• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste ergonomisch kussen [Test 2022]

Laatste update: augustus 2022

Door: Thea

Best Geteste Ergonomisch Kussen

Best Life Hoofdkussen Nekklachten

Ben jij op zoek naar een goed ergonomisch kussen omdat je elke ochtend wakker wordt met pijn in je rug of pijn aan je nek? Geen zorgen wij van Top-x gaan je helpen met het vinden van een goed ergonomisch kussen. 

Wij hebben een goed ergonomisch kussen test uitgevoerd om er achter te komen wat de best geteste ergonomische kussens zijn van dit moment. Het Best Life Hoofdkussen Nekklachten is uit onze test gekomen als beste ergonomisch kussen 2022! 

Nek- en rugklachten zijn na aankoop van dit ergonomisch kussen verleden tijd. Dit ergonomisch kussen van het merk Best Life zorgt ervoor dat je wervelkolom in een neutrale houding ligt tijdens het slapen. Zo wordt je wakker zonder pijnklachten! 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor dit beste ergonomisch kussen? Klik dan snel op de onderstaande button! 

Elke dag wakker worden met nek- of rugklachten is geen pretje. Niet alleen de pijn is vervelend maar doordat je niet in een goede houding ligt slaap je ook minder goed. Je hebt dus pijn en je bent niet goed genoeg uitgerust. Dat is extra vervelend natuurlijk. Gelukkig kan je dit verhelpen met een ergonomisch kussen. Dit is een speciaal kussen dat ervoor zorgt dat je wervelkolom in de juiste houding ligt tijdens het slapen. 

Maar wat is nou een goed ergonomisch kussen? Je wilt natuurlijk wel een van de beste ergonomische kussens aanschaffen. Daar gaan wij je bij helpen. Wij van Top-x hebben namelijk een ergonomisch kussen test uitgevoerd om er achter te komen wat de best geteste ergonomische kussens zijn van dit moment. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de 5 best geteste opties. Ben jij benieuwd naar de  ergonomische kussens uit onze top 5? Lees snel verder!                                                                                          


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

23

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Egonomische Kussens 

Beste Koop ergonomisch kussen
1. Best Life Hoofdkussen Nekklachten

Beste stevig ergonomisch kussen
2. Cloudpillo Hoofdkussen

Beste verstelbare ergonomisch kussen
3. Mikoala Hi4 Deluxe Pillow

Beste ergonomisch kussen voor alle slapers
4. Sleepcomfort® - SWISS-BED Hoofdkussen Tegen Nek- en rugklachten

Beste budget ergonomisch kussen
5. Sleep Comfy - Traagschuim Serie - Hoofdkussen

Top 10 Beste Ergonomische Kussens

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire ergonomische kussens bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top producten bij deze webshop.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een ergonomisch kussen?

Na het zien van onze top 5 lijst wil je misschien wel een beste ergonomisch kussen kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen. In dit deel van het artikel gaan we je namelijk vertellen waar je op moet letten als je een ergonomisch kussen gaat kopen. De onderstaande criteria zijn de criteria die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze ergonomisch kussen test. Wij raden je aan om deze criteria goed in je achterhoofd te houden als je een aankoopbeslissing gaat maken. 

Laat je dus niet verleiden door een ergonomisch kussen aanbieding, maar kijk ook een naar het beste ergonomisch kussen volgens de consumentenbond. Zo weet je zeker dat je een ergonomisch kussen koopt dat het beste bij jou past en goed aansluit op jouw wensen en behoeften. En natuurlijk voorkom je zo een miskoop. 

Type klachten 

Allereerst is het belangrijk om bij jezelf na te gaan welke klachten je hebt. Op basis van de door jou ervaren klachten kun je een ergonomisch kussen uitzoeken. De meeste ergonomische kussens helpen tegen nek- en rugklachten, maar dit geldt niet voor alle ergonomische kussens. Zo zijn er ook ergonomische kussens die alleen helpen tegen het verminderen van nekklachten. Afhankelijk van de klachten die jij ervaart kan je een keuze maken voor een ergonomisch kussen. 

Type slaper 

Als tweede is het belangrijk om bij jezelf na de gaan welk type slaper jij bent. Ben jij een buik-slaper, rug-slaper of zij-slaper? Elk ergonomisch kussen is geschikt voor een bepaald type slaper. Controleer dus altijd goed voor welk type slaper het ergonomisch kussen geschikt is en ga na welk type slaper je zelf bent. 

Afmetingen 

Als laatste is het belangrijk om de afmetingen van het ergonomisch kussen te controleren. Het is natuurlijk wel fijn als je nieuwe kussen in een van je kussenslopen past. De afmetingen van het kussen staan altijd aangegeven in de productomschrijving. Ook zijn er ergonomische kussens die in verschillende formaten worden geproduceerd. 


Wat is het beste ergonomisch kussen van 2022? 

Welk ergonomisch kussen is het beste? Deze vraag gaan wij in dit gedeelte van het artikel beantwoorden. Wij van Top-x hebben een beste ergonomisch kussen test uitgevoerd om er achter te komen wat de best geteste opties zijn van dit moment! Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste opties.

In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle ergonomische kussens voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende soorten ergonomische kussens geselecteerd zodat er voor iedereen een beste ergonomisch kussen tussen zit. Ben jij benieuwd naar de top 5? Lees dan snel verder!

1. Best Life Hoofdkussen Nekklachten

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Wij van Top-x hebben een goed ergonomisch kussen test uitgevoerd om er achter te komen wat de best geteste ergonomische kussens zijn van dit moment. Het Best Life Hoofdkussen Nekklachten is uit onze test gekomen als beste ergonomisch kussen 2022! Dit ergonomisch kussen van het merk Best Life is ontworpen in samenwerking met verschillende slaap- en orthopedische experts. Om ervoor te zorgen dat jouw klachten aanzienlijk zullen verminderen. 

Nek- en rugklachten zijn na aankoop van dit ergonomisch kussen verleden tijd. Dit ergonomisch kussen van het merk Best Life zorgt ervoor dat je wervelkolom in een neutrale houding ligt tijdens het slapen. Zo wordt je wakker zonder pijnklachten! Dit komt doordat je wervelkolom in een neutrale houding ligt, dit zorgt ervoor dat je lichaam goed kan ontspannen. Ook heeft de traagschuim vulling van dit kussen een druk verlagende werking. 

Voordelen Best Life Hoofdkussen Nekklachten

 • Ontworpen in samenwerking met verschillende slaap- en orthopedische experts
 • Helpt tegen nek- en rugklachten
 • Traagschuim vulling 

Nadelen Best Life Hoofdkussen Nekklachten

 • De traagschuim vulling kan niet in de wasmachine

2. Cloudpillo Hoofdkussen

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar een stevig ergonomisch kussen? Dan ben je op zoek naar het Cloudpillo Hoofdkussen. Wij van Top-x hebben dit ergonomisch kussen geselecteerd als beste stevig ergonomisch kussen! Dit ergonomisch kussen is niet alleen zeer stevig, maar ook nog een verstelbaar. Met dit ergonomisch kussen ga je elke avond met plezier slapen en wordt je de volgende dag weer helemaal uitgerust wakker. 

Dit ergonomisch kussen van het merk Cloudpillo is gevuld met versnipperd memory foam, ook wel traagschuim genoemd. De traagschuim vulling van dit ergonomisch kussen zorgt ervoor dat het kussen zich gaat vormen naar jouw lichaamshouding. Het traagschuim kan deze houding ook enige tijd vasthouden. Dit zorgt er dus voor dat je nekpijn, rugpijn en hoofdpijn  aanzienlijk verminderen. Verder is het kussen geschikt voor buik-, rug- en zij-slapers. 

Voordelen Cloudpillo Hoofdkussen

 • Geschikt voor buik-, rug- en zij-slapers
 • Het kussen neemt de lichaamshouding aan 
 • Zeer stevig 

Nadelen Cloudpillo Hoofdkussen

 • Niet geschikt voor kinderen 

3. Mikoala Hi4 Deluxe Pillow

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar een ergonomisch kussen dat je gemakkelijk in hoogte kan verstellen? Dan is het Mikoala Hi4 Deluxe Pillow misschien wel wat voor jou! Dit ergonomisch kussen is namelijk uit onze te gekomen als beste verstelbare ergonomisch kussen. Dit ergonomisch kussen van het merk Mikoala is ontwikkeld door fysio- en manueel therapeut drs. Jan Willem Elkhuizen met meer dan 20 jaar ervaring. Ook is dit ergonomisch kussen in 8 hoogtes te verstellen. 

Dit ergonomisch kussen heeft een vulling van topkwaliteit traagschuim. Er is gekozen voor een zacht traagschuim dat ook zacht blijf bij lage temperaturen. Zo kan jij ook in de winter genieten van een zacht kussen. Dit kussen kun je opbouwen met 4 verschillende lagen zodat je altijd in de juiste slaaphouding blijft liggen. Als het kussen de juiste hoogte is zullen je nekklachten en de hoofdpijn die je hierdoor kan ervaren binnen enkele weken verdwijnen. 

Voordelen Mikoala Hi4 Deluxe Pillow

 • Ontwikkeld door fysio- en manueel therapeut drs. Jan Willem Elkhuizen met meer dan 20 jaar ervaring 
 • Wordt geleverd met opberghoes  
 • Bestaat uit vier verschillende lagen 

Nadelen Mikoala Hi4 Deluxe Pillow

 • Het kan enige tijd duren voordat je de juiste hoogte hebt gevonden 

4. Sleepcomfort® - SWISS-BED Hoofdkussen Tegen Nek- en rugklachten

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Beweeg je veel in je slaap waardoor het lastig is om een ergonomisch kussen te vinden die goed bij je past? Geen zorgen, ook voor mensen die veel bewegen in hun slaap is er een beste ergonomisch kussen. Wij hebben het Sleepcomfort® - SWISS-BED Hoofdkussen Tegen Nek- en rugklachten geselecteerd als beste ergonomisch kussen voor alle slapers. Dit ergonomisch kussen is geschikt voor zij-slapers, rug-slapers en buik-slapers. 

Omdat is ergonomisch kussen geschikt is voor verschillende type slapers is dit kussen perfect voor mensen die niet de hele nacht in dezelfde houding liggen. Het ergonomisch kussen van SWISS-BED biedt extra comfort en stevigheid tijdens het slapen zodat nek- en schouderklachten aanzienlijk zullen verminderen. Dit doordat het kussen bijdraagt aan een goede verdeling van het lichaamsgewicht. Ook zal dit zorgen voor een gezonde bloedsomloop. 

Voordelen Sleepcomfort® - SWISS-BED Hoofdkussen Tegen Nek- en rugklachten

 • Milieuvriendelijk door Bio-zero technologie 
 • Kan in de droger 
 • Anti-allergie

Nadelen Sleepcomfort® - SWISS-BED Hoofdkussen Tegen Nek- en rugklachten

 • Het kussen kan te zacht zijn voor sommige mensen 

5. Sleep Comfy - Traagschuim Serie - Hoofdkussen

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

7.8

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar een ergonomisch kussen omdat je vaak wakker wordt met nek- en/of rugklachten, maar wil of kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Natuurlijk begrijpen wij dat en gelukkig zijn er ook goede ergonomische kussens op de markt voor mensen met een wat kleiner budget. Wij van Top-x hebben het Sleep Comfy - Traagschuim Serie - Hoofdkussen geselecteerd als beste budget ergonomisch kussen. 

Dit is dan wel het goedkoopste ergonomisch kussen uit onze top 5 lijst, maar qua kwaliteit doet dit kussen zeker niet onder aan de andere kussens uit de lijst. Het ergonomisch kussen van het merk Sleep Comfy zorgt ervoor dat je wervelkolom in een neutrale houding blijft liggen tijdens het slapen. Dit verminderd nek- en rugklachten. Het kussen is gevuld met traagschuim. Het traagschuim heeft een druk verlagende werking en draagt bij aan het bevorderen van de bloedsomloop. 

Voordelen Sleep Comfy - Traagschuim Serie - Hoofdkussen

 • Goedkoopste optie uit de lijst 
 • Heeft een traagschuim vulling 
 • Verminderd nek- en rugklachten en draagt bij aan een gezonde bloedsomloop 

Nadelen Sleep Comfy - Traagschuim Serie - Hoofdkussen

 • Het kussen kan niet in de wasmachine

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel ergonomische kussens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten ergonomische kussens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de ergonomische kussens op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste ergonomische kussens op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>