fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Thea

Best Geteste Hoofdkussen

Beste hoofdkussen

Traagschuim Hoofdkussen van Bestlife

Dit Best Life hoofdkussen brengt je wervelkolom in een neutrale houding waardoor je eenvoudig in de juiste slaappositie terecht komt. Je hoofd ligt hierdoor min of meer in rechte lijn met je wervelkolom. Dit vermindert pijn in je nek en rug zodat je lichaam kan ontspannen. Het traagschuim heeft een drukverlagende werking, wat je lichaam ontlast en de bloedsomloop optimaliseert. Bovendien is dit kussen geschikt voor elke slaaphouding, bevordert het je vitaliteit en bloedsomloop en biedt het een optimale ondersteuning voor je nek en schouders.

Wat is het beste hoofdkussen? Het is een vraag die we regelmatig voorbij zie komen in de inbox.

Niet zo gek overigens aangezien een slecht kussen verschillende rug- en nek klachten en zelfs hoofdpijn kan opleveren. 

Door te kiezen voor een goed hoofdkussen zul je beter slapen waardoor je uitgerust en met meer energie je dag kunt beginnen.

Maar wat is nu het beste hoofdkussen van 2023 en waar moet je op letten bij het kopen van een goed hoofdkussen?

Om antwoord te geven op deze vragen hebben wij een ultieme hoofdkussen test gedaan. Hierbij vind je onze top-5 beste hoofdkussens van dit moment. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

15

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Hoofdkussen

Beste hoofdkussen

Beste koop van 2023:
1. Traagschuim Hoofdkussen van Bestlife
Beste geteste hoofdkussen van dit moment

Beste prijs / kwaliteit hoofdkussen
2. Yourzzz® Ergonomisch hoofdkussen
100 dagen proefslapen

Beste premium kussen
3.Cloudpillo Hoofdkussen
 Kussen kun je zelf afstellen naar eigen wens

CozySense® Hoofdkussen

Beste hoofdkussen zijslaper
4. CozySense® Hoofdkussen
Bevat versnipperd traagschuim en een verkoelende technologie

Beste hoofdkussens voor buikslapers
5. Queens Kussenset Luxus - 2 Hoofdkussens
Ideaal voor buikslapers


Top 10 Beste Hoofdkussen

Wil je direct weten hoe de top 10 beste hoofdkussens op Bol.com eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van een Hoofdkussen?

Het kopen van het beste hoofdkussen is lastiger dan je op voorhand zou denken. Er zijn namelijk heel veel verschillende hoofdkussens op de markt en lang niet allemaal zijn deze van even goede kwaliteit.

Om een goed hoofdkussen te kopen is het van belang dat je verschillende factoren in je achterhoofd houdt. Ik heb hieronder de belangrijkste criteria van een hoofdkussen op een rijtje gezet.

Door deze criteria in je achterhoofd te houden weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Slaaphouding

Allereerst is het van belang om te kijken naar je eigen slaaphouding. Een goed kussen zorgt ervoor dat je hoofd in een rechte lijn ligt met je ruggengraat. Hierbij is een goed matras uiteraard ook van belang. Bij het kopen van een hoofdkussen is het van belang dat je rekening houdt met je slaaphouding. 

Rugslapers:
Slaap jij altijd op je rug? Dan is het belangrijk dat het kussen wat hoger is bij je nek dan bij het achterhoofd. Hierdoor krijgt je nek extra steun waardoor je een goede, natuurlijke slaappositie aanhoudt.

Zijslaper:
Slaap je altijd op je zij? Dan is het belangrijk dat je schouders niet op het kussen liggen. Dit realiseer je door te kiezen voor een dik kussen. 

Buikslapers:
Als je op je buik slaapt dan kun je het beste kiezen voor een dun kussen. Op deze manier belemmer je de ademhaling het minste.

Vulling van het kussen

Als tweede is het van belang dat je let op de vulling van het hoofdkussen. De meest voorkomende vullingen zijn dons en veren, polyester vezels en schuimblokken van koudschuim, traagschuim of latexschuim.

Een kussen van dons en veren is makkelijk zelf te vormen. Echter kunnen deze niet in de wasmachine, het nadeel van zo'n kussen is dat je gevoeliger voor stofmijt.

Een synthetisch / polyester hoofdkussen is wel makkelijk zelf te wassen. Ook zijn deze kussens vrij elastisch, hierdoor zijn ze dus minder goed te vormen dan een verenkussen. Voordeel van dit type kussen is dat ze minder gevoelig zijn voor stofmijt.

Nekkussens of schuimblokkussens zijn meestal niet wasbaar en voelen warm aan. Ook kan er een sterke geur van deze kussens afkomen.

Huisstofmijt

Als jij allergisch bent voor huisstofmijt is het goed om hier rekening mee te houden. Kies bij voorkeur een kussen dat op 60 graden te wassen is. 

Verder is het van belang dat je kiest voor een dikker tijk of sloop die huisstofmijt tegenhoudt. Als je huisstofmijt allergie hebt, kun je beter niet kiezen voor een vulling van veren of dons of een kussen waar je erg van gaat transpireren. Stofmijt gedijd namelijk goed in vochtige omgevingen.

Type matras

Als laatste is het van belang dat je rekening houdt met het matras dat je hebt. Dit heeft namelijk invloed op je slaaphouding en wat voor kussen het best bij jouw situatie past.

Hoe verder je hoofd naar achter of opzij buigt wanneer je op een matras ligt, des te dikker moet je kussen zijn. Ook geldt: hoe zachter je matras is, hoe dunner je kussen moet zijn. Houdt hier dus rekening mee met het kopen van het beste hoofdkussen van 2023.


Wat is het beste hoofdkussen?

Inmiddels weet je al wat meer over hoofdkussens. Tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van deze review: de resultaten van ons hoofdkussen test.

We hebben maar liefst 21 verschillende kussens getest en vergeleken, 15 uur onderzoek gedaan en 32 verschillende consumenten ervaringen gecheckt. Ook hebben we 7 verschillende webshops gecheckt op prijs.

De ultieme top 5 beste hoofdkussens vind je hieronder.

1. Traagschuim Hoofdkussen van Bestlife

Beste hoofdkussen

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

Na tientallen hoofdkussens vergeleken te hebben konden we niet anders dan concluderen dat het Traagschuim Hoofdkussen van Bestlife momenteel het beste hoofdkussen van dit moment is.

Dit hoofdkussen is zoals de naam al doet vermoeden een ergonomisch hoofdkussen gemaakt van luchtdoorlatend traagschuim. Het kussen past zich aan aan je lichaam en is geschikt voor rug, zij en buikslapers. Verders zorgt het ergonomische ontwerp van dit kussen ervoor dat je nek en ruggengraat in een perfecte, neutrale houding liggen. 

Hierdoor zijn nek- en rugklachten voor goed verleden tijd. Bovendien bevordert dit de bloedsomloop. Verder beschikt dit kussen over een afneembare hoes die je kunt wassen op 30 graden waardoor je het kussen altijd fris kunt houden.

Leuk weetje: op het moment van schrijven ontvang je een gratis e-book bij het product. In dit E-book worden verschillende praktische tips gedeeld die je zullen helpen bij het verbeteren van je nachtrust. De combinatie van dit e-book en het hoofdkussen zal ervoor zorgen dat je beter slaapt dan ooit tevoren.

Kortom, wat ons betreft, is dit kussen een absolute aanraden. Geen enkel kussen heeft zo'n goede prijs / kwaliteitsverhouding als dit hoofdkussen. Verder is het kussen geschikt voor elk type slaper en is het een kussen dat een flinke tijd mee gaat.

Voordelen Traagschuim Hoofdkussen van Bestlife

 • Extra zacht materiaal en vormt perfect naar je hoofd en nek waardoor hij de beste ondersteuning en comfort biedt
 • Geschikt voor meerdere slaaphoudingen
 • Om het kussen te reinigen, kan de hoes worden verwijderd en kan het materiaal worden gelucht
 • Uitstekende prijs / kwaliteit

Nadelen Traagschuim Hoofdkussen van Bestlife

 • Geen

2. Yourzzz® Ergonomisch hoofdkussen

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op nummer twee van onze beste hoofdkussens top 5 vinden we het ergonomische hoofdkussen van Yourzzz. Een van de voordelen van dit hoofdkussen is dat deze ontwikkeld is door fysiotherapeuten en slaapexperts. Zij weten precies wat goed is voor je lichaam en wat nodig is om een goede nachtrust te hebben.

We hebben dit kussen op nummer 2 verwerkt in deze top 5 om meerdere redenen. Allereerst is het een heerlijk hoofdkussen dat beschikt over een uitstekende prijs / kwaliteit.

Een ander groot voordeel is dat dit kussen geschikt is voor alle soorten slapers; rug, zij en buik! Het kussen heeft een zachtere en hardere kant. Je kunt wisselen tussen deze twee opties door je kussen om te draaien, zo simpel werkt het. Ook wordt het kussen helemaal op jouw wensen klaargemaakt

Op basis van je lengte, gewicht en slaappositie zullen de dames en heren achter Yourzzz jouw kussen vullen; echt maatwerk dus. Het materiaal is gemaakt van Tencel wat zorgt voor een uniek gevoel van comfort. Als je denkt dat deze kussens goedkoop in China gemaakt worden heb je het mis. De hoofdkussens van Yourzzz worden gemaakt in hun eigen fabriek in Noord-Brabant.

Twijfel je nog steeds? Dan is het goed om te vertellen dat je het kussen 100 dagen mag uitproberen!

Voordelen Yourzzz Ergonomisch hoofdkussen

 • Geschikt voor ieder- type slaper
 • Zowel een zachte als stevige kant
 • Gemaakt in eigen Nederlandse fabriek
 • 100 dagen proefslapen

Nadelen Yourzzz Ergonomisch hoofdkussen

 • Prijs aan de hoge kant

3. Cloudpillo Hoofdkussen

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op nummer 3 vinden we het Hoofdkussen van Cloudpillo. In onze lijst met best geteste hoofdkussens mag dit kussen absoluut niet ontbreken. 

Het grote voordeel van dit kussen is namelijk dat je hem volledig naar wens kunt afstellen. Dit maakt het kussen van Cloudpillo ontzettend multifunctioneel. Of je nu een buikslaper, zijslaper of rugslaper bent: dit kussen is geschikt voor iedereen. Je kunt dit kussen na aankoop dus zelf in stellen door handjes vulling te verwijderen of er juist vulling bij te stoppen.

Een ander voordeel van dit kussen? Hij blijft het hele jaar koel. Warme zomernachten met een te warm kussen zijn dus voor goed verleden tijd. Ook is dit een prima kussen voor iedereen die last heeft van nekpijn, rugpijn of hoofdpijn.

Kortom, een zeer goed kussen voor een prima prijs. Overigens zijn de ervaringen van anderen met dit kussen ook ontzettend goed. Zo heeft het kussen op Trustpilot maar liefst 1500+ 5 sterren reviews. 

Voordelen Cloudpillo

 • Geschikt voor buik, rug en zij slaper
 • Je kunt dit kussen zelf afstellen door vulling te verwijderen of bij te voegen, hierdoor kun je het kussen helemaal maken zoals jij dat fijn vindt
 • Blijft koel in de zomer
 • Makkelijk te wassen dankzij uitwasbare buitenhoes

Nadelen Cloudpillo

 • Voelt hard aan

4. CozySense® Hoofdkussen

CozySense® Hoofdkussen

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plek vind je het CozySense® Hoofdkussen welke we verkozen hebben tot beste hoofdkussen voor zij-slapers. Dit hoofdkussen is perfect voor zijslapers dankzij de aanpasbare functie.

Het CozySense® Hoofdkussen beschikt namelijk over versnipperd traagschuim dat een perfecte balans biedt tussen ondersteuning en zachtheid. Verder kun je helemaal naar wens extra schuim toevoegen of juist weghalen doordat er 250 gram extra schuim wordt meegeleverd.

De COOL®-gel technologie geeft een verkoelend effect waardoor dit hoofdkussen ook ideaal is voor in de zomer. In de winter zorgt de CozySense® Hoofdkussen voor een warm en zacht gevoel waardoor je uitgerust wakker wordt.

Daarnaast is het CozySense® Hoofdkussen OEKO-TEX® gecertificeerd wat aangeeft dat hij duurzaam en veilig in gebruik is. Naast dat dit goede hoofdkussen geschikt is voor zij-slapers, is hij ook geschikt voor buik- en rugslapers dankzij het ergonomische en multifunctionele design.

Voordelen CozySense® Hoofdkussen

 • Ideaal voor zij slapers dankzij het ergonomische design
 • Bepaal zelf hoeveel vulling je wenst te hebben in het CozySense® Hoofdkussen

Nadelen CozySense® Hoofdkussen

 • Alleen de tijk is wasbaar, de vulling dus niet

5. Queens Kussenset Luxus - 2 Hoofdkussens

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

We sluiten deze lijst af met de Queens Kussenset Luxus. Dit is een ideaal kussen voor mensen die op hun buikslapen. Zo het kussen iets dunner waardoor een natuurlijke houding gewaarborgd wordt.

Dit kussen heeft een hoogwaardige katoenen tijk. Belangrijke eigenschappen van deze tijk zijn dat ze ademend en temperatuur- en vochtregulerend zijn.

De tijk is gevuld met 900 gram Comfort-O Vezelbolletjes. Dit Queens hoofdkussen 60 x 70 cm valt in de stevigheid categorie Medium.

Tevens heeft het kussen een dubbel gestikte cordon-bies en een rits waardoor de vulling aangepast kan worden. De vulling in combinatie met de tijk zorgen voor een comfortabele nachtrust.

Voordelen Queens Kussenset Luxus - 2 Hoofdkussens

 • Ideaal voor buikslapers
 • Tijk is ademend en temperatuur- en vochtregulerend

Nadelen  Queens Kussenset Luxus - 2 Hoofdkussens

 • Lastig te wassen

Hoeveel soorten hoofdkussens  hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 21 hoofdkussens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de hoofdkussens  op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste hoofdkussens is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP