fbpx

Publicatie datum: 14 maart, 2023

Door: Puck

Best Geteste Koudschuim Matras

Best Geteste Koudschuim Matras

Emma O2 Matras

Wat is het beste koudschuim matras 2023? Nadat we een paar van de beste koudschuim matrassen hebben getest, hebben we het Emma O2 Matras beoordeeld als beste koudschuim matras!

Niet alleen wij vinden dat, want ook is het Emma O2 Matras verkozen tot beste koudschuim matras volgens de consumentenbond. Waarom? Uit onze tests bleek dat het Emma O2 Matras dankzij het hoogwaardige koudschuim zorgt voor een beter, herstellend slaappatroon. Je ervaart weinig drukpunten op je lichaam en je gewicht wordt dus gelijk verdeeld.

Ook ademt het Emma O2 Matras goed, waardoor je geen last krijgt van een te warm bed midden in de nacht. Het matras maakt gebruik van zeven verschillende zones die zorgen voor een perfecte ondersteuning voor iedere soort slaper. Daarom is het Emma O2 Matras het beste koudschuim matras in onze koudschuim matras 2023 test!

Op zoek naar een vernieuwing in je nachtrust? Veel mensen hebben niet door hoeveel verschil een matras kan maken in hoe goed (of juist: hoe slecht) je eigenlijk slaapt. Je lichaam is gewend aan een bepaald soort matras, maar is een koudschuim matras niet een betere oplossing voor jou?

Wat is een goudschuim matras? Een koudschuim matras is een speciaal matras, dat bestaat uit meerdere lagen schuim. Dit schuim is speciaal ontwikkeld om je nachtrust zo goed te maken als het maar kan. Hoe werkt dat dan precies?

Nou, om te beginnen sluit een koudschuim matras beter aan op je lichaamsvormen. Merk je wel eens een drukpunt tijdens het slapen, bijvoorbeeld bij je heup of elleboog? Dat zijn de punten waar je lichaam het meeste gewicht op moet dragen bij het slapen. Een koudschuim matras sluit zo goed om je lichaam, dat het schuim je lichaamsgewicht perfect verdeelt over het matras. Geen drukpunten meer dus!

Hoe kies je het beste koudschuim matras uit? Wat is een goed koudschuim matras voor twee personen en hoe onderscheidt je het beste koudschuim matras van een minder goed koudschuim matras? Je weet misschien niet gelijk waar je naar moet zoeken bij een koudschuim matras. Wij wel! Daarom hebben we de beste koudschuim matrassen opgezocht in onze koudschuim matras 2023 test!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Koudschuim Matrassen

Best Geteste Koudschuim Matras

Beste koop koudschuim matras
1.  Emma O2 Matras

Beste budget koudschuim matras
2. Mister Sandman Koudschuim Matras

Beste eenpersoonsmatras 
3.Zwoong Deluxe Eenpersoonsmatras

Beste betaalbare koudschuim matras
4. Troonz Matras One

Beste hotelkwaliteit matras
5. Zwoong Hotel Eenpersoonsmatras

Top 10 beste Koudschuim Matrassen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste koudschuim matrassen.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Koudschuim Matras?

Een goed koudschuim matras kopen is waarschijnlijk lastig voor je. Waar moet je op letten bij het kopen van het beste koudschuim matras voor jou? Er zijn een aantal eigenschappen die komen kijken bij het uitkiezen van het beste koudschuim matras, die we hieronder even uitlichten zodat je beter begrijpt wat een goed koudschuim matras precies moet hebben.

Formaat

Een koudschuim matras moet natuurlijk groot genoeg zijn voor jouzelf, maar slaap je met een partner of wil je gewoon graag extra ruimte in bed? Neem dan een king-size matras of een tweepersoons koudschuim matras.

Hardheid

Goede koudschuim matrassen komen in verschillende varianten, namelijk een stevige variant, soms een gemiddelde variant en een lekker zachte variant. Een stevig koudschuim matras zal meer ondersteuning bieden maar minder comfortabel liggen dan een zacht koudschuim matras.

Ademend?

De beste koudschuim matrassen in 2022 hebben altijd een bepaalde vorm van ademing in de stof. Hierdoor krijgt je lichaam genoeg lucht om een gezonde nachtrust te garanderen.

Wasbaarheid

Tegenwoordig zijn goede koudschuim matrassen voorzien van een wasbare hoes, zodat je je bedje zo vaak kan opfrissen als je zelf wil.


Wat is het beste Koudschuim Matras van 2023? 

Een koudschuim matras kopen? Let altijd op de belangrijke eigenschappen van een goed koudschuim matras hierboven. De beste koudschuim matrassen 2023 hebben we uitgebreid onder de loep genomen in onze koudschuim matras 2023 test. De resultaten vind je hieronder!

1. Emma O2 Matras

Best Geteste Koudschuim Matras

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Het Emma O2 Matras is verkozen tot beste koudschuim matras volgens de consumentenbond, en nu ook in onze koudschuim matras test 2023! Waarom? Uit onze tests bleek dat het Emma O2 Matras dankzij het hoogwaardige koudschuim zorgt voor een beter, herstellend slaappatroon. Je ervaart weinig drukpunten op je lichaam en je gewicht wordt dus gelijk verdeeld.

Ook ademt het Emma O2 Matras goed, waardoor je geen last krijgt van een te warm bed midden in de nacht. Het matras maakt gebruik van zeven verschillende zones die zorgen voor een perfecte ondersteuning voor iedere soort slaper.

Wil je het matras aanpassen aan jouw wensen? Dat kan ook nog, want het matras is beschikbaar in twee varianten: gemiddeld en stevig. Hierdoor kun je voor ieder lichaamstype en gewicht het ideale matras uitkiezen met de juiste ondersteuning.

Daarom is het Emma O2 Matras het beste koudschuim matras in onze koudschuim matras 2023 test!

Voordelen Emma O2 Matras

 • twee varianten beschikbaar
 • Alle afmetingen zijn verkrijgbaar
 • Duurzaam en wasbaar
 • Vormt zich precies naar je lichaam

Nadelen Emma O2 Matras

 • Heeft een paar nachtjes nodig om optimaal comfort te leveren

2.  Mister Sandman Koudschuim Matras

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Vind je zo'n Emma matras net iets aan de dure kant? Gelukkig zijn er ook goede koudschuim matrassen beschikbaar voor een lagere prijs, zodat iedereen op een budget ook kan genieten van het heerlijke slaapcomfort dat zo'n koudschuim matras met zich mee brengt. Neem het Mister Sandman Koudschuim Matras!

Het Mister Sandman Koudschuim Matras is een uitstekend product van Mister Sandman, een bekende speler in dromenland. Geschikt voor alle typen slapers, of je nou op je buik, rug of zij ligt. Door het stevige ligcomfort van het Mister Sandman Koudschuim Matras lig je altijd precies goed in je bedje, en krijgt je lichaam de ondersteuning die je verdient!

Heb je allergieën? Dat is met het Mister Sandman Koudschuim Matras geen enkel probleem. De anti bacteriële werking maakt korte metten met stofbacteriën en andere boosdoeners. Mocht het Mister Sandman Koudschuim Matras toch wat te stoffig worden, kun je de 100% polyester hoes gewoon in de wasmachine gooien om weer te genieten van een fris bedje!

Voordelen Mister Sandman Koudschuim Matras

 • Goedkope optie
 • Wasbare hoes
 • Past zich aan aan elke slaaphouding
 • Ventileert zeer goed

Nadelen Mister Sandman Koudschuim Matras

 • Aan de dunne kant

3. Zwoong Deluxe Eenpersoonsmatras

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Slapen is ongeveer een derde van je hele leven, en daarom is het maar goed ook dat je er flink in investeert. Met een premium koudschuim matras als het Zwoong Deluxe Eenpersoonsmatras doe je precies dat!

Er zijn weinig matrassen beter dan het Zwoong Deluxe Eenpersoonsmatras. Je krijgt een éénpersoons matras in huis met een heerlijke dikke koudschuim laag, om je een ongeëvenaard comfort te bieden tijdens je welverdiende nachtrust.

Door de iets dikkere laag van koudschuim in combinatie met een tussenlaag van verkoelend traagschuim, zal je bed altijd de perfecte temperatuur hebben. Ook als jij er de hele nacht in ligt. Geloof je het niet? Bij de Zwoong Deluxe Eenpersoonsmatras kun je maar liefst 120 nachten proefslapen om zeker te weten dat dit matras - ook op de lange termijn - goed is voor jouw slaappatroon. Dan moet het wel een goed product zijn, toch?

Voordelen Zwoong Deluxe Eenpersoonsmatras

 • Gratis proefslapen (120 dagen)
 • Verschillende soorten schuim gecombineerd voor betere ventilatie
 • Lekker dikke laag koudschuim zorgt voor meer comfort
 • Duurzaam ontwerp en een wasbare hoes

Nadelen Zwoong Deluxe Eenpersoonsmatras

 • Duur matras

4. Troonz Matras One

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Dan het Troonz Matras One, een product dat er al premium uit ziet op de foto - maar gelukkig valt de prijs uiteindelijk best wel mee. Dit matras is in onze top 5 beste koudschuim matrassen meegenomen dankzij de goede balans tussen prijs en kwaliteit.

Voor een lagere prijs ontvang je een zeer goed matras met drie geavanceerde lagen schuim, ieder met een eigen doel. De bovenste laag is vooral gemaakt om het comfort zo hoog mogelijk te houden. Daaronder zit een laag memory foam - die zorgt ervoor dat ieder lichaamsdeel zijn eigen ondersteuning krijgt. Bij het hoofd is de stof iets steviger dan bij de schouders en heupen, om zo de drukpunten zo klein mogelijk te houden.

Voor een product waar zo goed over is nagedacht, is het Troonz Matras One een koopje! Zeker als je rekening houdt met de wasbare hoes en de anti bacteriële werking van het matras. Een echte aanrader dus!

Voordelen Troonz Matras One

 • Goede prijs-kwaliteits verhouding
 • Makkelijk schoon te maken
 • Drie verschillende comfort lagen

Nadelen Troonz Matras One

 • Redelijk dik matras

5. Zwoong Hotel Eenpersoonsmatras

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Waar slaap je lekkerder dan in een heerlijk, fris opgemaakt hotelbed? Nou: in je eigen bed natuurlijk? Breng het comfort van een luxe hotelkamer naar je eigen huis, dankzij het Zwoong Hotel Eenpersoonsmatras. Dit matras is populair in hotels doordat het makkelijk te wassen is, en het een duurzame en langdurige pocketvering heeft.

Dit vergroot het slaapcomfort van het Zwoong Hotel Eenpersoonsmatras enorm en zorgt ervoor dat je je bedje altijd lekker fris kunt houden. De hoes is zelfs voorzien van een luxe 3D ventilatieband. Deze zorgt voor meer ventilatie waardoor ook de binnenkant van het matras schoon blijft op de lange termijn.

Een gezonde en hygiënische nachtrust is gegarandeerd dankzij de stevige ondersteunende laag die een positieve ergonomische impact heeft op je lichaam. Maar ook de allergievrije hoes die dus makkelijk te wassen is, helpt mee om het beste koudschuim matras 2023 te zijn!

Voordelen Zwoong Hotel Eenpersoonsmatras

 • Makkelijk te wassen
 • Hygiënisch en anti-allergeen matras
 • Je voelt bewegingen van je bedpartner niet

Nadelen Zwoong Hotel Eenpersoonsmatras

 • Vrij duur

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel koudschuim matrassen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten koudschuim matrassen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de koudschuim matrassen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste koudschuim matrassen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>