Laatste update: Mei 2021

Door: Yara

Best Geteste Hoofdkussen

Tempur Kussen Comfort Pillow Cloud

Het Tempur Kussen Comfort Pillow Cloud is de beste Hoofdkussens van 2021. Geen enkel kussen biedt zoveel comfort en ondersteuning als dit zachte kussen van Tempur. Het kussen is makkelijk te wassen tot 60 graden en is hypoallergeen en behandeld tegen huisstofmijt. Klik op de knop hieronder om direct de laagste prijs te zien.

Wat is het beste hoofdkussen? Het is een vraag die ik regelmatig voorbij zie komen in mijn inbox. Niet zo gek overigens aangezien een slecht kussen verschillende rug- en nek klachten en zelfs hoofdpijn kan opleveren. 

Door te kiezen voor een goed hoofdkussen zul je beter slapen waardoor je uitgerust en met meer energie je dag kunt beginnen.

 Maar wat is nu het beste hoofdkussen van 2021 en waar moet je op letten bij het kopen van een goed hoofdkussen?

Ik ging op onderzoek uit en heb meer dan 21 verschillende hoofdkussens getest. Ook heb ik naar verschillende webshops gekeken om zo de beste prijs te ontdekken. Benieuwd naar de resultaten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

15

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Hoofdkussen

Beste koop van 2021:
1. Tempur Kussen Comfort Pillow Cloud
Beste geteste hoofdkussen van dit moment

Beste hoofdkussen voor nek en rug klachten
2. Diley Dreams® Traagschuim Hoofdkussen
Brengt nekwervel in de natuurlijke positie en Verlicht en verhelpt nek- en schouderpijn

Beste Hoofdkussen voor rugslapers
3.OrthoMedic Box Hoofdkussen
 Dankzij zachte en hoogte is dit kussen ideaal voor rugslapers

Beste Hoofdkussen voor zij-slapers
4. COMFYCENTRE® Traagschuim Hoofdkussen
Open celstructuur en adembare hoes voor ventilatie en vochtregulatie

Beste Hoofdkussens voor buikslapers
5. Queens Kussenset Luxus - 2 Hoofdkussens
Ideaal voor buikslapers


Top 10 Beste Hoofdkussen

Wil je direct weten hoe de top 10 beste hoofdkussens op Bol.com eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van een Hoofdkussen?

Het kopen van het beste hoofdkussen is lastiger dan je op voorhand zou denken. Er zijn namelijk heel veel verschillende hoofdkussens op de markt en lang niet allemaal zijn deze van even goede kwaliteit.

Om een goed hoofdkussen te kopen is het van belang dat je verschillende factoren in je achterhoofd houdt. Ik heb hieronder de belangrijkste criteria van een hoofdkussen op een rijtje gezet.

Door deze criteria in je achterhoofd te houden weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Slaaphouding

Allereerst is het van belang om te kijken naar je eigen slaaphouding. Een goed kussen zorgt ervoor dat je hoofd in een rechte lijn ligt met je ruggengraat. Hierbij is een goed matras uiteraard ook van belang. Bij het kopen van een hoofdkussen is het van belang dat je rekening houdt met je slaaphouding. 

Rugslapers:
Slaap jij altijd op je rug? Dan is het belangrijk dat het kussen wat hoger is bij je nek dan bij het achterhoofd. Hierdoor krijgt je nek extra steun waardoor je een goede, natuurlijke slaappositie aanhoudt.

Zijslaper:
Slaap je altijd op je zij? Dan is het belangrijk dat je schouders niet op het kussen liggen. Dit realiseer je door te kiezen voor een dik kussen. 

Buikslapers:
Als je op je buik slaapt dan kun je het beste kiezen voor een dun kussen. Op deze manier belemmer je de ademhaling het minste.

Vulling van het kussen

Als tweede is het van belang dat je let op de vulling van het hoofdkussen. De meest voorkomende vullingen zijn dons en veren, polyester vezels en schuimblokken van koudschuim, traagschuim of latexsschuim.

Een kussen van dons en veren is makkelijk zelf te vormen. Echter kunnen deze niet in de wasmachine, het nadeel van van zo'n kussen is dat je gevoeliger voor stofmijt.

Een synthetisch / polyester hoofdkussen is wel makkelijk zelf te wassen. Ook zijn deze kussens vrij elastisch, hierdoor zijn ze dus minder goed te vormen dan een verenkussen. Voordeel van dit type kussen is dat ze minder gevoelig zijn voor stofmijt.

Nekkussens of schuimblokkussens zijn meestal niet wasbaar en voelen warm aan. Ook kan er een sterke geur van deze kussens afkomen.

Huisstofmijt

Als jij allergisch bent voor huisstofmijt is het goed om hier rekening mee te houden. Kies bij voorkeur een kussen dat op 60 graden te wassen is. 

Verder is het van belang dat je kiest voor een dikker tijk of sloop die huisstofmijt tegenhoudt. Als je huisstofmijt allergie hebt kun je beter niet kiezen voor een vulling van veren of dons of een kussen waar je erg van gaat transpireren. Stofmijt gedijd namelijk goed in vochtige omgevingen.

Type matras

Als laatste is het van belang dat je rekening houdt met het matras dat je hebt. Dit heeft namelijk invloed op je slaaphouding en wat voor kussen het best bij jouw situatie past.

Hoe verder je hoofd naar achter of opzij buigt wanneer je op een matras ligt, des te dikker moet je kussen zijn. Ook geldt: hoe zachter je matras is, hoe dunner je kussen moet zijn. Houdt hier dus rekening mee met het kopen van het beste hoofdkussen van 2021.


Wat is het beste hoofdkussen?

Inmiddels weet je al wat meer over hoofdkussens. Tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van deze review: de resultaten van de hoofdkussen test 2021.

We hebben maar liefst 21 verschillende kussens getest en vergeleken, 15 uur onderzoek gedaan en 32 verschillende consumenten ervaringen gecheckt. Ook hebben we 7 verschillende webshops gecheckt op prijs.

De ultieme top 5 beste hoofdkussens vind je hieronder.

1. Tempur Kussen Comfort Pillow Cloud

9.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

Het TEMPUR® Comfort Cloud hoofdkussen is op dit moment met stipt het beste hoofdkussen van 2021. Geen enkel kussen voelde zo comfortabel aan als dit hoofdkussen.

Dit kussen is gemaakt van een extra zacht materiaal en vormt perfect naar je hoofd en nek waardoor hij de beste ondersteuning en comfort biedt.

Het voordeel van dit kussen is dat het geschikt is voor meerdere slaaphoudingen. Of je nu op je rug, buik of zij slaapt met dit kussen kan je alle kanten op.

Om het kussen te reinigen, kan de hoes worden verwijderd en kan het materiaal worden gelucht. Ook kan het materiaal voorzichtig, met een goed uitgewrongen doek, schoongemaakt worden om vlekken en vuil te verwijderen.

Er dient wel regelmatig te worden geventileerd om vochtvorming te voorkomen. Verschillende gebruikers van dit product geven aan dat nekklachten zijn verdwenen dankzij dit kussen.

Het enige minpuntje van het kussen? De prijs is aan de hoge kant.

Voordelen Tempur Kussen Comfort Pillow Cloud

 • Extra zacht materiaal en vormt perfect naar je hoofd en nek waardoor hij de beste ondersteuning en comfort biedt
 • Geschikt voor meerdere slaaphoudingen
 • Om het kussen te reinigen, kan de hoes worden verwijderd en kan het materiaal worden gelucht

Nadelen Tempur Kussen Comfort Pillow Cloud

 • Prijs is aan de hoge kant

2. Diley Dreams® Traagschuim Hoofdkussen

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar het beste hoofdkussen voor nek, schouders of rugklachten? Kies dan voor het Diley Dreams® Traagschuim Orthopedische Hoofdkussen.

Voor dit kussen maakt het niet uit of je op je rug, buik of zij slaapt. Dankzij het design van dit foam hoofdkussen slaap je altijd goed.

Zo heeft dit model een ergonomische vorm waardoor hij optimaal ondersteuning biedt aan de nek en schouders. Hierdoor word je 's nachts minder vaak wakker en zijn slapeloze nachten verleden tijd.

Het kussen neemt automatisch de vorm van je hoofd aan en neemt ook telkens zijn oorspronkelijke vorm aan.

Voordelen Diley Dreams® Traagschuim Hoofdkussen

 • Ideaal voor het verhelpen van nek, schouder of rugklachten
 • Geschikt voor alle slaaphoudingen

Nadelen Diley Dreams® Traagschuim Hoofdkussen

 • Geen

3. OrthoMedic Box Hoofdkussen

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Het OrthoMedic Box Hoofdkussen is momenteel een goed kussen als je graag op je rug slaapt. Dit hoofdkussen zorgt voor een goede ondersteuning die ervoor zorgt dat je slaaphouding verbetert.

Verder is dit hoofdkussen gevuld met 1000 gram veerkrachtige polyester vezel. De tijk van dit kussen is gemaakt van 100% fijne perkal katoen en is voorzien van een ritssluiting.

Hierdoor is het mogelijk om de dikte van het kussen aan te passen of het kussen na te vullen. Dit kussen is ademend en vochtregulerend. Kussen is machine wasbaar op 60 graden.

Nadeel van dit kussen? Er wordt geen molton kussensloop bij het product geleverd.

Voordelen OrthoMedic Box Hoofdkussen

 • Ideaal voor rug slapers
 • Kussen is gemaakt van 100% fijne perkal katoen en is voorzien van een ritssluiting.
 • Dit kussen is ademend en vochtregulerend

Nadelen  OrthoMedic Box Hoofdkussen

 • Wordt geleverd zonder molton kussensloop

4. COMFYCENTRE® Traagschuim Hoofdkussen

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Slaap jij altijd op je zij? Kies dan voor het COMFYCENTRE® Traagschuim Hoofdkussen. Dit kussen beschikt over een ergonomisch design waardoor het schouder- en nekklachten verlicht.

Ook beschikt dit kussen over Comfy Ultra-Dense waardoor het luchtdoorlatend is. Als laatste beschikt dit kussen over een open celstructuur waardoor de ventilatie en vochtregulatie super goed werkt.

Nadeel van dit kussen? Het traagschuim aan de binnenkant kan niet in de wasmachine.

Voordelen COMFYCENTRE® Traagschuim Hoofdkussen

 • Ideaal voor zij slapers
 • Luchtdoorlaten waardoor de ventilatie en vochtregulatie super goed werkt

Nadelen  COMFYCENTRE┬« Traagschuim Hoofdkussen

 • Traagschuim aan de binnekant kan niet in de wasmachine

5. Queens Kussenset Luxus - 2 Hoofdkussens

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

We sluiten deze lijst af met de Queens Kussenset Luxus. Dit is een ideaal kussen voor mensen die op hun buikslapen. Zo het kussen iets dunner waardoor een natuurlijke houding gewaarborgd wordt.

Dit kussen heeft een hoogwaardige katoenen tijk. Belangrijke eigenschappen van deze tijk zijn dat ze ademend en temperatuur- en vochtregulerend zijn.

De tijk is gevuld met 900 gram Comfort-O Vezelbolletjes. Dit Queens hoofdkussen 60 x 70 cm valt in de stevigheid categorie Medium.

Tevens heeft het kussen een dubbel gestikte cordon-bies en een rits waardoor de vulling aangepast kan worden. De vulling in combinatie met de tijk zorgen voor een comfortabele nachtrust.

Voordelen Queens Kussenset Luxus - 2 Hoofdkussens

 • Ideaal voor buikslapers
 • Tijk is ademend en temperatuur- en vochtregulerend

Nadelen  Queens Kussenset Luxus - 2 Hoofdkussens

 • Lastig te wassen

Hoeveel soorten hoofdkussens  hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 21 hoofdkussens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de hoofdkussens  op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste hoofdkussens is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>