Laatste update: december 2022

Door: Thea

Beste Geteste Ergonomische Bureaustoel

Stane Ergonomische bureaustoel

Op zoek naar een lekkere ergonomische bureaustoel? Dan is de Stane Ergonomische bureaustoel volgens de ergonomische bureaustoel test 2022 van Top-X het meest geschikte product voor jou!

De Stane Ergonomische bureaustoel is een heerlijke stoel met een zachte lederen bekleding. Deze bekleding ademt goed en is ook op warme dagen dus heerlijk comfortabel.

De vulling van de stoel is op de juiste plaatsen verdeeld, waardoor het de optimale steun geeft aan diegene die er op zit (lees: jij binnenkort!)

Hoe makkelijk de stoel in elkaar te zetten is, is moeilijk te geloven. Binnen 20 minuten of minder heb je hem al overeind staan en kun je er door je kamer mee rollen. Dat doe je in één van de vele verschillende configuratiestanden om een optimale zithouding te garanderen!

Een stoel - een van de oudste uitvindingen van de mensheid. Veel stoelen die tegenwoordig op de markt zijn, bieden genoeg comfort voor ongeveer een uurtje. Maar wat als je bijvoorbeeld op kantoor werkt, of de hele dag thuis zit? 

Bij langdurig zitten kun je last krijgen van je rug, nek en schouders en nog veel meer. Dat kan allemaal komen doordat je zithouding op je huidige stoel net niet optimaal is. Vaak zitten mensen die de hele dag op kantoor achter hun computer werken, met een scheve houding, een gebogen rug of anders verkeerd.

Een ergonomische bureaustoel is een geweldige oplossing voor dit soort problemen. Zo hebben tientallen bedrijven al ergonomische bureaustoelen voor hun medewerkers gekocht. Dit is voor bedrijven een waardige investering, omdat het ontzettend veel rugklachten en andere soorten pijn voorkomt.

Ook voor jou zou een ergonomische bureaustoel waarschijnlijk een goede aankoop zijn! Daarom heeft Top-X de beste koop ergonomische bureaustoelen 2022 voor je op een rijtje gezet. We hebben de beste ergonomische bureaustoel 2022 uitgekozen op basis van strenge eisen en specificaties.

Zo weet jij zeker welke ergonomische bureaustoel het beste is voor jou, en zit je binnenkort met een comfortabele en gezonde houding op een heerlijke ergonomische bureaustoel!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Ergonomische Bureaustoelen

Beste koop ergonomische bureaustoel bureaustoel
1.  Stane - Ergonomische bureaustoel

Beste ergonomische kniestoel
2. BY JRM Ergonomische Kniestoel en bureaustoel

Beste ergonomische bureaustoel met hoofdsteun
3. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

Beste managerstoel
4. Acaza Luxe Design Manager Bureaustoel

Beste budget ergonomische bureaustoel
5. Ergonomische Bureaustoel


Top 10 Beste Ergonomische Bureaustoelen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste ergonomische bureaustoelen.


Misschien ook interessant:

Waar op letten bij het kopen van een ergonomische bureaustoel?

Welke ergonomische bureaustoel past het beste bij jou en over welke specificaties moet een goeie ergonomische bureaustoel beschikken? Een ergonomische bureaustoel kun je onderscheiden van andere bureaustoelen door een aantal specifieke kenmerken.

Welke kenmerken zijn dat, en waar moet je op letten bij het kopen van een ergonomische bureaustoel? Dat leggen we hieronder nog even voor je uit. Zo hoef je niet te letten op de beste ergonomische bureaustoel volgens de consumentenbond, maar kun je rustig je eigen ergonomische bureaustoel uitkiezen voor op jouw werkplek.

comfort

Een goede ergonomische bureaustoel is bovenal comfortabel. Natuurlijk zou je ook gewoon kunnen gaan staan als je een betere werkhouding wil, maar je wil natuurlijk liever gewoon lekker kunnen zitten!

materiaal

De beste ergonomische bureaustoelen zijn altijd gemaakt van de beste materialen. Zo gaan ze minder snel kapot en kun je langer genieten van je ergonomische bureaustoel. Ook is het materiaal belangrijk voor hoe de stoel aanvoelt op je billen en rug, natuurlijk!

veerkracht

De beste koop ergonomische bureaustoelen hebben vaak een veringssysteem. Dit zorgt voor een actievere en kinetische werkhouding, omdat je je stoel zonder al te veel moeite af en toe kunt verplaatsen.

houding

De houding in je nieuwe ergonomische bureaustoel is van het allergrootste belang voor je gezondheid. Een ergonomische bureaustoel kopen doe je voor jezelf, dus kies er eentje waar jij een comfortabele en vitale lichaamshouding in aan kunt houden.


Wat is de beste ergonomische bureaustoel van 2022? 

Nu je er toch bent: het allerbelangrijkste komt eraan! De beste ergonomische bureaustoel van 2022 vind je in de onderstaande lijst. We hebben duidelijk toegelicht welke stoelen het beste zijn voor welke situaties. Ook met de prijs houden we uiteraard rekening - zo zit er een beste ergonomische bureaustoel bij voor iedereen!

1. Stane - Ergonomische bureaustoel

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Stane Ergonomische bureaustoel is een heerlijke stoel met een zachte lederen bekleding. Deze bekleding ademt goed en is ook op warme dagen dus heerlijk comfortabel.

De vulling van de stoel is op de juiste plaatsen verdeeld, waardoor het de optimale steun geeft aan diegene die er op zit (lees: jij binnenkort!)

Hoe makkelijk de stoel in elkaar te zetten is, is moeilijk te geloven. Binnen 20 minuten of minder heb je hem al overeind staan en kun je er door je kamer mee rollen. Dat doe je in één van de vele verschillende configuratiestanden om een optimale zithouding te garanderen!

Voordelen Stane - Ergonomische bureaustoel

 • Heerlijke zacht lederen bekleding voelt fijn aan en ademt goed
 • Heel veel configuratiestanden op de stoel zodat je altijd een optimale houding kan aannemen
 • Makkelijk en snel te installeren

Nadelen Stane - Ergonomische bureaustoel

 • Niet voor kleinere mensen geschikt

2.  BY JRM Ergonomische Kniestoel en bureaustoel

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op nummer twee van deze lijst vinden we de By JRM Ergonomische Kniestoel en bureaustoel. Zoals je ziet is deze stoel anders dan de andere modellen uit de lijst, dit is namelijk een kniestoel.

Deze kniestoel kent verschillende voordelen. Zo wordt het lichaamsgewicht bij deze stoel over het hele lichaam verdeeld, hierdoor is er geen overbelasting van de ruggengraat, rug en benen. Verder kan een kniestoel zorgen voor sterkere spieren. Dit komt doordat je rug vrijgehouden wordt en je lichaam tijdens het zitten zichzelf in evenwicht moet houden. Als laatste hebben je heupen en ruggengraat een neutrale positie tijdens het zitten op een kniestoel.

Zitten wordt beschouwd als '' Het Nieuwe Roken ''. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat langdurig zitten slecht is voor de gezondheid en het lichaam. Doordat de kniestoel je "dwingt" om in een actieve houding te zitten, ga je deze slechte gevolgen uit de weg en wordt het zitten zelfs ineens juist heel gezond.

Als jij op zoek bent naar een goede ergonomische bureaustoel dan is deze stoel van BY JRM zeker een aanrader. Zo zit de stoel ontzettend comfortabel dankzij het 10 centimeter dikke zitkussen, zorgt de stoel voor een optimale bloedcirculatie en zuurstoftoevoer en is hij ideaal voor mensen met rugklachten.

Via deze link zie je direct de beste prijs van deze kniestoel

Voordelen BY JRM Ergonomische Kniestoel en bureaustoel

 • Ideaal voor mensen met rugklachten
 • Zit ontzettend comfortabel dankzij het 10 cm dikke kussen
 • Zorgt voor een goede bloedcirculatie en zuurstoftoevoer
 • Lichaamsgewicht wordt over het hele lichaam verdeeld waardoor er geen overbelasting op bijvoorbeeld de rug is

Nadelen BY JRM Ergonomische Kniestoel en bureaustoel

 • Geen

3. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Vond je het ook zo jammer dat de stoel hierboven geen hoofdsteun had? Let dan goed op!

De LifeGoods Ergonomische Bureaustoel heeft een prettige hoofdsteun, die je ook nog eens zo kan instellen als je zelf wil. Verder is de stoel makkelijk in gebruik en ook heel makkelijk te installeren!

Voor een redelijk lage prijs krijg je met de LifeGoods Ergonomische Bureaustoel een stoel die je op verschillende manieren kunt instellen. Daarnaast is de LifeGoods Ergonomische Bureaustoel tot 10 cm in hoogte verstelbaar en kun je hem dus aanpassen aan de hoogte van je bureau, en natuurlijk je eigen lengte.

Wil je dus de beste ergonomische bureaustoel met hoofdsteun hebben? Dan is de LifeGoods Ergonomische Bureaustoel perfect voor je!

Voordelen LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

 • Instelbare hoofdsteun biedt extra comfort en ondersteuning
 • Redelijk geprijsd
 • tot 10 cm in hoogte verstelbaar
 • Materiaal is ademend en wordt niet gauw warm

Nadelen LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

 • Stof laat snel los

4. Acaza Luxe Design Manager Bureaustoel

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij manager? Houd je van Luxe? Of houd je van design? Als je op één van die vragen ja beantwoordde, is de Acaza Luxe Design Manager Bureaustoel een geschikte stoel voor jou!

De Acaza Luxe Design Manager Bureaustoel is een prestigieuze bureaustoel die er erg fancy uit ziet. Dit maakt het geschikt voor dat speciale plekje op kantoor.

De lederen bekleding is erg lekker zacht en biedt veel ondersteuning voor je rug, schouders, nek en hoofd. Daarnaast kan de stoel rollen op stevige wieltjes die geschikt zijn voor op dun tapijt.

Voordelen Acaza Luxe Design Manager Bureaustoel

 • Stevige managerstoel
 • Luxe ontwerp
 • Veel ergonomische ondersteuning voor je lichaam
 • Makkelijk af te stellen op hoogte

Nadelen Acaza Luxe Design Manager Bureaustoel

 • Lederen stof ademt minder goed dan andere materialen

5. Ergonomische Bureaustoel

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot een naamloze Ergonomische Bureaustoel, die naast een naam alles heeft wat je nodig hebt om nek, schouder- en rugklachten te voorkomen. 

Deze Ergonomische Bureaustoel heeft namelijk een afstelbare hoofdsteun die een actieve werkhouding stimuleert. De achterkant van de stoel is doorzichtig en dus ook lekker ademend. Zo krijg je zelfs in de zomer geen zweetrug van je stoel.

Het onderkussen van de Ergonomische Bureaustoel is lekker zacht, maar biedt wel voldoende ondersteuning voor wat je ook nodig hebt. En zoals je mag verwachten van een Ergonomische Bureaustoel is deze stoel ook af te stellen in hoogte tussen zo'n 12 cm!

Voordelen Ergonomische Bureaustoel

 • Af te stellen hoofdsteun
 • Niet te duur
 • Af te stellen in hoogte
 • Achterkant stoel is lekker ademend

Nadelen Ergonomische Bureaustoel

 • Biedt minder ondersteuning aan de achterkant door het dunne materiaal

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel ergonomische bureaustoelen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten ergonomische bureaustoelen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de ergonomische bureaustoelen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste ergonomische bureaustoelen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP