Laatste update: mei 2022

Door: Soraya

Best Geteste Hoofdkussen Zijslaper

Cloudpillo Hoofdkussen

Cloudpillo Hoofdkussen

Heb jij altijd al als een roosje willen slapen? Dan heb je het juiste artikel uitgekozen. Wij van Top-x zijn namelijk opzoek gegaan naar het beste hoofdkussen voor zijslapers, en met succes! 

Om er achter te komen wat het beste hoofdkussen voor zijslapers van dit moment is hebben wij de afgelopen weken een hoofdkussen zijslaper test uitgevoerd. Het resultaat? Het Cloudpillo Hoofdkussen is uit onze test gekomen als beste hoofdkussen zijslaper 2022! Dit op basis van het afstelbare design, het hoogwaardige materiaal en de optimale ondersteuning!

Dit hoofdkussen is speciaal ontworpen om zijslapers van een betere nachtrust te voorzien. Will je meer weten over dit hoofdkussen voor zijslapers? Klik dan snel op de onderstaande button! 

Hoe fijn zou het zijn als je iedere ochtend uitgerust wakker kan worden, een goede nachtrust zorgt immers voor een hogere kwaliteit van het leven. De ene slaper is de andere niet, iedereen heeft in de loop der jaren een eigen slaaphouding ontwikkeld waar moeilijk van af te wijken is. Mocht je op je zij slapen dan kunnen je nekspieren op lange termijn overbelast raken doordat je schouders iedere nacht te veel druk op zich nemen.

Wat is hier nou een goede oplossing voor? Daar waren wij ook benieuwd naar! Om deze reden zijn we opzoek gegaan naar het perfecte hoofdkussen voor zijslapers door een hoofdkussen zijslaper test 2022 uit te voeren. Aan de hand van de testresultaten hebben we een handig top 5 overzicht samengesteld die jou kunnen helpen om voor eens en voor altijd afscheid te nemen van je slapeloze nachten.

Verder hebben we de moeite genomen om een paar handige tips op een rijtje te zetten die je kunnen helpen in je koopoverweging. Iedere slaper is uniek, neem gerust je tijd en betrek alle beste geteste opties op jouw persoonlijke wensen en behoeftes. We willen je graag op het hart drukken om niet te gaan voor de eerste de beste hoofdkussen zijslaper aanbieding maar dat je elke optie goed overweegt zodat je de plank nooit misslaat!

Ben jij benieuwd naar de testresultaten en onze top 5 lijst? Lees dan gauw verder. We zijn ontzettend benieuwd welke opties het beste bij jou passen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

30

Uur onderzoek gedaan

43

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Hoofdkussens Voor Zijslapers

Cloudpillo Hoofdkussen

Beste koop hoofkussen zijslaper
1.  Cloudpillo Hoofdkussen

Swiss Boxkussen Hoofdkussen

Beste hoofdkussen zijslaper en rugslaper
2. Swiss Boxkussen Hoofdkussen

SWISS-BED ® - Hoofdkussen Tegen Nek- en rugklachten

Beste hoofdkussen zijslaper nekklachten
3. SWISS-BED ® - Hoofdkussen

LILLA24 hotelkwaliteit hoofdkussens set 2 stuks

Beste hoofdkussen zijslaper stevig
4. LILLA24 hotelkwaliteit hoofdkussens set 2 stuks

1x Hoofdkussen 60x70 Traagschuim

Beste hoofdkussen zijslaper traagschuim
5. 1x Hoofdkussen 60x70 Traagschuim

Top 10 beste hoofdkussens voor zijslapers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste hoofdkussens voor zijslapers. Het enige nadeel hiervan is dat je de testresultaten mist en hierdoor geen antwoord kan geven op de vraag: welk hoofdkussen zijslaper past het beste bij mij?

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een hoofdkussen zijslaper?

Wat is een goed hoofdkussen voor zijslapers en waar moet je op letten bij je aankoop? Na het zien van onze top 5 lijst wil je misschien wel hoofdkussen zijslaper kopen. Misschien heb je tot kort geleden nog nooit van een hoofdkussen speciaal voor zijslapers gehoord of vind je het lastig om de juiste beslissing te maken. Om jullie zo goed mogelijk aan een beste hoofdkussen voor een zijslaper te helpen hebben we hieronder een paar belangrijke criteria opgesomd die je kunnen helpen in je koopoverweging.

Deze criteria lijken sterk op de beste hoofdkussen zijslaper volgens de consumentenbond. Tevens hebben we deze zelf ook gebruikt in de hoofdkussen zijslaper test. Door deze criteria in je achterhoofd te houden verklein je de kans op een miskoop en haal je de meeste geschikte koop in huis.

Zijslaper match

Het allerbelangrijkste en ook het eerste waar zijslapers naar moeten kijken is of het desbetreffende hoofkussen wel past bij jouw zijslaaphouding. Een te groot kussen is juist geen goed hoofkussen voor zijslapers! Doordat zijslapers veel druk ervaren op de schouders en op den duur last krijgen van de nekspieren is het dus belangrijk je schouder niet op het hoofdkussen ligt, maar idealiter er tegenaan. Daarnaast raden we zijslapers met brede schouders aan om te gaan voor een dikker hoofdkussen. Let hier dus goed op!

Vulling & materiaal

Als tweede is het belangrijk om naar de vulling en het materiaal van een hoofdkussen voor zijslapers te kijken. Hierbij raden we je aan om te kijken naar het gebruik van traag schuim of holle vezels. Dit zorgt ervoor dat het hoofdkussen zicht aanpast naar jouw lichaamshouding. Verder zorgt deze vulling voor een goede luchttoevoer waar de warmte in wordt opgeslagen, en als het te koud wordt dat deze warmte wordt vastgehouden. 

Hierdoor wordt zweet je niet op je kussen gedurende een warme zomernacht en profiteer je altijd van de perfecte slaaptemperatuur als het te koud wordt!

Type matras

Natuurlijk is een hoofdkussen niet voor alles verantwoordelijk te houden, het is ook belangrijk om rekening te houden met het matras waarop je ligt. We raden je aan om eens zonder hoofdkussen op je matras te liggen en te kijken hoe je dit ervaart. In de regel geldt; Hoe verder je hoofd naar achter of opzij buigt wanneer je op een matras ligt, des te dikker je kussen dient te zijn.

Met uitzondering van een zacht matras. Hoe zachter het matras is waarop je slaapt hoe dunner jouw hoofkussen dient te zijn. Houd hier rekening mee! 

Overige aandachtspunten

Tot slot raden we je aan om ook te kijken naar wat overige extraatjes die het gebruiksgemak bevorderen. Hierbij kan je denken aan een hyperallergeen of anti-huisstofmijt ontwerp mocht je hier allergisch voor zijn. Daarnaast is het altijd handig om te kijken naar de duurzaamheid, wasvoorschriften, ritsluitingen en een eventuele CE-certificatie.  


Wat is de beste hoofdkussen zijslaper van 2022? 

Welk hoofdkussen voor zijslapers is het beste? Nu we eindelijk zijn aangekomen bij de test resultaten worden de beste hoofdkussens voor zijslapers uitgebreid toegelicht aan de hand van een top 5 lijst. Elke slaper heeft andere wensen en behoeftes, om deze reden zijn de hoofdkussens in verschillende categorieën geplaatst zodat niemand teleurgesteld deze pagina verlaat. 

Elk hoofdkussen zijslaper wordt eerst kort geïntroduceerd waarna de voor en nadelen op een rijtje worden gezet zodat je een helder overzicht krijgt van elke item in deze lijst. Daarnaast hebben we in de onderstaande sectie de belangrijkste beoordelingscriteria en de eindbeoordelingen weergegeven die zijn gebaseerd op de test resultaten, externe reviews en gebruikers ervaringen van consumenten die jou voor gingen.

1. Cloudpillo Hoofdkussen

Cloudpillo Hoofdkussen

9.4

Eindbeoordeling

Comfort

8.8

Materiaal / vulling

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wellicht heb je al kunnen lezen dat het Cloudpillo Hoofdkussen als grote winnaar uit de hoofdkussen zijslaper test is gekomen. Graag vertellen we hieronder wat meer over dit perfecte hoofdkussen voor zijslapers!

De vulling van dit hoofdkussen is af te stellen op jouw persoonlijke slaaphouding waardoor je nekwervel in een betere verhouding ligt met je wervelkolom. Hierdoor ervaar je op den duur veel minder pijn en slaap je iedere nacht als een roosje! Verder is de vulling voorzien van een warm en een koel textuur. Simpel gezegd heeft dit hoofdkussen 2 verschillende kanten, een koude kant voor de zomernachten en een warme kant voor de winternachten, gaaf he!

Tevens past dit hoofdkussen voor zijslapers in iedere kussensloop en zijn de wasvoorschriften hetzelfde als een traditionele kussen. Cloudpillo geeft je daarnaast ook nog eens de mogelijkheid om op dit hoofdkussen voor 30 proefnachtjes te gebruiken. Mocht je daarna nog niet tevreden met de resultaten? Geen probleem! Je kunt het hoofdkussen daarna gewoon retourneren. 

Voordelen Cloudpillo Hoofdkussen

 • Af te stellen op je persoonlijke slaaphouding
 • Zacht en biedt tegelijkertijd genoeg weerstand
 • Warme en koude texturen
 • Effectief tegen rug- en nekklachten

Nadelen Cloudpillo Hoofdkussen

 • Geen

2.  Swiss Boxkussen Hoofdkussen

Swiss Boxkussen Hoofdkussen

9.1

Eindbeoordeling

Comfort

9.3

Materiaal / vulling

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Eerder in dit artikel hebben we aandacht besteed aan de zijslaaphouding, maar wat nou als je een unieke slaper bent en iedere nacht in verschillende houdingen slaapt? Misschien heb je een hoofdkussen nodig dat geschikt is voor meerdere slaaphoudingen! Gelukkig hebben we de Swiss Boxkussen Hoofdkussen geselecteerd als het beste hoofdkussen voor rug- en zijslapers!  

De vulling van dit hoofdkussen zorgt voor een goede vochtregulatie en een uitstekende luchttoevoer waardoor je nooit meer met een zwetend hoofd wakker wordt. Dankzij de geïntegreerde ritssluiting kan je zelf het hoofdkussen vullen naar de gewenste dikte. Mocht je je zorgen maken over je huisstofmijt allergie? Goed nieuws! Dit hoofdkussen voor zijslapers hypoallergeen en is dus volkomen veilig om te gebruiken.

Voordelen Swiss Boxkussen Hoofdkussen

 • Zeer geschikt voor verschillende slaaphoudingen
 • Luxe en traditioneel design
 • Vervulbaar middels ritssluiting
 • Anti-huisstofmijt

Nadelen Swiss Boxkussen Hoofdkussen

 • Medium stevigheid

3. SWISS-BED ® - Hoofdkussen

SWISS-BED ® - Hoofdkussen Tegen Nek- en rugklachten

8.7

Eindbeoordeling

Comfort

8.2

Materiaal / vulling

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb jij geregeld last van je nek en je rug? We begrijpen dat dit echt heel vervelend is, vooral als je eindelijk eens lekker uitgerust wakker wilt worden. Wellicht kunnen we je helpen met het beste hoofdkussen tegen rug- en nekklachten. Graag introduceren we het SWISS-BED ® - Hoofdkussen

Dit hoofdkussen is perfect voor zijslapers die behoefte hebben aan een goede rug- en nek ondersteuning en tegelijkertijd comfortabel willen liggen. Dit hoofdkussen is zo ontworpen dat je lichaamsgewicht nu nog beter wordt ondersteunt waardoor je een stuk minder druk op je spieren en gewrichten ervaart. Daarnaast bevorderd dit hoofdkussen je bloedsomloop waardoor je hopelijk op den duur geheel van je rug- en nekklachten afkomt!

De vulling houdt zo min mogelijk warmte vast waardoor je hoofdkussen altijd koel blijft. Daarnaast is dit hoofdkussen ook nog eens duurzaam geproduceerd waardoor je bij je aankoop een steentje aan het milieu bijdraagt. 

Voordelen SWISS-BED ® - Hoofdkussen

 • Extreem goede ondersteuning 
 • Bio-zero vulling technologie
 • Druk verlagend & hoge densiteit
 • Duurzaam geproduceerd

Nadelen SWISS-BED ® - Hoofdkussen

 • Moeilijker om mee te nemen op reis

4. LILLA24 hotelkwaliteit hoofdkussens set 2 stuks

LILLA24 hotelkwaliteit hoofdkussens set 2 stuks

8.6

Eindbeoordeling

Comfort

9.0

Materiaal / vulling

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij een zijslaper en ben je toe aan een stevig hoofdkussen waar je ook nog eens heerlijk op kan slapen? Dan hebben we wat leuks voor je! Als vierde hebben wij namelijk de LILLA24 hotelkwaliteit hoofdkussens set 2 stuks geselecteerd als het het beste stevige hoofdkussen voor zijslapers! 

Voor een mooie prijs krijg je niet één, maar twee kwalitatieve hoofdkussens. Wat deze hoofdkussens uniek maken zijn de verschillende maten van stevigheid. Zo kan je de stevigheid zelf bepalen door de vulling aan te passen. De vulling van dit hoofdkussen heeft trouwens een verkoelende werking waardoor je minder last hebt van een warm en plakkerig hoofdkussen. Tevens is er ook gedacht aan verkleuring, eventuele allergische reacties en nare geurtjes die je nachtrust kunnen verstoren.

Voordelen LILLA24 hotelkwaliteit hoofdkussens set 2 stuks

 • Set van twee kussens
 • Verschillende afmetingen & stevigheidsniveaus 
 • Verkoelende vulling

Nadelen LILLA24 hotelkwaliteit hoofdkussens set 2 stuks

 • Geen ergonomische werking

5. 1x Hoofdkussen 60x70 Traagschuim

1x Hoofdkussen 60x70 Traagschuim

8.4

Eindbeoordeling

Comfort

8.4

Materiaal / vulling

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste maar zeker niet de minste hebben wij het 1x Hoofdkussen 60x70 Traagschuim geselecteerd als beste hoofdkussen voor zijslapers met traag schuim! Het dempende traagschuim verdeeld de druk gelijkmatig waardoor zijslapers na enige tijd geen last meer hebben van pijn in de nek of schouders.

De vulling van dit hoofdkussen heeft een verkoelende werking waardoor je nooit meer wakker wordt op een nat en plakkerig kussen. Zeg je angst tegen dergelijke huisstofmijt allergieën maar gedag! De buitenkant van dit hoofdkussen is namelijk volledig hypoallergeen. Daarnaast is ook dit hoofdkussen geschikt voor verschillende slaaphoudingen. Kortom een kwalitatief top hoofdkussen met een zeer voordelige prijskaartje! Wil je meer weten over de prijs van dit beste hoofdkussen met traagschuim? Klik dan gauw op de bovenstaande button.

Voordelen 1x Hoofdkussen 60x70 Traagschuim

 • Hoogwaardig traagschuim
 • Hypoallergeen
 • Voordelige prijs
 • Goede wasvoorschriften

Nadelen 1x Hoofdkussen 60x70 Traagschuim

 • In het begin een speciale geur

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel hoofdkussens voor zijslapers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten hoofdkussens voor zijslapers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de hoofdkussens voor zijslapers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste hoofdkussens voor zijslapers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Soraya

Hey you, take care of yourself! Het liefst maak ik elke week een momentje voor mezelf vrij om tot rust te komen. Een leuk feitje is dat ik een carriere switch heb gemaakt van stewardess en mijn eigen beauty salon ben begonnen! Ik merk dat het voor veel mensen vaak lastig is om te vinden wel product nou echt bij ze past. Daarom deel ik met vol enthousiasme mijn ervaringen met anderen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>