fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Iris

Beste Geteste Elektrisch Fornuis

Best geteste Elektrisch fornuis

Inventum VFI6042ZWA - Inductiefornuis

Ben jij opzoek naar het beste elektrisch fornuis van dit moment? Dan hebben we wat leuks voor je! De testresultaten van ons elektrisch fornuis test zijn bekend. Hieruit is gebleken dat het Inventum VFI6042ZWA - Inductiefornuis met afstand het beste elektrisch fornuis van 2023 is!

Dit op basis van het uitstekende gebruiksgemak en de vele functionaliteiten die ervoor zorgen dat koken nog nooit zo eenvoudig en leuk is geweest!

Wil jij meer weten over het beste elektrisch fornuis 2023? Klik dan snel op de onderstaande button! 

De afgelopen jaren is de belangstelling voor het klimaat en het milieu enorm gestegen. Zeker in Nederland zien we dat de maatschappij op allerlei manieren een steentje probeert bij te dragen aan dit groeiende probleem. Het is dan ook niet voor niks dat steeds meer mensen overstappen op elektrisch koken om zo het gasverbruik te verminderen. Met een goed elektrisch fornuis kan jij jaren lang op een duurzame manier de aller lekkerste gerechten voorbereiden!

Om voortaan alleen nog maar elektrisch te koken dien je wel een goed beeld te hebben van het beste elektrisch fornuis. Gelukkig heb je op dit artikel geklikt waarin wij van Top-x een elektrisch fornuis test 2023 hebben uitgevoerd. In deze test hebben wij tientallen verschillende soorten elektrische fornuizen getest en beoordeeld op de belangrijkste criteria. Hieruit hebben we een selectie gemaakt van de 5 beste elektrische fornuizen van dit moment en deze voor je op een rijtje gezet in een handig overzicht!

Verder geven we in dit artikel een paar belangrijke tips weg die jou kunnen helpen bij de aankoop van een elektrisch fornuis waardoor je een misskoop voorkomt. Tevens hebben we de elektrische fornuizen gecategoriseerd en geven we uitgebreid antwoord op de vraag: wat kost een elektrisch fornuis?

Ben je benieuwd welk elektrisch fornuis het beste bij jou past? Lees dan gauw verder en ontdek het antwoord!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

43

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Elektrische fornuizen

Best geteste Elektrisch fornuis

Beste koop elektrisch fornuis
1. Inventum VFI6042ZWA - Inductiefornuis

ETNA FIV560RVS - Inductie fornuis

Beste elektrisch fornuis 2 fasen
2. ETNA FIV560RVS - Inductie fornuis

Amica ACV6005VX - Vitrokeramisch Fornuis

Beste elektrische fornuis met oven
3. Amica ACV6005VX - Vitrokeramisch Fornuis

Beste elektrisch fornuis met keramische kookplaat
4. Bosch HKR39C250 Serie 4 - Keramisch fornuis 

Indesit I6VMH2A(X)/NL Fornuis

Beste elektrische fornuis goedkoop
5. Indesit I6VMH2A(X)/NL Fornuis

Top 10 Beste Elektrische Fornuizen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste elektrische fornuizen. Het enige nadeel hiervan is dat je de testresultaten mist en geen antwoord kan geven op de vraag: welk elektrisch fornuis past het beste bij mij?

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrisch fornuis?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een elektrisch fornuis kopen. We snappen dat het lastig kan zijn om een goed elektrisch fornuis te vinden. Een elektrisch fornuis koop je niet immers iedere dag, we raden je dan ook aan om je te onthouden van een aantrekkelijke elektrisch fornuis aanbieding en hiervoor de tijd te nemen.

Wij streven ernaar om je zo goed te begeleiden en om deze reden hebben we een aantal belangrijke criteria opgesteld die je kunnen helpen in je koopoverweging. Deze criteria hebben we zelf ook gebruikt in ons elektrisch fornuis test en lijken tevens sterk op de beste elektrisch fornuis volgens de consumentenbond. Door deze criteria in je achterhoofd te houden hopen we je veel tijd en geld te besparen.

Formaat

Allereerst is het belangrijk dat je kijkt naar breedte, hoogte en diepte van het desbetreffende elektrisch fornuis. Doorgaans zien de elektrische fornuizen er kleiner uit op de product afbeeldingen. Om te voorkomen dat je nieuwe elektrisch fornuis veel meer ruimte in beslag neemt dan dat je verwacht is het handig om alle afmetingen te dubbel checken.  

De afmetingen staan bijna altijd weergegeven in de product specificaties. Daarnaast raden we je ook aan om van te voren een gewenste plek in gedachte te nemen en deze afmetingen te vergelijken met de afmetingen van het elektrisch fornuis. Op deze manier kan het bijna niet misgaan!

Kookzones

Als tweede is het belangrijk om rekening te houden met het aantal kookzones van een elektrisch fornuis. Elektrische fornuizen kunnen over een verschillend aantal kookzones beschikken. Doorgaans hebben elektrische fornuizen 4 kookzones met ieder andere afmetingen voor verschillende soorten pannen.

Het kan echter voorkomen dat je een elektrisch fornuis tegenkomt voor een lagere prijs dat over een 1 of 2 kookzones beschikt. Bedenk van te voren goed wat voor jou persoonlijk het meest geschikt is. Kook je vaak alleen of heb je regelmatig visite over de vloer?

Energieverbruik

Er bestaat een hele grote kans dat je op elektrisch koken bent over gestapt om het gasverbruik te verminderen. 
Met een elektrisch fornuis, zoals de benaming eigenlijk al aangeeft verbruik je energie. We raden je voordat je een aankoop verricht aan om ook te kijken naar het energielabel van je elektrisch fornuis. 

Deze energielabels zijn van het minste energie verbruik ( A+++) gerangschikt naar het meeste energie verbruik (D). Door een elektrisch fornuis aan te schaffen in de A categorie draag je een steentje bij aan het milieu en verklein je de maandelijkse energie rekening.

Extra functionaliteiten

Tot slot is het ook handig om te kijken naar eventuele extra functionaliteiten van een elektrisch fornuis. Hierbij kan je denken aan een pan herkenning,  timerfunctie, kinderslot, en verschillende kookstanden die ervoor zorgen dat jij gemakkelijker de lekkerste maaltijden op tafel kan zetten!


Wat is het beste elektrische fornuis van 2023? 

Welk elektrisch fornuis is het beste? Dit is een hele logische vraag waar we graag antwoord op geven in de onderstaande sectie. Aan de hand van onze testresultaten uit onze elektrisch fornuis test hebben wij namelijk een handig top 5 overzicht samengesteld. Elk elektrisch fornuis is gecategoriseerd en voorzien van een product omschrijving.

Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk elektrisch fornuis afgewogen om het je zo makkelijk mogelijk te maken. Hierdoor bespaar je veel tijd en kom je er in een mum van tijd achter welk elektrisch fornuis het beste bij jou past. De beoordelingscriteria en de eindbeoordelingen van elk elektrisch fornuis hebben wij gebaseerd op onze testresultaten en reviews van andere consumenten.

Benieuwd welke elektrische fornuizen het allerbeste zijn? Lees dan gauw verder!

1. Inventum VFI6042ZWA - Inductiefornuis

Best geteste Elektrisch fornuis

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Het was ook dit keer zeer spannend maar er kan er maar een de beste zijn! Wellicht heb je al eerder gelezen dat het Inventum VFI6042ZWA - Inductiefornuis als grote winnaar uit de test is gekomen! 

Het Inventum VFI6042ZWA - Inductiefornuis is voorzien van een zeer hoge kwaliteit waarbij je tegelijkertijd profiteert van de vele extra functionaliteiten. Zo is dit elektrisch fornuis voorzien van 4 kookzones met 9 verschillende standen en een zeer ruime oven van wel 65 liter met 11 oven programma's. Hierdoor kan jij op elke gewenst moment maar liefst 5 overheerlijke gerechten klaarstomen!

Kijk jij er ook zo tegen op om na het koken de hele boel weer schoon te krijgen? Dat is nu verleden tijd! Dankzij de vernieuwde coating en het glazen design heb je dit elektrisch design zonder grote inspanningen binnen een paar minuutjes weer brandschoon! Tevens beschikt dit elektrisch fornuis over een boost functie waardoor je nog nooit zoveel vermogen in een elektrisch fornuis hebt kunnen ervaren. 

Voordelen Inventum VFI6042ZWA - Inductiefornuis

 • Verschillende kookzones met maar liefst 9 standen 
 • Zeer ruime oven met 11 oven programma's 
 • Zeer eenvoudig schoon te maken
 • Aansluiting op 2 fasen & boost functie 

Nadelen Inventum VFI6042ZWA - Inductiefornuis

 • Geen

2.  ETNA FIV560RVS - Inductie fornuis

ETNA FIV560RVS - Inductie fornuis

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

We snappen dat de zoektocht naar de juiste aansluiting heel frustrerend kan zijn. Ben jij opzoek naar een elektrisch fornuis met een 2 fasen aansluiting? Dan zit je hier goed! De tweede plek hebben we namelijk weggegeven aan het ETNA FIV560RVS - Inductie fornuis. Dit is het beste elektrische fornuis met een 2 fasen aansluiting! 

Dit elektrisch fornuis inductie beschikt over een kwalitatieve kookplaat met 4 zones. Door de 10 verschillende kook standen heeft iedere kookzone ander maximum vermogen waaruit jij kan kiezen! Hierdoor kan je elk lievelingsgerecht in een mum van tijd op tafel zetten. Wat dit elektrisch fornuis uniek maakt is de virtual pan support, met deze technologie weet je precies waar je een pan dient te plaatsen en herkent het fornuis jouw pan direct waardoor alleen de plek wordt verwarmd waar op dat moment een pan staat. Handig he!

Voordelen ETNA FIV560RVS - Inductie fornuis

 • 4 verschillende kookzones met 10 kookstanden
 • Nieuwste virtual pan support
 • Inclusief een vermogens boost

Nadelen ETNA FIV560RVS - Inductie fornuis

 • Speciale inductiepannen benodigd

3. Amica ACV6005VX - Vitrokeramisch Fornuis

Amica ACV6005VX - Vitrokeramisch Fornuis

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Hecht jij toch meer waarde aan het beste elektrische fornuis met een oven? Dan ben je vast blij om te lezen dat het Amica ACV6005VX - Vitrokeramisch Fornuis op de derde plek is geëindigd.  

Dit elektrische fornuis beschikt over een 3 fasen aansluiting, mocht je dit willen veranderen dan kan dit heel eenvoudig op elk gewenst moment, zeer handig voor als je bijvoorbeeld gaat verhuizen. Naast de kwaliteiten van de elektrische kookplaat liggen de onderscheidende functies van dit fornuis vooral in de hoogwaardige hete lucht oven dat over vele handige functionaliteiten beschikt.

De verschillende roterende, pulsende en controlerende warmtes in combinatie met de overige verwarmingselementen zorgen voor een uitstekende kwaliteit van al jouw ovengerechten. Daarnaast is deze hete lucht over uitgerust met een ontdooi functie en is het stevige glas eenvoudig schoon te maken middels het ingebouwde reinigingssysteem. Tevens is de oven deur uitgerust met tientallen overheerlijke kookrecepten!

Voordelen Amica ACV6005VX - Vitrokeramisch Fornuis

 • Vitrokeramisch kookplaat met variabele kookzones
 • Uitstekende hete lucht oven met diverse verwarmingselementen 
 • Geavanceerd reiniging systeem 
 • Energie besparende functies 

Nadelen Amica ACV6005VX - Vitrokeramisch Fornuis 

 • Stroomsnoer is aan de korte kant

4. Bosch HKR39C250 Serie 4 - Keramisch fornuis

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Naarmate we aan het einde van deze felbegeerde top 5 lijst komen is het tijd om het Bosch HKR39C250 Serie 4 - Keramisch fornuis het zonnetje te zetten. Dit elektrische fornuis is namelijk verkozen tot het beste elektrische fornuis met een keramische kookplaat!

Bereid een groot scala aan overheerlijke gerecht voor door gebruik te maken van de keramische kookplaat. Deze kookplaat beschikt over een variabele kookzone en een braadzone waar je eenvoudig de temperaturen op kunt reguleren. De warmte verdeling vindt op 3 niveaus plaats waardoor al je favoriete recepten nu nog sneller gaar zijn.

De multifunctionele over daarentegen beschikt ook over een aantal handige functionaliteiten die je kook ervaringen een flinke boost zullen geven hierbij kan je denken 7 verschillende overstanden met onder meer een 3D verwarming, pizzastand, infra-circulatiegrill en nog veel meer! Kortom een top product al zeggen we het zelf!

Voordelen Bosch HKR39C250 Serie 4 - Keramisch fornuis

 • Uitstekende keramische kookplaat
 • Hoogwaardige hete lucht oven met 3D verwarming, pizzastand, infra-circulatiegrill  
 • Energie besparende functies
 • Kind beveiligingen
 • Volledig elektronische indicaties

Nadelen Bosch HKR39C250 Serie 4 - Keramisch fornuis

 • Exclusief stekker / stroomkabel

5. Indesit I6VMH2A(X)/NL Fornuis

Indesit I6VMH2A(X)/NL Fornuis

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot hebben we de het Indesit I6VMH2A(X)/NL Fornuis geselecteerd als het beste budget elektrische fornuis van 2023! Zit je even krap bij kas of aan een streng budget gebonden dan is dit elektrisch fornuis wellicht de perfecte match voor jou!

Heb je het gevoel dat er toch nog iets mist na het zien van de overige plaatsingen in deze top 5 lijst. Dan kan het prijskaartje van dit elektrische fornuis jou misschien wel op andere gedachtes brengen. Naast de voordelige prijs beschikt dit elektrische fornuis over een uitstekende kwaliteit. Hierbij kan je denken aan een krachtig keramische kookplaat met 4 zones die het koken een stuk gemakkelijker maken.

Naast de kookplaat is dit elektrisch fornuis ook nog een uitgerust met een uitstekende hete lucht oven. Hier zit een elektrische gril, 10 verschillende ovenprogramma's, een kookwekker en een draaispit bij inbegrepen! Is dat alles? Nee zeker niet! Dit elektrisch fornuis beschikt ook nog eens over een handig systeem waarbij je de onderdelen los kan klikken om ze een voor een goed te kunnen reinigen. 

Voordelen Indesit I6VMH2A(X)/NL Fornuis

 • Zeer voordelige kwaliteit
 • Uitstekende keramische kookplaat
 • Hoogwaardige oven met kookwekker, draaispit en elektrische grill

Nadelen Indesit I6VMH2A(X)/NL Fornuis

 • Exclusief stekker / stroomkabel

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel elektrische fornuizen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten elektrische fornuizen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de elektrische fornuizen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste elektrische fornuizen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Iris

Hoi! Ik ben Iris en schrijf op Top-X voornamelijk over baby's en kinderen. Als Nanny weet ik precies wat kinderen nodig hebben om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Om die reden vind ik het super leuk om in mijn vrije tijd voor Top-X te schrijven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>