fbpx
 • Home
 • /
 • Kussens
 • /
 • [Review] Shoefresh Schoenverfrisser; nooit meer stinkende schoenen?

Publicatie datum: 15 september, 2023

Door: Jack

Regelmatig staat er een pakketje voor de deur van de redactie met een product wat we uit mogen testen. Hoewel het leuk is om producten uit te proberen willen we op dit vlak graag onafhankelijk blijven en doen we vaak niks met deze producten die we toegestuurd krijgen. Afgelopen maandag lag echter de Shoefresh Opod op mijn bureau. Als iemand die zelf meerdere schoendeo's heeft uitgeprobeerd (helaas niet met succes) was ik heel erg benieuwd naar dit product. Werkt het echt?

We hebben het getest en je leest onze conclusie in deze uitgebreide Shoefresh Opod Review!

P.S. Geen zin om de gehele review te lezen? Onderaan in het artikel zie je de conclusie. Als je dit product wil kopen of bekijken kun je direct klikken op de rode knop hieronder.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

8

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

9+

De belofte van de Shoefresh Opod

Als we kijken naar de website van Shoefresh dan zien we gelijk een aantal beloften die in het oog springen. Zo beloven ze dat je nooit meer last hebt van stinkende en/of natte schoenen in huis en dat het verfrissen van je schoenen extreem makkelijk is. Ook zouden ze hierdoor langer meegaan omdat natte schoenen sneller slijten.

Bij schoenen deodorant worden vieze geurtjes vooral gemaskeerd. Dit werkt slechts tijdelijk voordat de geur weer terugkomt. De Shoefresh Opod schoenverfrisser maakt gebruik van actieve zuurstof om ervoor te zorgen dat schimmels en bacteriën die stank veroorzaken worden verwijdert.

Tijd om uit te testen!

Onze test

Eerst pakken we het product uit. Hierbij valt direct op dat de schoenverfrisser mooi ontworpen is. Er zitten geen losse onderdelen op die braakbaar zijn of er af kunnen vallen. Op het display staan drie verschillende programma's; Sport, Sneaker en Leather. Het is erg belangrijk dat in het geval je leren schoenen wil reinigen, je ook echt voor het leer-programma kiest. Deze maakt gebruik van lagere temperaturen om het leer niet te beschadigen

Het was heel even ontdekken welke kant van de schoen op de hendels moest hangen, maar na het bekijken van het plaatje was dit direct duidelijk. Om de Shoefresh Opod goed te kunnen uittesten hebben we schoenen gebruikt die net gebruikt waren in de sportschool. Hierdoor waren ze licht vochtig en kunnen we goed nagaan of het drogen en het reinigen beiden goed werken. 

Hoe het werkt is vrij simpel. Nadat je het programma hebt geselecteerd gaat de schoenverfrisser vanzelf aan de slag. Het programma voor sportschoenen duurt 60 minuten, de andere programma's duren 30 minuten.

In dit geval moesten we dus een uurtje iets anders doen totdat de Shoefresh Opod klaar was. Goed om te weten; het apparaat is geproduceerd met alle veiligheidskeurmerken in gedachten. Een van de veiligheidsmaatregelen is dan ook dat het apparaat zichzelf uitzet als het klaar is.

Na een uur was het tijd om te kijken wat het resultaat was. Dit viel zeker niet tegen! Buiten dat de schoenen weer volledig droog waren, was de geur ook een stuk minder muf. Het beste is om je schoenen te onderhouden en dus met enige regelmaat te reinigen. Ik zelf heb dat niet gedaan maar toch merk je direct het verschil. Voor het beste resultaat moet je ze dus of goed onderhouden voordat ze gaan stinken, of nog een paar keer extra reinigen.

P.S. Zelf hebben wij het niet uitgeprobeerd maar alle Shoefresh modellen werken ook met bokshandschoenen of keeperhandschoenen!

De plus- en minpunten

Dat de Shoefresh goed werkt is voor ons duidelijk, maar dit zegt lang niet alles over de kwaliteit van een product. Om daar wat meer over te zeggen hebben we ook uitgebreid alle specificaties en ervaringen van anderen doorgenomen. Zo komen we dingen te weten waarvan we zelf nog niet hadden nagedacht of dat belangrijk is. Hier is een lijst van voordelen en nadelen uitgekomen die we voor je op een rijtje hebben gezet.

Voordelen

 • Energiezuinig; dagelijks 30 minuten je schoenen drogen kost per jaar ongeveer €5 aan stroomkosten;
 • Dit nieuwe model zorgt er ook voor dat de hielen van de schoen goed worden gereinigd;
 • Makkelijk in gebruik, hang je schoenen erop en klaar!;
 • Aparte programma's voor sportschoenen, sneakers en leren schoenen
 • De schoenhouders hebben een antibacteriële coating om het apparaat over langere tijd schoon te houden
 • Regelmatig gebruik zorgt ervoor dat je schoenen langer meegaan
 • Garantieperiode van 2 jaar, en 90 dagen niet-tevreden, geld terug!

Nadelen 

 • In het geval van heftige transpiratie dien je het programma nog een keertje extra te moeten laten lopen om ze volledig droog te krijgen

Wat kost de Shoefresh Opod?

De Shoefresh Opod kost €135 euro. Hiervoor ontvang je het witte model dat wij ook getest hebben. De zwarte versie is een limited edition en kost een tientje extra. Is dat veel geld? Ja, als je nog niet eerder een schoenverfrisser hebt gekocht zeker. Wanneer je de prijzen vergelijkt met andere producten in de markt met vaak mindere specificaties dan kom je erachter dat het niet duur is. 

Koop dit apparaat niet om één paar schoenen te reinigen maar dagelijks, zodat je er zoveel mogelijk waarde uit haalt en al je schoenen langer mooi en fris blijven. De multi-verfrisser kan twee paar schoenen tegelijkertijd reinigen en heb je voor een bedrag van €155. 


Shoefresh ervaringen en reviews

Shoefresh bestaat al heel wat jaren lang en heeft sindsdien dan ook al heel wat klantervaringen en reviews weten te verzamelen. Dit doen ze via TrustedShops, een platform dat bekend staat om betrouwbare en echte reacties van klanten.

Op basis van 2825 Shoefresh reviews wordt het bedrijf beoordeeld met een 4,48 uit 5. Een hele positieve score dus. We lichten er drie reacties uit;

"Fris en fruitig"

Veel beter dan die deodorant voor je schoenen. Hoe vaker ik het gebruik hoe schoner mijn schoenen worden top!

"Werkt goed, soms twee keer drogen"

Werkt erg goed bij de voetbalschoenen van mijn kinderen. Moet wel zeggen dat als ze heel erg nat zijn ik het programma twee keer moet aanzetten maar dan heeft het wel echt goed gewerkt.

"Geweldig apparaat"

Een uitstekend product waar weinig over te zeggen valt. Het is makkelijk in gebruik en het droogt en reinigt mijn sneakers precies zoals ik gehoopt had.


Conclusie

Voor mensen die de Shoefresh Opod op het oog hebben maar nog niet de knoop hebben doorgehakt kunnen we je vertellen dat je er geen spijt van zal krijgen. Niet iedereen heeft er ruim honderd euro voor over om schoenen langer mooi en fris te houden, maar als je dit belangrijk vind dan is dit de ideale oplossing. Alles werkt zeer gemakkelijk en het resultaat is precies wat je ervan mag verwachten zonder dat het valse beloftes doet.

Het enige nadeel wat wij hebben kunnen ondervinden is dat je bij hele natte schoenen het programma soms twee keer moet laten draaien, maar dit is niet onlogisch. Wij geven de Shoefresh Opod dan ook een dikke 9,1! 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>