fbpx

Publicatie datum: 15 maart, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Elektrische Kookplaat

Best geteste Elektrische Kookplaat

KitchenBrothers Elektrische Kookplaat - 2 Pits

Zoek je een manier om snel en makkelijk je lievelingsrecepten klaar te maken voor je vrienden en familie? Dan hebben we goednieuws voor je! Met de KitchenBrothers Elektrische Kookplaat - 2 Pits is koken nog nooit zo makkelijk geweest

De beste elektrische kookplaat 2023 is speciaal ontworpen om snel en gemakkelijk je favoriete recepten klaar te maken! Deze kookplaat neemt zeer weinig ruimte in beslag, kook waar en wanneer je maar wilt.

Benieuwd naar de beste elektrische kookplaat van 2023? Klik op de onderstaande knop voor meer informatie of scrol gauw naar beneden voor de testresultaten en onze ultieme top 5!

Koken kan erg leuk zijn maar eerlijk is eerlijk soms heb je even geen zin of kan je de tijd niet vinden om uitgebreid te gaan koken. Door een elektrische kookplaat aan te schaffen kook je waar en wanneer je maar wilt binnen een paar minuten de lekkerste recepten. Ideaal voor studentenwoningen, ouderenwoningen, bouwketens, kleine kantoren maar ook zeer geschikt om te gebruiken als je uit je werk komt en even snel een lekkere maaltijd wilt bereiden!

Wij van Top-X krijgen steeds meer vragen ten aanzien van dit onderwerp en zien dit probleem steeds vaker voorkomen. Om Deze redenen hebben we de ultieme elektrische kookplaat test 2023 uitgevoerd. Hierbij hebben we rekening gehouden met de wensen en behoeftes van verschillende groepen consumenten.

In onze elektrische kookplaat test 2023 gaan we op zoek naar de beste kookplaat die het meest geschikt is voor jou. We kijken hierbij naar tientallen verschillende beoordelingscriteria. We houden rekening met de prijs-kwaliteitverhouding en uiteraard proberen wij je zo goed mogelijk te begeleiden om de beste koop in huis te halen. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Elektrische Kookplaten

Best geteste Elektrische Kookplaat

Beste Koop Elektrische Kookplaat
1.  KitchenBrothers Elektrische Kookplaat - 2 Pits

elektrische-kookplaat

Beste Budget Elektrische Kookplaat
2. Esperanza Elektrische Kookplaat

elektrische-kookplaat

Beste Elektrische Kooplaat 2 Pits
3. Severin DK1014 - Elektrische Kookplaat

elektrische-kookplaat

Beste Elektrische Kookplaat 1 Pits
4. KitchenBrothers Elektrische Kookplaat - 1 Pits

elektrische-kookplaat

Beste Design Elektrische Kookplaat
5. Inventum KI120T - Vrijstaande Elektrische Kookplaat

Top 10 beste Elektrische Kookplaten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen probleem! Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste elektrische kookplaten. Het enige nadeel hiervan is dat je testresultaten mist en je hierdoor geen antwoord kan geven op de vraag welke elektrische kookplaat past het beste bij mij?


Waar op letten bij het kopen van een Elektrische Kookplaat?

Hoe herken je een goede elektrische kookplaat? Een elektrische kookplaat kopen is niet altijd even makkelijk! Wij begeleiden je graag zo goed mogelijk bij de aanschaf van de beste elektrische kookplaat. Om deze redenen hebben we hieronder een aantal belangrijke criteria samen gesteld waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische kookplaat. Deze criteria lijken sterk op de beste elektrische kookplaat volgens de consumentenbond en deze criteria hebben wij immers ook gebruikt in onze beste elektrische kookplaat test 2023. Volg de koop criteria hieronder om een misskoop te voorkomen.

Formaat

Het is natuurlijk belangrijk om rekening te houden met de ruimte die je elektrische kookplaat inneemt. Vaak zien de elektrische kookplaten er zeer klein en compact uit op de product foto's. Voordat je een elektrische kookplaat aanschaft is het belangrijk om voor de zekerheid de afmetingen van de kookplaat dubbel te checken, vaak staan deze weergegeven in de product specificaties. Hierdoor verklein je dan kans op een misskoop.

Kookzones

Elektrische kookplaten variëren in het aantal kookzones, vaak vind je elektrische kookplaten met 1 of 2 en soms zelfs met 4 pits. Bedenk goed wat voor jou het meest geschikt is. Kook je vaak alleen of heb je regelmatig visite over de vloer?

Mobiliteit

Een elektrische kookplaat gebruik je zelden op één vaste plaats. Het is dus belangrijk om de mate van mobiliteit mee te nemen in je koopoverweging. Kijk hierbij naar functies die eventueel de mobiliteit ondersteunen, denk hierbij aan handvatten, pootjes en/of thermisch geïsoleerd materiaal.

Energieverbruik

Een elektrische kookplaat, de benaming zegt het eigenlijk al " elektrisch ". Voordat je een aankoop verricht is het belangrijk om te kijken wat het energie verbruik is van de elektrische kookplaat die je wenst aan te schaffen. Zo draag je een steentje bij aan het milieu en beperk je de maandelijkse energie rekening.


Wat is de beste Elektrische Kookplaat van 2023? 

Wat is de beste elektrische kookplaat? Na al deze belangrijke informatie zijn we dan eindelijk aangekomen bij de test resultaten en de top 5 beste elektrische kookplaten. De uitslag van de elektrische kookplaat test wordt toegelicht aan de hand van een beknopte beschrijving van de winnaars waar na we vervolgens de voor en nadelen tegenover elkaar afwegen. De beoordelingscriteria en de eindebeoordelingen zijn aan de rechterkant te vinden. Lees de resultaten en reviews hieronder!

1. KitchenBrothers Elektrische Kookplaat - 2 Pits

Best geteste Elektrische Kookplaat

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Het was zeer spannend maar er kan er maar een de beste zijn! De KitchenBrothers Elektrische Kookplaat - 2 Pits is als grote winnaar uit de test gekomen! 

De KitchenBrothers Elektrische Kookplaat - 2 Pits is voorzien van een zeer hoge kwaliteit waarbij je tegelijkertijd profiteert van alle gebruiksgemakken. Zo is de KitchenBrothers Elektrische Kookplaat - 2 Pits voorzien van een compact design, hierdoor kan je koken waar en wanneer je maar wilt. Na gebruik berg je de kookplaat dan ook weer gemakkelijk op!

Reguleer gemakkelijk de gewenste temperaturen en maak je favoriete recepten klaar binnen een paar minuten. Deze elektrische kookplaat is voorzien van twee kookzones waarmee je een groot scala aan gerechten gemakkelijk en snel kan bereiden. De KitchenBrothers Elektrische Kookplaat - 2 Pits beschikt over handvatten die de warmte wegleiden waardoor je geen kokend hete handvatten vastpakt. Tevens dienen deze handvatten ook als een barricade waardoor je pannen niet al teveel verschuiven tijdens het roeren. Verder is deze elektrische kookplaat voorzien van rubberen poten waardoor je de kookplaat zonder problemen op elke oppervlak kan plaatsen.

Helaas vraagt deze elektrische kookplaat wel wat meer aandacht bij de schoonmaak, let hier dus goed op!

Voordelen KitchenBrothers Elektrische Kookplaat - 2 Pits

 • Beschikt over 2 kookzones
 • Compact
 • Bereikt snel de gewenste temperatuur
 • Voorzien van hittebestendige handvatten
 • Rubberen poten

Nadelen KitchenBrothers Elektrische Kookplaat - 2 Pits

 • Kost meer tijd om goed schoon te maken

2.  Esperanza Elektrische Kookplaat

elektrische-kookplaat

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plek hebben we de Esperanza Elektrische Kookplaat. Zit je even krap bij kas of aan een streng budget gebonden dan is deze elektrische kookplaat wellicht perfect voor jou!

Elektrische kookplaat aanbiedingen? Als je het prijskaartje van deze elektrische kookplaat zou zien snappen we dat je dit wellicht zou kunnen denken. Buiten het feit dat deze elektrische kookplaat aan te schaffen is voor een voordelige prijs profiteer je ook nog eens van een snelle en gemakkelijke kookervaring.

De Esperanza Elektrische Kookplaat geeft je de mogelijkheid om door 5 verschillende temperatuur standen te navigeren waardoor jij de meest lekkere gerechten op tafel kan zetten. Deze elektrische kookplaat 2 pits is voorzien van een beveiliging tegen over verhitting en komt met 2 kookzones waardoor je dubbel zo snel na je werk of bespreking een snelle maaltijd in elkaar kan zetten. Deze elektrische kookplaat is zeer compact ontworpen, stop te stekker in het stopcontact en je kan direct beginnen! Ideaal toch?

In vergelijking tot de andere elektrische kookplaten komt  de Esperanza Elektrische Kookplaat wel wat langzamer op de gewenste temperatuur, echter zorgt dit niet voor grote problemen.

Voordelen Esperanza Elektrische Kookplaat

 • Voordelige prijs
 • Beschikt over 2 kookzones
 • Compact
 • Beschikt over 5 temperatuur standen
 • Uitgerust met een thermostatische beveiliging

Nadelen Esperanza Elektrische Kookplaat

 • Komt wat langzamer op de gewenste temperatuur

3. Severin DK1014 - Elektrische Kookplaat

elektrische-kookplaat

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plek is de Severin DK1014 - Elektrische Kookplaat geëindigd. Deze elektrische kookplaat komt met twee verschillende type kookzones, deze verschillen in de lengte. Hierdoor kan je optimaal gebruik maken van pannen die in verschillende formaten komen.

Op elke plek waar je vanaf nu een stopcontact ziet moet je gelijk denken hey! Hier kan ik dus ook snel en gemakkelijk koken. Het lijkt niet zo heel veel uit te maken maar de vrijheid om snel en gemakkelijk te koken waar en wanneer je maar wilt kan zeer handig van pas komen! 

Verder is de Severin DK1014 - Elektrische Kookplaat heeft een traploze temperatuur instelling en is voorzien van een hittebestendige behuizing. In combinatie met de antislipvoetjes is dit zeker een goede kookplaat elektrisch die je mee kan nemen in je koopoverweging. Helaas is de deze elektrische kookplaat lastiger om te verplaatsen doordat deze niet is voorzien van dergelijke handvatten

Voordelen Severin DK1014 - Elektrische Kookplaat

 • Beschikt over 2 kookzones
 • Geeft na het koken warmte indicatie aan 
 • Traploze temperatuur instelling
 • Anti-slip voetjes

Nadelen Severin DK1014 - Elektrische Kookplaat

 • Beschikt niet over dergelijke handvatten

4. KitchenBrothers Elektrische Kookplaat - 1 Pits

elektrische-kookplaat

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Naarmate we aan het einde van deze felbegeerde top 5 lijst komen is het tijd om de KitchenBrothers Elektrische Kookplaat - 1 Pits in het zonnetje te zetten.

Heb jij alle voorgaande elektrische kookplaten voorbij zien komen en denk je bij jezelf, maar wat nou als ik de de behoeft heb om in mijn eentje snel en maaltijd in elkaar te flansen? Wellicht is de KitchenBrothers Elektrische Kookplaat - 1 Pits de perfecte match! 

Deze vrijstaande compacte elektrische kookplaat komt met een kookzone en is dus ideaal om te gebruiken bij een gebrek aan ruimte. Warm snel iets op of bereid je lievelingsgerecht gemakkelijk op! Zeer geschikt voor studenten of harde werkers die tot in de late uurtjes vast zitten op werk. Deze elektrische kookplaat is voorzien van alle gebruiksgemakken waar zijn grote broer op nummer 1 ook van is voorzien. Het grote verschil zit hem in de ruimte besparing, kook je vaak alleen? Vergeet die grote elektrische kookplaat 4 pits en maakt het jezelf een stuk gemakkelijker!

Deze elektrische kookplaat bespaart veel ruimte, hierdoor ervaren sommige consumenten in de elektrische kookplaat test dat de snoer iets te kort valt.

Voordelen KitchenBrothers Elektrische Kookplaat - 1 Pits

 • Beschikt over 1 handige kookzone
 • Compact
 • Voorzien van hittebestendige handvatten
 • Bereikt snel de gewenste temperatuur
 • Rubberen poten

Nadelen KitchenBrothers Elektrische Kookplaat - 1 Pits

 • Snoer valt klein

5. Inventum KI120T - Vrijstaande Elektrische Kookplaat

elektrische-kookplaat

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste maar zeker niet de minste elektrische kookplaat hebben we de Inventum KI120T - Vrijstaande elektrische kookplaat. Deze vrijstaande elektrische kookplaat is voorzien van een plat en modern design. De elektrische kookplaat komt met 1 kookzone. Hier kan jij gemakkelijk door de 10 verschillende temperatuur standen navigeren om elk gewenst gerecht in style voor te bereiden.

De Inventum KI120T - Vrijstaande elektrische kookplaat beschikt over een instelbare timer die ervoor zorgt dat je altijd op tijd weer terug bent bij je kookplaat. Verder is deze elektrische kookplaat voorzien van een warmhoud functie. Hierdoor blijf je in controle over de temperatuur en blijft je eten op jouw gewenste temperatuur. 

Tevens verbruikt de Inventum KI120T - Vrijstaande elektrische kookplaat weinig energie waardoor je niet alleen een snelle en gemakkelijke maaltijd op tafel neer kunt zetten maar ook nog eens de schade beperkt in de maandelijkse energie rekening. Helaas beschikt deze elektrische kookplaat niet over een boost functie waardoor je wat langer moet wachten voordat je de gewenste temperatuur van je elektrische kookplaat hebt bereikt. 

Voordelen Inventum KI120T - Vrijstaande Elektrische Kookplaat

 • Uniek en modern design
 • Beschikt over 1 handige kookzone
 • Instelbare timer & warmhoud functie
 • Energie vriendelijk

Nadelen Inventum KI120T - Vrijstaande Elektrische Kookplaat

 • Beschikt niet over een boost functie

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel elektrische kookplaten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 14 soorten elektrische kookplaten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de elektrische kookplaten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste elektrische kookplaten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>