwarte neutrale kleur waardoor hij voor elke fiets geschikt is. Ook kan hij in 4 varianten aangeschaft worden, namelijk met een inhoud van 26, 35, 46 en 52 liter. De fietstas is verder voorzien van dubbele reflecterende strepen waardoor je extra veilig de weg op kunt.

Meer weten over deze beste koop fietstas? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Doe jij wel eens boodschappen op de fiets? Dan is een fietstas ideaal voor jou. Met een fietstas heb jij namelijk altijd bagageruimte voor wanneer jij onderweg gaat met de fiets. Zo kun je enkele, maar ook dubbele fietstassen aanschaffen waardoor jij veel mee kunt nemen op de fiets.

Fietstassen zijn daarom ook ontzettend populair. Er worden daarom ook veel verschillende soorten fietstassen aangeboden. Dit kan het vinden van de beste fietstas voor jouw fiets daarom erg lastig maken. Wij helpen jou daarom graag bij het vinden van de beste fietstas.

Dit artikel hebben wij namelijk volledig gewijd aan de beste fietstassen van 2022. Door het uitvoeren van onze beste fietstassen test weten wij precies welke opties het beste zijn. Wil jij weten wat de top 5 beste fietstassen zijn en wat de belangrijkste criteria zijn bij het aanschaffen van een fietstas? Lees dan gauw verder en je ontdekt het antwoord!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

24

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

46

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fietstassen

Basil Mara XL Dubbele fietstas

Beste koop fietstas
1. Basil Mara XL Dubbele fietstas

Ekostar® Dubbele Fietstas

Beste fietstas elektrische fiets
2. Ekostar® Dubbele Fietstas

Dunlop - Dubbele Fietstas

Beste dubbele fietstas
3. Dunlop - Dubbele Fietstas

Dutch Mountains Enkele Fietstas

Beste fietstas waterdicht
4. Dutch Mountains Enkele Fietstas

LifeGoods Fietstas

Beste fietstas voor laptop
5. LifeGoods Fietstas


Top 10 Beste Fietstassen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste fietstassen! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietstas?

Wil jij een fietstas kopen maar weet jij niet zo goed wat de belangrijkste aandachtspunten zijn? Geen zorgen, wij helpen je daar bij. Hieronder hebben wij namelijk de belangrijkste criteria uit onze beste fietstassen test voor je op een rijtje gezet. Wij adviseren om niet zomaar een fietstas aanbieding aan te schaffen maar kritisch naar meerdere opties te kijken.

Niet alle fietstassen beschikken namelijk over dezelfde kwaliteit en zijn even geschikt. Neem daarom even de tijd om onderstaande criteria goed door te lezen. Door rekening te houden met deze criteria voorkom jij namelijk gemakkelijk een miskoop. Onderstaande criteria zijn tevens ook getest in de beste fietstas volgens de consumentenbond test.

Soort fietstas

Allereerst kun je kijken naar de soort fietstas. Er zijn namelijk meerdere soorten fietstassen die aangeboden worden. Zo zijn er enkele modellen maar ook dubbele fietstassen. Ook kun je kiezen uit waterdichte fietstassen en fietstassen die ook als rugzak gebruikt kunnen worden. 

De keuze is enorm. Bedenk daarom vooraf goed waar je de fietstas vaak voor wilt gaan gebruiken en welke optie daarom het beste is voor je zomaar een fietstas aanschaft.

Bevestiging

Een tweede criteria is het kijken naar de bevestiging van een fietstas. Zo worden sommige fietstassen vastgezet aan de snelbinders terwijl andere fietstassen aan de bagagedrager kunnen worden vastgeklemd. Afhankelijk van wat jij het fijnst vind en waar jouw fiets over beschikt is een bepaalde optie daarom het beste.

Kwaliteit

Als derde kan er naar de kwaliteit van een fietstas gekeken worden. Niet alle fietstassen beschikken namelijk over dezelfde kwaliteit. Om een miskoop te voorkomen is het daarom verstandig om goed naar de reviews te kijken van een fietstas. Ook het merk en de gegeven fabrieksgarantie kan veel zeggen over de kwaliteit van een fietstas.

Formaat

Als laatste kun je rekening houden met verschillende formaten van een fietstas. Ga jij graag boodschappen doen op de fiets en wil jij dan veel kunnen meenemen? Dan is het belangrijk dat je een groot formaat fietstas aanschaft zodat je ook daadwerkelijk alles kunt meenemen. 

Andersom geldt dat je niet een grote fietstas hoeft aan te schaffen als hier enkel jouw tennisracket of voetbal in hoeft.


Wat zijn de beste fietstassen?

Welke fietstas is het beste? Het antwoord op deze vraag ontdek je in de volgende sectie. Na tientallen fietstassen met elkaar vergeleken te hebben weten wij namelijk precies wat de beste fietstassen van dit moment zijn. Hieronder hebben wij aan de hand van de testresultaten uit onze test een handige top 5 opgesteld.

Bij het opstellen van onze top 5 hebben wij ook rekening gehouden met verschillende criteria. Hieronder vind je daarom 5 fietstassen uit verschillende prijsklassen. Ook hebben wij gekeken naar verschillende soorten fietstassen. Benieuwd welke fietstas het beste bij jou past? Lees dan gauw verder en je ontdekt het antwoord!

1. Basil Mara XL Dubbele fietstas

Basil Mara XL Dubbele fietstas

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Na tientallen fietstassen met elkaar vergeleken te hebben zijn wij tot de conclusie gekomen dat de Basil Mara XL Dubbele fietstas de beste optie van dit moment is. Deze beste koop fietstas beschikt namelijk over een neutrale zwarte kleur waardoor hij voor iedere fiets geschikt is. 

Verder kun je de Basil Mara XL Dubbele fietstas in 4 verschillende varianten aanschaffen. Je kunt deze fietstas namelijk aanschaffen met een inhoud van 26 liter, 35 liter, 46 liter en 52 liter. Om die reden is deze fietstas ideaal om te gebruiken voor boodschappen en het halen van andere benodigdheden.

De Basil Mara XL Dubbele fietstas is voorzien van dubbele reflecterende strepen waardoor jij altijd goed zichtbaar bent. Deze strepen zitten aan zowel de voor- als achterkant. Door het waterafstotende materiaal hoef jij je ook geen zorgen te maken over het nat worden van jou spullen.

Voordelen Basil Mara XL Dubbele fietstas

 • Uitstekende kwaliteit
 • Gemaakt van waterafstotende materialen
 • Dubbele fietstas
 • Beschikt over reflecterende strepen

Nadelen Basil Mara XL Dubbele fietstas

 • Tas is vrij groot voor kleine fietsen

2. Ekostar® Dubbele Fietstas

Ekostar® Dubbele Fietstas

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Materiaal

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Als tweede hebben wij de Ekostar® Dubbele Fietstas geselecteerd in onze top 5. Deze goede fietstas is ook waterafstotend en beschikt over twee fietstassen. Je kunt deze fietstas gemakkelijk monteren achter op jouw bagagedrager. De twee afzonderlijke tassen kunnen gemakkelijk dichtgemaakt worden dankzij de klik sluitingen.

De Ekostar® Dubbele Fietstas is ook geschikt voor elektrische fietsen in tegenstelling tot sommige andere fietstassen. Belangrijk is om te onthouden dat deze fietstas niet gemakkelijk afneembaar is wanneer deze gemonteerd is. De inhoud van deze goede fietstas bedraagt 41 liter.

Door het lichte gewicht van de Ekostar® Dubbele Fietstas heb jij amper door dat hij achter op jouw fiets zit. Wel kan jij ontzettend veel meenemen dankzij het grote formaat. Meer weten over deze fietstas? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek gelijk de laagste prijs!

Voordelen Ekostar® Dubbele Fietstas

 • Mooi design
 • Beschikt over fijne sluitingen
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Grote inhoud van 41 liter

Nadelen Ekostar® Dubbele Fietstas

 • Duurdere variant

3. Dunlop - Dubbele Fietstas

Dunlop - Dubbele Fietstas

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Materiaal

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar een goedkopere- en wat kleinere fietstas? Dan is de Dunlop - Dubbele Fietstas ideaal voor jou. Ook deze fietstas is voorzien van een reflecterende strip waardoor jij extra verkeersveiligheid hebt wanneer het donker wordt. Deze fietstas beschikt over een inhoud van 26 liter waardoor hij groot genoeg is voor bijvoorbeeld boodschappen.

De Dunlop - Dubbele Fietstas weegt slechts 610 gram en is gemaakt van waterdichte materialen. Je hoeft je daarom geen zorgen te maken over boodschappen of eigendommen die nat worden tijdens het fietsen in de regen. Ook kun jij deze fietstas gemakkelijk bevestigen en weer losmaken. 

Het formaat van deze fietstas is 36 x 12 x 30 cm. Verder heeft hij een clip sluiting en beschikt hij over het CE keurmerk. Belangrijk is om te onthouden dat de Dunlop - Dubbele Fietstas niet geschikt is voor elektrische fietsen.

Voordelen Dunlop - Dubbele Fietstas

 • Erg licht in gewicht
 • Compact formaat
 • Met clip sluiting
 • Kan gemakkelijk gemonteerd en gedemonteerd worden

Nadelen Dunlop - Dubbele Fietstas

 • Niet geschikt voor elektrische fietsen

4. Dutch Mountains Enkele Fietstas

Dutch Mountains Enkele Fietstas

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde is de Dutch Mountains Enkele Fietstas geëindigd in onze top 5. Deze fietstas is wat duurder maar beschikt daarom wel over een uitstekende kwaliteit. Zo is ook deze top kwaliteit fietstas 100% waterdicht en kan hij ook gebruikt worden als rugtas en schoudertas dankzij zijn handige ontwerp.

De Dutch Mountains Enkele Fietstas kan tevens in drie verschillende kleuren worden aangeschaft, namelijk blauw, groen en zwart. Ook kun je kiezen uit verschillende formaten. Zo kun jij hem met een inhoud van 24 liter, 28 liter en 46 liter aanschaffen. 

De Dutch Mountains Enkele Fietstas is geschikt voor bakfietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen en transportfietsen. In tegenstelling tot veel andere fietstassen is deze fietstas een enkele fietstas welke aan één zijde geplaatst wordt. Meer weten? Klik dan op de button hierboven en ontdek ook de laagste prijs van dit moment.

Voordelen Dutch Mountains Enkele Fietstas

 • Ook te gebruiken als draagtas en rugzak
 • 100% waterdicht
 • In 3 kleuren en formaten verkrijgbaar

Nadelen Dutch Mountains Enkele Fietstas

 • Saai design

5. LifeGoods Fietstas

LifeGoods Fietstas

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Materiaal

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plaats hebben wij de LifeGoods Fietstas geplaatst in onze top 5. Deze fietstas kan in drie verschillende kleuren worden aangeschaft namelijk zwart, grijs en groen. Verder kun je ook deze fietstas gemakkelijk gebruiken als schoudertas of rugtas. De LifeGoods Fietstas heeft een inhoud van 25 liter waar ook gemakkelijk jouw laptop in past.

Ook het materiaal van de LifeGoods Fietstas is gemaakt van waterdichte materialen waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over jouw papieren en laptop die zich in jouw fietstas bevinden. Deze goede fietstas heeft een formaat van 36 x 16 x 57 cm waardoor hij ook erg compact is.

Het voordeel van de LifeGoods Fietstas is dat hij geschikt is voor zowel stadsfietsen als elektrische fietsen. Verder heeft hij handige klembevestigingen waardoor jouw spullen veilig bewaard zijn. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen LifeGoods Fietstas

 • In drie kleuren verkrijgbaar
 • Ook te gebruiken als rugzak
 • 100% waterdicht

Nadelen LifeGoods Fietstas

 • Zwarte materiaal trekt stof aan

Hoeveel soorten fietstassen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 fietstassen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fietstassen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste fietstassen zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP